Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

Αυτό που υποθέτω είναι ότι τα άκρα που φάινονται καμένα είναι τα "αναποδα" άκρα της σωλήνας (όχι αυτό που έχει το "θυληκό") τα οποία ο υδραυλικός τα θέρμανε για να τα μεγαλώσει και να βάλει μεσα την άλλη ή από κομμάτι-ρετάλι χωρίς τη "θυληκή"  διαμόρφωση και ίσως το παράκανε.

Οι ενώσει που έγιναν "άψογες" είναι λογικο να μην φαίνονται "καμμένες" αφού έχου απλά κολληθεί το "θυληκό" με το "αρσενικό" άκρο του σωλήνα.

Δε θα με ανυσηχούσε απαραίτητα.

Μια δοκιμή θα δείξει.

Όσο ήμουν εκεί και τα δοκίμασα δούλευαν ΟΚ. Τώρα με πήραν τηλ και μου λένε στάζουν. Ενημέρωσα τον υδραυλικό και θα έρθει αύριο πρωί.

Οι υπόλοιπες που λέω είναι αυτές πχ. που μου φαίνονται μια χαρά (δεν γνωρίζω απο υδραυλικά οπότε...)

received_351114019109312.jpeg

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jackess είπε

Καλησπέρα. Μιας και άρχισαν την ανακαίνιση του υπογείου, ήρθε ο υδραυλικός και έφτιαξε το Π για την αποχέτευση, βάλαμε και καινούριους σωλήνες ΑΛΛΑ ενώ οι μισές ενώσεις έγιναν άψογες, οι άλλες μισές είναι εντελώς καμένες. Παραθέτω φώτο από κάτω.
Τι πιστεύετε πως πρέπει να κάνω; Είναι ασφαλή;

IMG_20190715_122200.jpg

Μόνο τα κολλήματα σε απασχολούν? οι σωλήνες πού είναι στον αέρα χωρίς στηρίγματα? Τώρα πού είναι άδειες μια χαρά, σε ένα βουλωμα όμως , τις βλέπω να πέφτουν κάτω. Είναι γνωστός σου ο υδραυλικός? Εν τω μεταξύ, αυτό το τάγμα καθαρισμού στην πρώτη φωτογραφία είναι κανονικό? ή το έβαλε από πάνω πρόσθετο?  Ρωτάω γιατί στην φωτογραφία φαίνεται λίγο περίεργο.

2 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Παιδιά καλησπέρα,

Πρόβλημα με πλυντήριο πιάτων whirlpool. Εκκινεί κανονικά το πρόγραμμα, τραβάει νερό και μετά κολλάει στο κυρίως πρόγραμμα που δεν ξεκινάει ποτέ.

Σε όλα τα προγράμματα κάνει το ίδιο.

Καμία πρώτη εικόνα και που θα βγει σε τιμή η ζημιά; Υποθέτω είναι χρονοδιακόπτης, προγραμματιστής κλπ.

Πολλά μπορεί να είναι, ίσως να είναι και το μοτέρ του κάδου, αν δεν ξεκινάει δε δίνει εντολή να πάει παρακάτω. Τσεκαρισε και τον ιμάντα εάν είναι στη θέση του. Εάν είναι σχετικά καινούργιο, φώναξε ένα μάστορα να το δεί, εάν είναι αρκετά παλιό μήπως σκεφτείς να το αλλάξεις.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, troi.g είπε

Μόνο τα κολλήματα σε απασχολούν? οι σωλήνες πού είναι στον αέρα χωρίς στηρίγματα? Τώρα πού είναι άδειες μια χαρά, σε ένα βουλωμα όμως , τις βλέπω να πέφτουν κάτω. Είναι γνωστός σου ο υδραυλικός? Εν τω μεταξύ, αυτό το τάγμα καθαρισμού στην πρώτη φωτογραφία είναι κανονικό? ή το έβαλε από πάνω πρόσθετο?  Ρωτάω γιατί στην φωτογραφία φαίνεται λίγο περίεργο.

Είναι δεμένη αριστερά αν δεις και μετά την φώτο βάλαμε και στήριγμα στη μέση. Θα χτιστεί εκεί τοίχος και θα μπουν παράλληλα βάσεις για να μην κρέμεται.
Το τάγμα καθαρισμού εννοείς δεξιά σε περίπτωση που βουλώσει; Κανονικό είναι σαν Τ, φώτο πριν μπει το καπάκι. Γνωστός γνωστού είναι και μου τον πρότεινε.
Μου ανάβουν τα λαμπάκια γιατί δεν πήρε λίγα για τη δουλειά και δουλειά δεν έγινε.

Καμιά πρόταση για το πως να αντιμετωπίσω αύριο; Εννοείται θα τον στριμώξω μόλις έρθει να αντικατασταθούν οι σωλήνες φυσικά με δικό του έξοδο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jackess είπε

Καλησπέρα. Μιας και άρχισαν την ανακαίνιση του υπογείου, ήρθε ο υδραυλικός και έφτιαξε το Π για την αποχέτευση, βάλαμε και καινούριους σωλήνες ΑΛΛΑ ενώ οι μισές ενώσεις έγιναν άψογες, οι άλλες μισές είναι εντελώς καμένες. Παραθέτω φώτο από κάτω.
Τι πιστεύετε πως πρέπει να κάνω; Είναι ασφαλή;

IMG_20190715_122200.jpg

Τι ηρθε;Υδραυλικος;...Χαχαχαχαχαχα

γβγγγγ.jpg

• Sad 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, divo είπε

Ψιλογυφτος ο υδραυλικος ή μου φαινεται? το ταφ στη μεση ειναι για να το ξεβουλωσεις ή για να αδειασεις τη σωληνα? Για το δευτερο το κοβω, γιατι αν εχει βουλωσει θα τα φας ολα πανω σου.

Ας ξεκινησουμε με το γεγονος οτι δεν ειναι υδραυλικος....Το ταφ στη μεση που εχει,μαλλον,αφησει για ταπα θα δημιουργησει προβλημα γιατι ειναι πολυ κατω  και το λαστιχο της ταπας δεν στεγανωνει και τοσο καλα.Δεν αφηνουμε ταφ για αδειασμα φιλε Divo οποτε δυστυχως ισχυει το πρωτο.

Δημοσ.

Για να μην κάνω παραθέσεις πολλές, το ΤΑΦ στη μέση ειναι για να μπει η αντλία λυμάτων αργότερα μιας θα γίνει μπάνιο εκεί. Το έχουμε κλείσει με τάπα προς το παρόν μέχρι θα έρθει η αντλία.

@divo δε καταλαβα τι θες να πεις με τις φωτογραφίες αν θες να εξηγήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, divo είπε

Υδραυλικες εργασιες εχω κι εγω στο σπιτι. Αλλαγμα ολα τα παλια λουκια τα πήλινα. Αλλαγμα πατοσυφωνου, νομιζω ετσι το λενε ειναι το κεντρικο που ενωνει ολα τα λουκια ολων των σπιτιων πριν βγει σην αποχετευση.

Στο εβαλα για να δεις τα αναλογα αλλων υδραυλικων. Και αυτος τις ζεστανε και τις ανοιξε. 

αααα τωρα καταλαβα. μα αυτο που με προβληματιζει ειναι πως απο την αλλη μεριά εχει γινει πολυ καλή δουλειά (ετσι φαινεται) ξαναβαζω την φωτο.

ουτε χανει σε αυτο το σημειο και πολυ ομορφες ενωσεις και η ενωση με την αποχετευση του δημου πολυ ωραια και απο την αλλη μερια καηκαν ολα, σταζουν κλπ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jackess είπε

αααα τωρα καταλαβα. μα αυτο που με προβληματιζει ειναι πως απο την αλλη μεριά εχει γινει πολυ καλή δουλειά (ετσι φαινεται) ξαναβαζω την φωτο.

ουτε χανει σε αυτο το σημειο και πολυ ομορφες ενωσεις και η ενωση με την αποχετευση του δημου πολυ ωραια και απο την αλλη μερια καηκαν ολα, σταζουν κλπ

σε αυτη τη φωτο οι τρεις απο τις τεσσερις ενωσεις ειναι "εργοστασιακες" οποτε δεν χρειαστηκε να κανει κεφαλι ο υδραυλικος....η τεταρτη μαλλον θα μπει στο πανθεον των επιτυχιων του!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dalain είπε

σε αυτη τη φωτο οι τρεις απο τις τεσσερις ενωσεις ειναι "εργοστασιακες" οποτε δεν χρειαστηκε να κανει κεφαλι ο υδραυλικος....η τεταρτη μαλλον θα μπει στο πανθεον των επιτυχιων του!

κατάλαβα άρα ουσιαστικά θέλουμε καινούρια σωλήνα και ενώσεις...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, divo είπε

να ρωτησω κατι ασχετο. γιατι θα βαλεις αντλια λυματων? Εισαι πιο χαμηλά απο την αποχετευση? δεν κατεβαιναν πιο χαμηλα οι σωληνες ωστε να μην χρειαστει αντλια?

όχι δε γίνεται με τίποτα... η τουαλέτα είναι ήδη 30 πόντους υπερυψωμένη από το υπόλοιπο υπόγειο και το πάτωμα της τουαλέτας καμια 50ριά πόντους κάτω απο την αποχέτευση δυστυχώς 

• Like 1
Δημοσ.

Ποια βουρτσα για τροχο ειναι πιο βολικη για καγκελα; με καμπανα εκανα δουλεια αλλα για τα μικρα δε ξερω.

Δημοσ.

Έχω ένα θερμοσίφωνα στο πατάρι για πεταμα αλλά προφανώς δε μπορώ να τον κατεβάσω μόνος. Μου φαίνεται Βάρης ακόμα και για περισσότερα άτομα. 

Υπάρχει πιθανότητα να μπορεί να "λυθεί" σε βασικά του κομμάτια μπας και τα καταφέρω ή πάω για κόψιμο?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jackess είπε

όχι δε γίνεται με τίποτα... η τουαλέτα είναι ήδη 30 πόντους υπερυψωμένη από το υπόλοιπο υπόγειο και το πάτωμα της τουαλέτας καμια 50ριά πόντους κάτω απο την αποχέτευση δυστυχώς 

Οπωσδήποτε να σου βάλει κλαπετο στην αντλία. Κλαπετο όχι αντεπιστροφο. Επίσης το ταφ θα έπρεπε να είναι ημιταφ , και να κοιτάει προς τα πάνω, ώστε να μην μπουκωνει με τα λύματα που θα έρχονται από τη σωλήνα. Πάντως εάν δε το πολυκατεχει, μέσα από εδώ δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, DrLo είπε

Έχω ένα θερμοσίφωνα στο πατάρι για πεταμα αλλά προφανώς δε μπορώ να τον κατεβάσω μόνος. Μου φαίνεται Βάρης ακόμα και για περισσότερα άτομα. 

Υπάρχει πιθανότητα να μπορεί να "λυθεί" σε βασικά του κομμάτια μπας και τα καταφέρω ή πάω για κόψιμο?

Μα το βασικό του εξάρτημα είναι το καζάνι. Αν μπορείς βγάλε την αντίσταση, και αν έχει άλατα μέσα βγαλτα σε ένα κουβά, να ελαφρύνει λίγο. Αν μπορείς πάντως βγαλτον είναι επικίνδυνο να τον κόψεις εκεί πάνω. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, divo είπε

Τον εχεις αδειασει απο τα νερα? Μου φαίνεται περιεργο να μην μπορεις να τον κατεβασεις. 120αρι το καλοκαιρι τον κατεβασα μονος μου . Τον σέρνεις στην ουσια πανω στη σκαλα. Ετσι ενεβασα και τον καινουργιο

Βεβαια εγω το τρω ολο το φαι μου και ίσως γι αυτο...😋😋😋😋😋😋

Είναι ξεσυνδετος εκεί πάνω χρόνια τώρα. Τον είχε ξεσυνδεζει άλλος.

Τον κουνησα να ακούσω νερά και δεν ακουω κατι. - υποθέτω ότι είναι αδειος.

Οι συνδέσεις του είναι από πάνω. Δε βλέπω εύκολο τρόπο να τον αδειάσω.

Διαστάσεις είναι περίπου 40-50 πόντους διάμετρο και ~ 1,5m μήκος.

Τα λίτρα δε τα βγάζω , έχει σβηστεί ο μαρκαδόρος και δε βλέπω nameplate.

7 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Μα το βασικό του εξάρτημα είναι το καζάνι. Αν μπορείς βγάλε την αντίσταση, και αν έχει άλατα μέσα βγαλτα σε ένα κουβά, να ελαφρύνει λίγο. Αν μπορείς πάντως βγαλτον είναι επικίνδυνο να τον κόψεις εκεί πάνω. 

Επικίνδυνο πολύ δε ξέρω αν ειναι, σίγουρα είναι υπερβολική φασαρία που θέλω να την αποφυγω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...