panos4tw Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Αναφορά σε κείμενο Η πορτα του μπαλκονιου ειχε καποιο προβλημα και σε καποιες περιπτωσεις το πομολο εμενε στη θεση που φαινεται στη φωτο με αποτελεσμα να μην ανοιγει και να θελει λιγο βιαιο δουλεμα στο πομολο για να λειτουργησει. Νομιζοντας οτι απλα λασκαρε καποια βιδα, δοκιμασα να σφιξω τις βιδες στην εσωτερικη μερια της κλειδαριας (αυτη που βλεπει την κασα). Προς στιγμη νομισα οτι διορθωθηκε, αλλα λιγο αργοτερα η πορτα ξαναεμφανισε το προβλημα και πλεον δεν ανοιγει καν οτι και να κανω. Δοκιμασα να ριξω λιγο Wd40 και να σπρωξω τη γλωσσα με πλαστικη καρτα τυπου πιστωτικης. Εχετε καμια ιδεα?:X Στις 28/6/2019 στις 10:43 ΠΜ, mclein² είπε κλειδαρας της περιοχης σου μπορει να το ανοιξει με λιγο κοπο. θεωρητικα οπως το περιγραφεις, η κλειδαρια ηταν σπασμενη & λογικα πλεον πεταχτηκε απεναντι. (ειτε ο πυρος του κλειδωματος - ειτε της γλωσσας). αν ειναι ο πυρος του κλειδωματος ειναι πιο δυσκολο να ερθει πισω. αν ειναι η γλωσσα απλα θελει λιγο δυναμη για να σπρωχθει ΚΑΙ το ελατηριο μαζι. αν δε σε νοιαζει ο τροπος, βαλε λοστο και δυναμη / εναλλακτικα καλεις κλειδαρα ή αλουμινα. Στις 29/6/2019 στις 10:49 ΜΜ, divo είπε αν απλα εχει σπασει η γλωσα ανοιξε μια μικρη τρυπα απο τη μεσα μερια, λιγο πιο πανω απο το πομολο στο μερος της κασας και σπρωξε τη γλωσσα με ενα αλενακι. θεωρω οτι εχει κολλησει - σπασει η γλωσσα του πομολου και οχι του αφαλού απο κατω. Με καθυστερηση, επανερχομαι στο θεμα γιατι πρεπει να την φτιαξω, δεν παει αλλο~ : ~Το κλειδι φερνει τουλαχιστον μια πληρη βολτα (και ακουγεται ο αφαλος να γυρναει) και ~Εβγαλα το πομολο και τραβηξα φωτογραφια του μηχανισμου μεσα, οπου μαλλον φαινεται οτι το πομολο ειναι σε αφυσικη θεση οπως φαινεται και στην αρχικη φωτο? Οποτε η εκτιμηση του divo οτι η γλωσσα του πομολου ειναι αυτη που εχει κολησει, μαλλον ισχυει; Συνεπως, ποιος ειναι ο πιο ευκολο τροπος να ξεκολησω τη γλωσσα του πομολου και αν πρεπει να γινει τρυπα με δραπανο σε ποιο σημειο ακριβως αν γινεται να μου υποδειξετε πανω στην εικονα: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_petrucci7 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, jackess είπε αααα τωρα καταλαβα. μα αυτο που με προβληματιζει ειναι πως απο την αλλη μεριά εχει γινει πολυ καλή δουλειά (ετσι φαινεται) ξαναβαζω την φωτο. ουτε χανει σε αυτο το σημειο και πολυ ομορφες ενωσεις και η ενωση με την αποχετευση του δημου πολυ ωραια και απο την αλλη μερια καηκαν ολα, σταζουν κλπ Αρχικα πες του γυφτουλα του υδραυλικου να τα ξηλωσει ολα και αλλαξε τον. Δευτερον αν δεν θες να τον αλλαξεις πες του να παρει πιστολι θερμου αερα γιατι ποτε δεν δουλευεις σωληνα με ζωντανη φλογα (καμινετο). Για την υπολοιπη ομορφια στα ειπαν ηδη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, jackess είπε πιστεύετε πως πρέπει να κάνω; Είναι ασφαλή; Τι σε ενοχλεί στην όλη εγκατάσταση; Τα σημάδια είναι από το καμινέτο που χρησιμοποίησε ο υδραυλικός για να συνδέσει τις σωλήνες και είναι η τακτική που χρησιμοποιούν όλοι οι υδραυλικοί οπότε μην ανησυχείς για κάτι. . 4 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε πιστολι θερμου αερα Και όχι κανένας δεν χρησιμοποιεί θερμοπιστολο για να ζεστάνει σωλήνα Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2019 από bill999r 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Το μόνο λάθος που βλέπω είναι ότι έκανε μικρό κεφάλι στις ενώσεις και υπάρχει φόβος να φύγουν ή να τρέχουν.Αυτό δείχνει ατζαμοσύνη και μικρή εμπειρία.Και εγώ που δεν είμαι ειδικός αλλά έχω κάνει λίγες τέτοιες συνδέσεις το βλέπω. Αν έβαλε αρκετή κόλα στις ενώσεις ή σιλικόνη δεν θα έχουν πρόβλημα αλλά και δεν διορθώνονται οι ίδιες αν στάζουν.Πρέπει να μπουν καινούργιες από την αρχή. και τέλος σε τέτοιες κατασκευές βάζουμε συνήθως γκρί σωλήνες και όχι λευκές.Αν ήταν γκρι δεν θα φαίνονταν και τόσο άσχημα τα μαύρα σημάδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos4tw Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 12 ώρες πριν, divo είπε Σου βαζω φοτο απο το δικο μου για να δει που περιπου ειναι η γλωσσα. Η πετούγια εχει ανοιξει γιατι καποιος την τράβηξε βιαια για να την κλείσει. Πριν αρχισει ομως τις τρυπες δοκίμασε δυο πραγματα. προσπαθησε να κλεδωσεις και να ξεκλειδωσεις την πορτα τραβοντας την προς τα μεσα μηπως εχει κολλήσει η γλωσσα απο τα λάστιχα. Αυτό το προσπάθησα χωρίς επιτυχία Αν δεν καταφερεις τιποτα προσπαθησε να βαλεις μια ταυτοτητα εκει που ειναι η γλωσσα.. Δλδ αναμεσα σε κάσα και πόρτα. Σφήνωσε τη μήπως και στην ανοίξει. Τραβα ομως λιγο την πορτα για να δημιουργήσει κενο. Επίσης το προσπάθησα. Όταν λες τραβα την πορτα για να δημιουργηθει κενο, εννοεις να την σπρωξω προς τα εξω ε; Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Τελικα αν ολα αποτυχουν, σε ποιο σημειο να κανω την τρυπα; Ενας κλειδαρας πως θα το αντιμετωπιζε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 15 ώρες πριν, DrLo είπε Έχω ένα θερμοσίφωνα στο πατάρι για πεταμα αλλά προφανώς δε μπορώ να τον κατεβάσω μόνος. Μου φαίνεται Βάρης ακόμα και για περισσότερα άτομα. Υπάρχει πιθανότητα να μπορεί να "λυθεί" σε βασικά του κομμάτια μπας και τα καταφέρω ή πάω για κόψιμο? Ξεβιδωσε ότι έχει βιδωμενο από πάνω τού, θα βάλεις στο κρύο μια συστολή 1/2 ιντσα επί 3/4 για να μπορέσεις να βιδωσεις λάστιχο κήπου, ύστερα βάζεις το λάστιχο μέσα στη μπανιέρα και φυσάς με ένα σπιράλ 1/2 ιντσα από το ζεστό, εάν έχει νερό μέσα θα αδειάσει, μην λύσεις την αντίσταση γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνεις χάλια όταν θα τον κατεβάζεις. Βάλε μια πατσαβούρα στο κάτω μέρος της παταροπορτας , φερτον μέχρι εκεί, και μετά με προσοχή τον βάζεις στον ώμο και τον κατεβαζεις, καλό είναι να έχεις έναν άνθρωπο μαζί σου να σου κρατάει τη σκάλα, και οπωσδήποτε η σκάλα να είναι ΠΟΛΥ ΓΕΡΗ μην επιχειρήσεις τίποτα εάν δεν είσαι σίγουρος, γιατί δεν είναι τόσο το βάρος του όσο ο όγκος του ,που το κάνει δύσκολο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jackess Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 15 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε Αρχικα πες του γυφτουλα του υδραυλικου να τα ξηλωσει ολα και αλλαξε τον. Δευτερον αν δεν θες να τον αλλαξεις πες του να παρει πιστολι θερμου αερα γιατι ποτε δεν δουλευεις σωληνα με ζωντανη φλογα (καμινετο). Για την υπολοιπη ομορφια στα ειπαν ηδη... 10 ώρες πριν, bill999r είπε Τι σε ενοχλεί στην όλη εγκατάσταση; Τα σημάδια είναι από το καμινέτο που χρησιμοποίησε ο υδραυλικός για να συνδέσει τις σωλήνες και είναι η τακτική που χρησιμοποιούν όλοι οι υδραυλικοί οπότε μην ανησυχείς για κάτι. . Και όχι κανένας δεν χρησιμοποιεί θερμοπιστολο για να ζεστάνει σωλήνα Ήρθε και αφού το συζητήσαμε έβαλε μία κόλλα με 30€ (δικά του) την αφήσαμε στέγνωσε και δοκιμάσαμε με αρκετό νερό επι ώρα. Δεν έσταξε τίποτα. Μου είπε πως αν ξαναστάξει έστω και σταγόνα θα έρθει να τα αλλάξει όλα. Τώρα για το θερμοπίστολο συμφωνώ άν και άλλος υδραυλικός μου έιπε πως ακόμα και να καεί απέξω, αν δεν περάσει μέσα το κάψιμο δεν σπάει η σωλήνα. Τώρα θα δούμε, δε γνωρίζω μία απο υδραυλικά. Να δω ποιος θα περάσει τις κάτω σωλήνες που θα συνδεθούν με την αντλία, την κουζίνα και τις παροχές νερού και ελπίζω να μη τραβήξω τα ίδια με τον ηλεκτρολόγο διοτι ημαρτον!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 10 ώρες πριν, bill999r είπε Τι σε ενοχλεί στην όλη εγκατάσταση; Τα σημάδια είναι από το καμινέτο που χρησιμοποίησε ο υδραυλικός για να συνδέσει τις σωλήνες και είναι η τακτική που χρησιμοποιούν όλοι οι υδραυλικοί οπότε μην ανησυχείς για κάτι. . Και όχι κανένας δεν χρησιμοποιεί θερμοπιστολο για να ζεστάνει σωλήνα Αυτή η τακτική που αναφέρεις είναι εντελώς λάθος. Η σωλήνα γίνεται έτσι γιατί σε εκείνο το σημείο καίγεται, σαφώς και είναι παντελώς ΛΑΘΟΣ , επειδή το κάνουν μερικοί δεν πάει να πει ότι έτσι είναι το σωστό. Και βέβαια υπάρχουν υδραυλικοί που χρησιμοποιούν θερμοπιστολο, κι έτσι είναι το σωστό. 4 λεπτά πριν, jackess είπε Ήρθε και αφού το συζητήσαμε έβαλε μία κόλλα με 30€ (δικά του) την αφήσαμε στέγνωσε και δοκιμάσαμε με αρκετό νερό επι ώρα. Δεν έσταξε τίποτα. Μου είπε πως αν ξαναστάξει έστω και σταγόνα θα έρθει να τα αλλάξει όλα. Τώρα για το θερμοπίστολο συμφωνώ άν και άλλος υδραυλικός μου έιπε πως ακόμα και να καεί απέξω, αν δεν περάσει μέσα το κάψιμο δεν σπάει η σωλήνα. Τώρα θα δούμε, δε γνωρίζω μία απο υδραυλικά. Να δω ποιος θα περάσει τις κάτω σωλήνες που θα συνδεθούν με την αντλία, την κουζίνα και τις παροχές νερού και ελπίζω να μη τραβήξω τα ίδια με τον ηλεκτρολόγο διοτι ημαρτον!! Και την κόλλα πως την έβαλε , από πάνω?Για μένα άλλαξε τον. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jackess Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 25 λεπτά πριν, troi.g είπε Αυτή η τακτική που αναφέρεις είναι εντελώς λάθος. Η σωλήνα γίνεται έτσι γιατί σε εκείνο το σημείο καίγεται, σαφώς και είναι παντελώς ΛΑΘΟΣ , επειδή το κάνουν μερικοί δεν πάει να πει ότι έτσι είναι το σωστό. Και βέβαια υπάρχουν υδραυλικοί που χρησιμοποιούν θερμοπιστολο, κι έτσι είναι το σωστό. Και την κόλλα πως την έβαλε , από πάνω?Για μένα άλλαξε τον. Να αλλάξω υδραυλικό; Λογικά τα υπόλοιπα θα τα κάνει άλλος, ναι. Η δουλειά τώρα + σωλήνες δε παίζει να τους αλλάξω. Δε πήγε φθηνά και έχει ήδη βγει το budget για κάποια άλλα πράγματα και δεν υπάρχει περίσσευμα. Ευτυχώς το σημείο που με ενδιαφέρει πιο πολύ, αυτό που θα χτιστεί γύρω γύρω, φαίνεται πως έχει γίνει καλή δουλειά. Το υπόλοιπο μπορεί να αντικατασταθεί στο μέλλον αν δω ότι δημιουργεί πρόβλημα. Προς το παρόν δεν γίνεται όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jackess Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 9 λεπτά πριν, divo είπε Η κολλα μπαινει αναμεσα στα pvc και τα λειώνει στην ουσια, κανοντας τα ενα σωμα. Παντως απο οτι θυμαμαι οι μαστοροι ζητουσαν hercules παρολο που ηταν πιο ακριβή, απο τις Ελληνικες. Μη σε στεναχωρει παντως σαν σωληνας μπηκε και τελειωσε το πολυ πολυ καποια στιγμη αν δε θες να τον αλλαξεις ολο φτιαχνεις τις ενωσεις με νεα κομματια. Θέλω να ελπίζω να μη χρειαστεί τίποτα άλλο. Σας ευχαριστώ όλους. Κάτι ακόμα που σκέφτομαι για το μέλλον: Να μπει πρώτα η γυψοσανίδα και μετά το laminate πάτωμα ή πρώτα πάτωμα και μετά γυψοσανίδα; Σκέφτομαι πρώτα γυψοσανίδα και μετά πάτωμα ώστε το σοβατεπί να δέσει καλύτερα. Γνώμες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 32 λεπτά πριν, divo είπε οπως το λες. πρωτα ο τοιχος-γυψοσανιδα και μετα το πατωμα. Αποψη μου εφερα ηλεκτρολογο αλλα εχω την εντυπωση οτι μου ειπε πολλα. Για να ακουσω αποψεις. εχετε εμπειρία απο κατι αναλογο; ποσο θα κοστολογουσατε τη δουλεια? θελω απο 4 πριζες να φυγουν τα παλια σωληνα που ειναι σιδερένια και να μπουν σωλήνες πλαστικοί και να μπει μια νέα. ολα χωρις αγορα πριζες και διακοπτες. Κανένα κατοσταρικο θα ήταν οκ μόνο για εργασία. 38 λεπτά πριν, jackess είπε Σκέφτομαι πρώτα γυψοσανίδα και μετά πάτωμα ώστε το σοβατεπί να δέσει καλύτερα. Γνώμες; Πολύ σωστά το σκέφτεσαι. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ParhsG Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, paylidis είπε Κανένα κατοσταρικο θα ήταν οκ μόνο για εργασία. Πολύ σωστά το σκέφτεσαι. Λιγα ειναι 100 ισως παραπάνω για σωστη δουλειά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
angmar Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα. Θα ήθελα τα φώτα των μαστόρων εδώ μέσα. Το σπίτι έχει μια εντοιχισμένη ντουλάπα της οποίας τα τοιχώματα είναι γυμνό τσιμέντο. Κατά συνέπεια (επειδή η ντουλάπα βρίσκεται στην ουσία στην πρόσοψη της πολυκατοικίας) μαζεύει μέσα τρελή υγρασία. Προφανώς δεν κάνει για αποθήκευση ευαίσθητων αντικειμένων, όπως υφασμάτων, ρούχων κλπ. Τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω αυτό; Θέλω στην ουσία να την μονώσω εσωτερικά για να μπορώ να την χρησιμοποιήσω σαν κανονική ντουλάπα. Ιδέες, λύσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, ParhsG είπε Λιγα ειναι 100 ισως παραπάνω για σωστη δουλειά. 2 ώρες πριν, divo είπε @paylidis κι εγώ κάπου εκεί σκεφτόμουνα αλλά ατυχήσαμε και οι δυο. 200€ ζητησε για αλλαγή της κάθετης γραμμής σε μισοσπασμενους τοίχους. Πάλι με βλέπω με το σκαπτικό στο χέρι.... Γενικά τα 100 (άνευ ΦΠΑ προφανώς όποτε μαύρα και αρεχνα όπως συνηθίζουν πο μάστορες) είναι μια χαρά λεφτά. Τα 200 είναι παρά πολλά για την εν λόγω δουλειά. Ρωτα και Κανα δυο ακόμα μάστορες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ParhsG Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 26 λεπτά πριν, paylidis είπε Γενικά τα 100 (άνευ ΦΠΑ προφανώς όποτε μαύρα και αρεχνα όπως συνηθίζουν πο μάστορες) είναι μια χαρά λεφτά. Τα 200 είναι παρά πολλά για την εν λόγω δουλειά. Ρωτα και Κανα δυο ακόμα μάστορες Σε εμενα ζητησε ενας 100ευρω για μα περασει γραμμη σε αποσταση 3 μετρων μεσα απο υπαρχουσες σωληνες η εξωτερικα. Αλλος μετα 35 ζητησε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις