Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φύγει απο το σπίτι που το είχα βάλει, ίσως να ήταν 12άρι το βύσμα, δε νομίζω μεγαλύτερο. Πάντως αυτό που λές για 3 σημεία στερέωσης θα βοηθήσει να μην κουνιέται πολύ ο σάκος στη χρήση που εναι εκνευριστικό.

Μόνο αν βάλεις παραπάνω απο 1 βύσμα πρόσεχε να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους (10xδιάμετρος διαβάζω)  για να έχουν την μέγιστη αντοχή. 

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το να χρησιμοποιήσεις ούπα 24mm για να κρεμάσεις 35 κιλά είναι κάτι παραπάνω από υπερβολή. Παίζει να σηκώνεις κάτι τόνους με αυτό.

Βάλε 10-12mm και θα είναι υπεραρκετά (αρκεί να πιάσει καλά το ούπα και να μην έχει βγει η τρύπα πιο μεγάλη)

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Το να χρησιμοποιήσεις ούπα 24mm για να κρεμάσεις 35 κιλά είναι κάτι παραπάνω από υπερβολή. Παίζει να σηκώνεις κάτι τόνους με αυτό.

Βάλε 10-12mm και θα είναι υπεραρκετά (αρκεί να πιάσει καλά το ούπα και να μην έχει βγει η τρύπα πιο μεγάλη)

Δεν ειναι απλα 35 κιλα, ο σακος δεχεται χτυπηματα, ενιοτε δυνατα, και κουνιεται περα δωθε...δεν κρεμαω ραφι. Παρολα αυτα μαλλον εχετε δικιο οτι τα 24mm ειναι υπερβολη οποτε λεω για 14-16mm για το οποιο μπορω να βρω φθηνο τρυπανι...απο εκει και πανω ακριβαινουν αποτομα~~

Δημοσ.

Το εσωτερικό πίσω μέρος μιας ντουλάπας είναι απλά ο τοίχος του δωματίου. Εκεί θα καρφώσω/βιδωσω ένα ξύλινο πηχακι πάνω στο οποίο (όπως και στα πλαινα) θα πατήσει μια επιφάνεια που θα χωρίσει του χώρο στα δύο (σαν ένα μεγάλο ραφι). Πέρα από βίδες/πρόκες στα πλαϊνά έβαλα για κόλλα. 

Για το πίσω μερος που το πηχακι θα πατάει πάνω σε τοίχο τι κόλλα μπορώ να βαλω για να πιάνει σε ξύλο και τοιχό; (ή είναι υπερβολή;)

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, DrLo είπε

Το εσωτερικό πίσω μέρος μιας ντουλάπας είναι απλά ο τοίχος του δωματίου. Εκεί θα καρφώσω/βιδωσω ένα ξύλινο πηχακι πάνω στο οποίο (όπως και στα πλαινα) θα πατήσει μια επιφάνεια που θα χωρίσει του χώρο στα δύο (σαν ένα μεγάλο ραφι). Πέρα από βίδες/πρόκες στα πλαϊνά έβαλα για κόλλα. 

Για το πίσω μερος που το πηχακι θα πατάει πάνω σε τοίχο τι κόλλα μπορώ να βαλω για να πιάνει σε ξύλο και τοιχό; (ή είναι υπερβολή;)

Όχι δεν είναι υπερβολή ειδικά αν η επιφάνεια είναι μεγάλη.

Με αυτήν που θα την βρεις και στα μεγάλα καταστήματα DIY θα κολλήσεις το πηχακι στον τοίχο. Δυο - τρία ουπατ με βίδες επιπλέον, συνιστώνται .......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο μπάνιο θέλουμε να κάνουμε ένα λεπτό διαχωριστικό τοιχάκι, από τη μια μεριά θα γίνει ντουζιέρα, από την άλλη θα έχω πλυντήριο / στεγνωτήριο.  Το τοιχάκι αυτό θα πιάνει από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι (ύψος 1.95 m), Θα είναι κάθετο στον κυρίως τοίχο (τούβλο). 

Χρησιμοποιήσαμε YTONG μήκους 60 cm και πλάτους 5 cm.  Άρα μαζί με το πλακάκι το τοιχάκι θα έχει πάχος κάπου 8 cm.  

IMG-20190617-073120.jpg

ΕΡΩΤΗΣΗ:    Αυτό το τοιχάκι, πλάτους μόλις 8 cm θα είναι αρκετά γερό?  Αν κάποιος πέσει με δύναμη πάνω του, θα γκρεμίσει?   

Μήπως να το ενισχύσουμε, να κολλήσουμε από δίπλα και 2ο στρώμα YTONG, ώστε να γίνει το πλάτος του τοίχου 12-13 cm ?  Και μάλιστα να προσέξουμε οι αρμοί του δεύτερου στρώματος YTONG να μπούνε στη μέση του πρώτου στρώματος YTONG?

Είμαι υπερβολικός?

Επεξ/σία από bobptz
Δημοσ.
8 ώρες πριν, DrLo είπε

Και βίδες και κόλλα, μάλλον είναι λίγο υπερβολή. Βάλε μόνο βίδες, υπάρχει περίπτωση πίσω από την ντουλάπα να είναι μπάνιο? εάν ναι, με προσοχή οι τρύπες σου.

8 ώρες πριν, DrLo είπε

Και βίδες και κόλλα, μάλλον είναι λίγο υπερβολή. Βάλε μόνο βίδες, υπάρχει περίπτωση πίσω από την ντουλάπα να είναι μπάνιο? εάν ναι, με προσοχή οι τρύπες σου.

8 ώρες πριν, DrLo είπε

Δημοσ.

Η πόρτα της ταράτσας είναι παλιά σιδερένια και από το μεσημέρι και μετά ζεματάει οπότε θα ήθελα να τη  μονώσω όσο γίνεται για να μην μπω στη διαδικασία να την αλλάξω.Υπάρχει κάτι να την ντύσω από μέσα; Είδα σε κάτι βίντεο από Αμερική που περνάνε στο ρολό της γκαραζόπορτας ένα πράγμα που μοιάζει κάπως με την ηλιοπροστασία που βάζουμε μέσα από το παρμπρίζ στα αυτοκίνητα ώστε να μην περνάει η ζέστη. Έχουμε κάτι αντίστοιχο και πως το ζητάμε;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Cosmonaut21 είπε

Η πόρτα της ταράτσας είναι παλιά σιδερένια και από το μεσημέρι και μετά ζεματάει οπότε θα ήθελα να τη  μονώσω όσο γίνεται για να μην μπω στη διαδικασία να την αλλάξω.Υπάρχει κάτι να την ντύσω από μέσα; Είδα σε κάτι βίντεο από Αμερική που περνάνε στο ρολό της γκαραζόπορτας ένα πράγμα που μοιάζει κάπως με την ηλιοπροστασία που βάζουμε μέσα από το παρμπρίζ στα αυτοκίνητα ώστε να μην περνάει η ζέστη. Έχουμε κάτι αντίστοιχο και πως το ζητάμε;

Αν την ντύσεις με εξηλασμένη πολυστερίνη?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Cosmonaut21 είπε

Δεν έχω κάτι να σου προτείνω, αλλα:

Γιατί να τη μονώσεις "από μέσα" και όχι "από έξω";

Θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

• Like 1
Δημοσ.

https://photos.app.goo.gl/qM96jn17ZHmZLj7q7

https://photos.app.goo.gl/sj8pwRRHvAsGigMd8

https://photos.app.goo.gl/UghvBmAPeev7pNDFA

Εδω ειναι απο τη ζημια που ελεγα. Του ειπα οτι θελω να ξερω αλλη φορα αν ειναι να γινει ζημια και οτι δε μου ειχε πει τιποτα και ειπε πως θα το μπαλώσει με ρητινουχα και μονο στοκο θα θελει μετα απο μπογιατζη. Απλα με ανησυχει το που θα πατησει το επισκευαστικο στο κεντο. 

Δημοσ.

Καλά, δεν έγινε και καμιά ζημιά για τη δουλειά που έγινε, όταν είναι μονός ο τοίχος, αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Λάθος του ήταν αν δε σε είχε ενημερώσει, και μεγαλύτερο λάθος του εάν μπηκε στη διαδικασία να σου πει ότι θα στο φτιάξει ο μπογιατζής, ενώ είναι γελοίο το μερεμετι αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, divo είπε

Ξεκινησα να σου γραψω οπως τα εχεις αλλα θεωρω οτι πρεπει να ξεκινησεις διαφορετικα.

Πρωτα απο ολα φωναζεις απαραιτητα μηχανικο για να δει την κολωνα. Με αυτα δεν παιζουμε ουτε τα φτιαχνουμε μονοι μας!! 

Η συνεχεια της που υπαρχει η αποκόλληση του τουβλου με το δοκαρι μη σε τρομαζει φτιαχνεται. Το ιδιο και το υπολοιπο κομματι που ειναι κολονα με τοιχος. Σε αυτα και στα δυο υαλοπλεγμα. Υπολογισε περιπου 20 ποντους δεξια και αριστερα απο τη ρωγμή και μετα σοβαντισμα. Τη λαδομπογια για μενα κακος πηγες να την βγαλεις απλα ηθελε τριψιμο και ενα καλο ασταρι και βαψιμο.

Αυτο που με βαζει πάντως σε σκεψη ειναι αν σε συμφερει να μπαλώσεις το συγκεκριμενο τοιχο ή να τον ρίξεις και να τον ξαναφτιαξεις με ytong. Μετα σπατουλαρισμα και βαψιμο και καθαρισες, 

την παρετινη τη βαζουμε για να καλύψουμε ατελειες στον τοιχο. Οσο λιγοτερο αφήσουμε στον τοιχο τοσο καλυτερα. Το οτι φεγγίζει απο κατω δεν πειραζει θα το καλυψει το χρωμα.

Τις πα@#@@#ριες των μπογιατζηδων που βαζουν ασταρια μεσα σε χρωματα μην τις κανεις. Σπας τις ρητίνες του χρωματος. Τις εχω ακουσει και τις εχω δει κι εγω πολλες φορες. Αυτος που στο ειπε ειναι πανω απο 50 και εχει μεινει στο παρελθον που βαζανε πρωτη ύλη πλαστικου μεσα σε χρωματα. Τοτε καλα κανανε γιατι δεν ειχαν ρητίνες τα χρωματα και ηταν πιο αραιά ή βαφανε με υδροχρωμα. Σημερα κατι τετοιο δεν ισχύει.

Για να καλύψεις τα καψίματα απο το φλόγιστρο ασταρι μεταλων. Παρε λευκο. και μετα κανονικα πλαστικο.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Το υαλόπλεγμα που θα βάλω στις γωνίες με την κολώνα, πρέπει να είναι ενα ενιαίο κομμάτι για να κάνει δουλειά ή δυο ξεχωριστά κομμάτια κάνουν;

Για να ξαναφτάξω τον τοίχο που λές...δεν ξέρω κατα πόσο μπορώ και αν συμφέρει καθώς οι δυο τοίχοι που εφάπτονται στην κολώνα είναι εξωτερικοί (διπλοί) και αυτός που δεν είναι, έχει απο πίσω το μπάνιο με πλακάκι.

Υπολογίζω κόστος υλικών για να επιδιορθώσω τους τοίχους : 2 25κιλα durocrtet για να γεμίσω τις ρωγμές (2*12€), καμιά 10ρια σακιά Unicret για το σοβάτισμα (10*8€), Υαλόπλεγμα : 30€. Για την ρητίνη, λέει οτι θέλει ανάμειξη 1/3 με το νερό στο πρώτο χέρι και 1/5 στο δεύτερο. Δεν ξέρω όμως πόσο νερό χρειάζεται για ενα σακί του Unicret για να υπολογίσω το κόστος της.Εργατικά δεν υπολογίχω γιατί είναι μια εργασία που νομίζω οτι θα μπορούσα να κάνω μόνος μου.

Απο την άλλη, αν μπορούσα να γκρεμίσω τον μέσα τοίχο απο την εξωτερική τοιχοποιεία και τον ξαναφτιάξω με ytong θα αναβάθμιζα σημαντικά το σπίτι ενεργειακά και θα μπορούσα επίσης να προσθέσω θερμομόνωση στο κενό του διπλού τοίχου. Φαντάζομαι οτι το κόστος τόσο των υλικών όσο και των εργατικών θα εκτοξευόταν (Δεν νομίζω οτι θα το επιχειρούσα μόνος μου). Μπορεί κάποιος να υπολογίσει το κόστος αν όχι των εργατικών, των υλικών για 30τμ τοίχου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/6/2019 στις 4:34 ΜΜ, troi.g είπε

Δεν υφίσταται να περνάει το νερό της βροχής τον διπλό εξωτερικό τοίχο, και να έχει φουσκώσει τον πάγκο. Τσεκαρισε με μια φαλτσέτα, (δοκίμασε εάν μπαίνει η μύτη από  το ξυράφι) τον νεροχύτη , και τον αρμο ανάμεσα από τον πάγκο και τα πλακάκια. Ο τοίχος εάν πίνει νερό, θα έχει προβλήματα στο εξωτερικό κομμάτι, ή και στον εσωτερικό (σπανια αφού ο τοίχος είναι σοβατισμενος και έχει πλακάκια στο μπαλκόνι) αλλά πολύ χαμηλά , εγώ το θεωρώ απίθανο να γίνει αυτό που λες.

Στις 14/6/2019 στις 7:59 ΜΜ, divo είπε

εισαι πρωτο οροφο απο πανω εχεις αλλο σπιτι, ταρατσα ή σκεπη;
για να ποτισει ο τοιχος  και να ξερναει μεσα, πρεπει να ειναι σαθρος ή να μην εχει βαφτει ποτε. Υπαρχει κατι τετοιο?
υπαχει περιπτωση να βαλεις καμια φοτο μεσα και εξω;

Παιδιά σας ευχαριστώ θερμά για τη συνδρομή!

#troi.g
Ναι βρε φίλε έχεις δίκιο, δεν μπορεί να πίνει νερά ο τοίχος αφού είναι διπλός (μα τι σκέφτομαι κι εγώ απορώ!). Επίσης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο εξωτερικό κομμάτι του τοίχου. Ούτε μπαλκόνι υπάρχει μιας και το αναφέρεις αλλά ούτε και πλακάκια υπάρχουν στον τοίχο της πλάτης του πάγκου.

#divo
Ταράτσα έχω από πάνω και ο τοίχος ούτε σαθρός είναι, αλλά ούτε και άβαφτος! Φωτό δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα!

Λοιπόν καταλήγω (και θέλω να με διορθώσετε εάν κάτι από όσα πως είναι ανέφικτο) στο ότι σίγουρα πρέπει να υπήρξε υγρασία μεγάλη στο σπίτι γιατί ήτανε ερμητικά κλειστό όλο το χειμώνα (από λάθος). Ειδικά για τον πάγκο, όπου έχει φουσκώσει σε 2-3 σημεία στην πίσω μεριά όπου ακουμπάει στον τοίχο, ίσως δεν είχε βάλει ο μαραγκός σιλικόνη αρκετή στα σημεία αυτά, ή στα σημεία αυτά δημιουργήθηκε περισσότερη υγρασία από τα υπόλοιπα.
Όσον αφορά για την εύρεση νερών στο πάτωμα και την υγρασία που έτρεχε από τον τοίχο, φαντάζομαι, και πείτε μου εάν κάνω λάθος, πως δημιουργήθηκε υγροποίηση λόγω πιθανής μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας μέσα με έξω, ειδικά εάν υπολογίσουμε πως πρόκειται και για τον Βορινό τοίχο, αλλιώς θα έπρεπε όλοι οι τοίχοι να παρουσίαζαν το συγκεκριμένο θέμα!

Επεξ/σία από zoranb
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...