Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, μου έσπασε το φλοτέρ στο σπίτι. Αγόρασα ένα τέτοιο

image.png.bb275f41f5a8a6eca7f69ba0bfa5a800.png

Έχω δύο ερωτήματα.

Όπως είναι η λεκάνη που μαζεύει το νερό αυτό βιδώνει στο κάτω μέρος. Όπως φαίνεται απο την φωτογραφία έχει μία μπλέ τσιμούχα και ένα δαχτυλίδι άσπρο.

Όπως είναι η δεξαμενή του νερού. Το μπλέ μπαίνει απο τη μέσα μεριά και το άσπρο απο την απέξω ενώ το παξιμάδι βιδώνει πάνω στο άσπρο ή μήπως πρέπει το μπλέ να μπεί μαζί με το άσπρο απο μέσα?

Ξέρετε?

Το δεύτερο είναι οτι νομίζω οτι κάνει λίγο θόρυβο. Υπάρχει τρόπος να ρυθμιστεί η ροή του νερού κάπως σε αυτό το σύστημα?

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερωτηση για μπαταρια κινητου 

Αξιζει να την αλλάξω (με 30-40 Ευρω) επειδη εχει φτασει σε σημειο να το φορτιζω 2 φορες την ημερα (μετα απο 3 χρονια χρησης) 

ή δεν αξιζει, να παρω καλυτερα καινουργιο κινητο? (Δεν υπαρχει καποιο αλλο προβλημα στο κινητο, δεν εχει  φουσκωσει η κατι τετοιο στο πισω μερος η μπαταρία)

Επεξ/σία από flo1

3 ώρες πριν, teachertza είπε

Καλησπέρα σας, μου έσπασε το φλοτέρ στο σπίτι. Αγόρασα ένα τέτοιο

image.png.bb275f41f5a8a6eca7f69ba0bfa5a800.png

Έχω δύο ερωτήματα.

Όπως είναι η λεκάνη που μαζεύει το νερό αυτό βιδώνει στο κάτω μέρος. Όπως φαίνεται απο την φωτογραφία έχει μία μπλέ τσιμούχα και ένα δαχτυλίδι άσπρο.

Όπως είναι η δεξαμενή του νερού. Το μπλέ μπαίνει απο τη μέσα μεριά και το άσπρο απο την απέξω ενώ το παξιμάδι βιδώνει πάνω στο άσπρο ή μήπως πρέπει το μπλέ να μπεί μαζί με το άσπρο απο μέσα?

Ξέρετε?

Το δεύτερο είναι οτι νομίζω οτι κάνει λίγο θόρυβο. Υπάρχει τρόπος να ρυθμιστεί η ροή του νερού κάπως σε αυτό το σύστημα?

Ευχαριστώ.

Το μπλε λάστιχο μπαίνει μέσα στο καζανάκι, και ύστερα από κάτω βάζεις την πλαστική ροδέλα και σφίγγεις με το παξιμάδι. Τη ροή μπορείς να την ελέγξεις με το διακόπτη του νερού που τροφοδοτεί το καζανάκι.

• Like 1

6 ώρες πριν, panos4tw είπε

ΕΒγαλα την πορτα για να διευκολυνει στο βαψιμο και οταν πηγα να την ξαναβαλω, ειδα οτι ο πιο πανω απο τους 3 μεντεσεδες που εχει, δεν εχει αρσενικο σιδερακι να προεξεχει στην κασα ωστε να κουμπωσει το θηλυκο της πορτας. Αντιθετα ειχε μια μικρη ροδελα/αποσταση στην κατω μερια του μεντεσε της πορτας ο οποιος καπου επεσε και χαθηκε~~ Ακομα και το θυληκο της πορτας ειναι "γεματο" με ενα μικρο σιδερακι να προεξεχει ελαχιστα οπως φαινεται στη φωτο.

Οι αλλοι 2 μεντεσεδες ειναι κανονικοι ενω και οι αλλες πορτες του σσδαιτιου φαινεται να εχουν 3/3 κλασσικους μεντεσεδες.  Το προβλημα ειναι οτι με μονο 2 μεντεσεδες η πορτα "γερνει" και κλεινει.Τι μπορω να κανω με αυτη?:

image.png.203814c480081130bd6438eaecc8ee89.png

Βαζω αλλη 1 φωτογραφια οπως δουλεβε πριν τη βγαλω μπας και βοηθησει...πως ειναι δυνατον να δουλευει ετσι με τον αποστατη πρακτικα στον αερα?

image.png.87b2eb6e855c345e14e68e469c2cedc5.png

Να αλλαξω μεντεσε δεν ξερω αν/πως γινεται, ο μεντεσες φαινεται να ειναι ενσωματωμενος στην πορτα~~

13 λεπτά πριν, panos4tw είπε

Βαζω αλλη 1 φωτογραφια οπως δουλεβε πριν τη βγαλω μπας και βοηθησει...πως ειναι δυνατον να δουλευει ετσι με τον αποστατη πρακτικα στον αερα?

image.png.87b2eb6e855c345e14e68e469c2cedc5.png

Να αλλαξω μεντεσε δεν ξερω αν/πως γινεται, ο μεντεσες φαινεται να ειναι ενσωματωμενος στην πορτα~~

Αυτοί οι παλιοί μεντεσέδες δεν έχουν αρσενικό και θηλυκό. Έχουν έναν πύρο ο οποίος  όταν  βγάλουμε την πόρτα μπορεί να μείνει στο κομμάτι της κάσας ή στο άλλο της πόρτας.Ενδεχομένως την προηγούμενη φορά έμεινε στην πόρτα κάπου έπεσε και χάθηκε.

Δες μήπως ήταν μικρός και έχει μπει μέσα στο κομμάτι της κάσας ή της πόρτας.Αν και τα δύο εσωτερικά είναι άδεια για αλλαγή δεν παίζει γιατί πρέπει να ξύσεις το χρώμα να βρεις τις βίδες και ανοίγεις χοντρή δουλειά.Αν δεν βρεις ένα κομμάτι σίδερο στην ίδια διάσταση με τους άλλους δύο πύρους αγόρασε ένα μεντεσέ ίδιο βγάλε τον πύρο και βάλτον εκεί που λείπει.😊

Ερώτηση για εξαερισμό απορροφητήρα.

Σκέφτομαι να αλλάξω την θέση της κουζίνας στο σπίτι. Από νερά και αποχετευσεις είμαστε ΟΚ. Το ερώτημα μου είναι αν θα δουλεύει σωστά ο απορροφητηρας εάν απέχει από το κοντινότερο μπαλκόνι 5 μέτρα. Μπορώ να περάσω pvc σωλήνα, από την θέση της κουζίνας μέχρι εξω και να την κρύψω αλλά δεν το έχω δει σε κανένα σπίτι και αναρωτιέμαι αν υπάρχουν προδιαγραφές για το μήκος του εξαερισμού του απορροφητήρα.

Καλημέρα

Έχω ένα ηλεκτρολογικό κουτί :

spacer.png

Μέσα πηγαίνει ένα καλώδιο παροχής ρεύματος και θέλω με αυτό να τροφοδοτήσω άλλα 4-5 καλώδια (ένα για πολύμπριζο και κάτι φώτα).   Για τέτοιες διακλαδώσεις (1 προς πολλά) τι χρησιμοποιώ?

Εγώ έβαλα μεγάλη κλέμα, αλλά δε μου φαίνεται σωστή λύση:

spacer.png

19 ώρες πριν, flo1 είπε

Ερωτηση για μπαταρια κινητου 

Αξιζει να την αλλάξω (με 30-40 Ευρω) επειδη εχει φτασει σε σημειο να το φορτιζω 2 φορες την ημερα (μετα απο 3 χρονια χρησης) 

ή δεν αξιζει, να παρω καλυτερα καινουργιο κινητο? (Δεν υπαρχει καποιο αλλο προβλημα στο κινητο, δεν εχει  φουσκωσει η κατι τετοιο στο πισω μερος η μπαταρία)

Εξαρτάται ποιο κινητό έχεις.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, bobptz είπε

Καλημέρα

Έχω ένα ηλεκτρολογικό κουτί :

spacer.png

Μέσα πηγαίνει ένα καλώδιο παροχής ρεύματος και θέλω με αυτό να τροφοδοτήσω άλλα 4-5 καλώδια (ένα για πολύμπριζο και κάτι φώτα).   Για τέτοιες διακλαδώσεις (1 προς πολλά) τι χρησιμοποιώ?

Εγώ έβαλα μεγάλη κλέμα, αλλά δε μου φαίνεται σωστή λύση:

spacer.png

Χρειάζεσαι πρακτικά "μπαράκια"  (1 για φάση, 1 για ουδέτερο, 1 για γείωσεις).

ΘΑ μπρούσες να το κάνεις με κλέμμες (3 αντίστοιχα), από τη μία μεριά θα μπαίνουν τα καλώδια που λες, από την άλλη θα είναι όλα τα σημεία ενωμένα μεταξύ τους. Γενικά δεν είναι κάτι που συνθηθιζεται να γεινεται εκτός πίνακων.

και στις 2 περιπτώσεις αλλά θα χρειαστείς αρκετό χώρο.

Επεξ/σία από DrLo

12 λεπτά πριν, DrLo είπε

Γενικά δεν είναι κάτι που συνθηθιζεται να γεινεται εκτός πίνακων.

Ναι, αλλά αυτό που θέλω να κάνω (να στείλω από μια παροχή σε 3-4 καλώδια) είναι κάτι πολύ κοινό.  Πως το κάνουν λοιπόν (μέσα σε κουτί)?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, bobptz είπε

Ναι, αλλά αυτό που θέλω να κάνω (να στείλω από μια παροχή σε 3-4 καλώδια) είναι κάτι πολύ κοινό.  Πως το κάνουν λοιπόν (μέσα σε κουτί)?

Εξαρτάται πόσο "μερακλής" ειναι ο μάστορας. Για μονή διακλάδωση μπορεί απλά να στρίβουν καλώδια. Για 2-3 μπορει να το κάνουν με την κλέμα όπως σου είπα.

Αυτό που θες εσύ δε συνθηθίζεται.

Ουσιαστικά αυτό που θες είναι η δουλειά ενός υποπίνακα χωρίς ασφάλειες.

Επεξ/σία από DrLo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Εξαρτάται ποιο κινητό έχεις.. 

Το P9 Lite Huawei
Αξίζει λες ή θα παει καποιους μηνες παραπανω με καινουργια μπαταρία?
Γενικα το χρησιμοποιώ στο φουλ οποτε λογικο με τη χρηση που του κανω να τα εχει παιξει.

Επεξ/σία από flo1

Φίλοι μου καλημέρα. Θελω την βοήθεια σας. Αγόρασα από ΙΚΕΑ αυτά τα πόδια βάσεις γραφείου https://www.ikea.gr/proioda/grafeia/epifaneies-podia-grafeion/podia-vaseis-grafeiou/finnvard-tripodo-me-rafi/00225293

και πήρα ένα βερνίκι εμποτισμού νερού στο χρώμα της κερασιάς για να το αλλάξω χρώμα. Τα ετριψα πρώτα με γυαλοχαρτο ελαφρά και μετά πέρασα ένα χέρι με πινέλο. Το θέμα που έχω είναι ότι δεν μου αρέσει τελικά η απόχρωση και δεν ταιριάζει στο δωμάτιο που θέλω να μπει το γραφείο . Μπορώ ρε παιδιά να το αλλάξω χρώμα ? Έχω βάψει μόνο το ένα από τα δύο τρίποδα . Το άλλο είναι ακόμα όπως το έχω αγοράσει. Θα χρειαστεί τρίψιμο με γυαλοχαρτο πρώτα και μετά ασταρι ? Και αν ναι τι ασταρι θα χρειαστεί ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, bobptz είπε

αυτό ίσως είναι πιο πρακτικό

https://e-damianakis.gr/ilektrologiko-yliko/category-135/0-2-2.5mm-63132-edm-spain-1.html

την ίδια δουλειά με τα μπαράκια ΝΟΜΙΖΩ (δεν είμαι 100% σίγουρος, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ) ότι κάνουν και οι κλέμμες "κυπαρισσάκια" (που είναι ουσιαστικά από όσο καταλαβαίνω έτοιμο αυτό που σου είπα πριν με την απλή κλέμμα)

https://e-damianakis.gr/ilektrologiko-yliko/category-135/16mm-ferara-1-147-11200.html

Επεξ/σία από DrLo

59 λεπτά πριν, Skrez1982 είπε

Φίλοι μου καλημέρα. Θελω την βοήθεια σας. Αγόρασα από ΙΚΕΑ αυτά τα πόδια βάσεις γραφείου https://www.ikea.gr/proioda/grafeia/epifaneies-podia-grafeion/podia-vaseis-grafeiou/finnvard-tripodo-me-rafi/00225293

και πήρα ένα βερνίκι εμποτισμού νερού στο χρώμα της κερασιάς για να το αλλάξω χρώμα. Τα ετριψα πρώτα με γυαλοχαρτο ελαφρά και μετά πέρασα ένα χέρι με πινέλο. Το θέμα που έχω είναι ότι δεν μου αρέσει τελικά η απόχρωση και δεν ταιριάζει στο δωμάτιο που θέλω να μπει το γραφείο . Μπορώ ρε παιδιά να το αλλάξω χρώμα ? Έχω βάψει μόνο το ένα από τα δύο τρίποδα . Το άλλο είναι ακόμα όπως το έχω αγοράσει. Θα χρειαστεί τρίψιμο με γυαλοχαρτο πρώτα και μετά ασταρι ? Και αν ναι τι ασταρι θα χρειαστεί ? 

Λάθος σου με άχρωμο βερνίκι θα σκούραινε λιγάκι και θα γινόταν πολύ όμορφο.Δύσκολο αν όχι αδύνατο να αλλάξεις χρώμα με βερνίκι ξύλου εμποτισμού ειδικά αν θέλεις να κάνεις πιο απαλή απόχρωση γιατί η κερασιά είναι έντονο..

Πλέον η μόνη λύση για αλλαγή χρώματος λαδομπογιά νερού ή νίτρου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...