Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, divo είπε

Συνηθως βαζουν λινατσα ή φοδρα, για να ειναι ανθεκτικη στο χρονο αλλα και φτηνη. Μπορεις ομως να βαλεις οτι θες. Εκει δεν εχεις φθορες και βασικα δεν φαινεται αλλα και δε χρησιμεύει πουθενα αλλου εκτος απο το να κλεισει το κατω μερος του καναπε. 

4 ώρες πριν, zio10 είπε

Αν μείνει χωρίς ύφασμα θα πάθει κάτι;

2 ώρες πριν, divo είπε

οχι,  τι να παθει; Απλα καλο θα ηταν για θεμα σκονης.

Ωραία, ευχαριστώ divo...υπάρχουν γατόνια, παιδιά. Αφού το σχίσανε, χώνονται μέσα στον καναπέ τώρα για κρυφτούλι και παιχνίδι...και γκαραντί θα έχουν σειρά τα σφουγγάρια μέσα αν δεν κλείσει. Αφού είναι ΟΚ, για καραβόπανο το σκέφτομαι τώρα, νομίζω είναι το μόνο που θα κρατήσει σε βάθος χρόνου.

Επεξ/σία από scullyist
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε ολους/ες!

Εχει κανείς υπόψιν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για μα καθαριστεί αυτό το πάτωμα ταράτσας; Τρίψιμο με κάποιο συγκεκριμένο υλικό; 

FAF4E378-A3D9-4AA0-B6D8-BC94CF5F6A06.jpeg.1922372efa8f85c3a447140521ef4d92.jpeg

Επίσης, κάποια ιδέα με το τι υλικό να περάσω τους αρμούς για να αποφύγω υγρασία στο αποκάτω διαμερισμα;

Σας ευχαριστω

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan

35 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

Καλημέρα σε ολους/ες!

Εχει κανείς υπόψιν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για μα καθαριστεί αυτό το πάτωμα ταράτσας; Τρίψιμο με κάποιο συγκεκριμένο υλικό; 

Επίσης, κάποια ιδέα με το τι υλικό να περάσω τους αρμούς για να αποφύγω υγρασία στο αποκάτω διαμερισμα;

Σας ευχαριστω

powerwashing/soda blasting

• Like 1

1 ώρα πριν, TheGrisGrisMan είπε

Καλημέρα σε ολους/ες!

Σας ευχαριστω

Θεωρητικά το πλακάκι δεν προσφέρει υγρομονωση απο μονο του.. Για καθαρισμο με πλυστικό αλλα δε ξέρω αν θα γινει ζημια σε αρμούς

• Like 2

2 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε

Καλημέρα σε ολους/ες!

Σας ευχαριστω

Πρώτα σκούπισμα ένα ελαφρύ βρεξίματα-ξέπλυμα να φύγουν τα χοντρά. Έπειτα Durostick καθαριστικο το οποίο θα το αφησεισ κανένα δεκάλεπτο να δράσει και κάνει θαύματα. Και τέλος καλό ξέβγαλμα με πίεση (εάν έχεις κανένα πλυστικο ακόμα καλύτερα)

• Like 1

Είμαι σε ανακαίνιση σπιτιού και συγκεκριμένα στο βάψιμο-σπατουλάρισμα. Προσωπικά θέλω να σπατουλαριστεί όλο το σπίτι (δηλαδή και το ταβάνι) και μου έδωσαν τώρα μια τιμή που μου φάνηκε αρκετά μεγάλη.. η οποία μπορεί να είναι και λογική αλλά είμαι άσχετος και δεν μπορώ να την καταλάβω.

Μιλάμε για σπατουλάρισμα ΜΟΝΟ ταβανιών με εμβαδόν οροφής όλο του σπιτιού (δωμάτια,κουζίνα κτλπ) κοντά στα 82τμ.

Η τιμή είναι 2.500€, μπορει κάποιος να με βοηθήσει από την εμπειρία του αν είναι λογική τιμή;

(εννοείται πως θα πάρω τιμή και από άλλον)

ΥΓ. ελπίζω να το πόσταρα σε νήμα όχι άσχετο :D , σας ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, teoqq είπε

Είμαι σε ανακαίνιση σπιτιού και συγκεκριμένα στο βάψιμο-σπατουλάρισμα. Προσωπικά θέλω να σπατουλαριστεί όλο το σπίτι (δηλαδή και το ταβάνι) και μου έδωσαν τώρα μια τιμή που μου φάνηκε αρκετά μεγάλη.. η οποία μπορεί να είναι και λογική αλλά είμαι άσχετος και δεν μπορώ να την καταλάβω.

Μιλάμε για σπατουλάρισμα ΜΟΝΟ ταβανιών με εμβαδόν οροφής όλο του σπιτιού (δωμάτια,κουζίνα κτλπ) κοντά στα 82τμ.

Η τιμή είναι 2.500€, μπορει κάποιος να με βοηθήσει από την εμπειρία του αν είναι λογική τιμή;

(εννοείται πως θα πάρω τιμή και από άλλον)

ΥΓ. ελπίζω να το πόσταρα σε νήμα όχι άσχετο :D , σας ευχαριστώ.

Μου φαίνονται και εμένα παρά πολλά. Σε καινούργιο σπίτι 75τμ έδωσα 700€ εργασία για βαφή και σπάτουλαρισμα ταβανιων...(σε κάποια σημεία ήθελε και διόρθωση το στοκαρισμα)

Επεξ/σία από paylidis

Ας κάνω κι εγώ την ερωτησούλα μου, αφού δεν βρήκα κάτι σχετικό στην μέχρι τώρα εξέλιξη του νήματος.

Εσωτερική πόρτα σε διαμέρισμα. Εργολαβική. Δηλαδή η συνήθης ψεύτικη, "χαρτονένια" (mdf).

Το κάτω μέρος έχει βραχεί και φουσκώσει, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Αυτό έχει γίνει εδώ και καιρό. Υπάρχει κάποια πρόταση για το τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να έρθει στα "ίσα της"; Αν υποθέσουμε ότι "τρώω" αυτό το "φούσκωμα" μετά τι κάνω;

Στοκάρισμα;

Βάψιμο;

All the above? :)

Ίσως και να μην αξίζει οικονομικά τον κόπο, αφού έχω δει (πχ σε Leroy) ότι τέτοιες πόρτες της "πυρκαγιάς" δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές, αλλά το θέμα μου είναι αν θα βρω ίδιες διαστάσεις (ίσως), το ίδιο διακοσμητικό μοτίβο (υπάρχουν άλλες δύο διπλανές και θα ήταν "παραφωνία" μία διαφορετική) αλλά και τους μεντεσέδες στα ίδια σημεία για να μην μπαίνω σε αλλαγή κάσας ή σε άλλα κοψίματα στην παρούσα

image.thumb.jpeg.da6719323d7b487d7d4041450483a71c.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Ας κάνω κι εγώ την ερωτησούλα μου, αφού δεν βρήκα κάτι σχετικό στην μέχρι τώρα εξέλιξη του νήματος.

Εσωτερική πόρτα σε διαμέρισμα. Εργολαβική. Δηλαδή η συνήθης ψεύτικη, "χαρτονένια" (mdf).

Το κάτω μέρος έχει βραχεί και φουσκώσει, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Αυτό έχει γίνει εδώ και καιρό. Υπάρχει κάποια πρόταση για το τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να έρθει στα "ίσα της"; Αν υποθέσουμε ότι "τρώω" αυτό το "φούσκωμα" μετά τι κάνω;

Στοκάρισμα;

Βάψιμο;

Ίσως και να μην αξίζει οικονομικά τον κόπο, αφού έχω δει (πχ σε Leroy) ότι τέτοιες πόρτες της "πυρκαγιάς" δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές, αλλά το θέμα μου είναι αν θα βρω ίδιες διαστάσεις (ίσως), το ίδιο διακοσμητικό μοτίβο (υπάρχουν άλλες δύο διπλανές και θα ήταν "παραφωνία" μία διαφορετική) αλλά και τους μεντεσέδες στα ίδια σημεία για να μην μπαίνω σε αλλαγή κάσας ή σε άλλα κοψίματα στην παρούσα

Μια μια 1η ματιά,

ΑΝ είναι να πετύχει κάτι, στη περίπτωση που "πιάνουν τα χέρια σου" και φυσικά έχεις και τα κατάλληλα εργαλεία

- κόβεις τους κάτω ξερωγω Χ πόντους από τη πόρτα και βάζεις (κόλλημα/κάρφωμα) στη θέση του νέο κομμάτι στο ίδιο "προφιλ" με όλη τη πόρτα.

- τριβιεις

- στοκάρεις 

- βάφεις, και του περνάς και κάποιο υλικό για να μη τραβά νερά

Το κατά πόσο θα πετύχεις εξαρτάται πόσο καλώς είσαι σε αυτά τα πράγματα. Αν δε το έχεις ξανακάνει δε θα βγει καλό.

...

αλλά αυτό υπό την προυπόθεση ότι εκεί που θα κόψεις θα είναι συμπαγές υλικό, αλλιώς δυκσολέυει αρκετά

.

Το να αλλάξεις πόρτα χωρίς να χρειαστεί αλλαγή κάσας θα πρέπει να βρεις ίδια ακριβώς (όχι απαραίτητα ευκολο) ή να στη φτιάξει κάποιος κατά παραγγελία (= ακριβό)

Επεξ/σία από DrLo

57 λεπτά πριν, DrLo είπε

Μια μια 1η ματιά,

ΑΝ είναι να πετύχει κάτι, στη περίπτωση που "πιάνουν τα χέρια σου" και φυσικά έχεις και τα κατάλληλα εργαλεία

- κόβεις τους κάτω ξερωγω Χ πόντους από τη πόρτα και βάζεις (κόλλημα/κάρφωμα) στη θέση του νέο κομμάτι στο ίδιο "προφιλ" με όλη τη πόρτα.

- τριβιεις

- στοκάρεις 

- βάφεις, και του περνάς και κάποιο υλικό για να μη τραβά νερά

Το κατά πόσο θα πετύχεις εξαρτάται πόσο καλώς είσαι σε αυτά τα πράγματα. Αν δε το έχεις ξανακάνει δε θα βγει καλό.

...

αλλά αυτό υπό την προυπόθεση ότι εκεί που θα κόψεις θα είναι συμπαγές υλικό, αλλιώς δυκσολέυει αρκετά

.

Το να αλλάξεις πόρτα χωρίς να χρειαστεί αλλαγή κάσας θα πρέπει να βρεις ίδια ακριβώς (όχι απαραίτητα ευκολο) ή να στη φτιάξει κάποιος κατά παραγγελία (= ακριβό)

Απ όσο μπορώ να ξέρω, από παλιά μου επαγγελματική ενασχόληση σαν πωλητής όμως, είναι ότι αυτές οι πόρτες είναι συνήθως ξύλινο πλαίσιο, μέσα κάποιο μονωτικό (από φελιζόλ μέχρι ότι άλλο) και κολλημένο επάνω το mdf φύλλο με το όποιο διακοσμητικό σχέδιο.

Συνεπώς δεν θεωρώ (ίσως και να κάνω λάθος) ότι θα χρειαστεί κάποιο προφίλ από κάτω. Απλά σκέφτομαι κυρίως πως να "σουλουπώσω" το mdf.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, μου κάνει νερά (pun intended) το πόμολο της βρυσης.

Επιδιορθωνεται κάπως ή παμε για αλλαγή μπαταριας;

Ευχαριστώ πολύ 

Επεξ/σία από vins

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Απ όσο μπορώ να ξέρω, από παλιά μου επαγγελματική ενασχόληση σαν πωλητής όμως, είναι ότι αυτές οι πόρτες είναι συνήθως ξύλινο πλαίσιο, μέσα κάποιο μονωτικό (από φελιζόλ μέχρι ότι άλλο) και κολλημένο επάνω το mdf φύλλο με το όποιο διακοσμητικό σχέδιο.

Συνεπώς δεν θεωρώ (ίσως και να κάνω λάθος) ότι θα χρειαστεί κάποιο προφίλ από κάτω. Απλά σκέφτομαι κυρίως πως να "σουλουπώσω" το mdf.

ναι, συνήθως ειναι έτσι.

και έτσι να είναι βέβαια, θερητικά πορείς να το κόψεις στο ύψος που θες και να προσθέσεις ένα ακόμα "νευρο" στο πλαίσιο σε εκεινο το σημείο και να συνεχίσεις πιο κάτω με άλλω πλαίσιο.

Οι πιο παλιές απλά δεν ειχαν τίποτα μέσα στο διάκενο (όπως είπες για μόνωση πχ)

αλλά μάλλον το κατ΄πόσο αξίζει τον κόπο ή μπορείς να το κάνεις μόνος σου είναι ερώτημα

Επεξ/σία από DrLo

3 ώρες πριν, haris_216 είπε

Στοκάρισμα;

Βάψιμο;

Θα βάλεις κάτι τέτοιο στην κατάλληλη διάσταση, θα το κολλήσεις με κ’ολλα κατασκευών, και είσαι οκ. Σε μόνο 15 λεπτά. Παρόμοια προφίλ θα βρεις και σε αλουμίνιο αν προτιμάς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...