Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, katbo είπε

Σωστός! Την ίδια λογική έχω κ εγώ, απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο υδραυλικός μου πρότεινε την σειριακή σύνδεση. Όταν τον ρώτησα δεν μου εξήγησε τίποτα, μου φάνηκε σαν αυτό ξέρω, αυτό κάνω. Χωροταξικά είναι και πιο εύκολο το "ταυ", αφού στην περίπτωση μου τα δύο σώματα θα μπουν εκατέρωθεν των σωλήνων.

Αυτό που δεν ξέρω μόνο αν η ροή είναι αρκετή, αλλά πιστεύω αφού έρχεται χοντρή Φ18 πολυστρωματική θα μπορεί να σπάσει και να μοιράσει σε 2 χαλκοσωλήνες Φ15 που θα πάνε στα 2 σώματα

Το πρώτο σώμα θα μικρύνει επίσης, από 2000θερμίδες θα γίνει 1300 και άλλες τόσες το καινούριο. Ρυθμιστικές στο κολλεκτέρ δεν υπάρχουν

είναι σε λάθος θέση, κρυμένο πίσω από καναπέ. Θέλω να το μετακινήσω 2 μέτρα να φύγει από τον καναπέ και να προσθέσω και δευτερο σώμα στην άλλη γωνια. Συνολικά από 2000 θερμίδες κρυμμένες θα πάω σε 2500 καθαρές, πιστεύω θα είναι οκ, το ίδιο μου είπε κ ο μηχανολόγος από το μαγαζί που θα αγοράσω τα σώματα

Εάν βγαίνει ή είναι στο ίδιο ύψος με τον καναπέ , και ο καναπές έχει ποδαράκια και μπορεί να περνάει αέρας , τότε βάλε ένα μεγαλύτερο (αν είναι panel , αν είναι φέτες , τότε το μετακινεις). Εάν βάλεις δύο , δε βάζεις ταυ , παίρνεις την επιστροφή του πρώτου, και την κάνεις εισαγωγή του δεύτερου. 

• Like 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, troi.g είπε

Εάν βάλεις δύο , δε βάζεις ταυ , παίρνεις την επιστροφή του πρώτου, και την κάνεις εισαγωγή του δεύτερου. 

αυτό μου πρότεινε και ο υδραυλικός αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί... Ξέρεις τον λόγο ή το λες από εμπειρία?  Εμένα το ταφ μου φαίνεται πιο λογικό αφού θα τροφοδοτούνται και τα δύο σώματα με ζεστό. Δεν είμαι και ειδικός βέβαια για να εμπιστευτώ τη λογική μου...

Επεξ/σία από katbo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί είναι μονοσωληνιο 

Γ αυτό 👍

Δεν βάζεις όπου θέλεις εισαγωγές και επιστροφές γιατί δεν θα δουλεύει το δικτυο μετά.... 

Αλλά αυτά είναι γνώσεις και εμπειρία οπότε λογικό να μην γνωρίζεις, και Επισεις μην ψάχνετε λογικη σε τέτοιες εργασίες, σε ανθρώπους που δεν είναι του επαγγέλματος, αυτά που κάνουμε με την θέρμανση κτλπ κτλπ φαίνονται "περιεργα" αλλά έτσι δουλεύει το σύστημα 😁

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Γιατί είναι μονοσωληνιο 

Γ αυτό 👍

αφού λέει από το header του λεβητοστασίου το συγκεκριμενο σώμα έχει δική του παροχή.

Υπάρχει δηλαδη μια γραμμή που φευγει από το κολλεκτέρ του λεφιτοστασίου, πάει σε ένα και μοναδικό σώμα και γυρίζει στο λεφητοστάσιο.

Στο σημείο αυτό είναι τόσο μονοσωλήνιο, όσο και δισωλήνιο.

Μπορεί να το κάνει "εν-σειρά" όπως του λέει ο υδραυλικός του και να το κάνει μικρό "original" μονσοωλήνιο, μπορέ να το κάνει και με ταυ σε είσοδο-έξοδο όπότε θα έχει κάνει ένα "mini" δισωλήνιο

Θερμοδυναμικά, τα δύο ίδια σώματα συνεδεμένα "με ταυ" (να παίνουν δηλαδή τη μισή παροχή το καθένα) έχουν μεγαλύτερη δυναμικότητα από το 2 "στη σειρά" γιατί το ΔΤ του πρακτικά 2ου μισού του "εν σειρά" θα είναι μιρκοτερο. Αλλά θα πρέπει ο κύριος αγωγός να κυκλοφορεί διπλάσιο νερό.

Υδραυλικά η 1η λύση είναι απλούστερη (εαν δεν έχει "εξαντληθεί" η ικανότητα του υπάρχοντως, που όπως φαίνεται όντως ισχύει), δε θα χρειαστεί να αλλάξει παροχή ή να "μικρύνει" το υπάρχων. Πιθανών γι αυτό του προτεινε την 1η λύση. Ταιριαζει δηλ. στη περίπτωση.

Τεχνικά και τα 2 γίνοτναι.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.

Κι όμως δεν είναι μονοσωλήνιο!

Για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω στα περισσότερα, καλό είναι να μην παίρνουμε πρωτοβουλίες και το παίζουμε ειδικοί, αλλά καλό είναι να καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο μας προτείνουν μια λύση. Και γι αυτό ρωτάω και στο φόρουμ, μήπως καταλάβω τη λογική που δεν μου λέει (ή δεν ξέρει) ο υδραυλικός

2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Μπορεί να το κάνει "εν-σειρά" όπως του λέει ο υδραυλικός του και να το κάνει μικρό "original" μονσοωλήνιο, μπορέ να το κάνει και με ταυ σε είσοδο-έξοδο όπότε θα έχει κάνει ένα "mini" δισωλήνιο

ακριβώς αυτό σκέφτομαι κ εγώ. Θα δουλέψει και με τους δύο τρόπους νομίζω, ποιο θα είναι πιο αποδοτικό και γιατί ψάχνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, DrLo είπε

αφού λέει από το header του λεβητοστασίου το συγκεκριμενο σώμα έχει δική του παροχή.

Υπάρχει δηλαδη μια γραμμή που φευγει από το κολλεκτέρ του λεφιτοστασίου, πάει σε ένα και μοναδικό σώμα και γυρίζει στο λεφητοστάσιο.

Στο σημείο αυτό είναι τόσο μονοσωλήνιο, όσο και δισωλήνιο.

Θερμοδυναμικά, τα δύο ίδια σώματα συνεδεμένα "με ταυ" (να παίνουν δηλαδή τη μισή παροχή το καθένα) έχουν μεγαλύτερη δυναμικότητα από το 2 "στη σειρά" γιατί το ΔΤ του πρακτικά 2ου μισού του "εν σειρά" θα είναι μιρκοτερο

Δεν έχω τσεκάρει όλο το προηγούμενο διάλογο του ανθρωπου, από ένα με δύο ποστ που είδα απάντησα έτσι στα γρήγορα. 

Αν δεν είναι έτσι άκυρο τότε. 👍

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, katbo είπε

ακριβώς αυτό σκέφτομαι κ εγώ. Θα δουλέψει και με τους δύο τρόπους νομίζω, ποιο θα είναι πιο αποδοτικό και γιατί ψάχνω

Η λέξη "αποδοτικό" δεν είναι τόσο καλή ώστε να κρίνεις στη περίπτωσή σου.

έστω ότι βάζεις άλλο ένα ίδιο σώμα με ταυ. αν καταφέρεις και στείλεις διπλάσιο νερό στο δωμάτιο ώστε καθε ένα να παίρνει όσο περνά από τα 2 "στη σειρά", θα είναι αποδοτικότερο από το να βάλεις στη σειρά με την ίδια παροχή. Αυτο όμως δε σημαίνει ότι μπορείς να το κάνεις "έτσι απλά"

Αν δε μπορείς (πχ μικρός κυκλοφορητής, αδυναμία ρύθμισης όπως είπαμε, μικρή κεντιρκή γαμμή) θα πρέπει να μειώσεις λιγο ροή στο παλιό .... αλλά τότε από άποψης "απόδοσης" θα έχει ένα "στραγγαλισμένο" μεγάλο σώμα.

Η λύση που σου προτείνει είναι αρκετά απλή (και πιθανότατα και οικονομικότερη) και εφόσον όπως λες έχεις διαπιστώσει ότι το υπάρχον σώμα είναι "μικρό" (το νερό φευγει δηλαδή αρκετά ζεστό από αυτό) ενισύονται τα πλεονεκτήματα της λύσης που σου προτείνει. Απλά το 2ο σώμα θα πρέπει να είναι κατα-τι μεγαλύτερο από το 1ο για να δίνει την ίδια θερμότητα από το 1ο. Αν θέλεις δηλαδή το 2ο σώμα να είναι το "ισχυρό" (πχ είναι σε σημείο που σε βολέυει καλύτερα μπορεί να έχει και λογική να βάλεις το υπάρχον εκεί και το νέο μικρότερο στην υπάρχουσα θέση.

Ολα έχουν να κάνουν και με τη περίπτωση με τις προτεταιρότητες μεταξύ των πελονεκτημάτων/μειονεκτημάτων κάθε λύσης.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Τώρα γίνεται αρκετά πιο σαφές, το αρνητικό στην σύνδεση με το ταυ είναι η μικρότερη ροή.

Άρα μάλλον πάμε για σειριακή σύνδεση όπως λέει και ελπίζω μόνο να μην το κάνουμε χειρότερα από πρίν... Από 2000 θερμίδες πριν, θα το σπάσει σε 2 ίσα σώματα των 1300 θερμίδων (και σε καλύτερες θέσεις) αλλά αν το δευτερο υπολειτουργεί έχω αρχίσει και αγχώνομαι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, katbo είπε

Τώρα γίνεται αρκετά πιο σαφές, το αρνητικό στην σύνδεση με το ταυ είναι η μικρότερη ροή.

Άρα μάλλον πάμε για σειριακή σύνδεση όπως λέει και ελπίζω μόνο να μην το κάνουμε χειρότερα από πρίν... Από 2000 θερμίδες πριν, θα το σπάσει σε 2 ίσα σώματα των 1300 θερμίδων (και σε καλύτερες θέσεις) αλλά αν το δευτερο υπολειτουργεί έχω αρχίσει και αγχώνομαι...

Εντάξει μη φανταστείς τρελλές διαφορές αναμεσα σε 2 "γειτονικά" σωματά. Αν ήταν 5-6 στη σειρά θα ήταν αλλιώς το 1ο με το τελευταίο.

Δε θα είναι το ένα ζεστό και το άλλο κρύο.

Κατά κανόνα πάντως όσο "τρέχεις" πάνω σε ένα μονωσωλήνιο τόσο "μεγαλώνεις" τα σώματα ώστε να αποδίδουν το ίδιο (δε τα διπλασιάζεις αλλά είναι λιγο μεγαλυτερα)... χοντρά-χοντρά σκέψου το κάπως σαν "ανάποδα" από ότι βλέπεις στους αεραγωγούς.

αν κα μηχανολόγος δεν ασχολουμε με οιδοκομικά αλλά πχ ένα πλεονέκτημα που θα έβλεπα στο ταυ ηταν ότι θα μπροούσες θεωρηρικά να κρατήσεις το ένα, το υπάρχον σώμα και να προσθέσεις μόνο το 2ο . Θα "στραγγάλιζες" τη ροή στο 1ο (δε ξέρω βέβαια αν οι απομονωτικές βάνες στα σώματα μπορούν να σταγγαλίζουν χωρίς να φθείρονται γρηγορα ή αν κάνουν θόρυβο όταν στραγγαλίζουν) και να εβαζες απλά το 2ο σώμα.

(αν μιλάμε για φθνά σωματα και μπροστά στο σύνολο του κόστους η διαφορά βέβαια μπορεί να μην "αξίζει")

χοντρα-χοντρά θα είχες δηλαδή ένα 2000ρι σωμα αλλά θα έτρεχε μέσα του τόσο νερό ώστε να αποδίδει σαν 1300ρι.

θα είχες βέβαια και 2 διαφορετικά σώματα που ίσως χαλαγε στο μάτι.

όλη αυτή τη "φασαρία" δεν την έχεις με αυτό που σου προτείνει.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το εξής. Ενα νέο έπιπλο που έφτιαξα από ξύλο ελάτης θέλω να το βάψω. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως βάση (για προστασία) και μετά από πάνω κανονικά αστέρι νερού και ριπολινη νερού; Να γίνει το αντίστροφο; Δε συνδυάζονται καν τα 2 προϊόντα αυτά οπότε να επιλέξω αν θέλω εμφάνιση ξυλου και προστασία Μ αυτό το βερνίκι είτε αν θέλω να έχει χρώμα; 

Είναι εσωτερικού χώρου καναπες-μπαουλακι

1569504614385912508492.jpg

Επεξ/σία από panostom
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/9/2019 στις 4:32 ΜΜ, panostom είπε

Έχω το εξής. Ενα νέο έπιπλο που έφτιαξα από ξύλο ελάτης θέλω να το βάψω. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως βάση (για προστασία) και μετά από πάνω κανονικά αστέρι νερού και ριπολινη νερού; Να γίνει το αντίστροφο; Δε συνδυάζονται καν τα 2 προϊόντα αυτά οπότε να επιλέξω αν θέλω εμφάνιση ξυλου και προστασία Μ αυτό το βερνίκι είτε αν θέλω να έχει χρώμα; 

Είναι εσωτερικού χώρου καναπες-μπαουλακι

1569504614385912508492.jpg

Εγω πάντως προτίμησα χρώμα ! Ενα χερι βελατουρα νερού, δυο χέρια ριπολίνη νερού και μασίφ ξύλινη συρταριερα που ήμουν έτοιμος να πετάξω, μου την εκανε κούκλα ο μαστορας !!!

Βερνίκι πρώτα και χρώματα νερού μετά που σκεφτεσαι, νομίζω πως δεν συνδυάζονται.

Επεξ/σία από OneWaySystem
  • Like 5
Δημοσ.

Ερώτηση:

Αν θέλω να φτιάξω έναν τοίχο από γυψοανίδα ξεκινώντας κάθετα από έναν υπάρχοντα τοίχο από γυψοσανίδα (που δε ξέρω όμως ότι στο σημείο εκείνο έχει ορθοστάτη)

πως "πιάνω" τον 1ο ορθοστάτη στον υπάρχοντα τοίχο?

Σε τούβλινο τοίχο ξέρω υπάρχουν αυτά τα "χτυπητά" ούπα που στερεώνης τον 1ο ορθοστάτη στον υπάρχοντα τοίχο.

Σε τοίχο από ψυψοσανίδα, πως κάνεις την στερέωση αυτή ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ερώτηση:

Αν θέλω να φτιάξω έναν τοίχο από γυψοανίδα ξεκινώντας κάθετα από έναν υπάρχοντα τοίχο από γυψοσανίδα (που δε ξέρω όμως ότι στο σημείο εκείνο έχει ορθοστάτη)

Σε τούβλινο τοίχο ξέρω υπάρχουν αυτά τα "χτυπητά" ούπα που στερεώνης τον 1ο ορθοστάτη στον υπάρχοντα τοίχο.

Σε τοίχο από ψυψοσανίδα, πως κάνεις την στερέωση αυτή ?

Στο δάπεδο και στο ταβάνι θα στερεώσεις στρωτηρεσ και είσαι οκ. Στον υπάρχοντα τοίχο εάν θες πιάνεις τον ακριανό ορθοστάτη σε κανα δυο σημεία με βύσματα γυψοσανιδας. Προσωπικά δε το θεωρώ 100% αναγκαίο...θα δέσει οταν κουμπώσεις τη γυψοσανιδα και με την αρμολόγηση αλλά σίγουρα δε θα ήταν κακό να το στερεωσεις είτε στη γυψοσανιδα όπως σου είπα είτε στον υπάρχων ορθοστατη (αν τον βρεις)

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, DrLo είπε

https://www.google.gr/search?q=ουπα+γυψοσανιδας&oq=ουπα+γυ&aqs=chrome.0.0j69i57j0l4.7637j0j8&client=ubuntu&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Δημοσ.
1 ώρα πριν, divo είπε

1)πρωτα Μυκητοκτόνο συντηρητικο ξύλου  (ασχετα με τη μαρκα),

έχω κάτι παλέτες μες στο σπίτι για καναπέ, άβαφες, αβερνίκωτες εντελώς, μονο γυαλοχαρτο τις έχω περάσει. Εχει νόημα να τις περάσω τώρα μυκητοκτόνο μετά από 6 χρόνια που τις έχω και είναι πεντακάθαρες? Θα αλλάξει καθόλου το χρώμα, υφή αν τελικα τις περάσω?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...