bobptz Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Στις 6/7/2019 στις 8:48 ΠΜ, bobptz είπε Σκέφτηκα να υψώσω τα κανάλια βάζοντας κάτι σαν καγκελάκι. Θα βολεύει πάρα πολύ για τα καλώδια, για να βγαίνουν από το κανάλι εκεί που θέλω, κι όχι να γλιστρούν οριζόντια. Αν μπορούσα να βρω τίποτα μεταλλικά ραβδάκια να βιδώσω όρθια ανά 30 cm πχ Αντί για μεταλλικά, θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρω τίποτα πλαστικά ραβδάκια. Πιο εύκολα θα τα κόψω στα μέτρα μου. Αλλά που μπορώ να βρω κάτι βολικό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, divo είπε υπαρχουν ετοιμα καγκελακια σαν αυτα που βαζουν στο ΣΜ στα ραφια για να μην πεφτουν τα πραγματα. ΣΜ εννοείς Super Market? Δε μπορώ να θυμηθώ κάτι ανάλογο που να με βολεύει. Κάποιο link που να τα πουλάνε? Εγώ πχ αν μπορούσα να βρω 5-6 σκούρες παλιές οδοντόβουρτσες, θα έκοβα τα βουρτσάκια και θα το βίδωνα όρθια την άκρη από τα κανάλια, ανά 30 cm για να σκαλώνουν εκεί τα καλώδια. Γερό πλαστικό, δουλεύεται εύκολα και δε σπάει. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από bobptz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, καινούριο project: Λόγω μεγάλης στενότητας και καλύτερης διαχείρισης χώρου, λέω να βάλω ράφια στο πατάρι. Το πατάρι έχει ύψος 62 cm. Άνετα μπορώ να βάλω ένα ράφι στη μέση (στα 31 cm). Σκέφτομαι να το κάνω σε μία πλευρά, βάθος 45 cm και μήκος 1.5 - 2.0 m. Δε θέλω να χρησιμοποιήσω γωνίες τοίχου διότι ο τοίχος είναι πολύ ανώμαλος. Πρέπει δηλαδή να φτιάξω κολωνάκια. Η ερώτηση είναι, να προτιμήσω μεταλλικό σκελετό ή ξύλινο? Το ξύλο δουλεύεται πιο εύκολα, αλλά φοβάμαι μη μουχλιάσει. Και δε θέλω να ασχοληθώ να βάφω με ειδικά αντιμουχλικά λούστρα κτλ. Το ίδιο και για τα μεταλλικά. Βαριέμαι τα βαψίματα, θέλω να πάω κατ' ευθείαν στο ψητό. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από bobptz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bobptz είπε Καλημέρα, καινούριο project: Λόγω μεγάλης στενότητας και καλύτερης διαχείρισης χώρου, λέω να βάλω ράφια στο πατάρι. Το πατάρι έχει ύψος 62 cm. Άνετα μπορώ να βάλω ένα ράφι στη μέση (στα 31 cm). Σκέφτομαι να το κάνω σε μία πλευρά, βάθος 45 cm και μήκος 1.5 - 2.0 m. Δε θέλω να χρησιμοποιήσω γωνίες τοίχου διότι ο τοίχος είναι πολύ ανώμαλος. Πρέπει δηλαδή να φτιάξω κολωνάκια. Η ερώτηση είναι, να προτιμήσω μεταλλικό σκελετό ή ξύλινο? Το ξύλο δουλεύεται πιο εύκολα, αλλά φοβάμαι μη μουχλιάσει. Και δε θέλω να ασχοληθώ να βάφω με ειδικά αντιμουχλικά λούστρα κτλ. Το ίδιο και για τα μεταλλικά. Βαριέμαι τα βαψίματα, θέλω να πάω κατ' ευθείαν στο ψητό. δε ξερω απο αποψη κοστους αλλα αφου θα ειναι στο παταρι θα μπορουσε να ειναι ντεξιον Τα παίρνεις στα μέτρα σου και απλά βιδώνεις. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από DrLo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 52 λεπτά πριν, DrLo είπε δε ξερω απο αποψη κοστους αλλα αφου θα ειναι στο παταρι θα μπορουσε να ειναι ντεξιον Τα παίρνεις στα μέτρα σου και απλά βιδώνεις. ναι, μια χαρά φαίνεται. Ίσως το κάνω αύριο. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, divo είπε http://madosan.gr/product/diaxwristiko-syrmatino-nickel-mprosta-pisw-wf-01/ Ευχαριστώ, θα κοιτάξω να τα δω αύριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panostom Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Καλημερα, πώς μπορω να στερεωσω γερα σε τουβλο χωρις να το παρω στο χερι; Θελω να βαλω αιωρα. Υπαρχει τροπος μιας και θα σηκωνει ~100 κιλα και θα εχει συνεχη ταλαντωση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Βλέπω στο site του leroy, στα laminate τα έχει χωρίσει ανα "τρόπο τοποθέτησης" σε - πλωτό με εύχρηστο κλικ - πλωτό με κλικ ... Ποιά είναι η διαφορά? Τι παραπάνω είναι το "ευχρηστο" κλικ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 9 ώρες πριν, panostom είπε Καλημερα, πώς μπορω να στερεωσω γερα σε τουβλο χωρις να το παρω στο χερι; Θελω να βαλω αιωρα. Υπαρχει τροπος μιας και θα σηκωνει ~100 κιλα και θα εχει συνεχη ταλαντωση; Είναι σχετικά σύγχρονο το σπίτι, εάν ναι προφανώς πρέπει στο 1 μέτρο περίπου να έχει μπετό γύρω στους 10 πόντους σε ύψος (σεναζι) εκεί θα μπορούσες να στερεώσεις. Εάν έχεις μόνο τούβλο, τότε κοίτα για χημικά ουπατ που μπορεί να σου κάνουν. Καλού κακού βάλε και ένα φελιζολ 10αρι κάτω από την αιώρα, για παν ενδεχόμενο. 😋 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panostom Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, troi.g είπε Είναι σχετικά σύγχρονο το σπίτι, εάν ναι προφανώς πρέπει στο 1 μέτρο περίπου να έχει μπετό γύρω στους 10 πόντους σε ύψος (σεναζι) εκεί θα μπορούσες να στερεώσεις. Εάν έχεις μόνο τούβλο, τότε κοίτα για χημικά ουπατ που μπορεί να σου κάνουν. Καλού κακού βάλε και ένα φελιζολ 10αρι κάτω από την αιώρα, για παν ενδεχόμενο. 😋 Μερες το εψαχνα και το ειχα παρει αποφαση οτι σε τουβλο δε μπορω να τη στηριξω, παρα μονο σε μπετον. Δεν τα ηξερα τα χημικα ουπα, θα τα εχω στο νου μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, panostom είπε Μερες το εψαχνα και το ειχα παρει αποφαση οτι σε τουβλο δε μπορω να τη στηριξω, παρα μονο σε μπετον. Δεν τα ηξερα τα χημικα ουπα, θα τα εχω στο νου μου Μπορεί να βάλεις και ένα καδρόνι ας πούμε μήκους ενός μέτρου με 5-6 εκατοστά πάχος το οποίο να στερεώσεις με περισσότερα από ένα ούπα και να δέσεις την αιώρα με κάποιο γάντζο στη μέση Έτσι το βάρος ας πούμε των 100 κιλών θα μοιράζεται σε περισσότερα από 1-2 ούπα ας πούμε 4-5 οπότε θα έχει πολύ περισσότερη αντοχή.Εγώ κάτι τέτοιο θα έκανα. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2019 από papoys1 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ParhsG Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ερωτήσεις: Για βάψιμο καγκελων πρέπει να περιμένω απο σεπτέμβρη; (ειναι αφημένο καμια 10ρια χρονια) Επίσης σε αυτη τη περιπτωτση που εχει γινει ρηγμα απο το σίδερο; Εχω διαβάσει πως υπαρχουν ειδικα κονιαματα για να μη συμβαίνει. Τώρα τι μπορώ να κάνω; Εκτος απο κλασικη λυση στόκου; Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2019 από ParhsG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Στις 7/7/2019 στις 8:55 ΠΜ, bobptz είπε Αντί για μεταλλικά, θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρω τίποτα πλαστικά ραβδάκια. Πιο εύκολα θα τα κόψω στα μέτρα μου. Αλλά που μπορώ να βρω κάτι βολικό? Έψαξα στο Leroy Merlin και πήρα προφιλ pvc, που κόβεται εύκολα : https://www.leroymerlin.gr/gr/kigaleria/exoteriki-kigaleria/sidera-profil-kai-axesouar/gonia-m11xp11cm-me-upsos-1m-shimatos-l-isoskelous-62288961/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 8 ώρες πριν, ParhsG είπε Ερωτήσεις: Για βάψιμο καγκελων πρέπει να περιμένω απο σεπτέμβρη; (ειναι αφημένο καμια 10ρια χρονια) Επίσης σε αυτη τη περιπτωτση που εχει γινει ρηγμα απο το σίδερο; Εχω διαβάσει πως υπαρχουν ειδικα κονιαματα για να μη συμβαίνει. Τώρα τι μπορώ να κάνω; Εκτος απο κλασικη λυση στόκου; Γιατί το Σεπτέμβρη.Μια χαρά εποχή είναι τώρα.Θα τους κάνεις όμως πρώτα ένα καλό γιαλοχάρτισμα και καθάρισε όσα σαθρά γίνεται περισσότερο.Καλό είναι πρώτα αστάρι και μετά λαδομπογιά ή μπορείς να πάρεις λαδομπογιά που βάφει κατευθείαν πάνω στη σκουριά. Όσο για τις ρωγμές στο τσιμέντο καθάρισε τες με μία σπάτουλα ή ένα μυτερό αντικείμενο άνοιξε τες λίγο ακόμη και στοκάρισε τες με λευκό τσιμέντο.Μετά αστάρωμα και βάψιμο με ακρυλικό πλαστικό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ParhsG Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, divo είπε θελουν βαψιμο οχι ζεστες μερες. Θα δεις τις προδιαγραφες στα χρωματα τα περισοτερα γραφουν 50βαθμους. Μετα ασβεστοποιηται, καιγεται Αν εξω εχει 40αρια οπως εχουμε σημερα, στο καγκελο ιδιως αν εχει σκουρο χρωμα, εχει φτασει τα 60-70 που σημαινει οτι θα βρασει το χρωμα με το που θα ακουμπήσει. Το αποτελεσμα απο αυτο ειναι να εχεις τελειωσει και μετα απο κανα μηνα να σου βγαινει χρωμα στο χερι οταν το ακουμπας. Οποτε κοιτας να βαφεις, αν δεν μπορεις να κανεις αλλιως, απογευματινες ωρες ή πολυ πρωι. για βαψιμο οτι σου ειπε ο παππους αν και εγω όπου και οταν βρω προτιμώ το μινιο για ασταρι. Αν βρω πορτοκαλι μίνιο ακομα καλυτερα. Στα σπασιματα τωρα. Αυτο που ειναι στη γωνια χτυπατο με ενα σφυρι απο πανω, και αν δεν φυγει ριχτού λιγο τσιμεντο μεσα και εξωτερικα ανοιξε το λιγο με ενα τροχουδακι και βαλτου πολυουρεθανικη μαστιχη. εγω προτιμω της alchemica για Αθηνα και sicaflex για το χωριο λογω θαλασσας. Προσεξε μονο , μετα θελουν απο πανω βαψιμο με κατι, αν θες να σου κρατησουν χρονια. Αν φυγει με το χτύπημα υπαρχουν ετοιμα κονιαματα κανε ενα καλουπακι με χαρτονι ή ξυλα και χτίστο . Στα Χ σπασιματα μια απο τα ιδια. Παντως αποψη μου μια και απο οτι μπορω να δω σπαστο και ξαναφτιαχτο οπου μπορεις για σιγουρια. Το ανοιγματα αυτα εχουν δημιουργηθεί μαλλον απο τα σιδερα που εχουν σκουριασει μεσα και διογκώθηκαν. Σου εσπασε το τσιμεντο γιατι ειναι μασιφακια. Ειναι σε ταράτσα και έχει ηλιο συνέχεια. Για αυτο δε ξέρω αν πρέπει να περιμένω. Δε ξέρω αν αξιζει να κανω λιγη προεργασία δηλαδη καθαρισμα απο κουτσουλιες, και τροχο/βουρτσα για σκουριές και μετα γυαλόχαρτο οτι πάρει. Επισης δε ξερω αν εχει νοημα πχ να ασταρώσω και μετα απο 1 εβδομαδα να το βαψω δε θα εχει λερωθει; Μηπως αν τα σπασω να περασω το σίδερο με κατι που να σταθεροποιει τη σκουρια; Ειδα πως υπάρχουν ειδικα κονιαματα για σιδερο να μη σπαει αλλα δε θυμαμαι πιο ειναι. Αλλα γενικα θελει βάψιμο θεωρώ και ο τοιχος. Αν τον περασω με πλυστικο πριν το βάψιμο ειναι οκ ή τα κάγκελα για να φυγουν σκατα απο πουλιά ή θα γινει ζημια; Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2019 από ParhsG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις