Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panos4tw είπε

Παρολα αυτα ειναι γκρι που πανω σε λευκη επιφανεια φαινεται μια χαρα ως γκρι οπως το εβλεπτα στο ιντερνετ.

άλλο το χρώμα στο site άλλο στη πραγμτικότητα

Εδώ εγώ έχω 3 monitor σπίτι και τα χρώματα είναι διαφορετικά σε καθε ένα, όχι στη πραγματικότητα.

• Like 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, panos4tw είπε

φθηνη ματ

Συνήθως στις φθηνές ποιότητες οι περισσότερες εταιρίες υστερούν σε καλυπτικοτητα.

Αν σε παίρνει πήγαινε στην καλή ποιότητα κ πέρασε τον τοίχο δυο χέρια κ πιστεύω ότι θα βγεί όπως πρέπει.

Ωστόσο δώσε βάση σε αυτό που λέει ο @DrLo το αποτέλεσμα απέχει πολύ από το δείγμα στο ίντερνετ.

Για μένα πήγαινε στο χρωματοπωλειο κ δες το χρώμα που σε ενδιαφέρει στο χρωματολογιο τους.

Δημοσ.
Στις 6/10/2019 στις 11:33 ΠΜ, divo είπε

Ευκολος και γρήγορος τροπος ειναι τα ytong και πολυ πιο γρήγορος για κατασκευή. Με τα συγκεκριμενα εχω φτιαξει δωματια σε ταρατσα και ειναι μια χαρα και στη θερμομονωση αλλα και στο θορυβο. δεν θες σοβαντισμα μετα αλλα  το ΄σπατουλαρης' με την ιδια τους την κολλα. Εγω αυτο θα πρωτεινα.

Ενας αλλος τροπος ειναι η γυψοσανιδα. και αυτος πιο οικονομικος απο τον πρωτο αλλα πιο ευπαθες στα χτυπιματα, και λιγοτερο ασφαλες. Ανοιγει τρυπα πολυ πιο ευκολα.

Τωρα για το υπολοιπο σπιτι που ειναι ανοιχτο εκτος απο σιδεριές και πολυκαρμπονικα με σιδεριές στα παραθυρα δεν βλεπω κατι αλλο.   

19 ώρες πριν, papoys1 είπε

Τα συγκεκριμένα παράθυρα από leroy πολύ καλά και σε πολύ καλή τιμή.

Έχω πάρει και έχω τοποθετήσει μόνος σε μία κρεβατοκάμαρα.Βέβαια πήρα μαζί και ρολό αλουμινίου μαζί με σίτα.Πολύ πιο τίμια θα έλεγα σε θέμα μόνωσης από αλουμινίου.Βέβαια υστερούν σε εμφάνιση αλλά τη δουλειά τους την κάνουν. Καλοκαίρι και συνήθως μέχρι τέλος Αυγούστου τα βάζει πάντα σε προσφορά -20%.Τώρα μάλλον θα τα πληρώσεις λίγο παραπάνω.

Για τοίχο και εγώ θα πρότεινα ytong όπως είπε ο divo.Λίγο ακριβότερα από γυψοσανίδα αλλά πιο γερά σαν κατασκευή και καλίτερη μόνωση.

Μία άλλη καλή λύση είναι είναι και το πανελ πολυουρεθάνης τοίχου το οποίο όμως και αυτό κόβει αρκετά χρήμα με 16 ευρώ το τετραγωνικό.

Για τα υπόλοιπα ανοίγματα δεν ξέρω πόσο σε επηρεάζει η εμφάνιση και επειδή το πολυκαρβονικό είναι ακριβό, σαν ιδέα δεν θα σε κάλυπτε ένα τελάρο από καδρόνι η σανίδι στο οποίο θα στερέωνες διπλό νάυλον;;;;;;;

Ειμαι αναμεσα σε τουβλα ytong και panel πολυουρεθανης για το οποιο δεν ηξερα καν την υπαρξη του.
Αν παω σε ytong τι παχος να βαλω? 10cm θα ειναι καλα ή πρεπει να ειναι πιο παχυ?

Μου κεντρισε το ενδιαφερον και το panel πολυουρεθανης(το οποιο θα ειναι λιγοτερο ασφαλες βεβαια). Σε τι παχος θα πηγαινα, 3cm ή παραπανω; η εγκατασταση/τοποθετηση ειναι ενας μεταλλικος σκελετος και εκει βιδωνονται τα panel;
Οι διαστασεις του τοιχου ειναι (4m + 5m) x 2,60 υψος. Οποτε περιπου 23 τετραγωνικα, ισως ελαχιστα λιγοτερο λογω της πορτας που θα μπει. 
Ποσο περιπου θα μου κοστισει το ytong και ποσο το panel; κατα προσεγγιση

Για τα παραθυρα καταληγω στην οικονομικη λυση ναυλον φελιζολ, τουλαχιστον σε πρωτη φαση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, parmenidis είπε

Ειμαι αναμεσα σε τουβλα ytong και panel πολυουρεθανης για το οποιο δεν ηξερα καν την υπαρξη του.
Αν παω σε ytong τι παχος να βαλω? 10cm θα ειναι καλα ή πρεπει να ειναι πιο παχυ?

Μου κεντρισε το ενδιαφερον και το panel πολυουρεθανης(το οποιο θα ειναι λιγοτερο ασφαλες βεβαια). Σε τι παχος θα πηγαινα, 3cm ή παραπανω; η εγκατασταση/τοποθετηση ειναι ενας μεταλλικος σκελετος και εκει βιδωνονται τα panel;
Οι διαστασεις του τοιχου ειναι (4m + 5m) x 2,60 υψος. Οποτε περιπου 23 τετραγωνικα, ισως ελαχιστα λιγοτερο λογω της πορτας που θα μπει. 

Για τα παραθυρα καταληγω στην οικονομικη λυση ναυλον φελιζολ, τουλαχιστον σε πρωτη φαση.

Μονό 10 cm  σίγουρα θα είναι λίγο.Λογικά πρέπει να ανέβεις.

Τα πάνελ θέλουν ένα απλό σκελετό με στραντζαριστά σίδερα και πάνω σε αυτό τα τοποθετείς με αυτοδιάτρητες βίδες.Εύκολη διαδικασία ένας σιδεράς σε μία μέρα νομίζω τα φτιάχνει.Επίσης να σου πω ότι τα πάνελ είναι γερή κατασκευή.Πιστεύω ότι από τα ytong πιο δύσκολα παραβιάζονται.Πήγαινε και ρίχτους μια ματιά.

Επίσης μπορείς να τα τοποθετήσεις και στα παράθυρα.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, parmenidis είπε

Το πάνελ πολυουρεθάνης ξέχνα το, όχι ότι δε θα μπρούσε να χρησιμοποιηθεί θεωρητικά για εσωτερικό τοίχο σπιτιού αλλά για 100 άλλους λόγους με την εμφάνιση αλλά και ότι θα χρειαστείς έναν ισχυρό "σκελετό" να είναι οι κυριότεροι.

Αυτά είναι για βιομηχανικά κυρίως κτίρια / μεταλλικά κτίρια κλπ. 

Αν είχες ένα γκαράζ/συνεργείο και ήθελες να κλείσεις ένα κομμάτι για ένα γραφειάκι ΟΚ. Για σπίτι που μπορεί και να κατοικηθεί κάποια στιγμή δε θα σου προσφέρει κάτι που δε μπορείς να το κάνεις με ytong ή γυψοσανίδα.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://imgur.com/8GJdYlI

8GJdYlI.png

Στο https://www.ytong.gr για συνηθεις εξωτερικους τοιχους προτεινεται 20cm για εσωτερικους 10cm, οποτε τι μεγεθος να βαλω με τις δεδομενες συνθηκες. καπου στη μεση? Και ποιο θα ηταν ενα ενδεικτικο κοστος ανα τετραγωνικο υπολογιζοντας ολα τα υλικα αλλα και τη δουλεια του τεχνιτη?

Επεξ/σία από parmenidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, parmenidis είπε

Και ποιο θα ηταν ενα ενδεικτικο κοστος ανα τετραγωνικο?

https://www.leroymerlin.gr/gr/search-results/?q=ytong&type=products

για μικρές ποσότητες μπορείς να αγοράσεις με το κομμάτι (το leroy έχει καλές τιμές).

για μεγάλες  "με το κυβικό".

https://www.kaxirismonotika.gr/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search-cat-select=0&search_query=ytong&submit_search=

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, DrLo είπε

https://www.leroymerlin.gr/gr/search-results/?q=ytong&type=products

για μικρές ποσότητες μπορείς να αγοράσεις με το κομμάτι (το leroy έχει καλές τιμές).

για μεγάλες  "με το κυβικό".

https://www.kaxirismonotika.gr/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search-cat-select=0&search_query=ytong&submit_search=

1 κυβικο, πόσα τμ ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, parmenidis είπε

Να σου πω και εγώ τη δίκη μου άποψη επειδή έχω δει και δουλέψει διαφορά υλικά. 

το πάνελ είναι μπελάς και άνευ λόγου ακριβό για τη δουλειά που το θέλεις. 

το αλφαμπλοκ είναι μια πολυ καλή λύση αλλά λίγο δύσκολο στο να το φτιάξεις 100% μόνος σου και επειδή είναι σχετικά ευαίσθητο στα απευθείας νερά θα πρέπει να το διασφαλίσεις (όποτε θέλει απευθείας το «Σοβά» του... σε περιορίζει κάπως επίσης στο ότι για να βάλεις Μπριζες κλπ θέλει σκάψιμο με κατάλληλο εργαλείο πράγμα που εάν κάνει κάποιος που δε ξέρει πιθανώς να δημιουργήσει (σπάσιμο τρύπα κλπ) ζημιά ειδικά σε ένα ψιλολεπτο που βάζουν συνήθως σε εσωτερική τοιχοποιία  

Προσωπικα στη θέση σου θα το έφτιαχνα αυτό που θέλεις με ανθυγρη γυψοσανίδα μέσα έξω με ορυκτόΒαμβακά για μόνωση ή ακόμα καλύτερα έξω τσιμέντοσανίδα και μέσα ανθυγρη... γίνεται πιο εύκολα από αρχάριο σε λιγότερο χρόνο και έχει περισσότερη ευελιξία σε γραμμές νερού ρεύματος κλπ. 

Οσον αφορά τα παράθυρα πάρε τιμές και από μαγαζιά-δεν είναι πάντα τα πολυκαταστήματα φθηνότερα! Τέλος για τα παράθυρα που δε θέλεις να βάλεις κούφωμα θα έβαζα πολυκαρβονικο σε ένα τελάρο από στρατζαριστο ή ξύλο. Είναι οικονομικό και εύκολοδουλευτο υλικό κατά την γνώμη μου 

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, katbo είπε
Μια ανοιγόμενη μπαλκονόπορτα αλουμίνιου, πόση στεγανότητα προσφέρει σε περίπτωση πλημμύρας απ'εξω?  Για παράδειγμα αν έξω στην αυλή έχει ας πούμε 10-20 πόντους νερό, τα νερά θα περάσουν μέσα στο σπίτι ή τα λάστιχα στην ανοιγόμενη σφραγίζουν επαρκώς? 

δεν σφραγιζει.............αν εχεις τετοια θεματα πρεπει να κοιταξεις για συστημα με αντλια να φευγουν τα νερα απο την αυλη....ητοι κατι σα μικρο φρεατιο με φλοτερ και ενα λαστιχο να πας τα νερα εκει που θελεις

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, bill999r είπε

Συνήθως στις φθηνές ποιότητες οι περισσότερες εταιρίες υστερούν σε καλυπτικοτητα.

Αν σε παίρνει πήγαινε στην καλή ποιότητα κ πέρασε τον τοίχο δυο χέρια κ πιστεύω ότι θα βγεί όπως πρέπει.

Ωστόσο δώσε βάση σε αυτό που λέει ο @DrLo το αποτέλεσμα απέχει πολύ από το δείγμα στο ίντερνετ.

Για μένα πήγαινε στο χρωματοπωλειο κ δες το χρώμα που σε ενδιαφέρει στο χρωματολογιο τους.

Παιδια δεν ειναι το ιντερνετ το θεμα, το ειδα και απο κοντα πανω σε λευκο και ειναι πανω κατω αυτο που ειδα στο ιντερνετ σε πολλεεες φωτογραφιες. Εδω βλεπεται τη διαφορα με 1 χερι περασμα και στις 2 επιφανειες.

https://1drv.ms/u/s!Ar_De368oWY8jvtU5r7gB29119FOeg?e=Ct8Bn5

Το προβλημα ειναι οτι εξακολουθει να φαινεται γαλαζιο μετα απο ασταρι+2χερια:

https://1drv.ms/u/s!Ar_De368oWY8jvtXMBtNqLNjlNjA9A?e=k6P2qW

Να ειναι τοσο χαλια η καλυπτικοτητα?

Δημοσ.

Εμένα πάντως από τη φωτό μου φαίνεται μια χαρά.

Μήπως ο φωτισμός σου φταίει;

Μήπως έχεις λάμπες led ψυχρές 6000k και στο δείχνει διαφορετικά;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, kostasbm είπε

πρεπει να κοιταξεις για συστημα με αντλια να φευγουν τα νερα απο την αυλη

Το ψάχνω και για αντλία αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πόσο νερό προλαβαίνουν να διώξουν... Κ επίσης σε διακοπή ρεύματος τι γίνεται?

Σαν πρώτη λύση σκέφτομαι να αλλάξω την μπαλκονόπορτα σε παράθυρο και χτίσιμο από κάτω το κενό με αλφαμπλόκ ή τούβλο.

Επίσης επειδή φοβάμαι τα νερά που θα μου έρθουν από το δρόμο μέσα από το λούκι που υπάρχει στην μάντρα για να βγαίνουν τα νερά, αν βάλω μια αντεπίστροφη βαλβίδα για να εμποδίζει τα νερά να μπουν στην αυλή, θα κάνει τίποτα άραγε?

Επεξ/σία από katbo
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...