papoys1 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Μιας και λέμε για πρίζες.Έκανα κάτι δουλειές στο πατρικό και καμία πρίζα δεν σήκωνε μεγάλο τροχό ή ηλεκτροκόληση. Έτσι ξεσύνδεσα τα καλώδια της κουζίνας σύνδεσα με κλέμα την μπαλαντέζα και όλα μια χαρά.Μετά έκανα πάλι τη σύνδεση της κουζίνας. Σκέφτομαι και εγώ να πάρω μία εξωτερική μπρίζα σούκο να συνδέω εκεί την κουζίνα και όταν χρειάζομαι πρίζα ενισχυμένα να βγάζω την κουζίνα και να βάζω μπαλαντέζα ώστε να μην κάθομαι κάθε φορά να ξεσυνδέω και να συνδέω κλέμες. Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;;;;
dchatz Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η πρίζες κανονικά έχουν στον πίνακα ασφάλεια 10Α. Και μένα η ηλεκτροκόλληση έριχνε την ασφάλεια των 10Α συνέχεια. Έβαλα μια πρίζα ράγας απ' ευθείας στον πίνακα αμέσως μετά την κεντρική ασφάλεια και βάζω την ηλεκτροκόλληση εκεί. Από τότε σταμάτησα να έχω θεμα. https://www.skroutz.gr/c/1195/pinakes-reumatos.html?from=catspan&keyphrase=πρίζα+ραγας Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2019 από dchatz
paylidis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, papoys1 είπε Μιας και λέμε για πρίζες.Έκανα κάτι δουλειές στο πατρικό και καμία πρίζα δεν σήκωνε μεγάλο τροχό ή ηλεκτροκόληση. Έτσι ξεσύνδεσα τα καλώδια της κουζίνας σύνδεσα με κλέμα την μπαλαντέζα και όλα μια χαρά.Μετά έκανα πάλι τη σύνδεση της κουζίνας. Σκέφτομαι και εγώ να πάρω μία εξωτερική μπρίζα σούκο να συνδέω εκεί την κουζίνα και όταν χρειάζομαι πρίζα ενισχυμένα να βγάζω την κουζίνα και να βάζω μπαλαντέζα ώστε να μην κάθομαι κάθε φορά να ξεσυνδέω και να συνδέω κλέμες. Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;;;; Την κουζίνα δε μπορείς να τη βαλεις σε μπριζα (εκτός εάν είναι κανένα από αυτά τα ηλεκτρικά φουρνακια). Για εμενα καλύτερα κατέβασε μια μπριζα από τον πίνακα (ή αν σε παίρνει βάλε ράγας όπως είπε ο φίλος) 1
papoys1 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, paylidis είπε Την κουζίνα δε μπορείς να τη βαλεις σε μπριζα (εκτός εάν είναι κανένα από αυτά τα ηλεκτρικά φουρνακια). Για εμενα καλύτερα κατέβασε μια μπριζα από τον πίνακα (ή αν σε παίρνει βάλε ράγας όπως είπε ο φίλος) Την κουζίνα δεν μπορώ να την συνδέσω σε πρίζα ράγας και να τη χρησιμοποιώ και για κάποια άλλη δουλειά αν καμιά φορά με χρειαστεί όπως είπα,γιατί η καλωδίωση στο υπόλοιπο σπίτι είναι 50ετίας με πολύ λεπτά καλώδια και επικίνδυνα για μεγάλα φορτία. Μόνο σε κουζίνα και θερμοσίφωνα έχουν μπει χοντρά εξωτερικά καλώδια και όπως είδα μεγάλες ασφάλειες. Α τώρα το είδα η πρίζα ράγας μπαίνει στον πίνακα.......... Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2019 από papoys1
paylidis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, papoys1 είπε Την κουζίνα δεν μπορώ να την συνδέσω σε πρίζα ράγας και να τη χρησιμοποιώ και για κάποια άλλη δουλειά αν καμιά φορά με χρειαστεί όπως είπα,γιατί η καλωδίωση στο υπόλοιπο σπίτι είναι 50ετίας με πολύ λεπτά καλώδια και επικίνδυνα για μεγάλα φορτία. Μόνο σε κουζίνα και θερμοσίφωνα έχουν μπει χοντρά εξωτερικά καλώδια και όπως είδα μεγάλες ασφάλειες. Α τώρα το είδα η πρίζα ράγας μπαίνει στον πίνακα.......... Κάτι δεν κατάλαβες παππού. Η κουζίνα μένει ως έχει. Από τον πίνακα μόνο θα βγάλεις μια μπριζα ή θα βαλεις μια ράγας. Ασε ξέρω από σπίτια εκείνης της εποχής... έφερναν Με 2.5αρι καλώδιο παροχή...... Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2019 από paylidis 1 1
Papakitou Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 18 ώρες πριν, divo είπε Αν εφτανες μεχρι Πειραια θα σου ελεγα τον κανελι Kanelli. Ομηριδου Σκυλιτση 10 Δεν ειναι ακριβος ο Καννελης;
DrLo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, papoys1 είπε Την κουζίνα δεν μπορώ να την συνδέσω σε πρίζα ράγας και να τη χρησιμοποιώ και για κάποια άλλη δουλειά αν καμιά φορά με χρειαστεί όπως είπα,γιατί η καλωδίωση στο υπόλοιπο σπίτι είναι 50ετίας με πολύ λεπτά καλώδια και επικίνδυνα για μεγάλα φορτία. Μόνο σε κουζίνα και θερμοσίφωνα έχουν μπει χοντρά εξωτερικά καλώδια και όπως είδα μεγάλες ασφάλειες. Α τώρα το είδα η πρίζα ράγας μπαίνει στον πίνακα.......... Κοίτα μήπως το σπίτι έχει μια και μοναδική "ενισχυμένη" πρίζα 16Α. Τα παλιά σπίτια εχουν μια τέτοια για το πλυν΄τηριο, συνήθως δίπλα στο φως του μπάνιου (ψηλά δηλαδη) και με δική της γραμμή από τον πίνακα.
george1551 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα το θέμα με τα αλουμίνια και τους μηχανισμούς λύθηκε, μια χαρά γίνετε αυτό που ήθελα και έπρεπε να κανουν με συνολικό κόστος για 11 κουφώματα 30 ευρώ. Το άλλο θέμα το μελετάω ακόμα και εχω καταλήξει σε κάποιες λύσεις που μάλλον θα οδηγήσουν στην αφαίρεση της υφασματοταινίας.
katbo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 14/9/2019 στις 2:49 ΜΜ, ParhsG είπε 2. Απο οσο ξερω δεν υπάρχει θέμα γιατι ο διακοπτης ειναι κατω και δε κοβει η θερμοστατικη στο διακόπτη. 1. Μπορει αλλα θα πάει πιο κρυο νερο στο δευτερο σωμα. Επανέρχομαι για την προσθήκη δευτερου σώματος καλοριφέρ σε ένα δωμάτιο που δεν ζεστένεται αρκετά: άρα είναι καλύτερα να μοιράσω το ζεστό νερό με διακλάδωση-ταφ στα 2 σώματα? Αντίστοιχα θα ενώσω με διακλάδωση και τα κρύα που επιστρέφουν στο λέβητα. Να σημειωθεί ότι έρχονται πολυστρωμτατικές Φ18 κατευθείαν από το λέβητα, δεν μεσολαβεί άλλο σώμα στο κύκλωμα αυτό. Είδα ότι υπάρχουν και bypass διακόπτες, μήπως εξυπηρετούν στην περίπτωση μου? Έχει κάποιο αρνητικό αυτή η λύση? Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από katbo
DrLo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, katbo είπε Επανέρχομαι για την προσθήκη δευτερου σώματος καλοριφέρ σε ένα δωμάτιο που δεν ζεστένεται αρκετά: άρα είναι καλύτερα να μοιράσω το ζεστό νερό με διακλάδωση-ταφ στα 2 σώματα? Αντίστοιχα θα ενώσω με διακλάδωση και τα κρύα που επιστρέφουν στο λέβητα. Να σημειωθεί ότι έρχονται πολυστρωμτατικές Φ18 κατευθείαν από το λέβητα, δεν μεσολαβεί άλλο σώμα στο κύκλωμα αυτό. Είδα ότι υπάρχουν και bypass διακόπτες, μήπως εξυπηρετούν στην περίπτωση μου? Έχει κάποιο αρνητικό αυτή η λύση? για να έχει νόημα να βάλεις 2ο σώμα θα πρέπει να έρχεται μεγαλύτερη ροή μέχρι το δωμάτιο (αν υποθέσουμε ότι το υπάρχουν σώμα δεν είναι υποδιαστασιολογημένο). αυτό σημαίνει ότι - θα πρέπει η υπάρχουσα εγκατάστση να κυκλοφορήσει το παραπάνω νερό - αν η γραμμη που έρχεται από κάποιο header στο λεβητοστάσιο θα πρέπει να "μπαλασαριστουν" οι ροές αναμεσα στις διαφορες αναχωρήσεις.
katbo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, DrLo είπε για να έχει νόημα να βάλεις 2ο σώμα θα πρέπει να έρχεται μεγαλύτερη ροή μέχρι το δωμάτιο (αν υποθέσουμε ότι το υπάρχουν σώμα δεν είναι υποδιαστασιολογημένο). αυτό σημαίνει ότι - θα πρέπει η υπάρχουσα εγκατάστση να κυκλοφορήσει το παραπάνω νερό - αν η γραμμη που έρχεται από κάποιο header στο λεβητοστάσιο θα πρέπει να "μπαλασαριστουν" οι ροές αναμεσα στις διαφορες αναχωρήσεις. Το υπάρχων σώμα είναι μικρό για το χώρο και σε λάθος θέση και γι αυτό θέλω να προσθέσω δεύτερο. Κάποιο σπέσιαλ "μπαλανσάρισμα" δεν νομίζω να γίνεται, ένας απλός κυκλοφορητής Wilo υπάρχει και μετά από τα κολεκτέρ μοιράζεται σε 6-7 διαφορετικά κυκλώματα-δωμάτια. Θα έχω πρόβλημα λες? Καλύτερα να συνδέσω την κρύα έξοδο του ενός στην ζεστή είσοδο του άλλου δηλαδή?
jackess Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Καλημέρες. Για 5τμ μπάνιο θέλω να το γωνιάσω σε κάποια σημεια (πεταχτο), να σοβαντίσω 8τμ επιφάνεια (ντουζ) και να ριξω μια τσιμεντοκονια στο πατωμα γιατι δεν εχει (ειναι χωμα) (το πάτωμα είναι 4 τετραγωνικα) Τα υλικά τα έχω αγοράσει. Μου έκαναν προσφορά 600€ χωριςγκουχαπογκουχδειξη για την εργασια. Πως σας ακουγεται η τιμη;
DrLo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, katbo είπε Το υπάρχων σώμα είναι μικρό για το χώρο και σε λάθος θέση και γι αυτό θέλω να προσθέσω δεύτερο. Κάποιο σπέσιαλ "μπαλανσάρισμα" δεν νομίζω να γίνεται, ένας απλός κυκλοφορητής Wilo υπάρχει και μετά από τα κολεκτέρ μοιράζεται σε 6-7 διαφορετικά κυκλώματα-δωμάτια. Θα έχω πρόβλημα λες? Καλύτερα να συνδέσω την κρύα έξοδο του ενός στην ζεστή είσοδο του άλλου δηλαδή? Το κολλεκτέρ, κάθε γραμμή που φέυγει έχει τίποτα ρυθμιστικές ώστε να μπορείς να "μοιράζεις" όπως θες το νερό εσύ; Αν το νερό που φτάνει στο σώμα είναι τόσο όσο να "κρυώνει" από το 1ο σώμα (αν "εξαντλεί" αν θες το πόσο θερμότητα μπορεί να πάρει από το νερό) δεν έχει ιδιαίτερο νόημα τίποτα από τα 2. Αν είναι δηλαδή έτσι θα πρεπει να "μικρύνεις" το 1ο σώμα (πχ μειώνοντας την ροή προς αυτό) απλά για να αλλάξεις θέση στο που θα δίνεται η εθρμότητα μέσα στο δωμάτιο με το άλλο σώμα (αλλά μικρή διαφορά). Τώρα, αν το σώμα είναι "μικρό" σε σχεση με τη ροή θερμού νερού και έχει αν θες "αέρα" να μεγαλώσει θα μπρούσες να κάνεις ότι βολεύει καλύτερα "χωροταξικά" (με λιγότερους σωλήνες, να μη τρέχουν όπου νά ναι κλπ). το να συνδέσεις με "ταυ" το 2ο "expansion" σώμα θα είναι νομίζω "technically speaking" πιο αποδοτικό από το να το βάλεις "στο τέλος" του άλλου (δηλαδή έχω την εντυπωση .. δεν είμαι πρόχειρος σε αυτό) ότι θεωρητικά αν κάθε φέτα "φετα" καλοριφέρ ήταν ένα ξεχωριστό σώμα (έπερνε θερμοκρασία εισόσου την ίδια αρχική) θα είχαν καλύτερη απόδωση από το να είναι "στη σειρά". Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από DrLo 1
paylidis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 37 λεπτά πριν, katbo είπε Το υπάρχων σώμα είναι μικρό για το χώρο και σε λάθος θέση και γι αυτό θέλω να προσθέσω δεύτερο. Κάποιο σπέσιαλ "μπαλανσάρισμα" δεν νομίζω να γίνεται, ένας απλός κυκλοφορητής Wilo υπάρχει και μετά από τα κολεκτέρ μοιράζεται σε 6-7 διαφορετικά κυκλώματα-δωμάτια. Θα έχω πρόβλημα λες? Καλύτερα να συνδέσω την κρύα έξοδο του ενός στην ζεστή είσοδο του άλλου δηλαδή? Γιατί δε βάζεις ένα μεγαλύτερο σώμα;; 2
katbo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, DrLo είπε Το κολλεκτέρ, κάθε γραμμή που φέυγει έχει τίποτα ρυθμιστικές ώστε να μπορείς να "μοιράζεις" όπως θες το νερό εσύ; Αν το νερό που φτάνει στο σώμα είναι τόσο όσο να "κρυώνει" από το 1ο σώμα (αν "εξαντλεί" αν θες το πόσο θερμότητα μπορεί να πάρει από το νερό) δεν έχει ιδιαίτερο νόημα τίποτα από τα 2. Αν είναι δηλαδή έτσι θα πρεπει να "μικρύνεις" το 1ο σώμα (πχ μειώνοντας την ροή προς αυτό) απλά για να αλλάξεις θέση στο που θα δίνεται η εθρμότητα μέσα στο δωμάτιο με το άλλο σώμα (αλλά μικρή διαφορά). Τώρα, αν το σώμα είναι "μικρό" σε σχεση με τη ροή θερμού νερού και έχει αν θες "αέρα" να μεγαλώσει θα μπρούσες να κάνεις ότι βολεύει καλύτερα "χωροταξικά" (με λιγότερους σωλήνες, να μη τρέχουν όπου νά ναι κλπ). το να συνδέσεις με "ταυ" το 2ο "expansion" σώμα θα είναι νομίζω "technically speaking" πιο αποδοτικό από το να το βάλεις "στο τέλος" του άλλου (δηλαδή έχω την εντυπωση .. δεν είμαι πρόχειρος σε αυτό) ότι θεωρητικά αν κάθε φέτα "φετα" καλοριφέρ ήταν ένα ξεχωριστό σώμα (έπερνε θερμοκρασία εισόσου την ίδια αρχική) θα είχαν καλύτερη απόδωση από το να είναι "στη σειρά". Σωστός! Την ίδια λογική έχω κ εγώ, απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο υδραυλικός μου πρότεινε την σειριακή σύνδεση. Όταν τον ρώτησα δεν μου εξήγησε τίποτα, μου φάνηκε σαν αυτό ξέρω, αυτό κάνω. Χωροταξικά είναι και πιο εύκολο το "ταυ", αφού στην περίπτωση μου τα δύο σώματα θα μπουν εκατέρωθεν των σωλήνων. Αυτό που δεν ξέρω μόνο αν η ροή είναι αρκετή, αλλά πιστεύω αφού έρχεται χοντρή Φ18 πολυστρωματική θα μπορεί να σπάσει και να μοιράσει σε 2 χαλκοσωλήνες Φ15 που θα πάνε στα 2 σώματα Το πρώτο σώμα θα μικρύνει επίσης, από 2000θερμίδες θα γίνει 1300 και άλλες τόσες το καινούριο. Ρυθμιστικές στο κολλεκτέρ δεν υπάρχουν 3 λεπτά πριν, paylidis είπε Γιατί δε βάζεις ένα μεγαλύτερο σώμα;; είναι σε λάθος θέση, κρυμένο πίσω από καναπέ. Θέλω να το μετακινήσω 2 μέτρα να φύγει από τον καναπέ και να προσθέσω και δευτερο σώμα στην άλλη γωνια. Συνολικά από 2000 θερμίδες κρυμμένες θα πάω σε 2500 καθαρές, πιστεύω θα είναι οκ, το ίδιο μου είπε κ ο μηχανολόγος από το μαγαζί που θα αγοράσω τα σώματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις