Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

26 λεπτά πριν, troi.g είπε

Βάσει χαρακτηριστικών δείχνει μια χαρά. Δε το έχω δουλέψει , εγώ θα σου πρότεινα αυτό. Του έχουμε πιει το αίμα και είναι μια χαρά. (Εμείς έχουμε το dfr το οποίο άλλαζει μπροστά το τσοκ για να παίρνει και  τα απλά τρυπάνια). Γενικά πιστεύω ότι τα bosch είναι καλύτερα σε μικρά σκαπτικά, ενώ η makita στα μεγάλα δεν παίζεται.

https://www.skroutz.gr/c/950/skaptika-diatritika/m/45/Bosch.html?keyphrase=2-26&o=bosch+2-26&order_by=pricevat&order_dir=asc

Ποια εκδοση προτεινεις απο αυτες;

26 λεπτά πριν, DrLo είπε

Το έχω αυτό.

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει για να ρίξω τοίχο. Σοβά φυσικά και δεν έχει πρόβλημα.

Το σκληρότερο πράγμα που έχω σπάσει με αυτό είναι μαρμάρινος νεροχύτης (βαρύς) οπότε δε βλέπω γιατί να έχει το παραμικρό προβλημα με τα τούβλα αν έχεις το κατάλληλο καλέμι.

PS: (κάνει θόρυβο - όπως όλα φαντάζομαι - θέλει ωτοασπίδες)

Για τρυπημα ειναι ισιος ο αξονας γενικα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Για τρυπημα ειναι ισιος ο αξονας γενικα;

Δε το έχω πάρα πολύ καιρό.

Το έχω χρησιμοποιήσει κυρίως για σπασίματα/ψιλογκρεμίσματα και έχω κάνει μόνο 2-3 τρύπες διαμπερείς σε τοίχους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεν έχω εικόνα πως είναι ένας "μη ίσιος" αξονας για να καταλάβω τι ακριβώς ρωτάς.

Επεξ/σία από DrLo

1 λεπτό πριν, DrLo είπε

Δε το έχω πάρα πολύ καιρό.

Το έχω χρησιμοποιήσει κυρίως για σπασίματα/ψιλογκρεμίσματα και έχω κάνει μόνο 2-3 τρύπες διαμπερείς σε τοίχους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεν έχω εικόνα πως είναι ένας "μη ίσιος" αξονας για να καταλάβω τι ακριβώς ρωτάς.

Οτι ειναι καπως σαν εκκεντρο. Δηλαδη τρυπας και ταλαντωνεται το τρυπανι 

Μόλις τώρα, ParhsG είπε

Οτι ειναι καπως σαν εκκεντρο. Δηλαδη τρυπας και ταλαντωνεται το τρυπανι 

Ναι καταλαβαίνω αυτό (το έχω παρατηρήσει σε μικρο δραπαπανοκατσάβιδο Lidl) αλλά εννωω σε τέτοια επόνυμα και μεγάλα εργαλεία δε το έχω δει ποτέ.

Σίγουρα δεν ήταν σε βαθμό που να με έκανε να το προσέξω.

Θα το δοκιμάσω ξανά αυριο και θα το προσέξω και θα σου πω.

3 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ναι καταλαβαίνω αυτό (το έχω παρατηρήσει σε μικρο δραπαπανοκατσάβιδο Lidl) αλλά εννωω σε τέτοια επόνυμα και μεγάλα εργαλεία δε το έχω δει ποτέ.

Σίγουρα δεν ήταν σε βαθμό που να με έκανε να το προσέξω.

Θα το δοκιμάσω ξανά αυριο και θα το προσέξω και θα σου πω.

Ναι ειδικα αν θες να τρυπησεις με λεπτο για ξυλο κτλ ειναι ενοχλητικό λιγο ή με ποτήρι

Ρε παιδιά για να μην ανοίγω καινούριο θέμα τσάμπα, ας ρωτήσω για αρχή εδώ που ξέρετε για εργασίες κλπ

Μου αφήνει ο παππους μου ένα υπόγειο του μαγαζιού του το οποίο έχει είσοδο μέσα απο το μαγαζί. Θέλω να το μετατρέψω (το υπόγειο μόνο, έχει δικά του χαρτιά) σε κατοικία και να δημιουργήσω είσοδο στο δρόμο. Που πρέπει να απευθυνθώ; Πολιτικό μηχανικό; Αρχιτέκτονα; Ξέρει κανένας κανένα γραφείο να πάρω τηλ να ρωτήσω; 

2 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Ναι ειδικα αν θες να τρυπησεις με λεπτο για ξυλο κτλ ειναι ενοχλητικό λιγο ή με ποτήρι

Εντάξει, περισσότερο με χαλάει η ιδέα παρά ότι δημιουργεί κάποιο πραγματικό πρόβλημα.

Από τη στιγμή που "πατήσει" η άκρη στο ξύλο δεν έχει κάποιο ιδιάιτερο πρόβλημα.

Με ποτήρι δε το έχω δοκιμάσει γιατί δεν έχω ποτήρι με εξαγωνο στέλεχος.

15 λεπτά πριν, jackess είπε

Ρε παιδιά για να μην ανοίγω καινούριο θέμα τσάμπα, ας ρωτήσω για αρχή εδώ που ξέρετε για εργασίες κλπ

Μου αφήνει ο παππους μου ένα υπόγειο του μαγαζιού του το οποίο έχει είσοδο μέσα απο το μαγαζί. Θέλω να το μετατρέψω (το υπόγειο μόνο, έχει δικά του χαρτιά) σε κατοικία και να δημιουργήσω είσοδο στο δρόμο. Που πρέπει να απευθυνθώ; Πολιτικό μηχανικό; Αρχιτέκτονα; Ξέρει κανένας κανένα γραφείο να πάρω τηλ να ρωτήσω; 

Σε πολιτικό μηχανικό για άδεια.

Θα σου πει τη διαδικασία κ το κόστος.

Στις 27/6/2019 στις 12:21 ΜΜ, bobptz είπε

Σκέφτομαι να βάλω λίγο laminate σε μερικά σημεία στον τοίχο, για ομορφιά αλλά κυρίως για να προστατέψω από φθορές.  Όχι όλο τον τοίχο, πχ μισό με ενάμισι τετραγωνικό μέτρο σε κάθε περίπτωση.   Πχ εκεί που βάζουμε το καροτσάκι της λαΊκής, εκεί που τρώνε τα παιδιά και πιτσιλάνε συνέχεια τροφές στον τοίχο, κτλ.

Μιλώντας με φίλο σκεφτήκαμε ότι υπάρχει επίσης η μελαμίνη και το plywood.  Για τη δουλειά που το θέλω (να καλύψω μικρό μέρος του τοίχου, για να το προστατέψω αλλά και να δείχνει ωραίο), τι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσω?

4 λεπτά πριν, bill999r είπε

Σε πολιτικό μηχανικό για άδεια.

Θα σου πει τη διαδικασία κ το κόστος.

Ευχαριστώ θα ψαξω για καναν τετοιο και ελπιζω το κοστος να μην ειναι εξωφρενικό.

3 λεπτά πριν, jackess είπε

Ευχαριστώ θα ψαξω για καναν τετοιο και ελπιζω το κοστος να μην ειναι εξωφρενικό.

Μάλλον θα είναι.... 

Γιατί θα χρειαστεί αλλαγή χρήσης φαντάζομαι οπότε πας για οικοδομική άδεια.

Πάνω κάτω 1000 ευρώ περίπου σε περίπτωση που θες οικοδομική αδεια.

Αλλιώς πολύ φθηνότερα

Σε σωλήνες καλοριφέρ χρειάζεται μόνωση ή όχι; Επειδη αλλαξε σωμα σε μερικά σημεία για λίγα μετρα ο υδραυλικός αλλα εβαλε χαλκοσωληνες με πλαστικό χωρίς μονωση γυρω γυρω για 1-2 μέτρα (δεν εχει μπει πάτωμα)

3 λεπτά πριν, bill999r είπε

Αν είναι σε εσωτερικό χώρο όχι μιας κ οι σωλήνες αποδίδουν κ αυτοί θερμότητα στο περιβάλλον. Αν είναι σε εξωτερικό χώρου απαραίτητα.

Απλά μηπως για να μην ειναι σε επαφη κατευθειαν με δομικα υλικά. Αν και εκει θα μπει ξυλινο μαλλον

30 λεπτά πριν, bobptz είπε

Για τη δουλειά που το θέλω (να καλύψω μικρό μέρος του τοίχου, για να το

Εγώ θα έβαζα osb 

Θα ζεστάνει κ θα ομορφυνει τον χώρο.

Βέβαια είναι κ θέμα γούστου κ τι αρέσει σε εσένα

1 λεπτό πριν, ParhsG είπε
6 λεπτά πριν, bill999r είπε

Αν είναι σε εσωτερικό χώρο όχι μιας κ οι σωλήνες αποδίδουν κ αυτοί θερμότητα στο περιβάλλον. Αν είναι σε εξωτερικό χώρου απαραίτητα.

Απλά μηπως για να μην ειναι σε επαφη κατευθειαν με δομικα υλικά. 

Σε άμεση επαφή δεν μπορεί να είναι.

Σίγουρα η σωλήνα θα στηρίζεται σε στηρίγματα στον τοίχο.

Αν μπει ξύλο κ πάλι δεν θα ακουμπάει άμεσα

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...