Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ερώτηση προς μάστορες (υδραυλικούς, ψυκτικούς κτλ). 

Αυτό το πράγμα σαν παξιμάδι που το βάζει αυτός στον σωλήνα μετά την εκχύλωση για να τον βιδώσει σε άλλο σωλήνα (3:50 στο βίντεο), λέγεται μαστός ή κάπως αλλιώς; Θέλω να βρω μερικά τέτοια για διάφορες διαμέτρους σωλήνα, αν π.χ ο σωλήνας είναι 1/2 θα ζητήσω ένα τέτοιο 1/2 ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, george1551 είπε

Καλημέρα , παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας γιατί κοντεύω να τρελαθώ , πρόσφατα αγόρασα νέα ενεργειακά κουφώματα και ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η παράδοση εχω εντοπίσει αρκετά fault ,σε ανοιγόμενα κουφώματα  πρωτο θέμα οι μεντεσέδες που από την θεση ανοίγματος επιτρέπουν στο κούφωμα ενώ είναι ανοικτό να  πάει στην θεση ανάκλησης με αποτέλεσμα να μένει σχεδόν στον αέρα η απάντηση που έλαβα είναι ότι έτσι είναι οι προδιαγραφές του μηχανισμού πράγμα που εγώ δεν το πιστεύω και ας λέει ότι είναι γερμανικός μηχανισμός  , δεύτερο θέμα τα ρολά με τις σίτες τα έχει δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ενώσει με το κούφωμα μαζί με μια υφασματοταινία με αποτέλεσμα στην έξω πλευρά του κουφώματος να μην μπορεί να έχει πρόσβαση για να σφραγίσει άρα η θερμοδιακοπή δεν θα είναι σωστή η απάντηση που έλαβα είναι ότι η ταινία είναι θερμοδιακοπής κάτι που εμένα δεν μου φαίνεται σωστό  ποια είναι η άποψη σας για αυτά τα δυο παιδιά ,  θα επανέλθω με φωτογραφίες.

Στο 1ο θέμα, αν αυτό συμβαίνει με το χερούλι σε θέση ανοίγματος, δεν έχει γίνει σωστό ρεγουλάρισμα. Αυτός που σου δίνει τέτοια απάντηση πρέπει να είναι άσχετος με κουφώματα. Αν όμως εννοείς ότι γυρίζεις το χερούλι και από άνοιγμα πάει στην ανάκλιση, τότε είναι σωστό αυτό που σου λέει.

Στο 2ο θέμα δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που περιγράφεις. Φωτογραφία οπωσδήποτε.

Επεξ/σία από Alejandro
  • Like 1

1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Ερώτηση προς μάστορες (υδραυλικούς, ψυκτικούς κτλ). 

Αυτό το πράγμα σαν παξιμάδι που το βάζει αυτός στον σωλήνα μετά την εκχύλωση για να τον βιδώσει σε άλλο σωλήνα (3:50 στο βίντεο), λέγεται μαστός ή κάπως αλλιώς; Θέλω να βρω μερικά τέτοια για διάφορες διαμέτρους σωλήνα, αν π.χ ο σωλήνας είναι 1/2 θα ζητήσω ένα τέτοιο 1/2 ?

Ρακορ τα λενε αν δε κανω λαθος. Ελπιζω να το βαλεις πρωτα και μετα να κανεις εκχυλωση

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, divo είπε

Κανονικα απο τη στιγμη που εχει ανοιξει η πορτα, αν δεν κλησει δεν πρεπει να μπορει να κανει τιποτα αλλο. Το ιδιο υσχιει και για οταν η πορτα ειναι σε ανάκληση. για να μπορεσει η πορτα να κανει καποια λειτουργια ρεπει το πιρακι που ειναι στη φοτο να ειναι κλειστο. κοιτα μηπως δεν εχει ελατιριο και μενει μονιμα κλειστο.

IMG_20190921_083601.jpg

Δεν έχουν όλοι οι μηχανισμοί τέτοια ασφάλεια. Εξάλλου αυτός της φωτογραφίας είναι παλιός μηχανισμός. Αλλά και οι σύγχρονοι περιμετρικοί που λογικά φοράει το κούφωμά του, δεν έχουν στάνταρ τέτοια ασφάλεια.

Επεξ/σία από Alejandro
  • Like 2

Παιδιά καλησπέρα, έχω μια διαρροή στην ενωση του σωλήνα από το καζανακι με τη λεκανη. Ειναι καζανάκι κρεμαστο παλιο. Είχε κάτι σα στοκο που είχε πιάσει πουρί. Το έσπασα και τώρα φυσικά όταν το πατάω βγάζει περισσότερο. Έβαλα αντιμουχλικη σιλικόνη. Παίζει κάτι σε σφραγιστικο στοκο να το σιγουρεψω;

27 λεπτά πριν, vins είπε

Παιδιά καλησπέρα, έχω μια διαρροή στην ενωση του σωλήνα από το καζανακι με τη λεκανη. Ειναι καζανάκι κρεμαστο παλιο. Είχε κάτι σα στοκο που είχε πιάσει πουρί. Το έσπασα και τώρα φυσικά όταν το πατάω βγάζει περισσότερο. Έβαλα αντιμουχλικη σιλικόνη. Παίζει κάτι σε σφραγιστικο στοκο να το σιγουρεψω;

Εμένα σε ανάλογη περίπτωση, ο υδραυλικός έβαλε τσιμέντο.(δεν μπαίνει τίποτα άλλο είπε μάλιστα). Σιδεροσωλήνα έχει το καζανάκι, κλασικό τύπου "νιαγάρα" στο πατάρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/9/2019 στις 3:34 ΠΜ, cthulhucarbide είπε

Η φωλιά της κλειδαριάς (το σιδερένιο κομμάτι που είναι βιδωμένο στην πόρτα) να το βιδώσεις πιο έξω 2-3 χιλιοστά. Ή να φας το άνοιγμα που μπαίνει η γλώσσα 1-2 χιλιοστά με λίμα

Το μεταλλικό κομμάτι που είναι στην πόρτα δεν μπορεί να βγει πιο έξω, έχει συγκεκριμένη θέση που κουμπώνει.

Το άνοιγμα το έφαγα λίγο αλλά μάλλον θέλει κι άλλο.

Στις 20/9/2019 στις 3:34 ΠΜ, cthulhucarbide είπε

Επεξ/σία από zio10

Είμαι στο δευτερο οροφο τετραοροφης πολυκατοικιας και το τζακι δεν τραβαει καλα και γυριζει ο καπνος μεσα. Απ' οτι καταλαβα το μονο που μπορω να κανω εκτος απο το να αφηνω ενα παραθυρο 1 δαχτυλο ανοιχτο, ειναι να βαλω καπελο στην καμιναδα. Οπως θα δειτε στην παρακατω φωτο, η καμιναδα μου ειχε ηδη καπελο το οποιο ομως λογω σκουριας δεν πολυγυρναει ακομα και μετα απο λαδωμα. Επισης, πλεον υπαρχει αλλο νεο καπελο κολλητα σε εμενα το οποιο ειναι σε πιο ψηλο σημειο και απ' οτι διαβασα αυτο μου δημιουργει προβλημα. Καλα τα λεω;

Τι προτεινετε να κανω; Η λογικη λεει να βαλω ενα νεο καπελο, το οποιο ομως αν παει ευθεια ψηλα δυσκολα θα ξεπερασει το διπλανο καπελο σε υψος και αν το κανω θα ειναι μαλλον ακομψο για το γειτονα. Μια αλλη λυση ειναι να κανω μικρη γωνια σαν αυτη που εχει τωρα αλλα προς την μερια της σκαλας, ωστε να απεχω λιγο απο τις αλλες καμιναδες, αλλα μηπως η γωνια θα δημιουργησει περισσοτερα προβληματα απ' οτι θα λυσει;

IMG_20190921_163947.jpg

20 ώρες πριν, panosno1com είπε

με ανταπτορα ισως δεν χωραει στη φουσκα μετα η λαμπα??

τελικα πηρα led bayonet 15w (αποδοση 135 στις παλιες) και πλεον ειδα φως! πριν ειχα μια αλογονου 46w

• Like 2

παιδιά υπάρχει τρόπος να φύγουν οι σταμπες από τηγανέλαιο σε βαμμένο τοίχο?

Εχω δοκιμάσει απορριπαντικό πιάτων, νερό+ξύδι, νερό+σόδα, κορνφλαουρ μέχρι και κάτι ειδικά σφουγγαρακια για τοίχους αλλά το μόνο που κάνω είναι να βγάζω το χρώμα. 

1 ώρα πριν, panos4tw είπε

Είμαι στο δευτερο οροφο τετραοροφης πολυκατοικιας και το τζακι δεν τραβαει καλα και γυριζει ο καπνος μεσα. Απ' οτι καταλαβα το μονο που μπορω να κανω εκτος απο το να αφηνω ενα παραθυρο 1 δαχτυλο ανοιχτο, ειναι να βαλω καπελο στην καμιναδα. Οπως θα δειτε στην παρακατω φωτο, η καμιναδα μου ειχε ηδη καπελο το οποιο ομως λογω σκουριας δεν πολυγυρναει ακομα και μετα απο λαδωμα. Επισης, πλεον υπαρχει αλλο νεο καπελο κολλητα σε εμενα το οποιο ειναι σε πιο ψηλο σημειο και απ' οτι διαβασα αυτο μου δημιουργει προβλημα. Καλα τα λεω;

Τι προτεινετε να κανω; Η λογικη λεει να βαλω ενα νεο καπελο, το οποιο ομως αν παει ευθεια ψηλα δυσκολα θα ξεπερασει το διπλανο καπελο σε υψος και αν το κανω θα ειναι μαλλον ακομψο για το γειτονα. Μια αλλη λυση ειναι να κανω μικρη γωνια σαν αυτη που εχει τωρα αλλα προς την μερια της σκαλας, ωστε να απεχω λιγο απο τις αλλες καμιναδες, αλλα μηπως η γωνια θα δημιουργησει περισσοτερα προβληματα απ' οτι θα λυσει;

IMG_20190921_163947.jpg

Έχεις τσεκαρει εάν το Τζάκι παίρνει εξωτερικό αέρα σωστά?

22 λεπτά πριν, troi.g είπε

Έχεις τσεκαρει εάν το Τζάκι παίρνει εξωτερικό αέρα σωστά?

Παιρνει (στην κατω δεξια γωνια στο βαθος της εστιας)  αλλα δε βοηθαει πολυ, ισα ισα επειδη καμια φορα ερχεται με ορμη νομιζω "μπερδευει" τον καπνο και τον στελνει μεσα οποτε εχω βαλει ενα πυροτουβλο μερικα εκατοστα απο την οπη για να "σπαει" την ορμη.

1 ώρα πριν, divo είπε

εξαρτατε απο το χρωμα. Αν ειναι πλενομενο και καλης ποιοτηταςκαι φισικα εχει περασει κανας μηνας απο τοτε που το εβαψες πρεπει ν φυγει με το υγρο των πιατων. Διαφοερτικα, μαλλον οχι.

οχι δεν φεύγει με το υγρό πιάτων. οπότε λογικά παει για βάψιμο.

σε αυτή την περίπτωση ποια ειναι η σωστή διαδικασία? μονωτικό και μετά η νέα μπογια?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...