Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

52 λεπτά πριν, mouxaxa είπε

Καλησπέρα, 

Πως μπορώ να βρω αν έχω πρίζα στο  σπίτι μου που σηκώνει 16A; 

EDIT: Μου έκοψε και κοίταξα στον πίνακα και είδα ότι έχει ασφάλειες 16Α οπότε βρίσκοντας ποιο κομμάτι του σπιτιού αφορά η 16Α ασφάλεια θα βρω εκεί και την πρίζα που μπορεί να δώσει 16Α σωστά;

Σωστά, μόνο που δε μπορείς να γνωρίζεις εάν η πρίζα είναι μόνη μόνη της , στη συγκεκριμένη ασφάλεια, συνήθως 16αρα βάζουν στη πρίζα του πλυντηρίου, και στις πρίζες στον πάγκο της κουζίνας.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το κυριο κριτήριο δεν ειναι ποσες πριζες ειναι πανω στη ασφαλεια, αλλα τι διατομη εχουν τα καλωδια που πα ε στη πριζα 

Εναμισαρια 10Α

Διομισαρια 16Α

Διάβασα ότι το οξυζενέ καθαρίζει λεκέδες σε μάρμαρο. Το έχει δοκιμάσει κανείς; 

Επίσης όμως διάβασα ότι σε σκουρόχρωμα μάρμαρα μπορεί να κάνει ζημιά. Το μάρμαρο που θέλω να καθαρίσω είναι γκρι και σκέφτομαι μήπως του κάνω ζημιά τελικά και γίνει χειρότερο.

Θέλω να κάνω μία μικρή κατασκευή με γυψοσανίδες. Έχω ξανακάνει κάποιες φορές, οπότε δε πιστεύω να αντιμετωπίσω κάποια ιδιαίτερη πρόκληση. Το ερώτημα όμως είναι πως να "ενώσω " μεταξύ τους τις λαμαρίνες (στρωτήρες κλπ) του σκελετού.

Τις προηγούμενες φορές, το έκανα με πριτσίνια. Αυτή τη φορά δε γίνεται γιατί μου 'χει χαλάσει ο πριτσιναδόρος.

1) Να πάρω πριτσιναδόρο, για να μη ξεφύγω απ' αυτό που ξέρω;

2) Να πατήσω πονταρισιές με την ηλεκτροκόλληση; 😆

3) Υπάρχει "ενδεδειγμένος" τρόπος;

2 λεπτά πριν, Haldol είπε

Θέλω να κάνω μία μικρή κατασκευή με γυψοσανίδες. Έχω ξανακάνει κάποιες φορές, οπότε δε πιστεύω να αντιμετωπίσω κάποια ιδιαίτερη πρόκληση. Το ερώτημα όμως είναι πως να "ενώσω " μεταξύ τους τις λαμαρίνες (στρωτήρες κλπ) του σκελετού.

Τις προηγούμενες φορές, το έκανα με πριτσίνια. Αυτή τη φορά δε γίνεται γιατί μου 'χει χαλάσει ο πριτσιναδόρος.

1) Αν σε είχε βολεψει , καλό είναι να έχεις έναν .

2)  😵

3) Μπορείς να βάλεις πλατυκεφαλες αυτοδιατρητες βίδες , που είναι περίπου 1,5 πόντο, πολλοί γυψοσανιδαδες , έτσι το κάνουν. Ύστερα υπάρχει ειδικό εργαλείο, που κάνει αυτή τη δουλειά. Π.χ https://www.estiatherm.gr/gr/pincers-for-joining-metal-profiles.html

1 ώρα πριν, Haldol είπε

Οτι ειπωθηκε. Είτε αυτοδιατρητες είτε με την πένσα πονταρίσματος https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/ergaleia-heiros/ergaleia-gupsosanidas/pensa-pontarismatos-dexter-gupsosanidas-62285776/

Καλησπέρα , θα ήθελα την άποψη σας με ένα θέμα που εχω με έναν αλουμινά  , φτιάχνω το σπίτι μου και άλλαξα εξωτερικά κουφώματα ο αλουμινάς μου τα παράδωσε αλλά τα κενά που έχουν είναι τεράστια 1-2 εκατοστά γύρω γύρω και  κατά την εγκατάσταση έκανε τεράστιες ζημιές σε σπατουλαριστά και γρατζουνιές στις νέες μαρμαροποδιές ενώ ζητάει να του αγοράσω τους αρμόστοκους για να σφραγίσει τα κουφώματα δηλαδη  θα παραδώσει τα κουφώματα με κενά θέλει να μας πει ή να τρελαθώ, προφανώς δεν είχε πάρει σωστά μέτρα και για αυτό έγιναν οι ζημιές .  Δεν εχω αρχίσει να φορτώνω μπροστά του και νομίζω ότι έχει αρχίσει να με περνάει για κορόιδο, τι θα πρέπει να κάνω κατά την γνώμη σας ?  Έχω κάποιες σκέψεις και προς το παρόν εχω το πάνω χέρι μιας και του κρατάω αρκετά χρήματα περίπου το 20% της δουλειάς, πχ  θα του χρεώσω την επισκευή των μαρμάρων και τους αρμόστοκους αλλά και την επισκευή των ζημιών που θα χρεωθώ εξτρά σε υλικά και εργασία από τον μπογιατζή .

3 ώρες πριν, Haldol είπε

Τις προηγούμενες φορές, το έκανα με πριτσίνια. Αυτή τη φορά δε γίνεται γιατί μου 'χει χαλάσει ο πριτσιναδόρος

Σορρυ για τη επαμβαση, λες σου χαλασε ο πριτσιναδόρος ο οποιος εχει 10-15 ευρω, που ειναι το προβλημα;

7 ώρες πριν, zio10 είπε

Διάβασα ότι το οξυζενέ καθαρίζει λεκέδες σε μάρμαρο. Το έχει δοκιμάσει κανείς; 

Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά μαρμάρου από διάφορες εταιρίες όπως durostick κτλ που δεν πρόκειται να χαλάσουν το μάρμαρο

55 λεπτά πριν, george1551 είπε

Καλησπέρα , θα ήθελα την άποψη σας με ένα θέμα που εχω με έναν αλουμινά  , φτιάχνω το σπίτι μου και άλλαξα εξωτερικά κουφώματα ο αλουμινάς μου τα παράδωσε αλλά τα κενά που έχουν είναι τεράστια 1-2 εκατοστά γύρω γύρω και  κατά την εγκατάσταση έκανε τεράστιες ζημιές σε σπατουλαριστά και γρατζουνιές στις νέες μαρμαροποδιές ενώ ζητάει να του αγοράσω τους αρμόστοκους για να σφραγίσει τα κουφώματα δηλαδη  θα παραδώσει τα κουφώματα με κενά θέλει να μας πει ή να τρελαθώ, προφανώς δεν είχε πάρει σωστά μέτρα και για αυτό έγιναν οι ζημιές .  Δεν εχω αρχίσει να φορτώνω μπροστά του και νομίζω ότι έχει αρχίσει να με περνάει για κορόιδο, τι θα πρέπει να κάνω κατά την γνώμη σας ?  Έχω κάποιες σκέψεις και προς το παρόν εχω το πάνω χέρι μιας και του κρατάω αρκετά χρήματα περίπου το 20% της δουλειάς, πχ  θα του χρεώσω την επισκευή των μαρμάρων και τους αρμόστοκους αλλά και την επισκευή των ζημιών που θα χρεωθώ εξτρά σε υλικά και εργασία από τον μπογιατζή .

Αυτό που λες θα κάνεις. 

Θα του πεις πως αν θέλει να εξοφληθεί θα φτιάξει πρώτα όλες τις ζημιές που έγιναν.

Διαφορετικά δεν θα πάρει μία.

• Like 3
  • Thanks 1

12 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Σορρυ για τη επαμβαση, λες σου χαλασε ο πριτσιναδόρος ο οποιος εχει 10-15 ευρω, που ειναι το προβλημα;

Ψάχνω τον σωστότερο τρόπο. Άμα δεις έβαλα πρώτη- πρώτη την επιλογή να πάρω απλά έναν πριτσιναδόρο και να το κάνω όπως ξέρω.

14 ώρες πριν, paylidis είπε

Οτι ειπωθηκε. Είτε αυτοδιατρητες είτε με την πένσα πονταρίσματος https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/ergaleia-heiros/ergaleia-gupsosanidas/pensa-pontarismatos-dexter-gupsosanidas-62285776/

15 ώρες πριν, troi.g είπε

1) Αν σε είχε βολεψει , καλό είναι να έχεις έναν .

2)  😵

3) Μπορείς να βάλεις πλατυκεφαλες αυτοδιατρητες βίδες , που είναι περίπου 1,5 πόντο, πολλοί γυψοσανιδαδες , έτσι το κάνουν. Ύστερα υπάρχει ειδικό εργαλείο, που κάνει αυτή τη δουλειά. Π.χ https://www.estiatherm.gr/gr/pincers-for-joining-metal-profiles.html

Ευχαριστώ! Η πρέσα πονταρίσματος ωραία, θα την έπαιρνα, αλλά δε το βλέπω να ξανακάνω σύντομα γυψοσανιδοδουλειά. Οπότε θα δοκιμάσω αυτοδιάτρητες γι αυτή τη φορά . Μου φαίνονται λιγότερος μπελάς απ' το να τρυπάω και να περνάω πριτσίνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ψάχνω τον σωστότερο τρόπο. Άμα δεις έβαλα πρώτη- πρώτη την επιλογή να πάρω απλά έναν πριτσιναδόρο και να το κάνω όπως ξέρω.

Ευχαριστώ! Η πρέσα πονταρίσματος ωραία, θα την έπαιρνα, αλλά δε το βλέπω να ξανακάνω σύντομα γυψοσανιδοδουλειά. Οπότε θα δοκιμάσω αυτοδιάτρητες γι αυτή τη φορά . Μου φαίνονται λιγότερος μπελάς απ' το να τρυπάω και να περνάω πριτσίνια.

Δες να έχουν φλατ κεφάλι. Δεν είναι πάντως οτι πιο εύκολο και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σε ενοχλήσουν οταν θα πας να βαλεις από πάνω τη γυψοσανιδα λόγω του κεφαλιού τους. Θέλει και καλο βιδολογο αλλιώς θα ζοριστείς.

Σίγουρα πάντως τα πριτσινια ήταν πιο δύσκολη κ πιο λάθος κίνηση.

Προσωπικά χρησιμοποιώ την πένσα πονταρίσματος για στερέωμα και οταν βολευει στη μια από Τις τρυπεσ Που έκανα με την πένσα πατάω και από μια βίδα πάνω κ κάτω και γίνεται αθάνατο. 

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1

1 ώρα πριν, divo είπε

@Haldol

οι στρωτήρες της γυψοσανιδας τρυπάνε αερα, ιδιως με τα μαυρες τα δικες της. Πηγαινε leroy απο πίσω που εχει τις γυψοσανιδες και ζητα του 4,2Χ13mm αυτοδιατρητες, ειναι οι ιδιες που χρησιμοποιουν για να πιανουν το πανι της τεντας στο σωληνα. Αν θυμαμε καλα πρεπει να ειχα παρει το κουτακι με τις 200 4-5€. 

Αν εισαι Αθηνα ή Πειραια και μπορεις να πας στο τερμα της Π. Ραλλη πριν τη γεφυρα, εχει μαγαζια με κινεζικα. Εκει εχει την πρέσα  γυρω στο 10αρικο και λαμαρινοψαλιδα με 5€. Ειναι ενα που ειναι ολο μαυρο απο εξω και γραφει λιανικη χοντρικη. Βεβαια ο πιρτσιναδορος θα σου ειναι πιο χρήσιμος και για αλλα πραγματα.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Στη γεφυρα στο Ρουφ εννοείς?

BTW, επειδή δεν έχει τύχει να δω (στα εργοτάξια που έχω κάνει κατάκανόνα βάζουν βίδες) η πρέσσα αυτή γυψοσανίδας πως λειτουργεί? τρυπάει ας πούμε και τις δύο λμαρίνες και τις "γυρίζει" μαζί ώστε να ενωθούν? Αντέχει αυτό το πράγμα ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...