bobptz Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 https://e-damianakis.gr/ilektrologiko-yliko/category-135/16mm-ferara-1-147-11200.html Αυτά τα κυπαρισσάκια δεν τα κατάλαβα, πως από ένα καλώδιο δίνει σε πολλά? Εμένα σα κλέμες μου φαίνοβτε αυτά.
DrLo Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bobptz είπε https://e-damianakis.gr/ilektrologiko-yliko/category-135/16mm-ferara-1-147-11200.html Αυτά τα κυπαρισσάκια δεν τα κατάλαβα, πως από ένα καλώδιο δίνει σε πολλά? Εμένα σα κλέμες μου φαίνοβτε αυτά. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά από όσο καταλαβαίνω έχουν στο κάτω μέρος ένα "μπαράκι". οι βίδες φαίνεται να πατάνε το καλώδιο πάνω στο μπαράκι/λαμάκι ουσιαστικά ενώνοντας τα όλα μέσω αυτού. Αν έχει χρησιμοποιήσει κάποιος τέτοιο και ξέρει καλύτερα ας διευκρινήσει (μπορεί να έχω καταλάβει λάθος). Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από DrLo
bobptz Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Να κι άλλα κυπαρισσάκια: https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/ylika-syndesis-stirixis/ylika-syndesis/klemmens/kyparissakia-bares-syndesis/legrand-klemma-kypapissaki-35-seipa-10-tem_52723/ Αυτό λέει: "ΣET ΓEΦYPΩΣHΣ Γ/KΛEMMEΣ TAX.ΣYNΔ.OYΔET." https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/ylika-syndesis-stirixis/ylika-syndesis/klemmens/kyparissakia-bares-syndesis/hager-set-gefyposhs-g-klemes-tax-synd-oydetepo_99560/ Μήπως συνδέει κλέμες για να φτιάξει μπάρα?
DrLo Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, bobptz είπε Να κι άλλα κυπαρισσάκια: https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/ylika-syndesis-stirixis/ylika-syndesis/klemmens/kyparissakia-bares-syndesis/legrand-klemma-kypapissaki-35-seipa-10-tem_52723/ Μάλλον δεν είναι αυτό που νόμιζα
panos4tw Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Στις 29/9/2019 στις 1:13 ΠΜ, panos4tw είπε Φανταζομαι το κολλεκτερ βρισκεται στο κουτι εξω απο τια διαμερισμα και οχι κατω στον κεντρικο καυστηρα ε; (ειναι αυτονοιμη η θερμανη). Το τεστερ τι να το κανω, να μην τρεχει νερο θελω, οχι να μετρησω κατι. Ή με αυτο μπορω να "τερματισω" το κυκλωμα; Επανερχομαι στο συγκεκριμενο...η εικονα ειναι απο το κουτι στο διαδρομο της πολυκατοικιας, 2 διαμερισματα ανα οροφο, το ενα 60 τετραγωνικα, το αλλο 120~~ Απ' οτι καταλαβαινω η κατω-κατω βανα αφορα και τα 2 διαμερισματα (7 σωληνες) και η μεσσαια αφορα το μικρο (3 σωληνες) και η πανω το μεγαλο (4 σωληνες....οποτε 4+3= 7). Ειναι λογιμη αυτη η εκτιμηση? Δεν υπαρχει σημανση και αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει δυνατοτητα να αναψει ο καυστηρας για να δοκιμασουμε. Οποτε απλα γυρναω τη βανα καθετα και στριβω τα κολεκτερ αριστερα για να κλεισω την παροχη νερου-καλοριφερ στο διαμερισμα, σωστα?:O
rose from hell Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 12 ώρες πριν, divo είπε Θέλω να κλείσω ένα κενό που υπάρχει στην ένωση συρόμενης μπαλκονόπορτας με παράθυρο, (δεν γίνεται καλή επαφή ψηλά στην ένωση όπως θα δείτε στη φωτογραφία). Το κενό σταδιακά μειώνεται και 50cm πριν το πάτωμα εξαλείφεται. Μου προτείνετε να πάρω αεροστόπ και αν ναι ποιον τύπο; ρυθμισε τους οδηγους για να ερθει ισια η πορτα για αρχη και μετα οτι και να παρεις θα κανει. Αν ειναι κρεμαστη ρυθμιζεται με κλειδι απο πανω. εγω εχω αυτο και κανει καλη δουλεια. καλημερα μπαινει αυτο σε συρομενο?
troi.g Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 5 ώρες πριν, panos4tw είπε Επανερχομαι στο συγκεκριμενο...η εικονα ειναι απο το κουτι στο διαδρομο της πολυκατοικιας, 2 διαμερισματα ανα οροφο, το ενα 60 τετραγωνικα, το αλλο 120~~ Απ' οτι καταλαβαινω η κατω-κατω βανα αφορα και τα 2 διαμερισματα (7 σωληνες) και η μεσσαια αφορα το μικρο (3 σωληνες) και η πανω το μεγαλο (4 σωληνες....οποτε 4+3= 7). Ειναι λογιμη αυτη η εκτιμηση? Δεν υπαρχει σημανση και αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει δυνατοτητα να αναψει ο καυστηρας για να δοκιμασουμε. Οποτε απλα γυρναω τη βανα καθετα και στριβω τα κολεκτερ αριστερα για να κλεισω την παροχη νερου-καλοριφερ στο διαμερισμα, σωστα?:O Η εκτίμηση σου είναι σωστή. Λυση 1) κλείνεις τις βάνες και ανοίγεις τον διακόπτη του σώματος που θέλεις να βγάλεις, και σιγουρεψου ότι σταματάει το νερό. Προσοχή, ότι κάνεις , να το κάνεις σχετικά γρήγορα, διότι αν πάρει αέρα θα άρχισει να σου φέρνει νερό από τα υπόλοιπα σώματα. Λύση 2) Για να είσαι σίγουρος θα πρέπει να κλείσεις το κάθε ρυθμιστικό διακόπτη στο κολλεκτερ , αλλά είναι βέβαιο ότι θα αρχίσουν να τρέχουν , οπότε προτίμησε την πρώτη λύση. Ότι πράττεις ,με δική σου ευθύνη. 1
panos4tw Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, troi.g είπε Η εκτίμηση σου είναι σωστή. Λυση 1) κλείνεις τις βάνες και ανοίγεις τον διακόπτη του σώματος που θέλεις να βγάλεις, και σιγουρεψου ότι σταματάει το νερό. Προσοχή, ότι κάνεις , να το κάνεις σχετικά γρήγορα, διότι αν πάρει αέρα θα άρχισει να σου φέρνει νερό από τα υπόλοιπα σώματα. Λύση 2) Για να είσαι σίγουρος θα πρέπει να κλείσεις το κάθε ρυθμιστικό διακόπτη στο κολλεκτερ , αλλά είναι βέβαιο ότι θα αρχίσουν να τρέχουν , οπότε προτίμησε την πρώτη λύση. Ότι πράττεις ,με δική σου ευθύνη. Μπερδευτηκα λιγο, κυριως δεν καταλαβα ποια θα αρχισουν να τρεχουν εφοσον τα κολλεκτερ (λευκα στρογγυλα) ειναι κλεισμενα στη λυση 2. Εστω οτι εφαρμοσω και λυσεις 1+2 ταυτοχρονα ...δηλαδη κλεισω και τη βανα μου και τα κολλεκτερ μου...μετα απο ενα σημειο και μετα δεν θα σταματησει να τρεχει νερο οταν αδειασει ολο το κυκλωμα απο το διαμερισμα μου?:O Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2019 από panos4tw
Doubt Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 8 ώρες πριν, rose from hell είπε καλημερα μπαινει αυτο σε συρομενο? Έχω βάλει σε συρόμενο. Στην κάσα και στην πλευρά που είναι η κλειδαριά στο κατακόρυφο αυλάκι που μπαίνει το φύλο του τζαμιού. Πρώτη διαφορά που θα καταλάβεις θα είναι ο λιγότερος εξωτερικός θόρυβος. Έχω πάρει κι άλλο για το φετινό χειμώνα, αλλά δεν το έχω τοποθετήσει ακόμα. Μάλλον θα το βάλω στο πάνω αντίστοιχο αυλάκι, αν χωράει.
bobptz Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 11 ώρες πριν, DrLo είπε Μάλλον δεν είναι αυτό που νόμιζα Πήγα στον ΚΑΦΚΑ και είδα τα κυπαρισσάκια από κοντά. Ουσιαστικά είναι κάτι σα σφυγκτήρας, μια μονή βίδα που κρατά όσα καλώδια της βάλεις. Θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω. Αλλά η 10άδα έκανε 13.50 ευρώ και τα λυπήθηκα. https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/ylika-syndesis-stirixis/ylika-syndesis/klemmens/kyparissakia-bares-syndesis/hager-set-gefyposhs-g-klemes-tax-synd-oydetepo_99560/ Τους πήρα τηλ, μου είπαν ότι αυτό είναι τελείως άσχετο.
DrLo Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bobptz είπε Πήγα στον ΚΑΦΚΑ και είδα τα κυπαρισσάκια από κοντά. Ουσιαστικά είναι κάτι σα σφυγκτήρας, μια μονή βίδα που κρατά όσα καλώδια της βάλεις. Θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω. Αλλά η 10άδα έκανε 13.50 ευρώ και τα λυπήθηκα. https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/ylika-syndesis-stirixis/ylika-syndesis/klemmens/kyparissakia-bares-syndesis/hager-set-gefyposhs-g-klemes-tax-synd-oydetepo_99560/ Τους πήρα τηλ, μου είπαν ότι αυτό είναι τελείως άσχετο. ΚΑι ενώνει μόνο τα καλώδια που μπαίνουν σε κάθε μια βίδα ή όλα μαζί ? κάντο με γεφυρομένες κλέμοσειρες καλύτερα Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2019 από DrLo
rose from hell Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Doubt είπε Έχω βάλει σε συρόμενο. Στην κάσα και στην πλευρά που είναι η κλειδαριά στο κατακόρυφο αυλάκι που μπαίνει το φύλο του τζαμιού. Πρώτη διαφορά που θα καταλάβεις θα είναι ο λιγότερος εξωτερικός θόρυβος. Έχω πάρει κι άλλο για το φετινό χειμώνα, αλλά δεν το έχω τοποθετήσει ακόμα. Μάλλον θα το βάλω στο πάνω αντίστοιχο αυλάκι, αν χωράει. αν μπορουσες να ανεβασεις μια φωτογραφια θα με βοηθούσες υπερβολικα! Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2019 από rose from hell
Doubt Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 22/10/2019 στις 9:34 ΜΜ, rose from hell είπε αν μπορουσες να ανεβασεις μια φωτογραφια θα με βοηθούσες υπερβολικα! Δίπλα στο μαύρο βουρτσάκι. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από Doubt
bobptz Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, DrLo είπε ΚΑι ενώνει μόνο τα καλώδια που μπαίνουν σε κάθε μια βίδα ή όλα μαζί ? Ενώνει μόνο όσα καλώδια μπαίνουν σε ΜΙΑ βίδα. Είναι ακριβώς όπως οι κλέμες, αλλά με μία βίδα αντί για δύο. Στις 4/7/2019 στις 5:04 ΜΜ, divo είπε με τρελανες. Αρχισα να αμφιβαλω κι εγω.😁 Καλα που δεν ήταν κανας γειτονας στη ταρατσα..... Θα ελεγε τρελος ειναι αυτος μεσσημεριατικα και ανοίγει τρύπες με 48 βαθμους... 😂.😂😂 Έπρεπε να κάνω πάλι δύο τρύπες των 6mm. Δύο μέρες παιδευόμουνα (από λίγο βέβαια, κουραζόμουνα και το άφηνα). Συνολικά η κάθε τρύπα θα πήρε 5-10 λεπτά. Τι ποτηράκι, τι απλά τρυπάνια, όλα το ίδιο ήταν. Πήρα το μαγαζί που μου πούλησε τα πλακάκια (πορσελάνη). Μου είπε ότι θέλει περίπου 15 λεπτά (της ώρας) για κάθε τρύπα. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από bobptz 1 1
antonislina1 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Να χρησιμοποιείται ακρυλικο αστaρι Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από antonislina1
Προτεινόμενες αναρτήσεις