Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@paylidis Μπα είναι 12CM διάμετρος 

@DrLo ευχαριστώ,  θα πάω να πάρω να παίξω 😛

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω δει ονλινε  ένα spray μπογιάς που το εφαρμόζεις σε γυαλί και το αποτέλεσμα είναι καθρέφτης. Το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος; Γνωρίζετε που μπορώ να βρω κάτι τέτοιο στην Αθήνα;

Δημοσ.

Σε μικρό σχετικά τοίχο με γυψοσανίδα υπάρχει ταπετσαρία η οποία δε βγαίνει με τίποτα (χωρίς να καταστρέψεις την γυψοσανίδα εννοείται).

Αν θέλεις να έχει πλέον βαμένο τοίχο, αλλη λύση από το να βγάλεις την γυψοσανίδα ή να βάλεις άλλη από πάνω υπάρχει;

μπορεί να στρωθεί κάτι πάνω "αντί ασταριού" ή να βαφτεί ξερωγώ με καμιά μυστήρια μπογιά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν τελειώνει η κατοικία μου και έχω 3 προσφορές θέρμανσης και θα χρειαστώ τα φώτα σας. Αρχικά οι σταθερές μας είναι, το σπίτι είναι ενεργειακής κλάσης Α 194τμ, ισόγειο και όροφος, στη Κύπρο. Θα μπουν σώματα, (για τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι σχετικές πρόνοιες) και αντλία θερμότητας. Ο λόγος είναι ότι δε μου αρέσει η ενδοδαπέδια και ότι το σπίτι θα έχει φωτοβολταϊκό σύστημα 5 κιλοβατωρών. Με αυτά τα δεδομένα έχω 3 προσφορές τις οποίες θα σας χωρίσω σε 2 μέρη, αντλία και σώματα. Το κόστος δεν παίζει ρόλο μιας και είναι παραπλήσιες προσφορές και δε θα το αναφέρω. Θα ήθελα την εμπειρία σας  για το ποια προσφορά έχει τα καλύτερα σώματα και ποια την καλύτερη αντλία. 

1) Αντλία

Spoiler

Είδος                                                                                                         Απόδοση και Κατανάλωση σε κρύο                               Απόδοση και Κατανάλωση σε ζεστό                 EER / COP

Indoor / Outdoor REFRIGERANT R-410A kW kW                                         12.8kW                                                                                             15.2kW                                                 4.5/5.00

ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ HITACHI YUTAKI M D.C. INVERTER

RASM4NE

1) Σώματα

Spoiler

Expansion tank for the heating system, 50 Liters and filling unit

KORAD RADIATOR 200 DOUBLE 1

KORAD RADIATOR 220 DOUBLE 1

KORAD RADIATOR 160 DOUBLE 3

KORAD RADIATOR 80 DOUBLE 1

KORAD RADIATOR 180 DOUBLE 1

KORAD RADIATOR 60 DOUBLE 2

KORAD RADIATOR 40 SINGLE 2

THREE WAY VALVE AND SENSOR FOR HOT WATER 1

THREE WAY ELECTRICAL PANEL AND WIRRING

2) Αντλία

Spoiler

Αντλία θερμότητας Άριστον ECOPLUS SWBC-24 υψηλών θερμοκρασιών (μόνον θέρμανση), με μέγιστη θερμοκρασία εξόδου 65°C, με ενσωματωμένη αντιστάθμιση και δυνατότατα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης με την χρήση τρίοδης βάνας (δεύτερο set point). Θερμική ισχύς 24 kW (Τριφασικό).

Δοχείο Διαστολής ZILMET Cal-Pro 24Ltr. (maximum +99°C &4bar)

Αυτόματο Πλήρωσης BRASSFORM με συνδεσμολογία 3/4" αρσενικό και 1/2" θηλυκό (κατ'επιλογη σας)

Κυκλοφορητής inverter Salmson Priux Home 80-25

Κυκλοφορητής inverter Salmson Priux Home 60-25

Κυκλοφορητής inverter Salmson Priux Home 40-25

Ηλεκτρονικός χρονοθερμοστάτης, SIEMENS RDΕ100.1DHW, έλεγχος δύο ζωνών (1 θέρμανση + 1 ΖΝΧ)

Ηλεκτρονικός χρονοθερμοστάτης, SIEMENS RDΕ100.1, έλεγχος μίας ζώνης θέρμανσης

Υδραυλικός Διαχωριστής 4'' x 1 1/4"

2) Σώματα

Spoiler

Δ2400 x 600 4709 Watt (ΔΣ50) 1 
Δ500 x 600 981 Watt (ΔΣ50) 1
Δ2000 x 600 3924 Watt (ΔΣ50) 1 
Δ2400 x 600 4709 Watt (ΔΣ50) 1 
Δ1200 x 600 2355 Watt (ΔΣ50) 1 
Δ1300 x 600 2551 Watt (ΔΣ50) 1 
Δ400 x 600 785 Watt (ΔΣ50) 1 
Δ600 x 600 1143 Watt (ΔΣ50) 1
Δ500 x 600 981 Watt (ΔΣ50) 1 
Δ400 x 600 785 Watt (ΔΣ50) 1 
Δ1000 x 600 1963 Watt (ΔΣ50) 1
Δ1100 x 600 2158 Watt (ΔΣ50) 1
Ζεύγος βαλβίδων TASAN για τα θερμαντικά σώματα (παροχή - επιστροφή και 2 ρακόρ για χαλκοσωλήνα Φ15) [8cm] 12
Σωληνάκια σύνδεσης των σωμάτων 1/2"x15cm

3) Αντλία https://imgur.com/a/YGgFo0z

3) Σώματα https://imgur.com/a/Rvurdcw

Σας ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από Son^Goku
Διόρθωση λαθών
Δημοσ.
Στις 7/10/2019 στις 8:55 ΜΜ, divo είπε

Το γαλαζιο βγαινει απο το μπλε που εχει η συνταγη και γινεται πιο εντονο με το κιτρινο, το οποιο καποια χρωματα τα τονιζει ακι τα φωτιζει. Καμια συνταγη δεν περιεχει μια χρωστικη, σε καμια εταιρεια.

Σου ειπα τη λυση αλλα ειναι κοστοβορα. Ασταρι μεταλων. Κανε σε εναν τοιχο μια δοκιμη με πλαστικο λευκο πρωτα με πολυ λιγη εως καθολου αραίωση, αστο να στεγνωσει και μετα βαλε το γκρι.

Γενικα παντως να ξερεις οτι ιδιωςτα εσωτερικα χρωματα τα βλεπουμε παντα στο χωρο μας για να εχουμε την πραγματικη εικονα σε σχεση με το φωτισμο που εχουμε. Γι αυτο και ο μπογιατζης μπαινει τελευταιος στο σπιτι.  

δεν ειναι απλα γκρι. ειναι γκρι και εχει μπλε μεσα. Παντως εισαι πολυ κοντα. αν εχεις χρωμα κανε σε καποιο σημειο 3ο χερι. 

Τα εντονα χρωματα και ιδιως τα rgb βαζουμε βαση απο λευκο ή γκρι. γκρι στα κοκκινα, λευκο στα πρασινα , μπλε. 

Για να επανελθω στο συγκεκριμενο, το θεμα τελικα δεν θεωρω οτι ηταν το κιτρινο υποστρωμα αλλα τα undertones του συγκεκριμενου γκρι που οντως ειναι μπλε και σε δωματιο με μη νοτιο/ανατολικο το κανει να φαινεται αρκετα μπλε.  Η "λυση" ειναι η χρηση καποιου "ζεστου" γκρι το οποιο με τη σειρα του εχει διαφορετικα Undertones, αλλα σε καμια περιπτωση οσο μπλε οσο αρχικα φαινοταν.

Ευτυχως το "λαθος" εγινε στο λιγοτερο σημαντικο δωματιο, οποτε ελπιζω το σαλονι να βγει πιο ωραιο με καποιο αλλο γκρι~

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.
Διαπιστώσαμε στην πολυκατοικία μου (Δυτική Αττική) κάποιες ρωγματώσεις στο πλάι των μπαλκονιών, σε σημείο που είναι μπετόν. Ανησυχώ γιατί δε μπορώ να καταλάβω πόσο βαθιές είναι, μήπως χειροτερέψουν και αρχίσουν αποκολλήσεις ή επηρεάζουν την αντοχή των μπαλκονιών. Λογικά έγιναν από το σεισμό του Ιουλίου, αλλά δεν ήταν σε εμφανές σημείο ώστε να το εντοπίσουμε τότε, γενικά η πολυκατοικία δεν είχε επηρεαστεί εμφανώς, πέραν από κάτι σοβάδες που έσκασαν εξωτερικά, στο σημείο της μεσοτοιχίας με τη διπλανή πολυκατοικία. Επισκευάζοντας αυτά είδαμε τις ζημιές στα μπαλκόνια.
Υπάρχει κάποιος που έχει πάθει ζημιές από σεισμό και το έψαξε, για να μου πει πώς να κινηθώ σε σχέση με αυτοψίες επισκευή κλπ; Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φώναξε μηχανικό να τα δει. 

Μπορεί κ να μην είναι τίποτα αλλά μπορεί να είναι κ σοβαρό.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, naive είπε

Γεια σας παιδιά.
Διαπιστώσαμε στην πολυκατοικία μου (Δυτική Αττική) κάποιες ρωγματώσεις στο πλάι των μπαλκονιών, σε σημείο που είναι μπετόν. Ανησυχώ γιατί δε μπορώ να καταλάβω πόσο βαθιές είναι, μήπως χειροτερέψουν και αρχίσουν αποκολλήσεις ή επηρεάζουν την αντοχή των μπαλκονιών. Λογικά έγιναν από το σεισμό του Ιουλίου, αλλά δεν ήταν σε εμφανές σημείο ώστε να το εντοπίσουμε τότε, γενικά η πολυκατοικία δεν είχε επηρεαστεί εμφανώς, πέραν από κάτι σοβάδες που έσκασαν εξωτερικά, στο σημείο της μεσοτοιχίας με τη διπλανή πολυκατοικία. Επισκευάζοντας αυτά είδαμε τις ζημιές στα μπαλκόνια.
Υπάρχει κάποιος που έχει πάθει ζημιές από σεισμό και το έψαξε, για να μου πει πώς να κινηθώ σε σχέση με αυτοψίες επισκευή κλπ; Ευχαριστώ

Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχει πέσει κουστούμι κάποιο  μπετό στα μπαλκόνια (συνήθως μικρές υπερυψώσεις διακόσμησης - γλάστρες που είδαμε και σε μία άλλη οικοδομή στον τελευταίο σεισμό)  με το φέροντα της οικοδομής. Έτσι από το σεισμό να δημιουργήθηκε κάποια ρωγμή η οποία δεν είναι επικίνδυνη.

Αν δε είστε σίγουροι καλό είναι να φωνάξετε ένα μηχανικό.Το καλύτερο θα ήταν αυτός που την έφτιαξε γιατί ενδεχομένως θα έχει και τα σχέδια τα οποία όλοι κρατάνε σε υπολογιστή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ρωγματώσεις αυτές έχουν εμφανισθεί στα 3 από τα 5 μπαλκόνια και στην προβολή της ταράτσας, αντίστοιχα. Γενικά δεν πρόκειται να τις αφήσουμε έτσι, και κάτι σοβαρό να μην είναια πο΄δομικής απόψεως, θα πρέπει να κλειστούν οι ρωγμες γιατί αν αρχίσουν και μπαίνουν νερά και πάγος μέσα θα προχωρήσουν και θα αρχίσουν να φεύγουν κομμάτια. Θα φέρω οπωσδήποτε μηχανικό, απλά ρωτάω τι παίζει με τη διαδικασία που σου κάνουν αυτοψία από το υπουργείο, από μια υπηρεσία που λέγεται ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ 
Οι ρωγμές πάντως δεν είναι κάθετες στα σημεία που προβάλλονται τα μπαλκόνια, είναι παράλληλες κκαι αρχίζουν από την άκρη. Σα να ανοίγει "στόμα" δηλαδή το μπαλκόνι. Θα προσπαθήσω να τις φωτογραφήσω.  

Επεξ/σία από naive
Δημοσ.
Στις 14/10/2019 στις 4:40 ΠΜ, papoys1 είπε

Πολύ ταλαιπωρία δεν στρώνει ομοιόμορφα και δεν τρίβεται όταν στεγνώσει.Βάλε μία φορά με πιστόλι και θα με θυμηθείς.

Ο συγκεκριμένος είναι να κλείνεις μικρές τρύπες και χτυπήματα σε ήβη βαμένο με πλαστικό τοίχο για να τον φρεσκάρεις μετά με χρώμα.

Επειδή έχω βάλει πολλά κιλά, όπου και να το έβαλα με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Τοίχος, ξύλο ακόμα και μέταλλο στοκάρονται χωρίς πρόβλημα, η επιφάνεια που δίνει είναι εντελώς λεία, κάνει και για σπατουλάρισμα (έχω κάνει ταβάνι), κάνει και για εξωτερικούς χώρους και το δουλεύει και αρχάριος.

Και φυσικά είναι "ready to use".

Δημοσ.

Καλησπέρα θα ήθελα ιδέες μιας και έφαγα μεγάλη ήττα , σε ισόγειο διώροφης διπλοκατοικίας συνδεμένη σε δίκτυο αποχέτευσης έχω μυρωδιές από τα σιφώνια στο λουτρό  γιατί το φρεάτιο είναι κοινό για τα δυο σπίτια αλλά το επάνω σπίτι έχει μηχανοσίφωνο με αποτέλεσμα να μην εχω εξαερισμό στην ταράτσα για το κάτω σπίτι από ότι μου είπε ο υδραυλικός μου , τι προτείνετε σαν λύση για τις μυρωδιές , αυτός μου είπε ότι καλό θα ήταν να καταργήσω το μηχανοσίφωνο  ώστε να αποκτήσω εξαερισμό στην ταράτσα , ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί γυρνάνε μυρωδιές και βγαίνουν από το σιφωνι σου στο μπάνιο; 

Δεν κρατάει νερό μέσα; 

Και βασικά μπερδεύτηκα, γιατί να καταργήσεις το μηχανoσιφωνο; τι θα βάλει; κλαπετο; (τίποτα δεν γίνεται) 

(δεν καταλαβαίνω έτσι όπως τα λες η απλά είμαι κουρασμένος 😋😁

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Γιατί γυρνάνε μυρωδιές και βγαίνουν από το σιφωνι σου στο μπάνιο; 

Δεν κρατάει νερό μέσα; 

Και βασικά μπερδεύτηκα, γιατί να καταργήσεις το μηχανoσιφωνο; τι θα βάλει; κλαπετο; (τίποτα δεν γίνεται) 

(δεν καταλαβαίνω έτσι όπως τα λες η απλά είμαι κουρασμένος 😋😁

Στελιο αν δεν εχει διαφυγη αεριων απο την ταράτσα που λεει, τα αερια διαπερνούν το νερο απο την πιεση και του έρχονται μεσα

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα!

Θέλουμε να πάρουμε ένα σώμα καλοριφέρ με διαστάσεις 33|900|400, που ισοδυναμεί με 1600 θερμίδες. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια μάρκα;

Ευχαριστώ!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...