Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε ερωτηση που εκανα για διαφορά σε προιον της vitex μου ειπαν:

Το minio είναι για προστασία κατά της οξείδωσης ενώ το anti rust είναι για αντισκωριακή προστασία.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοει ακριβως. Πρακτικα το ιδιο δεν ειναι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, divo είπε

Θα σου πω σαν είδος τι γίνεται. Στο συγκεκριμένο προϊόν της Vitex δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί

Το μίνιο είναι ακριβώς ότι σου είπε Δηλαδή μόνωση, μονώνει το σίδερο ώστε να μην μπει αέρας και σκουριάσει, οξειδωθεί

Συνήθως τα  προϊόντα rust, είναι προϊόντα που τη σκουριά την στέρεοπιουν και την κάνουν σαν σίδερο Αυτό για ότι αφορά προδιαγραφές για ραστ προϊόντα τα οποία είναι κλεμμένα από Αμερική

Συνήθως ομως αυτά δεν είναι σε προϊόντα λίτρου ή 3 λίτρα, αλλά είναι μικρά μπουκαλάκια των 100 ml ή 200 το πολύ λόγω του ότι είναι πολύ ακριβά

Έτσι όπως το λες, εγώ καταλαβαίνω ότι το antirust που έχει Vitex είναι ένα μίνιο το οποίο έχει και ιδιότητες rust

Μαλλον κατι τετοιο αλλα ειναι δυσκολο να καταλαβω απο τη περιγραφη στο site. Παντως προτείνουν το πρώτο γενικά.

http://www.vitex.gr/Product/43/43/ANTI-RUST-PRIMER-/

http://www.vitex.gr/Product/44/43/MINIO/

Επεξ/σία από ParhsG

Μόλις τώρα, divo είπε

οπως το ειπες το ξερω 'πλατη'

Ξέρεις που μπορώ να βρω τέτοιο;

Κοίταξα σε praktiker κ leroy και δεν βρήκα (εκτός αν το έψαχνα λάθος).

35 λεπτά πριν, divo είπε

Δεν εχω δει αν εχει σε αυτα που λες. Λογικα πρεπει να εχει. Αν οχι σε οποιοδηποτε ξυλουργιο κοβει ξυλεια. Μπορω να σου πω για πειραια νικαια κερατσινι αν θες. 

Το πρωτο ειναι και αυτο που λεγαμε μινιο με ιδιοτητες rust. ειναι πιο νεο σαν προιον.

Απλα ειχα αγορασει το πρωτο επειδη στη περιγραφη ηταν σαν να εχει πιο πολλα @@. Αλλα θα το αλλαξω μιας και δε το εχω ανοιξει

1 ώρα πριν, divo είπε

Δεν εχω δει αν εχει σε αυτα που λες. Λογικα πρεπει να εχει. Αν οχι σε οποιοδηποτε ξυλουργιο κοβει ξυλεια. Μπορω να σου πω για πειραια νικαια κερατσινι αν θες. 

Το πρωτο ειναι και αυτο που λεγαμε μινιο με ιδιοτητες rust. ειναι πιο νεο σαν προιον.

Νίκαια με.βολευει καθώς Νίκαια είναι για εκεί που το θέλω.

Ένα σπίτι σε οικοδομή που ξεκίνησε ας πούμε το 2010 και ολοκληρώνεται φέτος θεωρείται του 2019;

Επίσης, μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν η οικοδομή είχε μείνει κάποια χρόνια στα μπετά; Κυρίως μας ενδιαφέρουν θέματα υγρασίας, αν μπορεί από τα χρόνια να έχει ποτίσει το τσιμέντο και να βγάλει υγρασία το σπίτι μετά...

3 ώρες πριν, zio10 είπε

Ένα σπίτι σε οικοδομή που ξεκίνησε ας πούμε το 2010 και ολοκληρώνεται φέτος θεωρείται του 2019;

Επίσης, μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν η οικοδομή είχε μείνει κάποια χρόνια στα μπετά; Κυρίως μας ενδιαφέρουν θέματα υγρασίας, αν μπορεί από τα χρόνια να έχει ποτίσει το τσιμέντο και να βγάλει υγρασία το σπίτι μετά...

Θεωρείται του 2010 που είναι η άδεια και πληρώνει ΕΝΦΙΑ φόρους κ.λ.π. σύμφωνα με αυτό.

Όχι αν το μπετό που έχει πέσει είχε τις σωστές προδιαγραφές δεν υπάρχει πρόβλημα.Πρόβλημα θα είχε αν π.χ. τα μπετά δεν ήταν σωστά φαινόταν κάποια σίδερα το οποία με τον καιρό θα άρχιζαν να παθαίνουν διάβρωση (σκούριασμα).

• Thanks 1

Αναλογα, αν η άδεια του 10' ηταν ενεργή μέχρι σήμερα είναι του 10, Προφανώς όμως κάπου στο δρόμο η αδεια έληξε, δεν εχει εκδοθεί νεα αδεια, πχ αποπεράτωσης;

Τα μπετά δεν έχουν κανένα θέμα

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Αναλογα, αν η άδεια του 10' ηταν ενεργή μέχρι σήμερα είναι του 10, Προφανώς όμως κάπου στο δρόμο η αδεια έληξε, δεν εχει εκδοθεί νεα αδεια, πχ αποπεράτωσης;

Τα μπετά δεν έχουν κανένα θέμα

Δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται με τις άδειες. Απλά ξέρω ότι είχε ξεκινήσει πριν κάποια χρόνια και τελικά τελειώνει τώρα τον άλλο μήνα. 

Επεξ/σία από zio10

27 λεπτά πριν, zio10 είπε

Δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται με τις άδειες. Απλά ξέρω ότι είχε ξεκινήσει πριν κάποια χρόνια και τελικά τελειώνει τώρα τον άλλο μήνα. 

Δικιά σου ειναι η οικοδομή; 

Αν η άδεια δεν είναι ενεργή δεν μπορείς να πάρεις ούτε μετρητές της ΔΕΗ ούτε νερά ούτε τίποτα.

Τέλος πάντων αφού δεν ξέρουμε μην μιλάμε στον αέρα.

2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Αν η άδεια δεν είναι ενεργή δεν μπορείς να πάρεις ούτε μετρητές της ΔΕΗ ούτε νερά ούτε τίποτα.

Όχι δεν είναι δίκια μου, να νοικιάσω εκεί θέλω. Απλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει θέμα που είχε μείνει ημιτελής για κάποιο διάστημα. Λιγότερα χρόνια από όσα είπα είναι.

8 λεπτά πριν, zio10 είπε

Όχι δεν είναι δίκια μου, να νοικιάσω εκεί θέλω. Απλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει θέμα που είχε μείνει ημιτελής για κάποιο διάστημα. Λιγότερα χρόνια από όσα είπα είναι.

Από πλευράς ασφάλειας δεν έχεις κανένα πρόβλημα, Αν βέβαια όλα είναι σύννομα, έχει κλείσει η άδεια και έχει γίνει πολεοδομικός έλεγχος στην οικοδομή.

• Thanks 1

58 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Από πλευράς ασφάλειας δεν έχεις κανένα πρόβλημα, Αν βέβαια όλα είναι σύννομα, έχει κλείσει η άδεια και έχει γίνει πολεοδομικός έλεγχος στην οικοδομή.

Σε ευχαριστώ! Όχι όλα προχωράνε κανονικά με ρεύματα κτλ.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

όχι Νίκο αν έχεις το χαρτί της Εφορίας του Δήμου και δήλωση του μηχανικού δεν έχεις πρόβλημα και ληγμένη να είναι η άδεια.

Εμένα για ένα διαμέρισμα άδεια του 1986 ληγμένη φυσικά πήρα ρεύμα το 2006 αφού τους προσκόμισα τα παραπάνω στην Πολεοδομία.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...