Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Mar. T. είπε

Καλημέρα, πρόσφατα αγοράσαμε ένα παλιό διαμέρισμα 100τμ στον κέντρο του Κορυδαλλού ,που χρειάζεται ολική ανακαίνιση. Λόγω έλλειψης χρόνου αποφασίσαμε να πάρουμε εταιρεία για την ανακαίνιση. Έχουν έρθει διάφοροι μηχανικοί για να πάρουν μέτρα, να δουν περίπου τι θέλουμε και να μας δωσουν προσφορές. Εμείς δεν έχουμε ιδέα από μαστορέματα κλπ με αποτέλεσμα να μπερδευτούμε με όλα αυτά που ακούμε από τους μάστορες. Μας έχουν δημιουργηθεί διάφορες απορίες και θα ήθελα τα φωτα σας

1)Χρειαζόμαστε κουφωματα με θερμοδιακοπή και θερμοπροσόψεις γύρω γύρω (Για θέρμανση στην αρχή θα έχουμε a/c μέχρι να υπάρχει διαθεσιμότητα φυσικού αερίου στην περιοχή)

2)Οι περισσότεροι μας προτείνουν εντοιχισμένες βρύσες στο μπάνιο. Αν χαλάσουν τι γίνεται? Πρέπει να σπάσουμε πλακάκια για να τις αλλάξουμε? Την ίδια απορία έχουμε και για τα εντοιχισμένα καζανάκια

3)Θέλουμε να κάνουμε ένα κουτί με γυψοσανίδα στο μπαλκόνι για να μπει μέσα πλυντήριο και στεγνωτήριο. οι μισοί μας είπαν οτι γίνεται και οι υπόλοιποι μας είπαν οτι θα χαλάσει το πλυντήριο εάν είναι στη βεράντα. Τι ισχύει τελικά?

4)Χρειαζόμαστε τριφασικό ρεύμα ή μας φτάνει μια καινούρια 65αρα ασφάλεια όπως μας λένε?

5)Μας προτείνουν να βάλουμε σποτάκια, εάν καούν αλλάζονται το ίδιο εύκολα με μία απλή λάμπα?

Υ.Γ θέλουμε ένα σπίτι να είναι λειτουργικό και ποιοτικό, δεν προορίζεται για airbnb

Ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας

1. Αν εχεις τα λεφτά βάλτα.

2. Ναι θα πρέπει να σπάσεις αλλα αν πάρεις κατι επωνυμο συνηθως ο μηχανισμος ειναι ενας και μετα μπαινει οποια μπαταρία θες. Απλα σε δευσμεύει σε εταιρία. Ομως το κόστος εντιχοισμου δεν ειναι αμελητέο. 4 υδραυλικους που ζητησα προσφορά για να μου τα εντιχοισουν απο τις αναμονες σε τοιχο που δεν εχει πλακάκι θελουν απο 300-600 ευρώ μονο το εσωτερικό κομμάτι δε ξέρω γιατι θελουν τοσα πολλά χρηματα αλλα ας μας πουν εδω οι υδραυλικοι ισως ειναι λογική τιμη.

3. Δε θα το έβαζα συσκευες εξω πάντως αν και πολλοι το κανουν. Το χειμώνα θα παγώνεις επισης οταν πας να βαλεις πλυντηριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 ώρες πριν, divo είπε

Αν και θα με βαρανε οι υδραυλικοι εδω μεσα...αλλα, εγω θα το πω. Ζόρισε τη λιγο δεξια αριστερα μηπως και σπασουν τα αλατα.

Νομίζω κατάλαβα τι φταίει, η πίεση είναι στη μεριά των μεντεσέδων. Από εκείνη την πλευρά αν υπάρχει τρόπος να έρθει λίγο πιο έξω πιστεύω θα φτιάξει.

14 ώρες πριν, papoys1 είπε

Καλημέρα  βρύση μπάνιου στο εξοχικό έχει κολλήσει και βγάζει νερό μόνο από το τηλέφωνο (κρύο και ζεστό) όπου και αν γυρίσω το μεσαίο διακόπτη.

Μου το είχε κάνει και αυτή που έχω σπίτι αλλά την ανοίγω από τη βάση τηλεφώνου και φτιάχνω το λαστιχάκι που φεύγει από τη θέση του.

Στην συγκεκριμένη βλέπω δύο εγκοπές μία στην στην πάνω και μία στην κάτω μεριά.Ξέρει κάποιος αν ανοίγει από εκεί και πως επισκευάζεται το πρόβλημα;;;;;;

IMG_1423.JPG

Αυτή κάνει την εναλλαγή πανω-κατω ή δεξιά-αριστερα? δοκίμασες μήπως παίρνει ξεβιδωμα το χερούλι?

4 λεπτά πριν, troi.g είπε

Αυτή κάνει την εναλλαγή πανω-κατω ή δεξιά-αριστερα? δοκίμασες μήπως παίρνει ξεβιδωμα το χερούλι?

Κινείται πάνω κάτω , δεξιά αριστερά και γύρω γύρω προς τις δύο κατευθύνσεις χωρίς να ξεβιδώνει είναι μάλλον κολημένη και νερό τρέχει μόνο από το τηλέφωνο τόσο ζεστό όσο και κρύο.Ενδεχομένως να είναι κουμπωτό το διακοπτάκι που είπε ο divo αλλά δεν δοκίμασα να το τραβήξω.Θα το δοκιμάσω 

8 ώρες πριν, ParhsG είπε

1. Αν εχεις τα λεφτά βάλτα.

2. Ναι θα πρέπει να σπάσεις αλλα αν πάρεις κατι επωνυμο συνηθως ο μηχανισμος ειναι ενας και μετα μπαινει οποια μπαταρία θες. Απλα σε δευσμεύει σε εταιρία. Ομως το κόστος εντιχοισμου δεν ειναι αμελητέο. 4 υδραυλικους που ζητησα προσφορά για να μου τα εντιχοισουν απο τις αναμονες σε τοιχο που δεν εχει πλακάκι θελουν απο 300-600 ευρώ μονο το εσωτερικό κομμάτι δε ξέρω γιατι θελουν τοσα πολλά χρηματα αλλα ας μας πουν εδω οι υδραυλικοι ισως ειναι λογική τιμη.

3. Δε θα το έβαζα συσκευες εξω πάντως αν και πολλοι το κανουν. Το χειμώνα θα παγώνεις επισης οταν πας να βαλεις πλυντηριο.

2) Εαν οι μπαταρίες μπουν πριν τα πλακάκια, δεν χρειάζεται στο μέλλον να σπάσουν πλακάκια για να αλλάξει ο μηχανισμός. Γι αυτό βάζουμε grohe ή ideal ώστε να βρίσκουμε ανταλλακτικά, πολλά χρόνια αργότερα, τώρα εάν αξίζει να πληρώσεις το ανταλλακτικό, αυτό είναι άλλη ιστορία, σημασία έχει ότι το βρίσκεις. Τώρα όσον αφορά τα ποσά που αναφέρεις , ακούγονται κάπως υπερβολικά, ειδικά στο ότι αφορούν μόνο το εσωτερικό κομμάτι, εκτός εάν είναι     2-3 μπαταρίες και καζανάκι. Πάντως θα πρέπει να προσέξεις , αυτός που θα σου βάλει τα εντοιχισμένα , να σου παραδώσει και το μπάνιο τελειωμένο, ώστε να έχει και την ευθύνη του , γιατί εάν πάρεις άλλον για τα εντοιχισμένα, και άλλον για τις τοποθετήσεις, δεν νομίζω να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Η πιο σημαντική δουλειά είναι πριν τα πλακάκια, να μπουν σωστά.

Πήγα σε μαγαζί και ζήτησα ξυλόκολλα για να ξύλινες καρέκλες . Μου έδωσε durostick d100 https://www.durostick.gr/proioda/kolles-pollaplon-efarmogon/xulokolles-kai-parketokolles/durostick-d-100

Αυτή η κόλλα όμως , ενώ στέγνωσε είναι μαλακή . Και η καρέκλα ξεκόλλησε λίγο σε ένα σημείο . Δεν έβαλα σφυχτήρες  . Να πάρω μία ισχυρότερη όπως αυτή ;

https://www.skroutz.gr/c/2828/kataskeyastikes-kolles/m/12058/Bison.html?from=cat-match&keyphrase=pu+max&o=bison+pu+max

τα συρομενα στις μπαλκονοπορτες εχουν αρχισει να "γρατζουνουν" λιγο..πρεπει να αλλαχτουν τα ροδακια? σκεφτηκα να ριξω σπρει, αλλα δε βλεπω πως χωρις να τα βγαλω απο τη θεση τους. κατι τρυπες που εχουν στο κατω μερος ειναι για αυτη τη δουλεια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, duende είπε

τα συρομενα στις μπαλκονοπορτες εχουν αρχισει να "γρατζουνουν" λιγο..πρεπει να αλλαχτουν τα ροδακια? σκεφτηκα να ριξω σπρει, αλλα δε βλεπω πως χωρις να τα βγαλω απο τη θεση τους. κατι τρυπες που εχουν στο κατω μερος ειναι για αυτη τη δουλεια?

Το σπρέι δεν θα κάνει τίποτα. Αλλαγή τα ροδάκια πριν φάνε τον οδηγό γιατί τέτοιο οδηγό δεν βρίσκεις πλέον. Τα καινούρια πρέπει να είναι από τεφλόν ώστε όταν χαλάσουν, να πάθουν ζημιά τα ίδια και όχι ο οδηγός.

Οι τρύπες είναι για ρεγουλάρισμα και για λύσιμο του φύλλου.

Επεξ/σία από Alejandro
  • Like 1
  • Thanks 1

ευχαριστω. αρα δε γλυτωνω το ξηλωμα..τουλαχιστον θα ειναι σχετικα ευκολο, υποθετω πως αν βγαλω το στοπ στη μεση (αφου το μαρκαρω) θα μπορουν να ερθουν τα φυλλα τελειως εξω. θα παρω δειγμα απο το πατζουρι να παρω ιδιο με τεφλον.

οι οδηγοι σε καποια σημεια φαινονται λιγο τραχεις (εχει φυγει η μπογια). Να τους λειανω με λιγο ντουκοχαρτο? Χρειαζεται μετα να ριξω σπρει η κατι αλλο? Η απλα καθαρισμα?

16 λεπτά πριν, duende είπε

ευχαριστω. αρα δε γλυτωνω το ξηλωμα..τουλαχιστον θα ειναι σχετικα ευκολο, υποθετω πως αν βγαλω το στοπ στη μεση (αφου το μαρκαρω) θα μπορουν να ερθουν τα φυλλα τελειως εξω. θα παρω δειγμα απο το πατζουρι να παρω ιδιο με τεφλον.

οι οδηγοι σε καποια σημεια φαινονται λιγο τραχεις (εχει φυγει η μπογια). Να τους λειανω με λιγο ντουκοχαρτο? Χρειαζεται μετα να ριξω σπρει η κατι αλλο? Η απλα καθαρισμα?

Τα φύλλα βγαίνουν σηκώνοντας τα επάνω και βγάζοντας πρώτα το κάτω μέρος από τον οδηγό.

Κατά πάσα πιθανότητα έχεις κουφώματα σειράς 700. Για τα παντζούρια αρκούν μόνα ροδάκια αλλά για τη τζαμόπορτα πάρε διπλά.

Στον οδηγό δε χρειάζεται να κάνεις κάτι.

• Thanks 1

8 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Τα φύλλα βγαίνουν σηκώνοντας τα επάνω και βγάζοντας πρώτα το κάτω μέρος από τον οδηγό.

Κατά πάσα πιθανότητα έχεις κουφώματα σειράς 700. Για τα παντζούρια αρκούν μόνα ροδάκια αλλά για τη τζαμόπορτα πάρε διπλά.

Στον οδηγό δε χρειάζεται να κάνεις κάτι.

Ευχαριστω πολυ, ησουν επεξηγηματικοτατος. Εχεις καποιο σχετικο καταστημα να προτεινεις για νοτια προαστια? Η μπορω σε praktiker/leroy να τα βρω?

ρε παιδια καλησπερα

σιγα σιγα τελειωνει η κατασκευη του μπανιου και θα συνεχισω με το πατωμα στο υπολοιπο σπιτι...εχω ενα θεμα ομως

το πατωμα θα γινει λαμινειτ οποτε πρεπει να ειναι αρκετα επιπεδο ολο

αφου βγαλω ομως το υπαρχον πλακακι σε καποια σημεια φτιαχναμε χαρμανι οποτε οτι εχει μεινει κατω εχει πετρωσει..

αυτα πως θα τα βγαλω και θα τα λειανω ρε μαγκες; εχω ενα παλμικο τριβειο αλλα θα πιασω ολο το πατωμα με αυτο; 

θα τριβω και θα βαλω τον πυχη να παταει; προσπαθω να σκεφτω τροπο να ισιωσω αλλα δεν..καμια ιδεα;

Μόλις τώρα, duende είπε

Ευχαριστω πολυ, ησουν επεξηγηματικοτατος. Εχεις καποιο σχετικο καταστημα να προτεινεις για νοτια προαστια? Η μπορω σε praktiker/leroy να τα βρω?

Είμαι στη Θεσσαλονίκη, δε γνωρίζω να σου προτείνω κάποιο. Δεν ξέρω αν έχουν τέτοια το Praktiker ή το Leroy. 

• Like 1

επίσης άλλη μια ερώτηση : αυτή η μπαταρία μπαίνει σε αυτον τον νιπτήρα;

https://abclima.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=12208

https://abclima.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=20948

ευχαριστώ και πάλι

5 ώρες πριν, calico είπε

Πήγα σε μαγαζί και ζήτησα ξυλόκολλα για να ξύλινες καρέκλες . Μου έδωσε durostick d100 https://www.durostick.gr/proioda/kolles-pollaplon-efarmogon/xulokolles-kai-parketokolles/durostick-d-100

Αυτή η κόλλα όμως , ενώ στέγνωσε είναι μαλακή . Και η καρέκλα ξεκόλλησε λίγο σε ένα σημείο . Δεν έβαλα σφυχτήρες  . Να πάρω μία ισχυρότερη όπως αυτή ;

https://www.skroutz.gr/c/2828/kataskeyastikes-kolles/m/12058/Bison.html?from=cat-match&keyphrase=pu+max&o=bison+pu+max

Πρέπει να την αφήσεις να στεγνώσει κανα εικοσιτετράωρο πρώτα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...