bobptz Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Προσπαθώ να επισκευάσω κάπως ένα χαλασμένο ξύλινο πάτωμα. Όπου κουνιούνται (βυθίζονται) τα πλακάκια, κάνω τρύπες και το γεμίζω με αφρό: Δε περιμένω να γίνει κούκλα, αλλά με τι να βάψω τις τρύπες με τον αφρό, ώστε να μη χτυπάνε τόσο στο μάτι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Αρχικά θα στοκαρεις τις τρύπες που έκανες με ξυλοστοκο. Έπειτα λίγο τρίψιμο του ξυλοστοκου για λείανση και στη συνέχεια τοπικά βερνίκι στο χρώμα του πατώματος σου. Και θα είναι μια χαρά. Τώρα για το τρίξιμο - βυθισμα δεν ξέρω αν ο αφρός θα έχει αποτέλεσμα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 32 λεπτά πριν, bill999r είπε Αρχικά θα στοκαρεις τις τρύπες που έκανες με ξυλοστοκο. Έπειτα λίγο τρίψιμο του ξυλοστοκου για λείανση και στη συνέχεια τοπικά βερνίκι στο χρώμα του πατώματος σου. Ευχαριστώ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bobptz είπε Ευχαριστώ! Μη πάρεις άσπρο ξυλόστοκο γιατί μετά δύσκολα στρώνει με το χρώμα.Και προσοχή ξυλόστοκο και όχι άλλο. Βγάλε φωτογραφία του πατώματος πήγαινε σε ένα κατάστημα με υλικά επιπλοποιίας που έχουν ξυλόστοκο σε πολλές αποχρώσεις ώστε να πετύχεις ένα στόκο στο χρώμα του πατώματος. Μετά και με άχρωμο βερνίκι μπορείς να να το βάψεις ώστε να μη χρειάζεται βάψιμο όλη η επιφάνεια του πατώματος. Edit.Μόλις στεγνώσει πες μας αποτελέσματα σχετικά με το τρίξιμο και αν ο αφρός έκανε δουλειά γιατί έχω ένα πάτωμα με παρόμοιο πρόβλημα. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από papoys1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πώς βάζω μια ΟΥΠΑ μέσα σε ΥΤΟΝΓΚ? Πήρα ειδική ΟΥΠΑ για ΥΤΟΝΓΚ. Ζήτησα 6άρα, μου έδωσαν αυτή της φωτογραφίας. Στο κουτί πάνω έλεγε 6x50. Επίσης έλεγε ότι ταιριάζει για βίδες 5-6mm και ότι θέλει τρυπάνι 10άρι (ΑΝ κατάλαβα καλά). Με το 10άρι τρυπάνι λοιπόν έγινε τέλεια τρύπα για να χωράει ο ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ του ΟΥΠΑ, όχι όμως και το σπείρωμα (πάσα). Οπότε έχω το αποτέλεσμα της φωτογραφίας. Τώρα πως θα βάλω την ούπα μέσα στον τοίχο? Το μόνο σχετικό που βρήκα είναι αυτό, αλλά σε αυτό το ούπα τα πάσα είναι τελείως διαφορετικά: Ευχαριστώ @papoys1. Από τα πρώτα αποτελέσματα αναφέρω ότι ΔΕ γίνεται τέλεια δουλειά. Το τρίξιμο βελτιώνεται αλλά δεν εξαφανίζεται. Ένας λόγος είναι ότι από κάτω υπάρχει κάτι σαν υαλοβάμβακας. Αυτό είναι μαλακό οπότε πάλι το ξύλο έχει κάποιο μικρό περιθώριο να υποχωρήσει όταν το πατάς. Αν υποχωρήσει έστω και 0.5mm, Μπορεί να τριφτεί με τα διπλανά και να τρίξει. Πάντως με ένα μάστορα που μίλησα το καλοκαίρι μου είπε ότι όταν βάζουν ΛΑΜΙΝΑΤΕ πάνω από παλιά ξύλινα πατώματα, όπου τα ξύλα κουνιούνται και τρίζουν, αυτή τη μέθοδο (με τον αφρό) ακολουθούνε. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από bobptz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, bobptz είπε Πώς βάζω μια ΟΥΠΑ μέσα σε ΥΤΟΝΓΚ? Πήρα ειδική ΟΥΠΑ για ΥΤΟΝΓΚ. Ζήτησα 6άρα, μου έδωσαν αυτή της φωτογραφίας. Στο κουτί πάνω έλεγε 6x50. Επίσης έλεγε ότι ταιριάζει για βίδες 5-6mm και ότι θέλει τρυπάνι 10άρι (ΑΝ κατάλαβα καλά). Με το 10άρι τρυπάνι λοιπόν έγινε τέλεια τρύπα για να χωράει ο ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ του ΟΥΠΑ, όχι όμως και το σπείρωμα (πάσα). Οπότε έχω το αποτέλεσμα της φωτογραφίας. Τώρα πως θα βάλω την ούπα μέσα στον τοίχο? Το μόνο σχετικό που βρήκα είναι αυτό, αλλά σε αυτό το ούπα τα πάσα είναι τελείως διαφορετικά: Ευχαριστώ @papoys1. Από τα πρώτα αποτελέσματα αναφέρω ότι ΔΕ γίνεται τέλεια δουλειά. Το τρίξιμο βελτιώνεται αλλά δεν εξαφανίζεται. Ένας λόγος είναι ότι από κάτω υπάρχει κάτι σαν υαλοβάμβακας. Αυτό είναι μαλακό οπότε πάλι το ξύλο έχει κάποιο μικρό περιθώριο να υποχωρήσει όταν το πατάς. Αν υποχωρήσει έστω και 0.5mm, Μπορεί να τριφτεί με τα διπλανά και να τρίξει. Πάντως με ένα μάστορα που μίλησα το καλοκαίρι μου είπε ότι όταν βάζουν ΛΑΜΙΝΑΤΕ πάνω από παλιά ξύλινα πατώματα, όπου τα ξύλα κουνιούνται και τρίζουν, αυτή τη μέθοδο (με τον αφρό) ακολουθούνε. Το συγκεκριμένο ούπα όπως φαίνεται μάλλον πρέπει πρώρα να βιδωθεί στο ytong και μετά να μπει η βίδα. Μήπως εσωτερικά είναι φτιαγμένο να βιδωθεί με κάποιον άλλεν στο ytong ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από papoys1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 47 λεπτά πριν, papoys1 είπε Το συγκεκριμένο ούπα όπως φαίνεται μάλλον πρέπει πρώρα να βιδωθεί στο ytong και μετά να μπει η βίδα. Μήπως εσωτερικά είναι φτιαγμένο να βιδωθεί με κάποιον άλλεν στο ytong ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;. 5 ώρες πριν, bobptz είπε Πώς βάζω μια ΟΥΠΑ μέσα σε ΥΤΟΝΓΚ? Πήρα ειδική ΟΥΠΑ για ΥΤΟΝΓΚ. Ζήτησα 6άρα, μου έδωσαν αυτή της φωτογραφίας. Στο κουτί πάνω έλεγε 6x50. Επίσης έλεγε ότι ταιριάζει για βίδες 5-6mm και ότι θέλει τρυπάνι 10άρι (ΑΝ κατάλαβα καλά). Με το 10άρι τρυπάνι λοιπόν έγινε τέλεια τρύπα για να χωράει ο ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ του ΟΥΠΑ, όχι όμως και το σπείρωμα (πάσα). Οπότε έχω το αποτέλεσμα της φωτογραφίας. Τώρα πως θα βάλω την ούπα μέσα στον τοίχο? Το μόνο σχετικό που βρήκα είναι αυτό, αλλά σε αυτό το ούπα τα πάσα είναι τελείως διαφορετικά: Ευχαριστώ @papoys1. Από τα πρώτα αποτελέσματα αναφέρω ότι ΔΕ γίνεται τέλεια δουλειά. Το τρίξιμο βελτιώνεται αλλά δεν εξαφανίζεται. Ένας λόγος είναι ότι από κάτω υπάρχει κάτι σαν υαλοβάμβακας. Αυτό είναι μαλακό οπότε πάλι το ξύλο έχει κάποιο μικρό περιθώριο να υποχωρήσει όταν το πατάς. Αν υποχωρήσει έστω και 0.5mm, Μπορεί να τριφτεί με τα διπλανά και να τρίξει. Πάντως με ένα μάστορα που μίλησα το καλοκαίρι μου είπε ότι όταν βάζουν ΛΑΜΙΝΑΤΕ πάνω από παλιά ξύλινα πατώματα, όπου τα ξύλα κουνιούνται και τρίζουν, αυτή τη μέθοδο (με τον αφρό) ακολουθούνε. Το βιδωνεις με ίσιο κατσαβίδι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, divo είπε Οτι μπαινει στο ytong ειναι βιδοτο. ητε ουπα για κρεμαστρες ητε για στηριξη. Εμενα παντος δε μπορω να πω οτι κρατήσανε αυτα. Τα ειχα βαλει σε κρεμαστρες, Αυτα που εχω μεχρι σημερα ειναι αυτα και αυτα. Συγνώμη δε καταλαβαίνω. Τι εννοείς "κρεμάστρες"? Η δική μου ούπα δεν είναι αρκετά δυνατή? Τη δική μου ούπα, πως θα τη βιδώσω? Έχει πολύ μεγάλα πάσα. Φοβάμαι μη κάνω μεγάλη τρύπα και μείνει άχρηστη. "αυτα και αυτα. " πως τα βίδωσες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 8 λεπτά πριν, bobptz είπε Συγνώμη δε καταλαβαίνω. Τι εννοείς "κρεμάστρες"? Η δική μου ούπα δεν είναι αρκετά δυνατή? Τη δική μου ούπα, πως θα τη βιδώσω? Έχει πολύ μεγάλα πάσα. Φοβάμαι μη κάνω μεγάλη τρύπα και μείνει άχρηστη. "αυτα και αυτα. " πως τα βίδωσες? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στο 18:35 https://youtu.be/aQzLYX0PWpM Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από DrLo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @DrLo ευχαριστώ για το (πρώτο) βίντεο. Τώρα κατάλαβα! 13 λεπτά πριν, DrLo είπε Στο 13:04 https://youtu.be/aQzLYX0PWpM Στο 13:04 δεν είδα κάτι ενδιαφέρον. Αλλά στο 14:55 το ΥΤΟΝΓΚ έσπασε. Τι απογοήτευση! Μετανιώνω που τα έβαλα. Τελικά στο 19:00 βάζει ένα ΟΥΠΑ σα το δικό μου, βιδωτά. Ο τύπος στο βίντεο είναι πιο άσχετος από εμένα..... @divo, ελπίζω να δουλέψουν για μένα. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από bobptz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, bobptz είπε @DrLo ευχαριστώ για το (πρώτο) βίντεο. Τώρα κατάλαβα! Στο 13:04 δεν είδα κάτι ενδιαφέρον. Αλλά στο 14:55 το ΥΤΟΝΓΚ έσπασε. Τι απογοήτευση! Μετανιώνω που τα έβαλα. Τελικά στο 19:00 βάζει ένα ΟΥΠΑ σα το δικό μου, βιδωτά. Ο τύπος στο βίντεο είναι πιο άσχετος από εμένα..... @divo, ελπίζω να δουλέψουν για μένα. όπως τα λες ο τύπος πανάσχετος. Το ytong στο 14.55 σπάει από τους κραδασμούς και όχι από το ούπα.Χτισμένο δε θα σπάσει ποτέ.Παλαιότερα είχα βάλει και εγώ βίδες σκέτες με μεγάλα σπειρώματα αλλά είναι αποτυχία. Θα εμπιστευόμουν αυτά που έχεις τα οποία τελικά βιδώνουν με άλλεν όπως το ψυλιάστικα και όπως είδα σε άλλο βίντεο του DrLo λίγο παραπάνω .Μόνο όταν φτάσουν στο τέρμα δεν θέλουν ζόρισμα γιατί τα σπειρώματα θα φάνε εσωτερικά το ytong και θα φύγουν μετά.Εγώ απλό ούπα είχα βάλει φυσικά μου το πέταξε έβαλα μέσα 4-5 οδοντογλυφίδες το ξαναέβαλα και έπιασε.Βέβαια δεν στηρίζω κάποιο μεγάλο βάρος αλλά το μηχανισμό του ιμάντα από ρολό παραθύρου. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2019 από papoys1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εάν θέλατε να μην ακουμπάει, αλλά να απέχει από τον τοίχο περίπου 2.5εκ. το συγκεκριμένο έπιπλο, με ποιά λύση θα απομακρύνατε τη βέργα ανάρτησης από τον τοίχο; Υπόψιν, πως θέλει προσοχή ότι μπεί, ώστε να μην φαίνεται από πάνω. 😉 Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2019 από zoranb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δε θα ξαναπάρω τέτοιες ΟΥΠΑ. Με παίδεψε πολύ να τη βιδώσω. Αν και έκανα 10άρα τρύπα, ήθελε πολύ δύναμη. Το άλεν μετά από μία στροφή άρχισε να πηδάει, ήταν άχρηστο. Αναγκάστηκα να βιδώσω το ΟΥΠΑ με τη βοήθεια τανάλιας. Που σημαίνει ότι 2-3mm από το ΟΥΠΑ έμειναν έξω και το έκοψα μα ξυράφι. Ακόμα μία έχω να βιδώσω και τέλος. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2019 από bobptz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, bobptz είπε Δε θα ξαναπάρω τέτοιες ΟΥΠΑ. Με παίδεψε πολύ να τη βιδώσω. Αν και έκανα 10άρα τρύπα, ήθελε πολύ δύναμη. Το άλεν μετά από μία στροφή άρχισε να πηδάει, ήταν άχρηστο. Αναγκάστηκα να βιδώσω το ΟΥΠΑ με τη βοήθεια τανάλιας. Που σημαίνει ότι 2-3mm από το ΟΥΠΑ έμειναν έξω και το έκοψα μα ξυράφι. Ακόμα μία έχω να βιδώσω και τέλος. Από ότι βλέπω έχεις στοκάρει έχεις περάσει αστάρι και μετά βαφή στον τοίχο. Μάλλον για αυτό δεν σου βιδώνει επειδή είναι σκληρή η φλούδα χρώματος.. Θα πρότεινα να ξύσεις πρώτα περιμετρικά της τρύπας 2-3 χιλιοστά το χρώμα μέχρι να βρεις ytong οπότε θα ήταν πιο εύκολο το βίδωμα του ουπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις