Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φταίει το τρυπάνι, ή το δράπανο; Έχω τρυπήσει γρανιτοπλακάκι με "απλό" τρυπάνι πέτρας μ' ευκολία, αλλά το δράπανο ήταν πνευματικό. Το δικό μου, απλό κρουστικό, δε κατάφερνε τίποτα, κι "έτρωγε" και γύρω - γύρω απ΄την τρύπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, anikologr είπε

Καλημέρα σε όλους 

Θέλω να ανοίξω κάποιες τρύπες σε γρανιτοπλακακι. Δυστυχώς μέχρι τώρα με ότι και αν προσπάθησα απέτυχα καθώς το υλικό είναι τόσο σκληρό που το κλασικό τρυπάνι για μπετόν χαλούσε και έκανα και ζημιά στο πλακάκι. 

Τι τρυπάνι ακριβώς πρέπει να επιλέξω; Αν είχε κάποιος και σύνδεσμο ακόμα καλύτερα γιατί έχω ταλαιπωρηθεί αφάνταστα. 

Φθηνή λύση για λίγες τρύπες:

https://www.stereotiki.gr/store4/ilektrika-ergaleia-kai-analosima-tous/analosima-ilektrikon-ergaleion/trupania/ekseidikeumena-trupania-page-4.html#/product/3745

Ακριβή για σοβαρή δουλειά:

https://www.stereotiki.gr/store4/diager-pro-ceramic-trupani-gia-trupes-se-plakakia-porselani..html#/product/1489

Όλα θέλουν νερό για ψύξη.

Επεξ/σία από Alejandro
  • Like 1

Ότι σου είπε και ο Αlejandro. Και ποτέ με κρούση, μόνο περιστροφή και αν θυμάμαι καλά μέχρι τις 2500 στροφές, σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε επαναφορτιζόμενο όπου μέχρι εκεί περίπου  είναι οι στροφές τους , εάν χρησιμοποιήσουμε ρεύματος, δεν το πηγαίνουμε τέρμα.

7 ώρες πριν, divo είπε

Γιατι εχει το ιδιο ακριβώς αποτελεσμα με το μισοβουλομενο φιλτρακι. Αργεί να αδειάσει ο σωλήνας.

To θέμα είναι ότι δεν πρέπει να αδειάζει ο σωλήνας, αλλά να κόβεται ακαριαία το νερό!

52 λεπτά πριν, zoranb είπε

To θέμα είναι ότι δεν πρέπει να αδειάζει ο σωλήνας, αλλά να κόβεται ακαριαία το νερό!

Γιατί σε απασχολεί το θέμα, ακόμα δεν έχω καταλάβει 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είμαι λίγο άσχετος με τα ηλεκτρολογικα... 

Κάηκε στο μπάνιο μια λάμπα φθορίου T8 18W. Λοιπόν, πήρα σήμερα 2 LED T8 9W και όταν τις βάζω επάνω, δεν ανάβουν... 😭

Υπάρχει περίπτωση να μην τις υποστηρίζει ο starter; Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί ο starter και όχι η προηγούμενη λάμπα; 

Υ.Γ. Έχω αλλάξει και παλιότερα τέτοιου τύπου λάμπες και δεν είχα πρόβλημα, οπότε το να τις βάζω εγώ λάθος δεν "παίζει". 

Επεξ/σία από MitsosDaBest13

30 λεπτά πριν, MitsosDaBest13 είπε

Κάηκε στο μπάνιο μια λάμπα φθορίου T8 18W. Λοιπόν, πήρα σήμερα 2 LED T8 9W και όταν τις βάζω επάνω, δεν ανάβουν... 😭

Υπάρχει περίπτωση να μην τις υποστηρίζει ο starter; Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί ο starter και όχι η προηγούμενη λάμπα; 

Υ.Γ. Έχω αλλάξει και παλιότερα τέτοιου τύπου λάμπες και δεν είχα πρόβλημα, οπότε το να τις βάζω εγώ λάθος δεν "παίζει". 

Νομιζω θελουν αλλο σταρτερ αν δε κανω λαθος. Παντως απο οσο ξερω μπορουν να παιξουν κατευθιαν χωρις μπαλαστ και σταρτερ

1 ώρα πριν, MitsosDaBest13 είπε

Οι λεντ δεν ανάβουν σε φθορίου χωρις μετατροπή

Πρέπει να αφαιρέσει το σταρτερ και το πηνίο

Με απλα λογια θελουν άμεσα 220vac

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Οι λεντ δεν ανάβουν σε φθορίου χωρις μετατροπή

Πρέπει να αφαιρέσει το σταρτερ και το πηνίο

Με απλα λογια θελουν άμεσα 220vac

Υπάρχουν και "plug 'n' play"

οι πιο απλές και πιο "straightforward" είναι οι "direct wire" όπως λες αλλά υπάρχουν και άλλες

επίσης υπάρχουν και κάποιες που έχουν επαφές μόνος στη μία πλευρα και άλλες που έχουν και στις 2

τέλος έχει σημασία τι τύπου "ακροδέκτες" / υποδοχες έχει στο σκαφάκι σου 

Πρέπει να ταιριάξεις τη κατάλληλη λάμπα με το κατάλληλο σκαφάκι (ή να μετατρέψεις το παλιό σκαφάκι σε "direct wire")

--

Τι είδους λάμπες πήρες?

--

ενηερωτικά

https://insights.regencylighting.com/shunted-vs.-non-shunted-sockets-tombstones-lampholders

-

-

μετατροπή σε direct wire

-

και "single ended"

Επεξ/σία από DrLo

7 ώρες πριν, Alejandro είπε

Σε πλακάκι τοποθετημένο και κάθετο πως να βάλω νερό για ψύξη; με ψεκασμό; βα σταματάω συχνά και να το βυθιζω σε λάδι ή νερό; 

• Like 1

59 λεπτά πριν, anikologr είπε

Σε πλακάκι τοποθετημένο και κάθετο πως να βάλω νερό για ψύξη; με ψεκασμό; βα σταματάω συχνά και να το βυθιζω σε λάδι ή νερό; 

Παίρνεις το ακριβό, και ψεκάζεις με νερό καθ όλη τη διάρκεια του τρυπήματος.

• Like 1

Στις 23/8/2019 στις 7:34 ΜΜ, divo είπε

Αποψη μου.

Δεν αργει να διακοψει. Απλα κανει περισσοτερη δευτερολεπτα  να αδειασει η σωλήνα. 

Τι πιστεύω. Ή εχει μικρή  πιεση εκει που εισαι ή εχει πιασει αλατα-βρωμες το φιλτρακι που εχει μπροστα. Αλλαξε ή βγαλε το φιλτρακι να δεις αν εχει την ιδια συμπεριφορά. 

10 ώρες πριν, zoranb είπε

Θα συμφωνήσω με το @divoγια το φιλτράκι γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα στο εξοχικό που το νερό έχει πολλά άλατα.

Κάθε χρόνο αλλάζω φιλτράκι γιατί αν δεν αλλάξω έχω το ίδιο πρόβλημα.Βουλώνει το φίλτρο το νερό ρέει όταν αρχίζει να δημιουργεί πίεση στη σωλήνα της βρύσης (μπαταρία) και όταν το κλείσεις αυτή η πίεση εκτονώνεται σιγά σιγά από το βουλωμένο φίλτρο και στάζει για λίγα δευτερόλεπτα.Όταν αλλάξω φίλτρο δεν έχω παρόμοιο πρόβλημα.

• Like 2

2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Θα συμφωνήσω με το @divoγια το φιλτράκι γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα στο εξοχικό που το νερό έχει πολλά άλατα.

Κάθε χρόνο αλλάζω φιλτράκι γιατί αν δεν αλλάξω έχω το ίδιο πρόβλημα.Βουλώνει το φίλτρο το νερό ρέει όταν αρχίζει να δημιουργεί πίεση στη σωλήνα της βρύσης (μπαταρία) και όταν το κλείσεις αυτή η πίεση εκτονώνεται σιγά σιγά από το βουλωμένο φίλτρο και στάζει για λίγα δευτερόλεπτα.Όταν αλλάξω φίλτρο δεν έχω παρόμοιο πρόβλημα.

Κάθε χρόνο αλλάζεις φιλτράκι; Τι φιλτράκι είναι αυτό; Λέμε για το μικρό που μπαίνει βιδωτό στην άκρη του ρουξουνιού... σωστά;

1 ώρα πριν, MitsosDaBest13 είπε

Εντάξει, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Νόμιζα ότι οι LED T8 λάμπες, αντικαθιστουν εύκολα τις φθορίου... 😵

Αν ξέρεις από πολύ βασικά ηλεκτρολογικά (τύπου να αλλάζεις πρίζα) δεν είναι κάτι δύσκολο να κάνεις τη μετατροπή στο σκαφακι.

Θα χρειαστεί να επιβεβαιώσεις όμως ότι σου κάνουν οι υποδοχές.

Είναι καλύτερο να μην έχεις και τα ballast. Έχουν μικρότερο χρόνο ζωής από τις LED.

Από την άλλη καινούργια, τα απλά σκαφακια για LED είναι αρκετά φθηνά. Αν δε θέλεις να κρατήσεις τα παλιά (πχ λόγω design) μπορείς εύκολα να τα αλλαξεις

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...