Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, panos4tw είπε

Βαφοντας το σπιτι παρατηρω οτι το πλαστικο χρωμα κοντα στις κασες των πορτων εχει σκασει, φανταζομαι λογω των δονησεων οταν κλεινουν. Εκει χρειαζεται τριψιμο του παλιου χρωματος και στοκαρισμα? Υπαρχει καποιο ειδικος στοκος για τετοιες περιπτωσεις γιατι ο στοκος σπατουλαρισματος μου φαινεται θα σκασει και αυτος με τη σειρα του σε λιγο καιρο...

Ακρυλικός στόκος λευκός για γέμισμα που μπαίνει με πιστόλι.Πολύ φτηνός 1 ευρώ κάνει περίπου και πιστόλι αν δεν έχεις 1,2 ευρώ κάνει.

Δεν χρειάζεται να στοκάρεις.Απλά βγάζεις τα σαθρά και γεμίζεις με προσοχή τη ρωγμή.Στη συνέχεια σαλιώνεις λίγο το δάχτυλο δείχτη περνάς και το στρώνεις αφαιρώντας αν κάπου έχει πέσει παραπάνω.Μετά βάφεται αν το θέλεις.

Μόλις περάσεις με το δάχτυλο και το στρώσεις θα μείνεις έκπληκτος από το πόσο ωραία κλείνει.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, zio10 είπε

Σε τι μαγαζί θα βρω σίτα με το μέτρο να βάλω σε κάτι παράθυρα;

Σε κλασσικό μαγαζί με εργαλεία, χρωματοπωλείο κλπ

• Thanks 1

7 ώρες πριν, Doubt είπε

Σε στόκο έτοιμο κι εφόσον δεν είναι απαραίτητο το πιστόλι, εγώ προτιμώ κάτι τέτοιο με μια σπάτουλα.

https://www.praktiker.gr/p/stokos-budget-acrylic-putty-0-4-kg-akrylikos-71398

Πολύ ταλαιπωρία δεν στρώνει ομοιόμορφα και δεν τρίβεται όταν στεγνώσει.Βάλε μία φορά με πιστόλι και θα με θυμηθείς.

Ο συγκεκριμένος είναι να κλείνεις μικρές τρύπες και χτυπήματα σε ήβη βαμένο με πλαστικό τοίχο για να τον φρεσκάρεις μετά με χρώμα.

10 ώρες πριν, zio10 είπε

Σε τι μαγαζί θα βρω σίτα με το μέτρο να βάλω σε κάτι παράθυρα;

έχει και στο leroy merlin, έτοιμες με τα πλαίσια. Τις κόβεις και τις προσαρμόζεις στη διάσταση που θες

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω να τριψω τον τοιχο τοπικα μεν, αλλα σε αρκετα σημεια δε οποτε δε θα ηθελα να το κανω με το χερι. Το παλμικο τριβειο που πουλαν αυτη τη βδομαδατα lidl θα κανει δουλεια? Βλεπω πουλανε 3 ειδη φυλλων αλλα κανενα δεν ειναι για τοιχο~~

https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?id=1590

Επεξ/σία από panos4tw

1 ώρα πριν, panos4tw είπε

Θελω να τριψω τον τοιχο τοπικα μεν, αλλα σε αρκετα σημεια δε οποτε δε θα ηθελα να το κανω με το χερι. Το παλμικο τριβειο που πουλαν αυτη τη βδομαδατα lidl θα κανει δουλεια? Βλεπω πουλανε 3 ειδη φυλλων αλλα κανενα δεν ειναι για τοιχο~~

https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?id=1590

Δε πρόκειται να βρεις για τοιχο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, divo είπε

κατι απο αυτα.  ολα αυτα κανουν

Ευχαριστω αλλα απ' οτι καταλαβα απευθυνονται σε επαγγελματιες για τριψιμο ολοκληρων τοιχων, εξου και το κοστος στα 100 ευρω+. Δηλαδη αν βαλω ενα παλμικο ή έκκεντρο τριβειο για να τριψω τον τοιχο σε συγκεκριμενα σημεια, δεν θα εχει αποτελεσμα?

Επεξ/σία από panos4tw

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, panos4tw είπε

Ευχαριστω αλλα απ' οτι καταλαβα απευθυνονται σε επαγγελματιες για τριψιμο ολοκληρων τοιχων, εξου και το κοστος στα 100 ευρω+. Δηλαδη αν βαλω ενα παλμικο ή έκκεντρο τριβειο για να τριψω τον τοιχο σε συγκεκριμενα σημεια, δεν θα εχει αποτελεσμα?

Πήγαινε σε ένα εργαλειμάγαζο πάρε ένα τέτοιο (θα βρεις και πιο φτηνά) αγόρασε και 2-3 φύλλα γιαλόχαρτο 100 ,120 νούμερο για τοίχο το οποίο θα κόβεις και θα προσαρμόζεις στο τριβείο χειρός που λέγεται και θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.

Παλμικό έχω αλλά για τοίχο κάνω μια χαρά τη δουλειά μου με ένα τέτοιο.έχω τρίψει ολόκληρο σπίτι που είχα στοκάρει με παρετίνα.Και να ξέρεις καλύτερη δουλειά από το χέρι δεν κάνει κανένα μηχάνημα.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2

Καλησπέρα,  ανακάλυψα στο πίσω μπαλκόνι δεύτερη τρύπα για απορροφητήρα,  είναι μεγάλη και κρύβεται πίσω από το ντουλάπι. 

Σκέφτομαι να την κλείσω με κάποιο τρόπο.

Λέω να βάλω μια σελίδα 14 πίσω από το ντουλάπι,  μετά λαστιχένια τάπα 12CM και να το γεμίσω με αφρό πολυουρεθανης.  Ομοίως από την έξω πλευρά. 

Ή ερώτηση είναι πόσο αφρό θέλω και τι είδους άραγε;

27 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Καλησπέρα,  ανακάλυψα στο πίσω μπαλκόνι δεύτερη τρύπα για απορροφητήρα,  είναι μεγάλη και κρύβεται πίσω από το ντουλάπι. 

Σκέφτομαι να την κλείσω με κάποιο τρόπο.

Λέω να βάλω μια σελίδα 14 πίσω από το ντουλάπι,  μετά λαστιχένια τάπα 12CM και να το γεμίσω με αφρό πολυουρεθανης.  Ομοίως από την έξω πλευρά. 

Μήπως είναι για κλιματιστικό όποτε να μη την κλείσεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, giotis1982 είπε

υπάρχουν αφροι χαμηλής και υψηλής διογκωσης.

Αν σκεφτεις πάντως ότι ενας τυπικός αφρός μπορεί να βγάλει κάποιες δεκάδες φορές τον όγκο της συσκςυασίας του, ακόμα μια μικρή συσκευασία θα σε υπερκαλύψει.

Επεξ/σία από DrLo

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...