Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Ο πλακας ειπε πως θα τη φερει ορθη. Ο υδραυλικος λεει να μπει μεσα στο τοιχο.

Δε βλέπω να προτείνει κανείς στεγανωση πριν τα πλακάκια, δε περνάς κανα επαλειφόμενο τσιμεντοειδές περιμετρικά της μπανιέρας? Ειδικά στον εσωτερικό τοίχο, οι αρμοι των πλακιδίων απορροφούν νερό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, divo είπε

υποτίθεται οτι αυτα τα εχει προτείνει ηδη ο πλακας πριν ακομα βαλει τα πλακακια. οχι μονο στη μπανιερα αλλα και σε ολοκληρο το μπανιο. Ιδιως για κατω.. φτηνό υλικο και πολυ καλη δουλεια  κανα 15-20€ το σακι και 15€ το revinex. για γυρω στα 20τετρ. επιφανεια.

Δε μου εχει πει κατι θα του το πω κολλα ακ20 παντως μου δωσαν

Επεξ/σία από ParhsG

36 λεπτά πριν, panostom είπε

Για να δούμε ιδέες

Θέλω να κλείσω το μόντεμ με το ups του σε κουτί ασφαλείας, να καθυστερεί την παραβίασή του για να διακοπεί η τηλεφωνική σύνδεση. Στην πλάτη του κουτιού θα είναι η πρίζα που το τροφοδοτεί καθώς και το παλιό καλό δίκλωνο καλώδιο του τηλεφώνου. Και θα το βιδωσω με 10αρες βίδες για να μην ξεκολλάει εύκολα με το τράβηγμα

Καμία ιδέα για να ξεκινήσουμε από χαμηλό κόστος, πριν πάμε κατευθείαν σε ερμάριο των 50€; 

Με απασχολεί να έχει γερούς μεντεσέδες και από τη μερία που θα ανοίγει είτε κλειδαρά είτε θα βάλω λουκέτο

Μήπως να κοιτάξεις για χρηματοκιβώτιο, εάν σε βολεύει το μέγεθος ξεμπερδευεις εύκολα.

https://www.skroutz.gr/c/304/xrhmatokivotia.html?o=χρηματοκιβωτια+ασφαλειας&order_by=pricevat&order_dir=asc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/6/2019 στις 8:11 ΜΜ, troi.g είπε

Μήπως να κοιτάξεις για χρηματοκιβώτιο, εάν σε βολεύει το μέγεθος ξεμπερδευεις εύκολα.

https://www.skroutz.gr/c/304/xrhmatokivotia.html?o=χρηματοκιβωτια+ασφαλειας&order_by=pricevat&order_dir=asc

Ναι 

Επεξ/σία από panostom

Μόλις τώρα, panostom είπε

Ναι κοιταζω και για χρηματοκιβωτιο κατευθειαν, αλλα ταυτοχρονα δε μπορω να προσδιορισω ποσο θα επηρεασει το wifi το 1χιλιοστο μεταλλο. Ναι μεν εχω περασει ethernet σ ολα τα δωματια, αλλα χρησιμοποιουμε και τα κινητα

Προφανώς θα επηρεάσει λίγο, αλλά ότι κατασκευή και να κάνεις, λογικά θα είναι μεταλλική, απλά με αυτό το έβαλες και τελείωσες. Αν θες ,όταν είσαι σπίτι, μπορείς να ανοίγεις την πόρτα.

• Thanks 1

Πρώτα απόλα πρέπει να σκεφτείς τι μέγεθος κινδύνου υπάρχει ώστε να προσδιορίσεις και πόσο ασφάλεια θέλεις.

Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς θέλεις να κάνεις αλλά άμα είναι για κλέφτες θα πρέπει να βάλεις ένα κουτί από λαμαρίνα τουλάχιστον 6mm και συγκολλημένο με συνεχόμενο γαζί. Θα είναι πολύ γερό.

Εννοείται βέβαια ότι από το wifi δεν θα περνάει τίποτα έτσι εκτός αν το κλείνεις το κουτί μόνο όταν λείπεις αν και είναι μπελάς κατεμέ.

Θα μπορούσες βέβαια να ανοίξεις μια μικρή τρύπα στο κουτί ώστε να χωράει να περάσει μόνο η κεραία του μόντεμ και να μένει έξω μόνιμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/6/2019 στις 8:28 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Πρώτα απόλα πρέπει να σκεφτείς τι μέγεθος κινδύνου υπάρχει ώστε να προσδιορίσεις και πόσο ασφάλεια θέλεις.

Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς θέλεις να κάνεις αλλά άμα είναι για κλέφτες θα πρέπει να βάλεις ένα κουτί από λαμαρίνα τουλάχιστον 6mm και συγκολλημένο με συνεχόμενο γαζί. Θα είναι πολύ γερό.

Εννοείται βέβαια ότι από το wifi δεν θα περνάει τίποτα έτσι εκτός αν το κλείνεις το κουτί μόνο όταν λείπεις αν και είναι μπελάς κατεμέ.

Θα μπορούσες βέβαια να ανοίξεις μια μικρή τρύπα στο κουτί ώστε να χωράει να περάσει μόνο η κεραία του μόντεμ και να μένει έξω μόνιμα

Ο 

Επεξ/σία από panostom

28 λεπτά πριν, panostom είπε

Ο συναγερμος εκτος απο gsm κανει και επικοινωνια μεσω του τηλεφωνου. Οποτε για τα μερικα δευτερολεπτα που χρειαζονται να ειδοποιηθω, θελω να διασφαλισω οτι καποιος επιτηδειος δε θα παει με brute ενεργεια να κοψει απευθειας τα τηλεφωνικα καλωδια

Αν κάποιος θέλει να μπει, γιατί να μην κόψει τα καλώδια πριν μπει στο σπίτι? Τι τον εμποδίζει? Εάν θες τετοια διασφάλιση , υπάρχουν συναγερμοί που μπορούν να δεχθούν κινητό τηλέφωνο. Ρώτησε κάποιον με συναγερμούς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/6/2019 στις 9:13 ΜΜ, divo είπε

Αν ολη η ιστορια γινεται για το συναγερμο υπαρχουν πιο φτηνες και σιγουρες λυσεις. με κανα 25αρι 30αρι καθαριζεις. Γιατι να στο πω απλα στη Σαλαμινα πριν καμια 15αρια μερες που κλεψανε καταστημα, δεν πηγαν καν το ρουτερ. Κοψανε ολο το box απο εξω με 20 τηλεφωνα μεσα.

Ποιες λυσεις κυμαινονται σ αυτες τις τιμες;

Ε 

Επεξ/σία από panostom

8 ώρες πριν, divo είπε

προσωπικα, αν και δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τα τελευταια 6 χρονια, ειναι ζητημα να συναντουσα 1 στους 20 που να χρησιμοποιουσε σταγανωτικο πριν τα πλακακια. Στα δικα μου παντως και στο εξοχικο αλλα και οτι εχω φτιαξει εδω, κατω απο τα πλακακια εχει στεγανωτικο.

Η κολλα παντως που σου εδωσαν καλη ειναι για μπανιο. ειναι C2T1 ακριλική με γαλακτώματα. και κραταει παχος οπου χρειαστει αλλα και αρκετα ελαστικη, για τις συστολοδιαστολες..

Πιστευεις γενικα σε κολλες αυτης της ταξης θελει στεγανωση??εγω στα μπανια βασικα σε ολο το σπιτι εβαλα durostick gold, την προτεινουν για ενδοδαπεδια φαντασου ειναι και s1...

10 ώρες πριν, divo είπε

προσωπικα, αν και δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τα τελευταια 6 χρονια, ειναι ζητημα να συναντουσα 1 στους 20 που να χρησιμοποιουσε σταγανωτικο πριν τα πλακακια. Στα δικα μου παντως και στο εξοχικο αλλα και οτι εχω φτιαξει εδω, κατω απο τα πλακακια εχει στεγανωτικο.

Η κολλα παντως που σου εδωσαν καλη ειναι για μπανιο. ειναι C2T1 ακριλική με γαλακτώματα. και κραταει παχος οπου χρειαστει αλλα και αρκετα ελαστικη, για τις συστολοδιαστολες..

Δε θυμαμαι τι μου δωσαν για αρμους αλλα σκεφτομαι μηπως παρω τιποτα καλυτερο και για τη ντουσιέρα. Ο πλακάς δε μου ειπε ακριβως τι θα κανει αλλα οταν του ειπα αν θα βάλει γαλακτωμα ειπε ναι ( αντι για καλυτερο αρμο)

8 ώρες πριν, divo είπε

Υπαρχει πλακετα που μπαινει εξτρα στο συναγερμο, συνδεεται με καλωδιο τηλεφωνου και λειτουργει με σημα κινητης. Αυτες ειναι universal και κυμαίνονται απο 25-30 και λογικα υπαρχει και του συνεγερμου πλακετα που κανει τα αναλογα και παει κανα 100+

εγω στο εξοχικο εχω μια uni γιατι δεν εχω τηλεφωνο. Και επειδη το εχουν παρακανει οι εταιρειες κινητης με τις αναναιωσεις καθε 2 μηνες 10€. πηρα καρτα απο εξωτερικο με μια ανανεωση το χρονο.  αυτη δεν την εχω δοκιμασει ακομα αλλα σιγουρα δουλευει σε κινητο και στελνει και μνμ.

Έχεις αναφέρει τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, αλλά δεν κατάλαβα τη διαφορά μεταξύ τους.  Μπορείς να δώσεις links να δω λεπτομέρειες?

• Like 1

Παιδιά έχει αρχίσει να τρέχει νερό το air condition στο δωμάτιο μου, μάλλον έχει μαζέψει μέσα κάνα δυο κροκόδειλους και μερικά pokemon και έχει βουλώσει. Ερώτηση, μπορώ να κάνω κάτι εγώ με απλές διαδικασίες ή πρέπει να φωνάξω άνθρωπο να κάνει τη δουλειά; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...