zio10 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 19 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Πριν απο 100 χρόνια ναι, τότε είχαν τα σπίτια υγρασία, στα ταβάνια, στους τοίχους, παντου, συν του οτι τι ταβάνι απο πανω ηταν και ταρατσα χωρις μόνωση, οπότε ήθελε ασβέστη για βάψιμο, για να αναπνέει. Τωρα τα σπίτια έχουν άλλες προδιαγραφές, δεν παίζει κάτι τέτοιο, και το ταβανι πρέπει να είναι χαρτί. Ακόμα έχουν υγρασία τα σπίτια παντως, ακόμα και τα καινούργια. 1
paylidis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, DrLo είπε Θα ρωτήσω στο praktiker όπως το λες, δε με απασχολεί ένα παραπάνω κόψιμο τόσο πολύ αν γίνεται αυτό. Δηλαδή αν 200x120 την κοβουν στη μέση σε 2 100x120 μου κάνει. Αλλά βλέπω στο site τους έχουν μικρής διάστασης, μόνο απλές, όχι άνθυγρες. Αμάξι με σχάρα μπορώ να έχω αλλά δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να μεταφερθεί ασφαλώς έτσι. Το έχεις κάνει ποτέ ; Δε ξέρω εάν σε εξυπηρετεί αλλά μου ήρθε κάποιο μειλ για δωρεάν μεταφορικά από το πρακτικερ για μια εβδομάδα ψαξτο μήπως βολευτείς
zio10 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Τι μπορεί να είναι ένα βουητό στον ηλεκτρικό πίνακα; Σα να θυμάμαι να το κάνει από μια ασφάλεια που την καίει σχετικά συχνά, αλλά δεν είμαι εκεί τώρα να το τσεκάρω.
stelakis1914 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Αφού κατεβάσεις τον γενικό διακόπτη, ξεκίνα για αρχή να σφίγγεις όλες τις βίδες ελέγχοντας για χαλαρές συνδέσεις. Αν δεν βοηθήσει αυτό, είναι πιθανό κάποιο υλικό να θέλει αντικατάσταση. 1 1
paylidis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 9 λεπτά πριν, stelakis1914 είπε Αφού κατεβάσεις τον γενικό διακόπτη, ξεκίνα για αρχή να σφίγγεις όλες τις βίδες ελέγχοντας για χαλαρές συνδέσεις. Αν δεν βοηθήσει αυτό, είναι πιθανό κάποιο υλικό να θέλει αντικατάσταση. Αυτό ακριβώς. Συνήθως είναι από συσφίξεις το βουητό. Καλό θα ήταν εάν έχεις ασφάλεια στο ρολόι να κατεβάσεις εκείνη για να σφίξεις χωρίς φόβο και τις γενικές (διακόπτη νεοζετ ρελε κλπ) 1 1
zio10 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τις βίδες του πίνακα εννοείτε; Άρα πιθανό να μην είναι κάτι σοβαρό ακόμα κι έτσι να μείνει ε; Επειδή δεν είμαι εκεί τώρα και δεν θα μπορέσω να είμαι σύντομα... Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2019 από zio10
stelakis1914 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Τις βίδες από όλο το υλικό αυτόματες ασφάλειες, διακόπτες, ρελέ, τήξεως αλλά και μπάρες ουδετέρου και γείωσης. 1
paylidis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, zio10 είπε Τις βίδες του πίνακα εννοείτε; Άρα πιθανό να μην είναι κάτι σοβαρό ακόμα κι έτσι να μείνει ε; Επειδή δεν είμαι εκεί τώρα και δεν θα μπορέσω να είμαι σύντομα... Τίς βίδες που πιάνουν τα καλώδια στις ασφάλειες, μπαρες κλπ. Οτι βίδα κοινώς υπάρχει μέσα στον πίνακα και κρατάει καλώδιο. και έναν ηλεκτρολόγο να πάρεις είναι 5’ δουλειά δε θα πάρει κεφάλια κ εσυ θα έχεις το δικό σου κεφάλι ήσυχο... τωρα που το σκέφτομαι εφόσον δε κατάλαβες ποιες βίδες καλύτερα παρε εξαρχής έναν ηλεκτρολόγο να κάνει κ έναν τυπικο έλεγχο Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2019 από paylidis 1 1
parmenidis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 1. Εχω μια σιδερενια πορτα, τι υλικο θα μπορουσα να της προσθεσω για θερμομονωση; 2. Ενα διαμερισμα δεν εχει πορτες και παραθυρα, οποτε ειναι εκτεθειμενο σε κρυο. Μεσα σε αυτο θελω να κανω ενα δωματιο. Τι υλικο να χρησιμοποιησω για τον τοιχο? Τουβλα, αλφα block κατι αλλο? Σκεφτομουν και για γυψοσανιδα, αλλα ενω εχει θερμομονωση, δε νομιζω οτι προσφερει ασφαλεια. 3. Υπαρχει καποιος φθηνος τροπος να κλεισω/μονωσω καποια παραθυρα χωρις να τα χτισω;
parmenidis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, divo είπε 1. Τιποτα. Εκτος αν τη 'χτίσεις' με ταπλαδες και μονοση μεσα εξω. 2. Δεν βοηθαει αυτο που λες. 3 σιδεριες ναυλον χοντρο και φελιζολ. Για προχειρα κλεισιμο Γενικα θα σου ελεγα οτι για ασφαλεια θες πορτες και παραθυρα. για αυτα κοιτα στο FB για τιποτα μεταχυρισμενο μια και θα ειναι προχειρο ή κανε κατασκευη με στρατζαριστο και μασιφακια αν πιανουν τα χερια σου. Αν το σπιτι ειναι καινουργιο και αβαφτο εξωτερικά τουλαχιστον θα θελεις βαψιμο, διαφορετικα οι βροχες καιγενικα η υγρασια θα μπαινουν στο σοβα και δεν θα ζεσταινει με τιποτα. ολα αυτα τα υλικα σοβας τσιμεντα ειναι υδρόφιλα και σαν σφουγγαρι. Καταρχην σε ευχαριστω για την απαντηση. Ας παμε στο θεμα της κατασκευης του τοιχου μεσα στο κενο διαμερισμα. Το κτιριο ειναι 15-20 χρονια. Ειναι 50 τ.μ., χωρις τοιχους, εχει μια σιδερενια πορτα την Α1(βλεπε εικονα), καγκελα στα ανοιγματα για τα παραθυρα Α: πορτα Β: ανοιγμα για παραθυρο Εξωτερικα ειναι βαμμενο κι εχει απο πανω οροφο, οποτε δεν ειναι τρομερα εκτεθειμενο. Εσωτερικα ειναι σοβατισμενο απλα. το ερωτημα μου ειναι τι υλικο να χρησιμοποιησω για την κατασκευη του τοιχου, ουτως ωστε να εχει και θερμομονωση αλλα και ασφαλεια. Θα βαλω και 2 παραθυρα Β1, Β2. εχω δει καποια απο το leroy merlin https://www.leroymerlin.gr/gr/portes-parathura-skales/parathura/balkonoportes-kai-parathura/parathuro-apo-pvc-p135xu135-cm-62188476/ στα 200-250 το ενα. και μια πορτα την Α2, για την οποια δεν εχω αποφασισει ακομα το υλικο. Γενικοτερα προσπαθω να φτιαξω ενα δωματιο/εργαστηριο σε οσο το δυνατον πιο οικονομικο πλαισιο αλλα καλυπτοντας τις βασικες προυποθεσεις. https://imgur.com/JPUeXrL Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2019 από parmenidis
papoys1 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 10 ώρες πριν, parmenidis είπε Καταρχην σε ευχαριστω για την απαντηση. Ας παμε στο θεμα της κατασκευης του τοιχου μεσα στο κενο διαμερισμα. Το κτιριο ειναι 15-20 χρονια. Ειναι 50 τ.μ., χωρις τοιχους, εχει μια σιδερενια πορτα την Α1(βλεπε εικονα), καγκελα στα ανοιγματα για τα παραθυρα Α: πορτα Β: ανοιγμα για παραθυρο Εξωτερικα ειναι βαμμενο κι εχει απο πανω οροφο, οποτε δεν ειναι τρομερα εκτεθειμενο. Εσωτερικα ειναι σοβατισμενο απλα. το ερωτημα μου ειναι τι υλικο να χρησιμοποιησω για την κατασκευη του τοιχου, ουτως ωστε να εχει και θερμομονωση αλλα και ασφαλεια. Θα βαλω και 2 παραθυρα Β1, Β2. εχω δει καποια απο το leroy merlin https://www.leroymerlin.gr/gr/portes-parathura-skales/parathura/balkonoportes-kai-parathura/parathuro-apo-pvc-p135xu135-cm-62188476/ στα 200-250 το ενα. και μια πορτα την Α2, για την οποια δεν εχω αποφασισει ακομα το υλικο. Γενικοτερα προσπαθω να φτιαξω ενα δωματιο/εργαστηριο σε οσο το δυνατον πιο οικονομικο πλαισιο αλλα καλυπτοντας τις βασικες προυποθεσεις. https://imgur.com/JPUeXrL Τα συγκεκριμένα παράθυρα από leroy πολύ καλά και σε πολύ καλή τιμή. Έχω πάρει και έχω τοποθετήσει μόνος σε μία κρεβατοκάμαρα.Βέβαια πήρα μαζί και ρολό αλουμινίου μαζί με σίτα.Πολύ πιο τίμια θα έλεγα σε θέμα μόνωσης από αλουμινίου.Βέβαια υστερούν σε εμφάνιση αλλά τη δουλειά τους την κάνουν. Καλοκαίρι και συνήθως μέχρι τέλος Αυγούστου τα βάζει πάντα σε προσφορά -20%.Τώρα μάλλον θα τα πληρώσεις λίγο παραπάνω. Για τοίχο και εγώ θα πρότεινα ytong όπως είπε ο divo.Λίγο ακριβότερα από γυψοσανίδα αλλά πιο γερά σαν κατασκευή και καλίτερη μόνωση. Μία άλλη καλή λύση είναι είναι και το πανελ πολυουρεθάνης τοίχου το οποίο όμως και αυτό κόβει αρκετά χρήμα με 16 ευρώ το τετραγωνικό. Για τα υπόλοιπα ανοίγματα δεν ξέρω πόσο σε επηρεάζει η εμφάνιση και επειδή το πολυκαρβονικό είναι ακριβό, σαν ιδέα δεν θα σε κάλυπτε ένα τελάρο από καδρόνι η σανίδι στο οποίο θα στερέωνες διπλό νάυλον;;;;;;; 1
katbo Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Μια ανοιγόμενη μπαλκονόπορτα αλουμίνιου, πόση στεγανότητα προσφέρει σε περίπτωση πλημμύρας απ'εξω? Για παράδειγμα αν έξω στην αυλή έχει ας πούμε 10-20 πόντους νερό, τα νερά θα περάσουν μέσα στο σπίτι ή τα λάστιχα στην ανοιγόμενη σφραγίζουν επαρκώς?
panos4tw Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Μετα απο ποοοσες ωρες ψαξιμο να βρω το τελειο γκρι της Benjamin Moore, ο τοιχος παρα το ασταρι+2 χερια βγηκε ανοιχτο γαλαζιο αντι για γκρι... Μετα απο λιγο ψαξιμο καταλαβα οτι αυτο συνεβη γιατι το χρωμα απο κατω ειναι ανοιχτο κιτρινο αυτο δεν ειναι καλο. Διαβαζω οτι υπαρχουν 2 λυσεις, ειτε χρωματισμενο ασταρι καλης ποιοτητας ειτε καποιο στρωμα λευκο αντι για ασταρι. Εχετε γνωμη για τις 2 επιλογες και ισως να προτεινετε καποιο προιον, υπαρχει καμια αλλη επιλογη;
DrLo Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, panos4tw είπε Μετα απο ποοοσες ωρες ψαξιμο να βρω το τελειο γκρι της Benjamin Moore, ο τοιχος παρα το ασταρι+2 χερια βγηκε ανοιχτο γαλαζιο αντι για γκρι... Μετα απο λιγο ψαξιμο καταλαβα οτι αυτο συνεβη γιατι το χρωμα απο κατω ειναι ανοιχτο κιτρινο αυτο δεν ειναι καλο. Διαβαζω οτι υπαρχουν 2 λυσεις, ειτε χρωματισμενο ασταρι καλης ποιοτητας ειτε καποιο στρωμα λευκο αντι για ασταρι. Εχετε γνωμη για τις 2 επιλογες και ισως να προτεινετε καποιο προιον, υπαρχει καμια αλλη επιλογη; 7 ώρες πριν, divo είπε αυτο σημαινει οτι το χρωμα δεν καλυπτει. Από 1η ματιά ναι, φαίνεται σαν να μη καλύπτει ΑΛΛΑ Κίτρινο και γκρι δυσκολεύομαι να καταλάβω πως μπορεί να βγάλουν γαλάζιο. Αν δεν έχει γίνει κάποιο λάθος στην ανάμοιξη πιθανότατα το γκρι που δεν ήταν "καθαρό" γκρι και το έκανε να φαίνεται έτσι το φως τη 1η φορά ή γενικά οι συνθήκες φωτισμού είναι διαφορετικές. @panos4tw πέρα από τη διαφορά στο χρώμα, το ανοικτό γαλάζιο φαίνεται να είναι στον ίδιο τόνο σε όλη την επιφάνεια; Αν είναι από ανεπαρκή κάλυψη κάτι τέτοιο θα ήταν σχετικά δύσκολο Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2019 από DrLo 1
panos4tw Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, DrLo είπε Από 1η ματιά ναι, φαίνεται σαν να μη καλύπτει ΑΛΛΑ Κίτρινο και γκρι δυσκολεύομαι να καταλάβω πως μπορεί να βγάλουν γαλάζιο. Αν δεν έχει γίνει κάποιο λάθος στην ανάμοιξη πιθανότατα το γκρι που δεν ήταν "καθαρό" γκρι και το έκανε να φαίνεται έτσι το φως τη 1η φορά ή γενικά οι συνθήκες φωτισμού είναι διαφορετικές. @panos4tw πέρα από τη διαφορά στο χρώμα, το ανοικτό γαλάζιο φαίνεται να είναι στον ίδιο τόνο σε όλη την επιφάνεια; Αν είναι από ανεπαρκή κάλυψη κάτι τέτοιο θα ήταν σχετικά δύσκολο Το σκεφτηκα και εγω το θεμα της καλυψης, πολυ αραιωμενο δεν πιστευω οτι ηταν αλλα ισως ημουν οριακα με το χρωμα που ειχα απο θεμα ποσοτητας οποτε ισως το τσιγκουνευτηκα? Αν ειναι εκει το προβλημα, θεωρητικα αλλο 1 χερι θα το λυσει....? Σε λευκο υποστρωμα μ'αρεσει ως χρωμα και επειδη εβαψα το μικρο υπνοδωματιο και θελω να βαψω και το υπολοιπι σπιτι, θα ηθελα να βρω μια λυση αν ειναι εφικτο. Δεν εγινε λαθος στην αναμειξη, οντως δεν ηταν καθαρο (σχεδον κανενα δεν ειναι, ειχε μπλε και πρασινα undertones οπως λεγονται) γκρι και ουτε ηθελα να ειναι. Παρολα αυτα ειναι γκρι που πανω σε λευκη επιφανεια φαινεται μια χαρα ως γκρι οπως το εβλεπτα στο ιντερνετ. Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα φωτισμου καθως δοκιμασα σε πολλα δωματια (ολα με κιτρινο απο κατω...) να δω αν αλλαζει κατι. Υ.Γ. Για την ιστορια ειναι το Gray Owl της Benjamin Moore στην πιο φθηνη ματ ColorStyle ποιοτητα...και παλι 22ευρω το 3λιτρο~
Προτεινόμενες αναρτήσεις