bill999r Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Gatilaras είπε χωρο ανετα για ενα wc 1μιση *1μιση,απλα το θεμα Μόνο μια πόρτα έχει το συγκεκριμένο σπίτι;Αν έχει δύο πόρτες μπορείς να καταργήσεις τη μια κ κολλητά να κάνεις το νέο wc. Για το ύψος πολύ σωστά το σκέφτεσαι να κάνεις σιδεροκατασκευη κ πάνω χτίζεις με ότι θες. Πάντως το πιο γρήγορο κ οικονομικό είναι να θυσιάσεις κάποιον χώρο στο εσωτερικό του σπιτιού, προς την πλευρά του βόθρου, κ να φτιάξεις μέσα ένα μικρό wc μιας κ οι διαστάσεις είναι πολύ μικρές. Κ να ξέρεις σε αυτές τις διαστάσεις μπορείς πέρα από λεκάνη νιπτήρα, με ένα σιφώνι στο πάτωμα μπορεις να το χρησιμοποιείς κ για ντουζ. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2019 από bill999r
ParhsG Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 54 λεπτά πριν, divo είπε Γενικα θα σου ελεγα οτι ολα ανοίγονται. Σε τετοιες περιπτωσεις πας μονο σε τοπικο μηχανικο που θα το αναλαβει. Λεω για τοπικο διοτι κατα τοπους ειχαν διαφορετικο τροπο που έκτιζαν τα πετρινα. Πχ στο σπιτι μου Αττικη, ειναι ο κατω οροφος πετρινος με λασπη. εχει διαφορετικο κτίσιμο με τα σπιτια που ειδα ας πουμε στη Χιο που ειχαν στις ακρες τους κατι σαν σφήνες τεραστιες, για να συγκρατουν τα τουβαρια. Οπως διαφορετικος τροπος ειναι το κτησιμο με αμμο θαλασης που εκαναν στην Αιγινα καποια στιγμη ρωτησα μηχανικο για το αν γινεται να ανοιξω κομματι απο τοιχο, κατι αναλογο με την πορτα που θες, και η απαντηση ηταν ναι. Στο κομματι αυτο μπαινουν υποστυλωματα και δεν μιλαμε για σεναζια πλεον στη πορτα αλλα για δοκαρια. Θελει διαδικασια αλλα ναι ανοιγεται. Τι εννοεις σκληρη κολληση? Αν εννοεις για το χαλκοσωληνα μεταξυ του κολληση χαλκου κανονικα με καλαι δεν αλλαζει κατι. καλο βεβαια θα ειναι να μην εχεις κολλησεις σε μερη που ειναι κατω απο τα πλακακια. Αυτο που θελουμε ειναι απο τη μια να εχει χωρο ο χαλκος να διασταλει χωρις να σπρώξει ιδιαιτερα την τσιμεντοκονια. Και περλιτη να του βαλεις απο πανω θα κανει δουλεια. Στα δικα μου εχω βαλει σε σωλήνα που αναγκαστικα επρεπε αν μπει στο πατωμα καθετα στο δωματιο φελιζολ γυρω γυρω και περλιτη απο πανω. αλλα σε εμένα ηταν παλιο μωσαικο στο οποιο μετα θα εμπαινε πλακακι. Δεν ειχα τσιμεντοκονια. και δεν ηξερα και τι αλλο θα μπορουσα να κανω. Εχω δει επισης να χρησιμοποιουν ευκαμπτη χαλκοσωληνα και να την περνανε μεσα σε σωληνα πλαστικη. και αυτο καλο ειναι γιατι απο τη μια αν γινει κατι και τρυπήσει θα δεις το νερο στις απολήξεις και δεν θα σου παει στο πατωμα. Και απο την αλλη αν χαλασει μπορεις να την βγαλεις. Δεν εχει γωνιες. Απλα επειδη επρεπε να μεταφερθουν καποια σωματα εκανε κοληση με οξυγονο και map gas οχι το κλασικο με καλαι
troi.g Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, Gatilaras είπε Δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλο αλλα εχει χωρο ανετα για ενα wc 1μιση *1μιση,απλα το θεμα μου ειναι οτι μεσα δεν θελω να κανω πολλα μερεμετια γι'αυτο σκεφτομουν κατι τετοιο.Μηχανικους που ρωτησα( εμπλεκονται στην τωρινη δουλεια μου ) μου το απεκλεισαν ολοι σαν πολυ δυσκολο εως αδυνατο.Η 2η σκεψη ειναι η εξης ενα 2ο εξωτερικο αλλα κολλητα με τη βεραντα του σπιτιου ωστε π.χ. τον χειμωνα να μην χρειαζεται να βγεις με ομπρελα για να πας να κανεις την αναγκη σου στο αλλο μπανιο. και σκεφτομουν τσιμεντοβαση να ερθει στο ιδιο υψος με τη βεραντα,σκελετος και γυψοσανιδα για να κρατησω το κοστος και τον κοπο χαμηλα. Αν το κάνεις εξωτερικό, τότε μόνο ytong ή τσιμεντοσανιδα, αν δεν θες να μπλέξεις με χτισίματα.
troi.g Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, ParhsG είπε Απλα επειδη επρεπε να μεταφερθουν καποια σωματα εκανε κοληση με οξυγονο και map gas οχι το κλασικο με καλαι Και map gas και οξυγόνο δύσκολο, εννοώ ότι και τα δύο βγάζουν φωτιά. Όπως σου είπε και ο divo , οπωσδήποτε να βάλεις κάτι για συστολοδιαστολες (σπιράλ ή αρμαφλεξ ) και πρεσαρισμα της εγκατάστασης.
ParhsG Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, troi.g είπε Και map gas και οξυγόνο δύσκολο, εννοώ ότι και τα δύο βγάζουν φωτιά. Όπως σου είπε και ο divo , οπωσδήποτε να βάλεις κάτι για συστολοδιαστολες (σπιράλ ή αρμαφλεξ ) και πρεσαρισμα της εγκατάστασης. Βεργα εβαλε μια μεγαλη και κατι σαν ελατηριο οταν το κολαγε μεσα στη σωληνα. Λεει οτι επειδη ειναι μονιμο ειναι πιο ασφαλες Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2019 από ParhsG 1
stelios18120 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, ParhsG είπε Βεργα εβαλε μια μεγαλη και κατι σαν ελατηριο οταν το κολαγε μεσα στη σωληνα. Λεει οτι επειδη ειναι μονιμο ειναι πιο ασφαλες Μία χαρά είναι αυτό που σου έκανε. Η καλύτερη κολληση είναι, οπότε είσαι οκ. 8 ώρες πριν, divo είπε λογικα καλαι εχει βαλει εκτος αν εβαλε βεργα μπρουτζο. οτι και να εβαλε απο αυτα καλο ειναι. Αλλα σε αυτά όταν μπει ο @stelios18120 😉Πρεσάρισμα θα σου κάνει πριν το κλείσει; Τώρα το είδα 😋 Του έκανε κανονικά κολληση ο υδραυλικός, οπότε είναι οκ. 😉 9 ώρες πριν, troi.g είπε Αν το κάνεις εξωτερικό, τότε μόνο ytong ή τσιμεντοσανιδα, αν δεν θες να μπλέξεις με χτισίματα. Ytong καλύτερα επειδή η τσιμεντοσανίδα είναι αρκετά ακριβή. (σε σχέση με ytong πάντα) Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2019 από stelios18120
swstost Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Βάζουμε γυψοσανίδα για να χωρίσουμε δωμάτιο για τον μικρό και θα χρειαστούμε μία συρόμενη πόρτα. Επειδή θα μπει σχετικά καλή μόνωση στη γυψοσανίδα, ο γυψοσανιδάς μας πρότεινε να φτιάξουμε μία πόρτα αντί να πάμε για έτοιμη από πχ Leroy / Praktiker, για να είναι καλύτερη ποιότητα. Ρωτήσαμε 3-4 μαραγκούς που ξέρουμε ή μας πρότειναν, οι οποίοι ή δεν κάνουν πόρτες ή δεν προλαβαίνουν. Μήπως υπάρχει καμία πρόταση για καλό μαραγκό που να κάνει συρόμενες πόρτες με νορμάλ τιμές?
soteras Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Στις 28/6/2019 στις 12:34 ΠΜ, panos4tw είπε Η πορτα του μπαλκονιου ειχε καποιο προβλημα και σε καποιες περιπτωσεις το πομολο εμενε στη θεση που φαινεται στη φωτο με αποτελεσμα να μην ανοιγει και να θελει λιγο βιαιο δουλεμα στο πομολο για να λειτουργησει. Νομιζοντας οτι απλα λασκαρε καποια βιδα, δοκιμασα να σφιξω τις βιδες στην εσωτερικη μερια της κλειδαριας (αυτη που βλεπει την κασα). Προς στιγμη νομισα οτι διορθωθηκε, αλλα λιγο αργοτερα η πορτα ξαναεμφανισε το προβλημα και πλεον δεν ανοιγει καν οτι και να κανω. Δοκιμασα να ριξω λιγο Wd40 και να σπρωξω τη γλωσσα με πλαστικη καρτα τυπου πιστωτικης. Εχετε καμια ιδεα?:X το πιο πιθανο ειναι να εχει κολησει τελειως η γλωσσα της κλειδαριάς.Απο την εξω μεριά υπαρχει τροπος να πας μηπως βάλεις ενα απο εξω να τραβαει και εσυ να σπρωχνεις η να την κοπανησεις λιγο απο την εξω μεριά μπας και εχει κολησει. Επίσης αμα αντι για πομολο γυρισεις το κλειδι να την ανοιξει πως αντιδρα μπας και εχει χαλασει ο μανισχμος απο το πομολο. ασχετο αλλα δεν πιστευω το πειρακι κατω στην πορτα να το εχεις κατεβασμενο γτ τοτε δεν θα ανοιξει ποτε η πορτα 1
panos4tw Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 5 ώρες πριν, soteras είπε το πιο πιθανο ειναι να εχει κολησει τελειως η γλωσσα της κλειδαριάς.Απο την εξω μεριά υπαρχει τροπος να πας μηπως βάλεις ενα απο εξω να τραβαει και εσυ να σπρωχνεις η να την κοπανησεις λιγο απο την εξω μεριά μπας και εχει κολησει. Επίσης αμα αντι για πομολο γυρισεις το κλειδι να την ανοιξει πως αντιδρα μπας και εχει χαλασει ο μανισχμος απο το πομολο. ασχετο αλλα δεν πιστευω το πειρακι κατω στην πορτα να το εχεις κατεβασμενο γτ τοτε δεν θα ανοιξει ποτε η πορτα Χεχ οχι το πειρακι στην κατω μερια της πορτας ειναι σηκωμενο:) Το κλειδι δεν γυρναει πληρως, νομιζω εχει την ιδια συμπεριφορα με το πομολο. Απ' εξω μπορω να παω ναι, να την κοπανησω απ' εξω αλλα προς πια μερια; Αν παρω ενα δραπανοκατσαβιδο και τυπησω την κλειδαρια με τρυπανι για μεταλλα...θα βοηθησει;
bobptz Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Το μάρμαρο πως κόβεται? Με τροχό? Μπορώ να το χαράξω λίγο και μετά να το χτυπήσω να χωρίσει? Η πρέπει ο τροχός να το περάσει τελείως ? Έχω ένα κομμάτι μάρμαρο (γιαννιώτικο) που το προόριζα για σοβαντεπί. Δηλ πλάτος περίπου 10 cm, φάρδος 2 cm και μήκος κάπου 50 cm. Θέλω να το κόψω σε κομμάτια μήκους καπου 15 cm.
bill999r Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Ναι κόβεται αλλά θα γεμίσει ο τόπος σκόνη. Ρίξε λίγο νερό κατά τη διαδικασία.
TheGrisGrisMan Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Καλησπερα... Μήπως ξέρει ο Στελάρας ή καποιος να μου πει αν αυτά τα δυο μπορούν να βαφτούν και αν ναι με τι χρωμα/τρόπο; (Σκεφτομαι λευκό ή μπλε τύπου Αιγαίο, ματ και στις δυο περιπτώσεις) Είναι μια γλάστρα (;) και μια ζαρτινιερα, δυστυχως δεν έχω ιδεα πως λέγεται το υλικό απο το οποίο είναι φτιαγμένα. Ειναι τα κλασικά παντως... Thanks for your time προκαταβολικά...
stelios18120 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 19 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε Καλησπερα... Μήπως ξέρει ο Στελάρας ή καποιος να μου πει αν αυτά τα δυο μπορούν να βαφτούν και αν ναι με τι χρωμα/τρόπο; (Σκεφτομαι λευκό ή μπλε τύπου Αιγαίο, ματ και στις δυο περιπτώσεις) Είναι μια γλάστρα (;) και μια ζαρτινιερα, δυστυχως δεν έχω ιδεα πως λέγεται το υλικό απο το οποίο είναι φτιαγμένα. Ειναι τα κλασικά παντως... Thanks for your time προκαταβολικά... Με κανονικό πλαστικό χρώμα όπως βάφουμε τους τοίχους, αν θέλεις βαλε πλαστικό χρώμα εξωτερικών χωρων για λίγο μεγαλύτερη αντοχή. (σου απάντησε πλήρως και ο divo βέβαια) 1 1
Moderators stormrain Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Παιδια ακολουθει μαλλον χαζη ερωτηση. Εχω πλυντηριο ρουχων που ανοιγει απο πανω. Οταν ακουμπαω το μεταλλικο καπακι του καδου (αφου ανοιξω το κυριως καπακι), νιωθω μια αισθηση σα να γαργαλαει τα δαχτυλα μου. Υπαρχει περιπτωση να υπαρχει διαρροη ρευματος? Ελεγα μηπως ειναι η ιδεα μου οποτε το εβγαλα απο την πριζα και δεν υπαρχει αυτη η αισθηση.
stelios18120 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 41 λεπτά πριν, stormrain είπε Παιδια ακολουθει μαλλον χαζη ερωτηση. Εχω πλυντηριο ρουχων που ανοιγει απο πανω. Οταν ακουμπαω το μεταλλικο καπακι του καδου (αφου ανοιξω το κυριως καπακι), νιωθω μια αισθηση σα να γαργαλαει τα δαχτυλα μου. Υπαρχει περιπτωση να υπαρχει διαρροη ρευματος? Ελεγα μηπως ειναι η ιδεα μου οποτε το εβγαλα απο την πριζα και δεν υπαρχει αυτη η αισθηση. Ξαναβαλε την στην μπριζα κανονικά και ακούμπησε την συσκευή με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι. Αν ανάψει φωτάκι σημαίνει διαρροή ρεύματος. Αν όχι ιδέα σου είναι. (κατά πάσα πιθανότητα όμως θα έχει διαρροή ρεύματος αν νιώθεις γαργαλητο η μούδιασμα μικρό όταν την ακουμπάς) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις