Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Κάθε χρόνο αλλάζεις φιλτράκι; Τι φιλτράκι είναι αυτό; Λέμε για το μικρό που μπαίνει βιδωτό στην άκρη του ρουξουνιού... σωστά;

Ακριβώς με 1 ευρώ παίρνεις από κινέζικα πακετάκι με 10 φιλτράκια νομίζω που βιδώνουν εσωτερικά του ρουξουνιού.Αν βιδώνουν εξωτερικά θα πάρεις απέξω λίγο τσιμπημένα στην τιμή..

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
19 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Γιατί σε απασχολεί το θέμα, ακόμα δεν έχω καταλάβει 

Ίσως να βγήκε στην σύνταξη πρόσφατα και δεν έχει τι να κάνει τον ελεύθερο χρόνο του..😆

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, papoys1 είπε

Ακριβώς με 1 ευρώ παίρνεις από κινέζικα πακετάκι με 10 φιλτράκια νομίζω που βιδώνουν εσωτερικά του ρουξουνιού.Αν βιδώνουν εξωτερικά θα πάρεις απέξω λίγο τσιμπημένα στην τιμή..

μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ αν κάνουν και στη δική μου βρύση ? βασικά έχασα το καπάκι που βιδώνει και δε ξέρω αν είναι αυτό που έβαλες στο λινκ με ενσωματωμένο φίλτρο, βάζω φωτο με τη βρύση και ένα καπάκι που έχω βάλει από aliexpress (που έχει αρχίσει και τα παίζει)

τη βρύση κανά εξάμηνο την έχω είναι fiore..

https://imgur.com/gallery/97k7xD1

Επεξ/σία από Silenzio
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, divo είπε

κανει. ειναι εσωτερικο το δικο σου.. 

κουμπώνει απευθείας, δηλαδή δε θα χρειαστώ άλλο καπάκι εξωτερικό ?

σε ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, divo είπε

για σπυραλ δεν εχω υποψη μου κατι αλλα καποια εικονικη αύξηση της πιεσης κανουν τα τηλεφωνα με τα διαφορα τσιμπρακαλα επανω. εχεις δει φανταζομαι μηπως ειναι βουλωμένες οι τρυπίτσες και δεν εχεις πιεση σε αυτο που εχεις;

Το τηλέφωνο είναι οκ, απλά το σπιράλ είναι στα τελευταία του και έλεγα να πάρω ένα για να μη μείνω στα κρύα του λουτρού (κυριολεκτικά), οπότε επί τη ευκαιρία έλεγα μήπως υπάρχει κάτι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Υπάρχει ρε παιδιά κάνα σπιράλ για το ντουζ που να αυξάνει την πίεση του νερού;

Κανένα σπιράλ δεν αυξάνει την πίεση , αλλιώς θα ήταν αντλία. 

Πέρα από το τυπολατρικό της χρήσης σωστής ορολογίας (που συχνά έχει ουσία καθώς καταλαβαίνεις ποτέ ο άλλος λέει μπαρουφες, όπως διαφήμιση-λουπα σε τελεμαρκετινγκ που παίζει αυτές τις μερες) το μόνο που κάνουν κάποια σπιράλ, όπως σου είπε ο divo είναι ουσιαστικά να κάνουν αυτό που κάνεις με το δάκτυλο στο λάστιχο του κήπου, να αυξάνεις την αίσθηση του νερού όταν πέφτει πάνω σου αλλά αναπόφευκτα αυτό γίνεται μειώνοντας την παροχή. Δηλαδή μπορεί να αισθάνεσαι διαφορετικά όταν χτυπά πάνω σου το νερό αλλά "ξεβρωμιζεις" πιο αργά.

Το θέμα είναι ότι αυτά είναι ψθλο-ραντομ, καθώς δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη τεχνολογία για να το κανεις. έχω πάει τηλέφωνο του κιλού που το γουσταρα στη αίσθηση του και άλλο high-tech και καλά που ήταν μάπα. 

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, DrLo είπε

Κανένα σπιράλ δεν αυξάνει την πίεση , αλλιώς θα ήταν αντλία. 

Πέρα από το τυπολατρικό της χρήσης σωστής ορολογίας (που συχνά έχει ουσία καθώς καταλαβαίνεις ποτέ ο άλλος λέει μπαρουφες, όπως διαφήμιση-λουπα σε τελεμαρκετινγκ που παίζει αυτές τις μερες) το μόνο που κάνουν κάποια σπιράλ, όπως σου είπε ο divo είναι ουσιαστικά να κάνουν αυτό που κάνεις με το δάκτυλο στο λάστιχο του κήπου, να αυξάνεις την αίσθηση του νερού όταν πέφτει πάνω σου αλλά αναπόφευκτα αυτό γίνεται μειώνοντας την παροχή. Δηλαδή μπορεί να αισθάνεσαι διαφορετικά όταν χτυπά πάνω σου το νερό αλλά "ξεβρωμιζεις" πιο αργά.

Το θέμα είναι ότι αυτά είναι ψθλο-ραντομ, καθώς δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη τεχνολογία για να το κανεις. έχω πάει τηλέφωνο του κιλού που το γουσταρα στη αίσθηση του και άλλο high-tech και καλά που ήταν μάπα. 

Οκ αν θες να το πάμε τυπολατρικα προφανώς δε γίνεται να αυξήσεις πίεση, μόνο ταχύτητα μέσω μείωσης διατομής (μπερνουλι κλπ), αλλά όλοι καταλάβαμε τι εννοώ 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Οκ αν θες να το πάμε τυπολατρικα προφανώς δε γίνεται να αυξήσεις πίεση, μόνο ταχύτητα μέσω μείωσης διατομής (μπερνουλι κλπ), αλλά όλοι καταλάβαμε τι εννοώ 

Ε, περιπου , δεν έχει να κάνει το μπερνουλι αλλά ας μη το κάνουμε σεμινάριο εδώ.

Πάντως αν η περιοχή έχει γενικά χαμηλή πίεση δύσκολα θα κάνει διάφορα το τηλέφωνο. Σε κάποιες περιοχές που έχω ταξιδέψει με τέτοιο πρόβλημα αναγκάστηκα να βγάζω το τηλέφωνο και να έχω σκέτο το λάστιχο σαν τον κήπο που σου λέω.

Σε ποια πόλη/περιοχή είσαι;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, divo είπε

εκτος αν βαλεις αντλια στη γραμμη...............

Σε κάνα χωριό χωρίς πίεση μπορείς να βάλεις μικρό πιεστικό συγκροτηματακι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια ανοιγόμενη μπαλκονόπορτα Europa Prima, η οποία πλέον δεν με βολεύει καθόλου και σκέφτομαι να την αλλάξω κάποια στιγμή σε παράθυρο. Πέρα από το χτίσιμο σοβάτισμα που θα χρειαστεί κάτω, μπορεί ο αλουμινάς να μου μετατρέψει την ίδια μπαλκονόπορτα σε παράθυρο ή δεν αξίζει τον κόπο και να πάω σε καινούριο παράθυρο? Η αλήθεια είναι ότι η μπαλκονόπορτα είναι σχετικά καινούρια, με θερμοδιακοπή, ενεργειακό τζάμι, ανάκλιση κλπ και λυπάμαι να την πετάξω

Επεξ/σία από katbo
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, katbo είπε

Έχω μια ανοιγόμενη μπαλκονόπορτα Europa Prima, η οποία πλέον δεν με βολεύει καθόλου και σκέφτομαι να την αλλάξω κάποια στιγμή σε παράθυρο. Πέρα από το χτίσιμο σοβάτισμα που θα χρειαστεί κάτω, μπορεί ο αλουμινάς να μου μετατρέψει την ίδια μπαλκονόπορτα σε παράθυρο ή δεν αξίζει τον κόπο και να πάω σε καινούριο παράθυρο? Η αλήθεια είναι ότι η μπαλκονόπορτα είναι σχετικά καινούρια, με θερμοδιακοπή, ενεργειακό τζάμι, ανάκλιση κλπ και λυπάμαι να την πετάξω

Κατασκευαστικά είναι εφικτό, το κόστος είναι μια άλλη συζήτηση...

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί τριβείο "καμηλοπάρδαλή" ή flex κατά divo να χρησιμοποιηθεί για να βγαλαει υπολείματα ταπεσταρίας από τοίχο για να βαφτεί ή μόνο με "χειροκίνητη" ξύστρα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...