paylidis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, ParhsG είπε Σε εμενα ζητησε ενας 100ευρω για μα περασει γραμμη σε αποσταση 3 μετρων μεσα απο υπαρχουσες σωληνες η εξωτερικα. Αλλος μετα 35 ζητησε Γενικά όσα του λείπουν του καθε τρελού για να περάσει την υπόλοιπη μέρα στο καφενείο με πρέφα τόσα ζητάει. Ευτυχως υπάρχουν και σωστοί και τίμιοι μάστορες αλλά τους κυνηγάς με το κυαλι... γενικα η δουλειά που θέλει ο φιλος μας δεν είναι ούτε για 100 αλλά είπα 100 για να είναι πιο ρεαλιστικό και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Επειδή κατέχω το άθλημα ηλεκτρολογικά για αυτά που ζητάει ως ερασιτέχνης θα έκανα 1.5 ώρα-2 περίπου, 50-70+φπα θα ζητούσα. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2019 από paylidis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι κάποιοι είναι υπερβολικοί και το παίζουν επιστήμονες. Εγώ ήθελα να περάσω μία εξωτερική γραμμή από τον πίνακα μέχρι το μπαλκόνι για να βάλω 24άρι αιρκοντίσιον γιατί η πιο κοντινή πρίζα είχε 1,5άρι καλώδιο και φοβόμουν.Φώναξα ηλεκτρολόγο ήρθε μέτρησε,ξαναμέτρησε , λες και ήταν κάτι μεγάλο και τελικά μου λέει 90 ευρώ.(έκοψε το 10άρικο να μη φαίνονται 100).Του είπα θα σε ειδοποιήσω. Τελικά πήρα ένα καλώδιο χοντρό καμιά 15αριά μέτρα (περίσσεψε κιόλας 2-3 μέτρα) και ένα κουτάκι από αυτά που το στερεώνουν στο τοίχο 16-17 ευρώ και σε δύο ωρίτσες το πέρασα μόνος.Η μόνη δυσκολία μία τρύπα στο τοίχο όπου αναγκάστηκα να πάρω και ένα τρυπάνι μακρύ. Αν μου έλεγε 50 το πιο πιθανό θα είχε βγάλει ένα εύκολο 35άρι μαύρο φυσικά, σε καμιά ωρίτσα με καφεδάκι ή μπυρίτσα αν προτιμούσε,γιατί δεν ήθελα απόδειξη.Κάποιοι προτιμούν να πίνουν καφέ στο καφενείο.Δυστυχώς όταν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις και το κάνεις μόνο για οικονομική απολαβή δεν είσαι μάστορας ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει τέλειος.. Μη μου το ρίξουν κάποιοι μεροκάματα ασφάλεια εργαλεία φπα κ.λ.π.Δεν ζήτησα κάτι φοβερό.Μπορούσε μόλις τελειώσει από τη δουλειά του να περάσει μια ωρίτσα και να το βάλει. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από papoys1 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Ναι κάποιοι είναι υπερβολικοί και το παίζουν επιστήμονες. Εγώ ήθελα να περάσω μία εξωτερική γραμμή από τον πίνακα μέχρι το μπαλκόνι για να βάλω 24άρι αιρκοντίσιον γιατί η πιο κοντινή πρίζα είχε 1,5άρι καλώδιο και φοβόμουν.Φώναξα ηλεκτρολόγο ήρθε μέτρησε,ξαναμέτρησε , λες και ήταν κάτι μεγάλο και τελικά μου λέει 90 ευρώ.(έκοψε το 10άρικο να μη φαίνονται 100).Του είπα θα σε ειδοποιήσω. Τελικά πήρα ένα καλώδιο χοντρό καμιά 15αριά μέτρα (περίσσεψε κιόλας 2-3 μέτρα) και ένα κουτάκι από αυτά που το στερεώνουν στο τοίχο 16-17 ευρώ και σε δύο ωρίτσες το πέρασα μόνος.Η μόνη δυσκολία μία τρύπα στο τοίχο όπου αναγκάστηκα να πάρω και ένα τρυπάνι μακρύ. Αν μου έλεγε 50 το πιο πιθανό θα είχε βγάλει ένα εύκολο 35άρι μαύρο φυσικά, σε καμιά ωρίτσα με καφεδάκι ή μπυρίτσα αν προτιμούσε,γιατί δεν ήθελα απόδειξη.Κάποιοι προτιμούν να πίνουν καφέ στο καφενείο.Δυστυχώς όταν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις και το κάνεις μόνο για οικονομική απολαβή δεν είσαι μάστορας ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει τέλειος.. Μη μου το ρίξουν κάποιοι μεροκάματα ασφάλεια εργαλεία φπα κ.λ.π.Δεν ζήτησα κάτι φοβερό.Μπορούσε μόλις τελειώσει από τη δουλειά του να περάσει μια ωρίτσα και να το βάλει. καινουρια ασφαλεια δεν μπηκε σε νεα γραμμη απο τον πινακα για 24αρι μηχανημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Alxnks είπε καινουρια ασφαλεια δεν μπηκε σε νεα γραμμη απο τον πινακα για 24αρι μηχανημα; Το σύνδεσα στην ασφάλεια για τον ηλιακό για τον οποίο αν και υπάρχει δική του γραμμή ποτέ δεν τον έχω συνδέσει ούτε πρόκειται και το καλώδιό του είναι στο πατάρι.😊 Εκεί θα έκανε και τη σύνδεση ο ηλεκτρολόγος ύστερα από πρότασή μου για καλύτερη τιμή αλλά το 90άρι δεν έπεσε. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από papoys1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ParhsG Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Οι εταιρίες απαντάνε σε ερωτήσεις τεχνικές; Πχ πια προϊόντα τους να χρησιμοποιήσεις. Έχω διαβάσει πως λένε αλλά δε ξέρω αν ειναι κουλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, ParhsG είπε Οι εταιρίες απαντάνε σε ερωτήσεις τεχνικές; Πχ πια προϊόντα τους να χρησιμοποιήσεις. Έχω διαβάσει πως λένε αλλά δε ξέρω αν ειναι κουλό. H durostick μου έχει απαντήσει-λύσει απορίες δυο φορές που χρειάστηκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 7 ώρες πριν, papoys1 είπε Ναι κάποιοι είναι υπερβολικοί και το παίζουν επιστήμονες. Εγώ ήθελα να περάσω μία εξωτερική γραμμή από τον πίνακα μέχρι το μπαλκόνι για να βάλω 24άρι αιρκοντίσιον γιατί η πιο κοντινή πρίζα είχε 1,5άρι καλώδιο και φοβόμουν.Φώναξα ηλεκτρολόγο ήρθε μέτρησε,ξαναμέτρησε , λες και ήταν κάτι μεγάλο και τελικά μου λέει 90 ευρώ.(έκοψε το 10άρικο να μη φαίνονται 100).Του είπα θα σε ειδοποιήσω. Τελικά πήρα ένα καλώδιο χοντρό καμιά 15αριά μέτρα (περίσσεψε κιόλας 2-3 μέτρα) και ένα κουτάκι από αυτά που το στερεώνουν στο τοίχο 16-17 ευρώ και σε δύο ωρίτσες το πέρασα μόνος.Η μόνη δυσκολία μία τρύπα στο τοίχο όπου αναγκάστηκα να πάρω και ένα τρυπάνι μακρύ. Αν μου έλεγε 50 το πιο πιθανό θα είχε βγάλει ένα εύκολο 35άρι μαύρο φυσικά, σε καμιά ωρίτσα με καφεδάκι ή μπυρίτσα αν προτιμούσε,γιατί δεν ήθελα απόδειξη.Κάποιοι προτιμούν να πίνουν καφέ στο καφενείο.Δυστυχώς όταν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις και το κάνεις μόνο για οικονομική απολαβή δεν είσαι μάστορας ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει τέλειος.. Μη μου το ρίξουν κάποιοι μεροκάματα ασφάλεια εργαλεία φπα κ.λ.π.Δεν ζήτησα κάτι φοβερό.Μπορούσε μόλις τελειώσει από τη δουλειά του να περάσει μια ωρίτσα και να το βάλει. Δε διαφωνώ απαραίτητα με το νόημα των όσων λες αλλά το κοκκινισμένο είναι προφανές λάθος/οξύμωρο Ένας ηλεκτρολόγος δε θα μπορούσε να περάσει ένα καλώδιο "μετά τη δουλειά", αφού το να περνά καλώδια είναι η δουλειά του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, DrLo είπε Δε διαφωνώ απαραίτητα με το νόημα των όσων λες αλλά το κοκκινισμένο είναι προφανές λάθος/οξύμωρο Ένας ηλεκτρολόγος δε θα μπορούσε να περάσει ένα καλώδιο "μετά τη δουλειά", αφού το να περνά καλώδια είναι η δουλειά του Θέλει να πει ότι είναι κάτι τόσο απλό που θα μπορούσε να το κάνει εκτός δουλειάς, αυτό καταλαβαίνω εγώ δηλαδή. Δεν χρειαζόταν να βγει από το πρόγραμμα του δηλαδή ή να αφήσει μια άλλη δουλεία. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από zio10 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelakis1914 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, ParhsG είπε Οι εταιρίες απαντάνε σε ερωτήσεις τεχνικές; Πχ πια προϊόντα τους να χρησιμοποιήσεις. Έχω διαβάσει πως λένε αλλά δε ξέρω αν ειναι κουλό. Και η Isomat έχει ανοικτή τηλεφωνική γραμμή που τους περιγράφεις το πρόβλημα και σου λένε με ποια προϊόντα τους θα το επιλύσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, DrLo είπε Δε διαφωνώ απαραίτητα με το νόημα των όσων λες αλλά το κοκκινισμένο είναι προφανές λάθος/οξύμωρο Ένας ηλεκτρολόγος δε θα μπορούσε να περάσει ένα καλώδιο "μετά τη δουλειά", αφού το να περνά καλώδια είναι η δουλειά του Μάλλον λάθος έκφραση.Όπως είπε και ο Zio10 για τη συγκεκριμένη εργασία περίμενα να τη δει σαν μερεμέτι που θα πεταγόταν όταν είχε 1-2 ώρες ελεύθερες ή στο τέλος από κάποια άλλη εργασία του και όχι σαν μεροκάματο. Αυτός πιθανώς την είδε σαν μεροκάματο ή εργάζεται διαφορετικά από το δικό μου σκεπτικό,εγώ δεν είχα την πρόθεση να δώσω ένα τέτοιο ποσό για μία τόσο απλή δουλειά το έκανα μόνος οπότε όλοι ευχαριστημένοι.😊 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
simoszol Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα σε όλους, θέλω να μεγαλώσω το μπαλκόνι ισογειας υπερυψωμενης κατοικίας. Να προσθέσω δηλαδή ένα κομμάτι μήκους 4 μετρών και πλάτους 2 μέτρων και στη συνέχεια να στρωθεί πλακάκι ώστε να γίνει ενιαίο με το υπόλοιπο μπαλκόνι. Το υψος από το έδαφος ειναι 1.5 μέτρο και σκεφτόμουν σιδηροκατασκευη με 3 η 4 ποδια και να δέσει στο τοιχο του μπαλκονιου. Θεωρείται ότι είναι οικονομικό σαν λυση η θα ήταν οικονομικοτερο να μπαζωθει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 9 λεπτά πριν, simoszol είπε Καλησπέρα σε όλους, θέλω να μεγαλώσω το μπαλκόνι ισογειας υπερυψωμενης κατοικίας. Να προσθέσω δηλαδή ένα κομμάτι μήκους 4 μετρών και πλάτους 2 μέτρων και στη συνέχεια να στρωθεί πλακάκι ώστε να γίνει ενιαίο με το υπόλοιπο μπαλκόνι. Το υψος από το έδαφος ειναι 1.5 μέτρο και σκεφτόμουν σιδηροκατασκευη με 3 η 4 ποδια και να δέσει στο τοιχο του μπαλκονιου. Θεωρείται ότι είναι οικονομικό σαν λυση η θα ήταν οικονομικοτερο να μπαζωθει; Στις διαστάσεις που θες και για το βάρος που πρόκειται να σηκώσει δεν αρκούν 3-4 πόδια. Αυτά μπορεί να στα υπολογίσει εύκολα ένας μηχανικος Τεχνικα βέβαια το πιο σωστό θα ήταν να μπαζωθεί και να ρίξεις πλάκα μετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, simoszol είπε Καλησπέρα σε όλους, θέλω να μεγαλώσω το μπαλκόνι ισογειας υπερυψωμενης κατοικίας. Να προσθέσω δηλαδή ένα κομμάτι μήκους 4 μετρών και πλάτους 2 μέτρων και στη συνέχεια να στρωθεί πλακάκι ώστε να γίνει ενιαίο με το υπόλοιπο μπαλκόνι. Το υψος από το έδαφος ειναι 1.5 μέτρο και σκεφτόμουν σιδηροκατασκευη με 3 η 4 ποδια και να δέσει στο τοιχο του μπαλκονιου. Θεωρείται ότι είναι οικονομικό σαν λυση η θα ήταν οικονομικοτερο να μπαζωθει; Έχω φτιάξει παρόμοια κατασκευή 6Χ2 μέτρα με σιδηροκατασκευή και τη στηρίζω σε τρεις (3) κοιλοδοκούς 10χ10 και ύψους 3 μέτρα περίπου.Στο μπαλκόνι σκάψαμε σε 4-5 σημεία το μπετό βρήκαμε σίδερα από την πλάκα και ο σιδεράς ποντάρισε σε αυτό κάποια σίδερα ώστε να είναι σταθερή από τη μέση πλευρά.Από την έξω είναι οι τρεις δοκοί όπως είπα.Για τους δοκούς θα σκάψεις λακκούβες και θα τους στηρίξεις κάτω με μπετό πρώτα. Για οικονομικό δεν θυμάμαι αλλά δεν ήθελα να μπλέξω με μπετά.Ο σιδεράς ήρθε ένα πρωί με δύο βοηθούς και το μεσημέρι ήταν έτοιμη. Την έχω φτιάξει σχεδόν 20 χρόνια..Συντήρηση όμως και καλό βάψιμο με λαδομπογιά κάθε τόσο να μην έχει πρόβλημα με διαβρώσεις.Να τη φτιάξεις 5-6 πόντους κάτω από την κορυφή του μπαλκονιού ώστε μετά ο πλακάς να ρίξει λίγο μπετό πάνω για τα πλακάκια. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
molot12 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ξέρεις κανείς πως αλλάζουν οι ασφάλειες σε ενισχυτή θυροτηλεφωνου amplyvox 428 ; Ξαφνικά τα θυροτηλεφωνα παρέδωσαν πνεύμα, δεν μπορεί να κάηκαν ολα τα μεγάφωνα ταυτόχρονα! Ο συγκεκριμένος ενισχυτής εχει μια θήκη για δύο ασφάλειεςτην τράβηξα προς τα έξω 50% αλλά δεν βγαίνει εντελώς και φοβάμαι μην σπάσω κάτι αν δεν είναι κουμπωτη. Μαλλον χρειάζεται ξεβιδωμα όλο το πάνελ για προσβαση στις ασφαλειες. Ξέρει κάποιος το συγκεκριμένο μοντέλο;; Εξυπακούεται ο γενικός διακόπτης θα κατέβει. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από molot12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos4tw Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 16/7/2019 στις 12:16 ΠΜ, divo είπε Σου βαζω φοτο απο το δικο μου για να δει που περιπου ειναι η γλωσσα. Η πετούγια εχει ανοιξει γιατι καποιος την τράβηξε βιαια για να την κλείσει. Πριν αρχισει ομως τις τρυπες δοκίμασε δυο πραγματα. προσπαθησε να κλεδωσεις και να ξεκλειδωσεις την πορτα τραβοντας την προς τα μεσα μηπως εχει κολλήσει η γλωσσα απο τα λάστιχα. Αν δεν καταφερεις τιποτα προσπαθησε να βαλεις μια ταυτοτητα εκει που ειναι η γλωσσα.. Δλδ αναμεσα σε κάσα και πόρτα. Σφήνωσε τη μήπως και στην ανοίξει. Τραβα ομως λιγο την πορτα για να δημιουργήσει κενο. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Τελικα φωναξα κλειδαρα σημερα, ο οποιος την ανοιξε σπαζοντας τον αφαλο και στη συνεχεια παλευοντας να γυρισει τη γλωσσα για κανα 15λεπτο, σε καμια περιπτωση κατι που θα μπορουσα να κανω μονος μου. Απ' οτι καταλαβα ειχε κολησει η γλωσσα του αφαλου και δεν γυρνουσε το κλειδι πληρως. 25 ευρω το κοστος της εργασιας και ζητησε και αλλα 30 για να μου βαλει αλλη κλειδαρια, αλλα βλεποντας το ιδιο μοντελο+αφαλο στα 15~ ευρω ονλαιν, του ειπα οτι προτιμω να το κανω μονος μου εφοσον μπορω. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2019 από panos4tw 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις