Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 ώρες πριν, zio10 είπε

Για βρύση που στάζει υπάρχει κάτι απλό που μπορώ να κάνω εκτός από το να την αλλάξω;

Αν είναι παλιού τύπου βρύση, αλλάζεις τα λαστιχάκια (παλιότερα το έκανα):

Αν είναι καινούριου τύπου (μίξης), βρήκα αυτό (δεν το έχω κάνει ποτέ):

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσφατα αγορασα καποιες εστιες Arielli που ηταν οι πρωτες μου κεραμικες εστιες. Απο την αρχη ειχα προβλημα με τα περισσοτερα παλια σκευη μου καθως για να βρασει το νερο χρειαζοταν 15-20' στη μεγιστη ρυθμιση 9. Μονο με μια χυτρα ταχυτητας Fischer (χωρις να ειναι σε λειτουργια ταχυτητας), μπορουσα να βρασω σε <10'. Ψαχνοντας λιγο ειδα οτι οι κεραμικες εστιες χρειαζονται αριστη επαφη με το σκευος, οποτε αγορασα καποια καινουργια σκευη Berlinger Haus με μαρμαρινη επιστρωση με τα οποια το προβλημα δυστυχως δεν διορθωθηκε, ισα ισα, 20' το ελάχιστο. Το σκεύος ταιριάζει πλήρως στο μέγεθος της εστίας.

Κανοντας μια επικοινωνια με τον πωλητη των εστιων μου ειπε οτι οι νεες εστιες εχουν μηχανισμο να κλεινουν αυτοματα οταν φτανουν την επιθυμητη θερμοκρασια για λογους ενεργειακης αποδοσης και οτι αν εχω προβλημα μπορω να τις παω απο εκει να μου ρυθμισει την θερμοκρασια στην οποια κλεινουν (σε ποια ακριβα μοντελα ειδα οτι αυτη η λειτουργια ειναι διαθεσιμη στον καταναλωτη). Επειδη να της παω απο εκει ειναι μακρια και θα πρεπει να τις αφησω και να περασω αλλη φορα, δοκιμασα να τις ανοιξω και βλεπω αυτα:

Καταλαβαινει κανεις απο τις παραπανω εικονες αν μπορει να γινει καποια ρυθμιση που να αυξανει τη μεγιστη θερμοκρασια των εστιων;

IMG_20190704_010057.jpg

IMG_20190704_010130.jpg

Επεξ/σία από panos4tw

18 λεπτά πριν, divo είπε

αν δε βρει στο λεροι  σε ενα οποιοδηποτε που κοβει ξυλα

Πήγα σε ένα ξυλάδικο και πήρα κομμάτια μελαμίνη ΒΕΓΚΕ.  Σκέφτηκα να βάψω τις άκρες με μαύρο πλαστικό χρώμα.  Θα είναι σε σημεία που δε θα φαίνονται πολύ και πιστεύω θα έχω καλό αποτέλεσμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/7/2019 στις 11:37 ΜΜ, divo είπε

Τα επαναφορτιζομενα επειδη εχουν λιγότερες στροφες ζορίζονται. αν βαλεις ηλεκτρικο οσο μαπα και να ειναι θα στο τρυπισει πιο ευκολα. Εγω οτι τρύπες εχω κανει σε πλακακια, ειναι με διαμαντοτρυπανα. Το μονο που κοιταω ειναι να ειναι κατι καλο. Τα συγκεκριμενα δεν με εχουν προδωσει ποτε ουτε σε γρανίτες.

Πήγα πήρα αυτο (όπως είπες, IRWIN) https://www.skroutz.gr/s/18992017/Irwin-Τρυπάνι-Multipurpose-Cordless-6mm-10501925-1τμχ.html

Σκέτη απογοήτευση.  Έκανα πάνω από 5 λεπτά για να κάνω δύο τρύπες των 6mm. 

Έκανα μικρή τρύπα στο σμάλτο με ένα καρφάκι.  Μετά με το τρυπάνι.  Μετά από λίγο το τρυπάνι στη μύτη έβγαζε σπίθες.  Οπότε άρχισα να το βουτάω σε ένα ποτήρι νερό κάθε 30 sec.  Άρχισα με το επαναφορτιζόμενο αλλά μετά για σιγουριά το έκανα με το παλιό τρυπάνι που συνδέεται στην πρίζα.  Το μόνο που φαντάζομαι ότι έκανα λάθος είναι οι στροφές.  Το είχα στο γρήγορο.  Προς το τέλος μόνο το είχα σε αργές στροφές.  Και φυσικά ΌΧΙ στο κρουστικό.

Έχω να κάνω καμιά 6-8 τρύπες ακόμα.  Αυτό το πράγμα είναι πολύ κουραστικό, φοβάμαι μη χαλάσω και τα εργαλεία μου.

Στις 2/7/2019 στις 10:52 ΜΜ, Alejandro είπε

και με συνεχή ψύξη του τρυπανιού.

Αυτό εσύ πως το κάνεις?

17 λεπτά πριν, divo είπε

για τις ακρες υπαρχουν αυτοκολλητες ταινιες (κολλανε με το σιδερο των ρουχων) και εχουν το ιδιο χρωμα με το ξυλο.

Ναι, τις ξέρω.  Το είχα κάνει παλιά σε ένα γραφείο και ήταν αποτυχία, πολύ γρήγορα ξεκόλλησαν.   Ίσως εγώ να μην το κάνω καλά.  Οπότε τις απέρριψα.

Επεξ/σία από bobptz

4 λεπτά πριν, divo είπε

τρυπάνι 8mm και το πανακριβο δραπανο μου. carefoure 750w σκέψου από πότε ειναι ,.................

https://www.mediafire.com/file/zcbczxn7du01c0e/VID_20190704_160805.mp4/file

Άνοιξες τρύπα σε 30 sec.  Εγώ ένα μικρό βαθούλωμα κάνω σε 30 sec.  Σπίθες δεν έβγαλε το δικό σου?  Το δικό μου πλακάκι είναι υποτίθεται καλό, πορσελάνη. 

Η μόνη φανερή διαφορά είναι ότι εσύ έβαλες το βάρος του σώματός σου.  Εγώ πίεζα σε κάθετο τοίχο, αλλά φοβόμουνα να βάλω και πολύ δύναμη.

3 λεπτά πριν, divo είπε

ναι σιγουρα υπαρχει διαφορα λογο βαρους θα εχεις καποιο χρονο παραπανω. 

Δηλαδή τα 3+ λεπτά που μου πήρε η κάθε τρύπα των 6mm, να το θεωρήσω φυσιολογικό?  Στην επόμενη θα χρονομετρήσω. 

Αμφιβάλω αν επαγγελματίες ξοδεύουν τόσο χρόνο σε κάθε τρύπα.

2 ώρες πριν, bobptz είπε

Πήγα πήρα αυτο (όπως είπες, IRWIN) https://www.skroutz.gr/s/18992017/Irwin-Τρυπάνι-Multipurpose-Cordless-6mm-10501925-1τμχ.html

Σκέτη απογοήτευση.  Έκανα πάνω από 5 λεπτά για να κάνω δύο τρύπες των 6mm. 

Έκανα μικρή τρύπα στο σμάλτο με ένα καρφάκι.  Μετά με το τρυπάνι.  Μετά από λίγο το τρυπάνι στη μύτη έβγαζε σπίθες.  Οπότε άρχισα να το βουτάω σε ένα ποτήρι νερό κάθε 30 sec.  Άρχισα με το επαναφορτιζόμενο αλλά μετά για σιγουριά το έκανα με το παλιό τρυπάνι που συνδέεται στην πρίζα.  Το μόνο που φαντάζομαι ότι έκανα λάθος είναι οι στροφές.  Το είχα στο γρήγορο.  Προς το τέλος μόνο το είχα σε αργές στροφές.  Και φυσικά ΌΧΙ στο κρουστικό.

Έχω να κάνω καμιά 6-8 τρύπες ακόμα.  Αυτό το πράγμα είναι πολύ κουραστικό, φοβάμαι μη χαλάσω και τα εργαλεία μου.

Αυτό εσύ πως το κάνεις?

Ναι, τις ξέρω.  Το είχα κάνει παλιά σε ένα γραφείο και ήταν αποτυχία, πολύ γρήγορα ξεκόλλησαν.   Ίσως εγώ να μην το κάνω καλά.  Οπότε τις απέρριψα.

Για ψύξη θέλει συχνό βούτηγμα σε νερό.

Σου δίνω inks για τα τρυπάνια που λέω: Φθηνά και Ακριβά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, DrLo είπε

Τι είδους υπόστρωμα προτείνετε για τοποθέτηση κάτων από laminate

πχ

https://www.skroutz.gr/c/3355/diafora-dapedon.html?keyphrase=υποστρωμα&order_by=pricevat&order_dir=asc

Εγώ αυτό με τα 70 λεπτά έβαλα.Μια χαρά είναι.Να πάρεις με 2 , 3 ευρώ και να το θάψεις κάτω από το laminate δε λέει.Εκτός και το κάνεις για επιπλέον θερμομόνωση ηχομόνωση.

55 λεπτά πριν, bobptz είπε

Δηλαδή τα 3+ λεπτά που μου πήρε η κάθε τρύπα των 6mm, να το θεωρήσω φυσιολογικό?  Στην επόμενη θα χρονομετρήσω. 

Αμφιβάλω αν επαγγελματίες ξοδεύουν τόσο χρόνο σε κάθε τρύπα.

Αν είναι γρανιτοπλακάκι (όπως αυτό που τρύπησε ο divo) είναι πολύ σκληρό και θέλει μεγάλη προσπάθεια και ειδικό τρυπάνι να τρυπηθεί.Αν είναι κεραμικό τρυπάει σα βούτυρο.

Θυμάμαι στο εξοχικό ήθελα να κόψω με απλό τροχό γρανιτοπλακάκι πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολύ υπομονή γιατί αν το ζόριζες και λίγο έσπαζε.Θυμάμαι όπως λες πέταγε και σπίθες.Το κεραμικό κοβόταν πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

5 ώρες πριν, panos4tw είπε

Προσφατα αγορασα καποιες εστιες Arielli που ηταν οι πρωτες μου κεραμικες εστιες. Απο την αρχη ειχα προβλημα με τα περισσοτερα παλια σκευη μου καθως για να βρασει το νερο χρειαζοταν 15-20' στη μεγιστη ρυθμιση 9. Μονο με μια χυτρα ταχυτητας Fischer (χωρις να ειναι σε λειτουργια ταχυτητας), μπορουσα να βρασω σε <10'. Ψαχνοντας λιγο ειδα οτι οι κεραμικες εστιες χρειαζονται αριστη επαφη με το σκευος, οποτε αγορασα καποια καινουργια σκευη Berlinger Haus με μαρμαρινη επιστρωση με τα οποια το προβλημα δυστυχως δεν διορθωθηκε, ισα ισα, 20' το ελάχιστο. Το σκεύος ταιριάζει πλήρως στο μέγεθος της εστίας.

Κανοντας μια επικοινωνια με τον πωλητη των εστιων μου ειπε οτι οι νεες εστιες εχουν μηχανισμο να κλεινουν αυτοματα οταν φτανουν την επιθυμητη θερμοκρασια για λογους ενεργειακης αποδοσης και οτι αν εχω προβλημα μπορω να τις παω απο εκει να μου ρυθμισει την θερμοκρασια στην οποια κλεινουν (σε ποια ακριβα μοντελα ειδα οτι αυτη η λειτουργια ειναι διαθεσιμη στον καταναλωτη). Επειδη να της παω απο εκει ειναι μακρια και θα πρεπει να τις αφησω και να περασω αλλη φορα, δοκιμασα να τις ανοιξω και βλεπω αυτα:

Καταλαβαινει κανεις απο τις παραπανω εικονες αν μπορει να γινει καποια ρυθμιση που να αυξανει τη μεγιστη θερμοκρασια των εστιων;

Εκ πρώτης όψεος δεν φαίνεται κάποιος διακόπτης ή ποτενσιόμετρο για να κάνεις κάποια ρύθμιση.

Από την στιγμή όμως που με ένα σκεύος δουλεύει κανονικά τότε πως είναι σίγουρο ότι φταίει ο θερμοστάτης? Άμα έφταιγε αυτός τότε λογικά θα το έκανε με όλα τα σκεύη.

Βέβαια αν ένα σκεύος δεν κάνει καλή επαφή τότε το μάτι δεν θα ψύχεται (καθώς η θερμότητα δεν θα περνάει στο σκεύος) οπότε ο θερμοστάτης λογικά θα κλείνει πιο εύκολα. Δεν θα φταίει όμως αυτός

2 ώρες πριν, DrLo είπε

Τι είδους υπόστρωμα προτείνετε για τοποθέτηση κάτων από laminate

πχ

https://www.skroutz.gr/c/3355/diafora-dapedon.html?keyphrase=υποστρωμα&order_by=pricevat&order_dir=asc

εχω παρει αυτο που βλέπεις με 70 λεπτα, με ακομα μια επιστρωση κατα της υγρασίας στα 30 λεπτα+ΦΠΑ!! τωρα βλεπω το ανεβασε λιγο, παλι παραμενει οικονομικό https://www.baufox.com/plastocell-2mm-hdpe-film-26mρολό

• Like 1

2 ώρες πριν, bobptz είπε

Άνοιξες τρύπα σε 30 sec.  Εγώ ένα μικρό βαθούλωμα κάνω σε 30 sec.  Σπίθες δεν έβγαλε το δικό σου?  Το δικό μου πλακάκι είναι υποτίθεται καλό, πορσελάνη. 

Η μόνη φανερή διαφορά είναι ότι εσύ έβαλες το βάρος του σώματός σου.  Εγώ πίεζα σε κάθετο τοίχο, αλλά φοβόμουνα να βάλω και πολύ δύναμη.

Όταν είναι γρανιτοπλακακι θα ζοριστεις πολύ, σου είπα να πάρεις το ποτυροτρυπανο της ντεβαλτ 6mm . Ψεκάζεις συνέχεια με ένα ψεκαστηρακι και εννοείται χωρίς κρούση. Αν έχεις επαναφορτιζόμενο το πηγαίνεις σχεδόν τέρμα , εάν έχεις ρεύματος τότε το πας σε λιγότερες στροφές. 

6 ώρες πριν, panos4tw είπε

IMG_20190704_010057.jpg

IMG_20190704_010130.jpg

Προφανώς και δεν μπορείς να αυξήσεις την θερμοκρασία, να ρωτήσω και κάτι, μην τυχόν και οι εστίες είναι επαγωγικες? γιατί τότε θέλει ειδικά σκεύη για να δουλέψει σωστά.

• Like 1

14 λεπτά πριν, divo είπε

αυτο εφυγε σε μισο λεπτο. Αντε να κανεις 1. να θες 4 λεπτα για μια τρυπα ειναι πολυ. ασε που σε 4 λεπτα το τρυπάνι δεν θα ειναι ζεστο απλα, θα ειναι κοκκινο. υπολογισε οτι αυτο ηταν και 8mm τρυπάνι.  Το 6mm το τρυπάει πιο ευκολα.

Αυτο που τρύπησα τετοιο ειναι.  Οχι ομως γρανιτομαζα ή γραννιτης. τι τιμη εχει;.

https://www.skroutz.gr/s/18615397/Dewalt-Τρυπάνι-Πλακιδίων-6mm-DT6038-1τμχ.html

Πάρτο και θα με θυμηθείς, αρκεί να του ρίχνεις αρκετό νερό την ώρα που ξετρυπαει, και όταν ανοίξει την τρύπα στο πλακάκι σταματάς,( δεν είναι για ανοίξει τρύπα σε σοβά ή τούβλο γιατί θα χαλάσει γρηγορότερα) και ύστερα βάζεις ένα κανονικό τρυπάνι 6 mm με κρούση από κει και μετά. Να έχεις και ένα πολύ ψιλό αλλενακι μαζί , γιατί έτσι όπως κόβει μένει μέσα του το "καρότο" , και με το αλλενακι το σπρώχνεις και βγαίνει στο πλάι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...