Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μαστορια μου μια ερώτηση. Έχω πολλά χρόνια να ρίξω τσιμέντο και θέλω να τσιμεντωσω ένα κομματι περίπου 2*3 με 10 εκατοστά τσιμέντο και να του δώσω και μια κλίση. Ποσά υλικά χονδρικά λέτε να πάρω; Σκεφτόμουν 2 σακιά πενηνταριά και καμία 30 κιλά άμμο για σιγουριά γιατί στα πέριξ δε θα υπάρχουν μάντρες υλικών. Είναι οκ;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 hour ago, panos4tw said:

Επειδη προσφατα μπηκα σε αυτη τη φαση, κι ακομα ειμαι, θεωρω οτι βλεπεις εσυ τι χρειαζεται να γινει με προτεραιοτητα, διαβαζεις συνοπτικα πως γινεται και αν θεωρεις οτι "το χεις" μετα διαβαζεις περαιτερω στο google, σε youtube videos και για πιο εξειδικευμενες αποριες στο insomnia:)

Τωρα για αυτα που αναφερεις, αν θες να φτιαξεις μια κουζινα απο την αρχη σε custom διαστασεις με περιορισμους π.χ. να χωρεσει οριακα στο διαθεσιμο χωρο ή γωνια σε τοιχο που δεν ειναι ορθη, τοτε τα πραγματα ειναι καπως δυσκολα. Αν θες να αλλαξεις τα πορτακια, τα χερουλια, να τη βαψεις, να αλλαξεις παγκο ή να παρεις μια ετοιμη ελευθερη κουζινα (π.χ. ευθεια) τα πραγματα ειναι πιο ευκολα.

Για μπανιο, θεωρω οτι εφοσον δεν μπεις στη διαδικασια να ξηλωσεις πλακια τα πραγματα ειναι βατα, το ξηλωμα πλακιδιων κυριως και μετα η επανατοποθετηση δεν ειναι ευκολο.

επειδη δυστηχως δεν υπαρχει χρονος για να το κανω μονος και θελω ενα σωστο αποτελεσμα.

ηθελα απλα να ξερω τι παιζει στην αγορα απο τιμες και ποιοτητες για να εχω μια σφαιρικη αποψη για τις προσφορες που λογικα θα παρω απο συνεργεια.

6 ώρες πριν, papoys1 είπε

Για λείανση μπετού π.χ. από ίχνη που αφήνουν οι σανίδες είναι ο συγκεκριμένος τροχός. Έχω τρίψει και κάνει πολύ καλή δουλειά.

Σοβά με κοινό τριβείο μπορείς να τρίψεις αλλά για ποιο λόγο.Το σοβά αν θέλουμε να τον κάνουμε λείο 

Τον σοβα πρωτα συνηθως τον τριβουμε αν ειναι σε φαση οικοδομης να φυγουν τα πολλα πρωτα και μετα στοκαρουμε. Αλλιως θες στοκο με τα φορτηγα. Ετσι τουλαχιστον το καναμε εμεις με επαγγελματιες και γι αυτο βγηκε τοιχο βελουδο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, paylidis είπε

Μαστορια μου μια ερώτηση. Έχω πολλά χρόνια να ρίξω τσιμέντο και θέλω να τσιμεντωσω ένα κομματι περίπου 2*3 με 10 εκατοστά τσιμέντο και να του δώσω και μια κλίση. Ποσά υλικά χονδρικά λέτε να πάρω; Σκεφτόμουν 2 σακιά πενηνταριά και καμία 30 κιλά άμμο για σιγουριά γιατί στα πέριξ δε θα υπάρχουν μάντρες υλικών. Είναι οκ;;

Καταρχήν η άμμος δεν πουλιέται με κιλό αλλά με το  κυβικό.

Υπάρχει όμως σε μάντρες και συσκευασμένη σε σακούλες νάυλον (τσουβαλάκια) για τέτοιες μικροδουλειές.Για 2 χ 3 με 10 εκατοστά περίπου ύψους θα χρειαστείς αρκετά τσουβαλάκια.Ανάλογα το μέγεθος των τσουβαλιών γιατί δεν χρησιμοποιούν όλες οι μάντρες το ίδιο πάρε τουλάχιστον 8 τσουβαλάκια γαρμπίλι και 4-5 τσουβαλάκια άμμο.Επίσης όπως είπες και δύο τσιμέντα.Και επειδή είσαι ερασιτέχνης γαρμπίλι πες να σου δώσουν από το ψιλό το οποίο φτυαρίζεται και δουλεύεται πιο εύκολα.

2 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

Τον σοβα πρωτα συνηθως τον τριβουμε αν ειναι σε φαση οικοδομης να φυγουν τα πολλα πρωτα και μετα στοκαρουμε. Αλλιως θες στοκο με τα φορτηγα. Ετσι τουλαχιστον το καναμε εμεις με επαγγελματιες και γι αυτο βγηκε τοιχο βελουδο

Γιάννη συνήθως να μην πω πάντα δεν τρίβεται ο σοβάς με τριβείο αλλά παίρνουμε τα χοντρά - χοντρά με μία ειδική σπάτουλα τέτοιου τύπου (ξύστρα τοίχου) προσαρμοσμένη στο κοντάρι ώστε να της δίνουμε μεγαλύτερη πίεση στον τοίχο.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

23 ώρες πριν, ParhsG είπε

Για τρίψιμο τοιχου / σοβά ποιος ειναι vfm τροπος για μεγάλες επιφάνειες;

https://www.google.gr/search?q=τριβειο+τοιχου+καμηλοπαρδαλη&oq=τριβιο+τοιχου&aqs=chrome.2.69i57j0l5.11315j0j8&client=ubuntu&sourceid=chrome&ie=UTF-8

3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Καταρχήν η άμμος δεν πουλιέται με κιλό αλλά με το  κυβικό.

Όντως αλλά δε μπορώ να τους πω ρίχτε μισό κυβικό στο πορτ μπαγκαζ 🤣 όποτε 7-8 τσουβαλακια και ψιλό χαλίκι Ε; Σκεφτόμουν επειδή θέλω να γίνει λείο για να μπει πλακάκι επάνω να μη βάλω χαλίκι...

27 λεπτά πριν, paylidis είπε

Σκεφτόμουν επειδή θέλω να γίνει λείο για να μπει πλακάκι επάνω να μη βάλω χαλίκι...

δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις Στο χωριό για στρώσιμο δαπέδου και πλακάκι μετά , έβαλα αυτό (περλιτη 3mm) με την αναλογία τσιμέντου που απαιτείται και ελάχιστη άμμο  (όχι θαλάσσης) και πλαστικό πλέγμα για συνοχή

https://www.google.gr/search?hs=kla&q=PERLOROCK+3&tbm=isch&source=univ&client=ubuntu&sa=X&ved=2ahUKEwjZ9p-_15XjAhUzxMQBHfB_A-oQ7Al6BAgAEBE&biw=1024&bih=590

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, hp8 είπε

δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις Στο χωριό για στρώσιμο δαπέδου και πλακάκι μετά , έβαλα αυτό (περλιτη 3mm) με την αναλογία τσιμέντου που απαιτείται και ελάχιστη άμμο  (όχι θαλάσσης) και πλαστικό πλέγμα για συνοχή

https://www.google.gr/search?hs=kla&q=PERLOROCK+3&tbm=isch&source=univ&client=ubuntu&sa=X&ved=2ahUKEwjZ9p-_15XjAhUzxMQBHfB_A-oQ7Al6BAgAEBE&biw=1024&bih=590

Ουσιαστικά θέλω να σηκώσω και να δώσω κλίσεις σε ένα χώρο που θα κάνω και ένα σιφόνι στη μέση (για αυτό και τα 10 εκατοστά) για να αποχετευονται τα νερά. Εν συνέχεια από πάνω θα μπει πλακάκι. 

Επεξ/σία από paylidis

3 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ουσιαστικά θέλω να σηκώσω και να δώσω κλίσεις σε ένα χώρο

μίλα μαζί τους  https://marmoline.gr/el/categories/etoimoi-sovades-domika-episkeyastika-veltiotika/products/diogkomenos-perlitis-se-kokkoys-megethoys-3-5-mm

• Like 1

1 ώρα πριν, hp8 είπε

Αναφέρει οτι

• Εάν επιθυμείτε να επικολλήσετε πλακίδια ή  ασφαλτόπανα πάνω στην  επιφάνεια περλιτοδέματος, αυτή πρέπει προηγουμένως να  επιστρωθεί με τσιμεντοκονία. Πριν εφαρμοστεί η τσιμεντοκονία, η επιφάνεια του περλιτοδέματος πρέπει να διαβρεχτεί.

οποτε μάλλον δε μου κάνει καθώς θα ανοίξω πιο πολύ δουλειά από ότι πρέπει 

7 ώρες πριν, paylidis είπε

Ουσιαστικά θέλω να σηκώσω και να δώσω κλίσεις σε ένα χώρο που θα κάνω και ένα σιφόνι στη μέση (για αυτό και τα 10 εκατοστά) για να αποχετευονται τα νερά. Εν συνέχεια από πάνω θα μπει πλακάκι. 

Για να βάλεις πλακάκι απαιτείται τέλεια αλφαδιά στο τσιμέντο την οποία δεν μπορούν να κάνουν και επαγγελματίες.Για αυτό και οι επαγγελματίες πλακάδες  πρώτα ρίχνουν μπετό και μετά αλφαδιάζουν από πάνω 2-3 πόντους  με τσιμεντοκονία.

Μπορείς να το ρισκάρεις απλά πρώτα πάρε καλές αλφαδειές με στραντζαριστές πήχες 2χ2 εκατοστών και πηχτό μπετό Μόλις τραβήξεις λίγο καλό ξύσιμο με αιχμηρή πήχυ σε όλα την επαφάνεια ώστε να γίνει τελείως επίπεδη χωρίς κανένα εξόγκωμα.

• Like 2

29 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Για να βάλεις πλακάκι απαιτείται τέλεια αλφαδιά στο τσιμέντο την οποία δεν μπορούν να κάνουν και επαγγελματίες.Για αυτό και οι επαγγελματίες πλακάδες  πρώτα ρίχνουν μπετό και μετά αλφαδιάζουν από πάνω 2-3 πόντους  με τσιμεντοκονία.

Μπορείς να το ρισκάρεις απλά πρώτα πάρε καλές αλφαδειές με στραντζαριστές πήχες 2χ2 εκατοστών και πηχτό μπετό Μόλις τραβήξεις λίγο καλό ξύσιμο με αιχμηρή πήχυ σε όλα την επαφάνεια ώστε να γίνει τελείως επίπεδη χωρίς κανένα εξόγκωμα.

Οι αυτοεπιπεδουμενες τσιμετνοκονιες που πουλάνε μήπως εξυπηρετούν καλύτερα;;

Καλησπέρα

Προσπαθώ να κάνω τρύπες σε πλακάκια και βλέπω ότι το τρυπάνι ζορίζεται πολύ.

Τα πλακάκια είναι αυτά:
ASPEN BIANCO και ASPEN FUME :  "ΓΡΑΝΙΤΗΣ 31x62 Α' ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ DIGITAL HD ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ V3 ΔΕΙΚΤΗ ΑΝΤΙΟΛΗΣΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ R10,  
Πάστα: ΠΟΡΣΕΛΑΝΑΤΗ"
http://www.em-mak.gr/default.aspx?catid=241&section=products

Το τρυπάνι είναι αυτό:
BOSCH PSB EXPERT LI-2 1.5Ah 18V ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ
https://www.skroutz.gr/s/9024162/Bosch-PSB-Expert-Li-2.html

Χρησιμοποίησα τρυπανάκια (μύτες) για πέτρα και κάτι άλλα stanley που όμως είναι για τούβλο.  Πρώτα έκανα τρύπα με 4άρι και μετά από πάνω με 6άρι.  Ακόμα κι έτσι μου πήρε κανα 5λεπτο η κάθε τρύπα, πιέζοντας όσο μπορούσα, στις πιο γρήγορες στροφές, και στο κρουστικό.

Είναι φυσιολογικό να παίρνει τόση ώρα για μια τρύπα?  Μήπως χρειάζομαι άλλα τρυπανάκια?

Με το ίδιο τρυπάνι έκανα πανεύκολα μια διαμπερή τρύπα σε τοίχο (τούβλο).  Ένας μάστορας που είχα δεν το πίστευε ότι θα τα κατάφερνε, αλλά τον τρύπησε σα βούτηρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, bobptz είπε

Καλησπέρα

Προσπαθώ να κάνω τρύπες σε πλακάκια και βλέπω ότι το τρυπάνι ζορίζεται πολύ.

Τα πλακάκια είναι αυτά:
ASPEN BIANCO και ASPEN FUME :  "ΓΡΑΝΙΤΗΣ 31x62 Α' ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ DIGITAL HD ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ V3 ΔΕΙΚΤΗ ΑΝΤΙΟΛΗΣΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ R10,  
Πάστα: ΠΟΡΣΕΛΑΝΑΤΗ"
http://www.em-mak.gr/default.aspx?catid=241&section=products

Το τρυπάνι είναι αυτό:
BOSCH PSB EXPERT LI-2 1.5Ah 18V ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ
https://www.skroutz.gr/s/9024162/Bosch-PSB-Expert-Li-2.html

Χρησιμοποίησα τρυπανάκια (μύτες) για πέτρα και κάτι άλλα stanley που όμως είναι για τούβλο.  Πρώτα έκανα τρύπα με 4άρι και μετά από πάνω με 6άρι.  Ακόμα κι έτσι μου πήρε κανα 5λεπτο η κάθε τρύπα, πιέζοντας όσο μπορούσα, στις πιο γρήγορες στροφές, και στο κρουστικό.

Είναι φυσιολογικό να παίρνει τόση ώρα για μια τρύπα?  Μήπως χρειάζομαι άλλα τρυπανάκια?

Με το ίδιο τρυπάνι έκανα πανεύκολα μια διαμπερή τρύπα σε τοίχο (τούβλο).  Ένας μάστορας που είχα δεν το πίστευε ότι θα τα κατάφερνε, αλλά τον τρύπησε σα βούτηρο.

Τα απλά διαμαντοτρύπανα ζορίζονται πολύ στα πλακάκια. Ένα καλό τρυπάνι για πλακάκι κοστίζει περίπου 30€. Αν θέλεις κάτι για 2-3 τρύπες, δες τρυπάνι τύπου λόγχη.

https://images.app.goo.gl/CKRz84d3VKCxw99J7

Εννοείται ότι μιλάμε με δράπανο μπαταρίας, χωρίς κρούση και με συνεχή ψύξη του τρυπανιού.

Επεξ/σία από Alejandro
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...