Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιλάμε για δουλειά που μπορεί να σου πάρει από 50€ έως 150€ ανά σημείο. Αν είναι εύκολο ή δύσκολο διαφέρει πραγματικά ανά περίπτωση. Μπορεί να πάρει από 10 λεπτά μέχρι +2 ώρες. Πάντως αν δε σε χαλά αισθητικά το tracking, μπορείς να το παλέψεις και μόνος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Bas23 said:

Και κάτι ακόμη, όσον αφορά την ταχύτητα, ξέρετε αν υπάρχει λόγος να πάρω κάποιο που είναι για ταχύτητα μεγαλύτερη της σύνδεσής μου; Η σύνδεση μου είναι 400 MBps. Αυτό σημαίνει ότι αν πάρω powerline των 500 είμαι καλυμμένος και δεν υπάρχει καμία εύνοια στο να έχω μεγαλύτερο (πχ 1300αρι) ή όχι;

Οι ταχύτητες στα powerlines είναι ονομαστικές, ούτε σε "εργαστηριακές συνθήκες" δεν τις βλέπεις. Κατά 99.99% ακόμα και το 1300αρι δεν θα σου προσφέρει τα 400Mbps της σύνδεσής σου. Δυστυχώς θα χρειαστείς gbit ethernet καλώδιο. :(

To 500αρι το ξεχνάς ακόμα κι αν είχες 100αρα σύνδεση.

Επεξ/σία από ThReSh

19 λεπτά πριν, Bas23 είπε

Ευχαριστω φιλε μου. Υπαρχουν πριζες. Επισης υπαρχει κι αυτο που φωτογραφιζω στα συννημενα που δεν εχω ιδεα τι ειναι. Μηπως ξερεις; Αυτο ειναι δουλεια που απαιτει πολυ δουλεια απο ηλεκτρολογο;

89CBD7A3-30E3-46E2-BC4D-D3F1D7A1E58A.jpeg

Αυτό που έχεις στη φώτο είναι γερμανική τηλεφωνική πρίζα. DSL over ISDN. 

56 λεπτά πριν, Son^Goku είπε

Πάντως αν δε σε χαλά αισθητικά το tracking, μπορείς να το παλέψεις και μόνος. 

Συγνωμη τι ειναι το tracking και το switch που ανεφερες πιο πανω; Στην αρχη καταλαβα οτι περναω καλωδιο μεσα απο τοιχο μονος αλλα γιατι θα με χαλαγε αυτο αισθητικα;

@divo

Τελικά για το θέμα λίπανσης (και όχι ψύξης) τι ισχύει, ξέρεις?  Το λάδι μηχανής βοηθάει να τρυπάμε πιο γρήγορα και να συντηρούνται τα τρυπανάκια?    Εγώ νόμιζα ότι πρέπει να υπάρχει τριβή, για να φαγώνεται το υλικό που τρυπάμε.  Αν βάζουμε λάδι να γλιστράει, πως γίνεται να τρυπάει πιο εύκολα?

• Super Moderators
6 minutes ago, divo said:

Δεν ισχύουν  αυτα που λεει? Το εχεις δοκιμασει?

550αρι Devolo έχω (στο μούσκιο πλέον), αν θυμάμαι καλά ταχύτητες από 100αρι LAN  δεν έφτανε...

Αν δεν εχεις θεμα, παρε ethernet καλώδιο 5e κατηγορίας και πέρασέ το σ ολα τα δωμάτια. Λιγο ταλαιπωρια τα τρυπηματα αλλα τι να κανεις

Καμια αλλη λυση δε μπορει να εγγυηθει την αξιοπιστια της ενσυρματης συνδεσης.

Περασε το και ωραια μεσα σε καναλια και ολα καλα

Σε σπιτι του '70 που εχω μονο μια κεντρικη πριζα τηλεφωνου αυτη τη λυση εκανα.

19 λεπτά πριν, divo είπε

βρε  @bobptz εχουν εξελιχτεί τα πραγματα. Δεν βαζουμε λαδι για να γλυστραει το.... τρυπανι. 

Δηλαδή βάζουμε λάδι για καλύτερη ψύξη και όχι για να γλιστράει, σωστά?

Εγώ αυτό διάβασα (που αναφέρει και το WD40) και μπερδεύτηκα:

https://www.supereverything.gr/2015/08/pos-tripame-metallo.html

Θέλω να βάψω τα μεταλλικά κάγκελα στα μπαλκόνια με μαύρο χρώμα. Γυαλιστερό. 

Είναι βαμμένα πριν από μάλλον 5 χρόνια (δεν ξέρω χρώμα)

Βάφω κατευθείαν από πάνω;

Πρόταση για ποιότητα/είδος χρώματος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρασε τα πρώτα με ένα γυαλοχαρτο 240, καθάρισμα από τη σκόνη κ έπειτα βάφεις απευθείας.

Εκτός κ αν έχουν σκασιματα ή σκουριά οπότε σε αυτά τα σημεία πρέπει να επιμείνεις κ να τα ασταρωσεις όπου έχουν πρόβλημα.

Τώρα για ποιότητα βγαίνουν ματ κ γυαλιστερά. Εμένα μου αρέσουν τα γυαλιστερά οπότε αυτά σου προτείνω.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 1

15 λεπτά πριν, bill999r είπε

Πέρασε τα πρώτα με ένα γυαλοχαρτο 240, καθάρισμα από τη σκόνη κ έπειτα βάφεις απευθείας.

Εκτός κ αν έχουν σκασιματα ή σκουριά οπότε σε αυτά τα σημεία πρέπει να επιμείνεις κ να τα ασταρωσεις όπου έχουν πρόβλημα.

Τώρα για ποιότητα βγαίνουν ματ κ γυαλιστερά. Εμένα μου αρέσουν τα γυαλιστερά οπότε αυτά σου προτείνω.

Ευχαριστώ.

Βλέπω κάποια χρώματα , όπως :

https://www.leroymerlin.gr/gr/hromata-vernikia-katharistika/metallikes-epifaneies/adiskoriaka-hromata/antiskoriako-thrakon-status-rustblock-25l-mauro-me-leio-finirisma-60602150/

https://www.leroymerlin.gr/gr/hromata-vernikia-katharistika/metallikes-epifaneies/adiskoriaka-hromata/antiskoriako-kraft-25l-mauro-me-gualistero-finirisma-62134002/

https://www.leroymerlin.gr/gr/hromata-vernikia-katharistika/metallikes-epifaneies/adiskoriaka-hromata/hroma-metallon-hammerite-25l-mauro-me-gualistero-finirisma-60497395/

Έχουν σημαντική διαφορά στην τιμή. Να φανταστώ πάει όσο ακριβότερο τόσο καλύτερο;

Υπάρχουν κάποιες ηλεκτροκολλήσεις οι οποίες γράφουνε οτι κάνουν και για tig, επειδή με το αντικείμενο (tig) δεν εχω ασχοληθεί ποτέ, εχω ακούσει ομως οτι στο tig απαιτείται και αέριο, κάποιες απο αυτές λοιπόν δεν έχουν αεριο-μπουκαλα, το ερώτημα λοιπόν είναι(αν κάποιος εχει κάποια τέτοια) ειναι αξιόπιστη και αν τελικά ισχυει αυτο που λεω και μηπως δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη αερίου κατα την κόλληση, αποκλειστικά για κολλησεις σιδήρου.

Δεν ρωταω ούτε για εργοστάσιο ούτε για επαγγελματίες σιδεράδες, δηλαδη αν ισχύουν αυτά που λεω και δεν χρειάζεται αέριο και έχετε να προτείνετε κάποια σε λογικά πλαίσια πχ ταβάνι 200 ευρώ

.

Ευχαριστω

36 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Υπάρχουν κάποιες ηλεκτροκολλήσεις οι οποίες γράφουνε οτι κάνουν και για tig, επειδή με το αντικείμενο (tig) δεν εχω ασχοληθεί ποτέ, εχω ακούσει ομως οτι στο tig απαιτείται και αέριο, κάποιες απο αυτές λοιπόν δεν έχουν αεριο-μπουκαλα, το ερώτημα λοιπόν είναι(αν κάποιος εχει κάποια τέτοια) ειναι αξιόπιστη και αν τελικά ισχυει αυτο που λεω και μηπως δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη αερίου κατα την κόλληση, αποκλειστικά για κολλησεις σιδήρου.

Δεν ρωταω ούτε για εργοστάσιο ούτε για επαγγελματίες σιδεράδες, δηλαδη αν ισχύουν αυτά που λεω και δεν χρειάζεται αέριο και έχετε να προτείνετε κάποια σε λογικά πλαίσια πχ ταβάνι 200 ευρώ

.

Ευχαριστω

Η tig θέλει αέριο και με 200€ δυστυχώς δε παίρνεις κάτι αξιοπρεπές. Αν ανεβεις στα δίπλα ισως...αλλά επιπλέον να υπολογίζεις το κόστος της φιάλης (κενή φιάλη περί τα 100-150€ ανάλογα το μέγεθος, βιομηχανικό ρυθμιστή πιεσης και το περιεχόμενο της) όποτε ξεφεύγεις άνετα πάνω από 600...

Τα πολυκαρμπονικά/ακρυλικά φύλλα 

πχ

https://www.leroymerlin.gr/gr/xuleia/guali-kathreptis-plexiglass/?sort=PriceAsc&pz=15&PriceRange-from=6&PriceRange-to=107&katigoria=[Plexiglass]&pg=1

με τι τα κόβεις στη διαστάσεις που θες ?

Με σέγα και κάποια ειδική λάμα? Όπως τα πλακάκια ? κατι άλλο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, paylidis είπε

Η tig θέλει αέριο και με 200€ δυστυχώς δε παίρνεις κάτι αξιοπρεπές. Αν ανεβεις στα δίπλα ισως...αλλά επιπλέον να υπολογίζεις το κόστος της φιάλης (κενή φιάλη περί τα 100-150€ ανάλογα το μέγεθος, βιομηχανικό ρυθμιστή πιεσης και το περιεχόμενο της) όποτε ξεφεύγεις άνετα πάνω από 600...

Ας πουμε αυτες πχ τι ειναι

https://www.skroutz.gr/c/1811/hlektrokllhseis/f/523271_523275/TIG-Inverter.html?order_by=pricevat&order_dir=asc&visible_manufacturers=6205%2C34731%2C22588%2C12231%2C34233%2C3136%2C1781%2C17851&page=3

Επεξ/σία από NikosKallithea

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...