stelios18120 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Στελιο αν δεν εχει διαφυγη αεριων απο την ταράτσα που λεει, τα αερια διαπερνούν το νερο απο την πιεση και του έρχονται μεσα Τώρα το ξαναδιάβασα και το ξεκαθάρισα στο κεφάλι μου. Κατάλαβα τι παίζει. Θέλει ένα εξαερισμό ταράτσα τότε με ένα καπελάκι κλασικά, ώστε να υπάρχει διαφυγή. 👍 Να προτείνω κιόλας το μηχανισιφωνο να γίνει κλαπετο, αν και εφόσον το σπάσει να το αλλάξει. (αν τον παίρνει σε βάθος κτλπ κτλπ) Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από stelios18120 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cger Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε Παιδιά καλησπέρα! Θέλουμε να πάρουμε ένα σώμα καλοριφέρ με διαστάσεις 33|900|400, που ισοδυναμεί με 1600 θερμίδες. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια μάρκα; Ευχαριστώ! K-energy για οικονομικά και αρκετά αξιοπρεπή , vogel & noot για ποιτόητα καταστκευής. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, george1551 είπε Καλησπέρα θα ήθελα ιδέες μιας και έφαγα μεγάλη ήττα , σε ισόγειο διώροφης διπλοκατοικίας συνδεμένη σε δίκτυο αποχέτευσης έχω μυρωδιές από τα σιφώνια στο λουτρό γιατί το φρεάτιο είναι κοινό για τα δυο σπίτια αλλά το επάνω σπίτι έχει μηχανοσίφωνο με αποτέλεσμα να μην εχω εξαερισμό στην ταράτσα για το κάτω σπίτι από ότι μου είπε ο υδραυλικός μου , τι προτείνετε σαν λύση για τις μυρωδιές , αυτός μου είπε ότι καλό θα ήταν να καταργήσω το μηχανοσίφωνο ώστε να αποκτήσω εξαερισμό στην ταράτσα , ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση. Εάν είναι κοινό το φρεάτιο, πώς γίνεται να έχει μόνο το πάνω σπίτι μηχανοσιφωνα? 2 ώρες πριν, george1551 είπε 1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε Παιδιά καλησπέρα! Θέλουμε να πάρουμε ένα σώμα καλοριφέρ με διαστάσεις 33|900|400, που ισοδυναμεί με 1600 θερμίδες. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια μάρκα; Ευχαριστώ! Οτιδήποτε ευρωπαϊκό σώμα , μακριά από κάποια της γειτονικής χώρας. 2 ώρες πριν, george1551 είπε 1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από troi.g 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george1551 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, troi.g είπε 2 ώρες πριν, george1551 είπε Καλησπέρα θα ήθελα ιδέες μιας και έφαγα μεγάλη ήττα , σε ισόγειο διώροφης διπλοκατοικίας συνδεμένη σε δίκτυο αποχέτευσης έχω μυρωδιές από τα σιφώνια στο λουτρό γιατί το φρεάτιο είναι κοινό για τα δυο σπίτια αλλά το επάνω σπίτι έχει μηχανοσίφωνο με αποτέλεσμα να μην εχω εξαερισμό στην ταράτσα για το κάτω σπίτι από ότι μου είπε ο υδραυλικός μου , τι προτείνετε σαν λύση για τις μυρωδιές , αυτός μου είπε ότι καλό θα ήταν να καταργήσω το μηχανοσίφωνο ώστε να αποκτήσω εξαερισμό στην ταράτσα , ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση. Εάν είναι κοινό το φρεάτιο, πώς γίνεται να έχει μόνο το πάνω σπίτι μηχανοσιφωνα? Γίνετε γιατί το βρήκα έτσι , εδώ βρήκα εξωτερική μόνωση και την ακριβή μάλιστα σε σωλήνα του ντεπόζιτου , το σπίτι το είχε μια γιαγιά και ο υδραυλικός είχε ζωγραφίσει , προς το παρόν τάπωσα τα σιφόνια που υποψιάζομαι ότι φταίνε και μέχρι στιγμής δεν μυρίζει τίποτα, μάλλον πάει για κατάργηση το μηχανοσίφονο για να υπάρχει εξαερισμός στην ταράτσα και για τα δυο σπίτια ενώ τώρα έχει μόνο το πάνω σπίτι εξαερισμό. 1 ώρα πριν, stelios18120 είπε Τώρα το ξαναδιάβασα και το ξεκαθάρισα στο κεφάλι μου. Κατάλαβα τι παίζει. Θέλει ένα εξαερισμό ταράτσα τότε με ένα καπελάκι κλασικά, ώστε να υπάρχει διαφυγή. 👍 Να προτείνω κιόλας το μηχανισιφωνο να γίνει κλαπετο, αν και εφόσον το σπάσει να το αλλάξει. (αν τον παίρνει σε βάθος κτλπ κτλπ) Σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά θα έχει το κλαπέτο από το μηχανοσίφονο αφού και αυτό θα εμποδίζει την αποχέτευση του κάτω σπιτιού να έχει εξαερισμό στην ταράτσα , επίσης είδα κάτι τέτοιο αλλά δεν νομίζω να κάνει δουλειά στην περίπτωση μου Studor mini-vent Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Υπάρχει κάποιο ειδικό εργαλείο για να "τρως" την άρκη του κομμένου πλακακιού ωστε να μην είναι κοφτερό (όχι απλό τρίψιμο) ; Ισως κάτι σε ειδικό bit για router ή κάτι παρόμοιο Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από DrLo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_petrucci7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 15/10/2019 στις 4:44 ΜΜ, Son^Goku είπε Λοιπόν τελειώνει η κατοικία μου και έχω 3 προσφορές θέρμανσης και θα χρειαστώ τα φώτα σας. Αρχικά οι σταθερές μας είναι, το σπίτι είναι ενεργειακής κλάσης Α 194τμ, ισόγειο και όροφος, στη Κύπρο. Θα μπουν σώματα, (για τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι σχετικές πρόνοιες) και αντλία θερμότητας. Ο λόγος είναι ότι δε μου αρέσει η ενδοδαπέδια και ότι το σπίτι θα έχει φωτοβολταϊκό σύστημα 5 κιλοβατωρών. Με αυτά τα δεδομένα έχω 3 προσφορές τις οποίες θα σας χωρίσω σε 2 μέρη, αντλία και σώματα. Το κόστος δεν παίζει ρόλο μιας και είναι παραπλήσιες προσφορές και δε θα το αναφέρω. Θα ήθελα την εμπειρία σας για το ποια προσφορά έχει τα καλύτερα σώματα και ποια την καλύτερη αντλία. 1) Αντλία Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Είδος Απόδοση και Κατανάλωση σε κρύο Απόδοση και Κατανάλωση σε ζεστό EER / COP Indoor / Outdoor REFRIGERANT R-410A kW kW 12.8kW 15.2kW 4.5/5.00 ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ HITACHI YUTAKI M D.C. INVERTER RASM4NE 1) Σώματα Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Expansion tank for the heating system, 50 Liters and filling unit KORAD RADIATOR 200 DOUBLE 1 KORAD RADIATOR 220 DOUBLE 1 KORAD RADIATOR 160 DOUBLE 3 KORAD RADIATOR 80 DOUBLE 1 KORAD RADIATOR 180 DOUBLE 1 KORAD RADIATOR 60 DOUBLE 2 KORAD RADIATOR 40 SINGLE 2 THREE WAY VALVE AND SENSOR FOR HOT WATER 1 THREE WAY ELECTRICAL PANEL AND WIRRING 2) Αντλία Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αντλία θερμότητας Άριστον ECOPLUS SWBC-24 υψηλών θερμοκρασιών (μόνον θέρμανση), με μέγιστη θερμοκρασία εξόδου 65°C, με ενσωματωμένη αντιστάθμιση και δυνατότατα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης με την χρήση τρίοδης βάνας (δεύτερο set point). Θερμική ισχύς 24 kW (Τριφασικό). Δοχείο Διαστολής ZILMET Cal-Pro 24Ltr. (maximum +99°C &4bar) Αυτόματο Πλήρωσης BRASSFORM με συνδεσμολογία 3/4" αρσενικό και 1/2" θηλυκό (κατ'επιλογη σας) Κυκλοφορητής inverter Salmson Priux Home 80-25 Κυκλοφορητής inverter Salmson Priux Home 60-25 Κυκλοφορητής inverter Salmson Priux Home 40-25 Ηλεκτρονικός χρονοθερμοστάτης, SIEMENS RDΕ100.1DHW, έλεγχος δύο ζωνών (1 θέρμανση + 1 ΖΝΧ) Ηλεκτρονικός χρονοθερμοστάτης, SIEMENS RDΕ100.1, έλεγχος μίας ζώνης θέρμανσης Υδραυλικός Διαχωριστής 4'' x 1 1/4" 2) Σώματα Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Δ2400 x 600 4709 Watt (ΔΣ50) 1 Δ500 x 600 981 Watt (ΔΣ50) 1 Δ2000 x 600 3924 Watt (ΔΣ50) 1 Δ2400 x 600 4709 Watt (ΔΣ50) 1 Δ1200 x 600 2355 Watt (ΔΣ50) 1 Δ1300 x 600 2551 Watt (ΔΣ50) 1 Δ400 x 600 785 Watt (ΔΣ50) 1 Δ600 x 600 1143 Watt (ΔΣ50) 1 Δ500 x 600 981 Watt (ΔΣ50) 1 Δ400 x 600 785 Watt (ΔΣ50) 1 Δ1000 x 600 1963 Watt (ΔΣ50) 1 Δ1100 x 600 2158 Watt (ΔΣ50) 1 Ζεύγος βαλβίδων TASAN για τα θερμαντικά σώματα (παροχή - επιστροφή και 2 ρακόρ για χαλκοσωλήνα Φ15) [8cm] 12 Σωληνάκια σύνδεσης των σωμάτων 1/2"x15cm 3) Αντλία https://imgur.com/a/YGgFo0z 3) Σώματα https://imgur.com/a/Rvurdcw Σας ευχαριστώ πολύ! Για αντλιες θερμοτητας δεν εχω αποψη. Σωματα vogel noot, δοχειο διαστολης reflex καλυτερα ο αυτοματος παρα πολυ καλος (δες και caleffi) Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από john_petrucci7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, george1551 είπε εν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά θα έχει το κλαπέτο από το μηχανοσίφονο αφού και αυτό θα εμποδίζει την αποχέτευση του κάτω σπιτιού να έχει εξαερισμό στην ταράτσα Περνωντας το νερο ανοίγει η "διοδος" του κλαπετου, εφόσον περάσει ότι είναι να περάσει κλείνει η "πόρτα" , και αφήνει πίσω του οσμες από αποχέτευση και ότι άλλο επιστρέφει πίσω προς το διαμέρισμα και τις αποχετευσεις μας. (μέχρι και αρουραίους 😋) Προσπάθησα να στο εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ. Πες του υδραυλικού σου αυτό που λέω να κάνει, (αν γίνεται βέβαια δεν μπορώ να ξέρω από απόσταση) να δεις τι θα σου πει. 👍👍 Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από stelios18120 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, divo είπε η ταπετσαρια βγαινει ή με νερο κατι που δεν κανει στην περιπτωση σου λογο γυψοσανιδας ή με σιδέρωμα. Το θέμα είναι ότι άντε και την έβγαλες με σιδέρωμα (που δε το τόλημσα καν), μετά τι κάνεις αν θες να βάψεις; Τρίβεις; Δε θα χαλάσει το χαρτί της γυψοσανίδας; Αυτή τη βαφόμενη ταπετσαρία, μπορείς να την περάσεις πάνω από υπάρχουα ταπετσαρια; Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από DrLo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
swayback Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Καλημέρα. Ερώτηση προς υδραυλικούς και όσους γνωρίζουν: Σε νέα εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης αερίου σε σπίτι, θέλω να βάλω θερμοστατικές κεφαλές σε ορισμένα σώματα (στο σαλόνι και στην είσοδο) με σκοπό, αυτά τα σώματα να μην ζεσταίνονται το ίδιο με τα σώματα στα δωμάτια. Αυτό που θέλω, είναι να έχω χαμηλότερη κατανάλωση αερίου. Οπότε, βάζοντας θερμοστατικές κεφαλές στα σώματα των χώρων που δεν θα χρησιμοποιούνται συχνά, πετυχαίνω αυτό που θέλω ή δεν αξίζουν; Προφανως θα μπορούσα απλά να κλείσω τις βάνες σε αυτά τα σώματα, αλλά δεν θέλω να είναι off τελείως. Θέλω να δουλεύουν μόνο όταν θα πέφτει αρκετά η θερμοκρασία στους χώρους αυτούς (πχ κάτω από 17C) και όχι όποτε δίνει εντολή ο κεντρικός θερμοστάτης, ο οποίος πχ θα ρυθμιστεί στους ~20C για όλο το σπίτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_petrucci7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, swayback είπε Καλημέρα. Ερώτηση προς υδραυλικούς και όσους γνωρίζουν: Σε νέα εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης αερίου σε σπίτι, θέλω να βάλω θερμοστατικές κεφαλές σε ορισμένα σώματα (στο σαλόνι και στην είσοδο) με σκοπό, αυτά τα σώματα να μην ζεσταίνονται το ίδιο με τα σώματα στα δωμάτια. Αυτό που θέλω, είναι να έχω χαμηλότερη κατανάλωση αερίου. Οπότε, βάζοντας θερμοστατικές κεφαλές στα σώματα των χώρων που δεν θα χρησιμοποιούνται συχνά, πετυχαίνω αυτό που θέλω ή δεν αξίζουν; Προφανως θα μπορούσα απλά να κλείσω τις βάνες σε αυτά τα σώματα, αλλά δεν θέλω να είναι off τελείως. Θέλω να δουλεύουν μόνο όταν θα πέφτει αρκετά η θερμοκρασία στους χώρους αυτούς (πχ κάτω από 17C) και όχι όποτε δίνει εντολή ο κεντρικός θερμοστάτης, ο οποίος πχ θα ρυθμιστεί στους ~20C για όλο το σπίτι. Με τις θερμοστατικες κεφαλες πετυχαινεις επιθυμητη θερμοκρασια και ανεση στο χωρο ΔΕΝ πετυχαινεις ομως οικονομια καυσιμου. Σε μονοσωληνιο μη τις βαλεις καν. Γενικα η οικονομια πετυχαινεται ζεσταινοντας λιγοτερα λιτρα νερο. Γενικα το ολο συστημα να ρυθμιστει σωστα (μονωσεις, καμιναδα, δοχειο διαστολης κλπ) Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από john_petrucci7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Ακριβώς αυτό πετυχαίνεις με τις θερμοστάτικες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katbo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, john_petrucci7 είπε ΔΕΝ πετυχαινεις ομως οικονομια καυσιμου. Γενικα η οικονομια πετυχαινεται ζεσταινοντας λιγοτερα λιτρα νερο. ζεσταίνοντας λιγότερα λίτρα νερό δεν πετυχαίνεις και οικονομία καυσίμου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_petrucci7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, katbo είπε ζεσταίνοντας λιγότερα λίτρα νερό δεν πετυχαίνεις και οικονομία καυσίμου? Και ποιος ειπε οτι με τις θερμοστατικες ζεσταινεις λιγοτερα λιτρα??τα ιδια κυκλοφορουν στο δικτυο οπως και να χει. Ανεση πετυχαινεις μ αυτο Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από john_petrucci7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katbo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, john_petrucci7 είπε Και ποιος ειπε οτι με τις θερμοστατικες ζεσταινεις λιγοτερα λιτρα??τα ιδια κυκλοφορουν στο δικτυο οπως και να χει γράψε λάθος τότε. Νόμιζα ότι οι θερμοστατικές μόλις κλείσουν εμποδίζουν τη διέλευση νερού στο σώμα άρα και ότι κυκλοφορεί λιγότερο νερό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_petrucci7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, katbo είπε γράψε λάθος τότε. Νόμιζα ότι οι θερμοστατικές μόλις κλείσουν εμποδίζουν τη διέλευση νερού στο σώμα άρα και ότι κυκλοφορεί λιγότερο νερό Δεν το ειπα για αντιπαταθεση σορρυ αν γραφτηκε ετσι, αλλα υπαρχει μια λαθος εντυπωση περι κεφαλων. Με αυτα που βλεπω στα λεβητοστασια μου χουν πεσει τα μαλλια. Γι αυτο εγραψα πιο πανω οτι ολο το συστημα πρεπει να ρυθμιστει σωστα. Εχω δει να τρεχουν σωληνες φ28 για 2ο οροφο αμονωτες με καμιναδα αλουμινιου και δοχειο διαστολης στα 0,4 bar και να ζητανε κεφαλες για οικονομια.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις