Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε! έχουμε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος διακοσμητική πέτρα(στους τοίχους) Καρύστου(;) η οποία ήταν περασμένη με βερνίκι, που πλέον στα σημεία η πέτρα ήταν εκτεθειμένη σε βροχή/ήλιο έχει φύγει εντελώς και σε άλλα σημεία έχει δημιουργήσει κάτι σαν κρούστα που μόλις το ακουμπήσεις πέφτει σε μικρά κομματάκια.

Πήγα σε χρωματοπωλείο και μου έδωσε καθαριστικό για πέτρες, μου είπε πως κανονικά δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσω σε βερνικωμένες επιφάνειες. Πως καθαρίζω σωστά τις πέτρες για να τις περάσω ξανά με βερνίκι; να χρησιμοποιήσω το καθαριστικό ή να το επιστρέψω;

Σκέφτηκα να εφαρμόσω το καθαριστικό σε ένα μικρό σημείο να δω τι αποτέλεσμα θα έχει αλλά φοβάμαι μήπως μακροπρόθεσμα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ο υδραυλικος που μου έβαλε εντιχοισμένο καζανάκι εσπασε απο πισω σε ενα σημείο το τοιχο. Λέει οτι επισκευάζεται ευκολα. Βεβαια ετσι και αλλιως θελει βαψιμο γιατι το σπιτι ειναι σκασμένο παντου λογω του οτι ηταν κλειστο 15 χρονια. 

Για να το μπαλώσω μπορώ με επισκευαστικο σοβά; Δεν έχω φωτο ακομα.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, divo είπε

ναι

Εσπασε στο σεναζι απο κατω. Απλα ειναι στο πανω σημειο που ειναι οι διακοπτες και στο σημειο που ειναι η τρυπα δεν εχει κατι απο πισω αρα δε ξερω αν θα σταθει. Ειναι αναμενομενη ζημια;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, divo είπε

θες να κλεισεις τρυπα δλδ. οχι απλα να μπαλωσεις εναν σοβα που εσπασε; 

Αν αυτο που θες να κανεις ειναι πανω απο ποντο σε βαθος, βαλε αυτο ή οποιας μαρκας βρεις αντιστοιχο.

Απλα δεν εχει τουβλο εκεινο το σημειο ειναι τρυπα εχει ενα μερος απο το καζανακι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Απλα δεν εχει τουβλο εκεινο το σημειο ειναι τρυπα εχει ενα μερος απο το καζανακι.

Μπορείς να πάρεις το d32 σε 5κιλο και να βάλεις και κάνα τουβλακι , και να κλείσεις την τρύπα.

Ο υδραυλικός σου δε μπορούσε να στο κλείσει???

Επεξ/σία από troi.g
Δημοσ.
11 ώρες πριν, troi.g είπε

Μπορείς να πάρεις το d32 σε 5κιλο και να βάλεις και κάνα τουβλακι , και να κλείσεις την τρύπα.

Ο υδραυλικός σου δε μπορούσε να στο κλείσει???

Λεει οτι ειναι απλο να το κανει μπογιατζης.. Θα βαλω φωτο. Παντως δε ξερω γιατι δεν εβαλε το πλεγμα πισω 

Δημοσ.

Ζημιά που έκανε ο ίδιος, πρέπει να την επισκευάσει ο ίδιος, η αλλιώς να φέρει μπογιατζή να το φτιάξει με δικά του έξοδα. 

Αυτό είναι το σωστό (για εμένα τουλαχιστον) 

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Ζημιά που έκανε ο ίδιος, πρέπει να την επισκευάσει ο ίδιος, η αλλιώς να φέρει μπογιατζή να το φτιάξει με δικά του έξοδα. 

Αυτό είναι το σωστό (για εμένα τουλαχιστον) 

Νομιζω πως διαφωνώ....Κανει,απ'οτι καταλαβαίνω, ανακαίνιση στο μπάνιο.Παει ο υδραυλικός να βαλει καζανακι σε μονό τοιχο και οπως ειναι λογικό κ επομενο πεταει απο πίσω σοβά,θα πρέπει μετα να κλείσει και το μερεμετι απο πισω;Θα πρέπει να το βάψει;Εγω τουλάχιστον δεν το κανω, προειδοποιω ομως τον πελάτη για το τι μπορεί να συμβεί σκαβοντας και οτι δεν αναλαμβάνω τυχον μερεμετια στον απο πισω τοίχο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dalain είπε

Νομιζω πως διαφωνώ....Κανει,απ'οτι καταλαβαίνω, ανακαίνιση στο μπάνιο.Παει ο υδραυλικός να βαλει καζανακι σε μονό τοιχο και οπως ειναι λογικό κ επομενο πεταει απο πίσω σοβά,θα πρέπει μετα να κλείσει και το μερεμετι απο πισω;Θα πρέπει να το βάψει;Εγω τουλάχιστον δεν το κανω, προειδοποιω ομως τον πελάτη για το τι μπορεί να συμβεί σκαβοντας και οτι δεν αναλαμβάνω τυχον μερεμετια στον απο πισω τοίχο.

Ωπα μισό λεπτό. 

Άλλο να κάνει ανακαίνιση και άλλο να του έβαλε απλά εντοιχισμενο καζανακι και έγινε ζημιά. Αν κάνει ανακαίνιση οκ τότε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Ωπα μισό λεπτό. 

Άλλο να κάνει ανακαίνιση και άλλο να του έβαλε απλά εντοιχισμενο καζανακι και έγινε ζημιά. Αν κάνει ανακαίνιση οκ τότε. 

Ειναι καινουργια οικοδομη που ειχε σταματησει 15 χρονια. Απλα πηγε να κανει τα υδραυλικα πχ να βαλει καζανακια μπανιερα κτλ. Στο wc δεν εκανε ζημια παντως. Ελπιζω [παντως να μη μου πεσει καμια μερα.

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.

Όπως και να έχει, κάνει δεν κάνει ανακαίνιση, προσωπικά για μένα θα έπρεπε να το κλείσει το μερεμετι του. Σιγά, πόσο δύσκολο μας είναι όταν είμαστε στη δουλειά να φτιάξουμε δύο μυστρια επισκευαστικό,  και να το κλείσουμε το μερεμετι μας? Προσωπικά εγώ φτιάχνω και λάσπη και χτίζω το καζανάκι (τα κενά που έχει) και ύστερα έρχεται ο πλάκας και το σοβατιζει με πλέγμα. Αν είναι να μην ασχολούμαστε με τίποτα άλλο πέρα από τη δουλειά μας , τότε θα έπρεπε καί οπότε αλλάζουμε θερμοσίφωνα, να λέμε στον πελάτη, φέρε ηλεκτρολόγο να σου το συνδέσει. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.
Αγόρασα πρόσφατα ενα διαμέρισμα του 75, τέταρτος όροφος (προτελευταίος), 75τμ.
Όλο το σπίτι εκτός απο την κουζίνα και το μπάνιο ήταν βαμένο με λαδομπογιά.
Ξεκίνησα να αφαιρέσω τη λαδομπογιά με φλόγιστρο και ξύστρα αλλα είδα οτι με τον ρυθμό που πήγαινα (2 ώρες κάθε βράδυ μετά τη δουλειά και τα ΣΚ) θα μου έπαιρνε μήνες. Συμφώνησα λοιπόν με εναν "μάστορα" γνωστό γνωστού να αφαιρέσει την λαδομπογιά, να σπατουλάρει, ασταρώσει,βάψει έναντι 1000€. Του έδωσα τα μισά μπροστά (αυτομούτζα) και τα κλειδιά του σπιτιού  και ξεκίνησε.Ο μάστορας έξυσε μισό τοιχο, είδε τα σκούρα, και ξεκίνησε να ασταρώνει πάνω απο τη λαδομπογιά απο μόνος του. Για να μην τα πολυλογώ τελικά καταλήξαμε να μου φάει την προκαταβολή και να γίνει λούης. Μού άφησε στο σπίτι δυο σακιά παρετίνα, ένα τριβείο παλινδρομικό, σπάτουλες κτλπ.

Βρήκα εναν εργάτη ο οποίος μου τελείωσε το ξύσιμο με 5 μεροκάματα και αφού είχα την παρετίνα έτοιμη είπα να δοκιμάσω να σπατουλάρω ενα δωμάτιο.Είδα οτι η δουλειά μου έκανε καλό υπο μορφή ψυχοθεραπείας και συνέχσα και στο υπόλοιπο σπίτι.
Τα σημεία στα οποία χρειάζομαι βοήθεια είναι τα εξής :

Το σαλόνι του σπιτιού (μέχρι το 1:20 στο βίντεο)  είναι γεμάτο ρωγμές. Πάνω απο το σαλόνι είναι η βεράντα της απο πάνω η οποία συμφώνησε να κάνει στεγανοποίηση. Για τις ρωγμές των τοίχων σχκοπεύω να κάνω την διαδικασία που περιγράφεται εδώ .  Ενδείκνυται για τις ρωγμές που φαίνονται στο βίντεο; Είναι κάτι άλλο που θα πρέπει να κάνω;

Σε μία κολόνα του σαλονιού υπήρχε μια παράλληλη με το πάτωμα ρωγμή και σκάβοντας την είδα οτι το μπετό απο πίσω έχει αποσθρωθεί, φαίνεται στην αρχή του βίντεο (0:07 εως 0:20). Σας φαίνεται να είναι η περίπτωση που αναφέρεται εδώ ;  Λογικά θα το αναθέσω σε μάστορα αλλα υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω;

Καθ'ολο το μήκος αυτής της κολόνας, και απο τις δύο μεριές έχει αποκολληθεί ο τοίχος απο αυτήν.  Θα πρέπει να ξηλώσω τον σοβά και να περάσω υαλόπλεγμα το οποίο θα τσακίσω στην γωνία που κάνει ο τοίχος με την κολώνα ή θα με καλύψουν δυο κομμάτια υαλόπλεγμα; (ένα στον τοίχο και ένα στην κολόνα); 

Το δωμάτιο στο 1:30 έχει σπατουλαριστεί δύο χέρια και έχει ξυστεί με 120άρι πατόχαρτο. Παρ'όλο που ο τοίχος είναι λείος, σε κάποια σημεία (ειδικά μετά το ξύσιμο) είναι εμφανές το υπόστρωμα. Η διαφορά αυτή του χρώματος θα είναι πρόβλημα στο βάψιμο; Θα πρέπει να περάσω τρίτο χέρι; Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο λευκό αστάρι ή να αναμείξω λευκό πλαστικό μαζί με το αστάρι που θα βάλω όπως μου συνέστησε κάποιος;

Τέλος, με το φλόγιστρο, τα ταβάνια και τα γύψινα έχουν μαυρίσει, ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να τα καθαρίσω / βάψω;

Συγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος και ευχαριστώ για όποιες απαντήσεις/συμβουλές.

Δημοσ.

Πριν καποια χρονια ειχα κρεμασει ενα σακο μποξ 35κιλα απο το ταβανι με μια ντιζα/γαντζο νομιζω 24mm σε διαμετρο και οντως στην περιστασιακη χρηση που του εκανα, ο γαντζος αντεξε. Τοτε για να κανω την τρυπα, ειχα φωναξει εναν που ειχε τοσο μεγαλο τρυπανι και μου την εκανε με ενα 20ευρω.

Χρειαζεται να ξανακρεμασω τον σακο σε αλλο ταβανι και σκεφτομαι να ξαναπαρω εναν ιδιο γαντζο αλλα να προσπαθησω να κανω εγω την τρυπα. Εχω ενα κρουστικο einhell στα 1000 watt που δεν ειναι SDS. Επειδη ολο για SDS βρισκω, βγαινουν τρυπανια 24mm για απλα κρουστικα; Θα μπορουσα να κανω την τρυπα με μικροτερο τρυπανι, 14mm πχ και να την μεγαλωσω σιγα σιγα μεχρι να χωρεσει ο 24αρης γαντζος;

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, panos4tw είπε

Πριν καποια χρονια ειχα κρεμασει ενα σακο μποξ 35κιλα απο το ταβανι με μια ντιζα/γαντζο νομιζω 24mm σε διαμετρο και οντως στην περιστασιακη χρηση που του εκανα, ο γαντζος αντεξε. Τοτε για να κανω την τρυπα, ειχα φωναξει εναν που ειχε τοσο μεγαλο τρυπανι και μου την εκανε με ενα 20ευρω.

Χρειαζεται να ξανακρεμασω τον σακο σε αλλο ταβανι και σκεφτομαι να ξαναπαρω εναν ιδιο γαντζο αλλα να προσπαθησω να κανω εγω την τρυπα. Εχω ενα κρουστικο einhell στα 1000 watt που δεν ειναι SDS. Επειδη ολο για SDS βρισκω, βγαινουν τρυπανια 24mm για απλα κρουστικα; Θα μπορουσα να κανω την τρυπα με μικροτερο τρυπανι, 14mm πχ και να την μεγαλωσω σιγα σιγα μεχρι να χωρεσει ο 24αρης γαντζος;

Φίλε μου, αν αυτό που θα χρησιμοποιήσεις είναι έτσι, έχει μεγάλη σημασία η τρύπα να είναι σωστής διαμέτρου σε όλο το μήκος της. Μήν επιχειρήσεις πατέντα για να την μεγαλώσεις.

Είχα στερεώσει σάκο του μπόξ με τέτοιο 8άρι η 10άρι και άντεχε τον σάκο και εμένα μαζί, 24άρι μου φάινεται overkill.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, isabasi είπε

Φίλε μου, αν αυτό που θα χρησιμοποιήσεις είναι έτσι, έχει μεγάλη σημασία η τρύπα να είναι σωστής διαμέτρου σε όλο το μήκος της. Μήν επιχειρήσεις πατέντα για να την μεγαλώσεις.

Είχα στερεώσει σάκο του μπόξ με τέτοιο 8άρι η 10άρι και άντεχε τον σάκο και εμένα μαζί, 24άρι μου φάινεται overkill.

Ακριβως τετοιο ειναι. Η αληθεια ειναι οτι μπορει να κανω λαθος στο μεγεθος, θυμαμαι μονο το μαγαζι απο το οποιο το πηρα και με ειχε διαβεβαιωσει οτι θα αντεξει οποτε θα ξαναπερασω απο εκει και θα τι μεγεθος ειναι αλλα απιθανο να ειναι κατω απο 20. Απο την αλλη ενα 8-10αρι ουπατ να αντεχει 35κιλα σακο και τις δονησεις απο τα χτυπηματα? Θυμαμαι οταν διαβαζα για πιθανες μεθοδους στερεωσης οι περισσοτεροι πηγαιναν με 3 ουπα και αντιστοιχες αλυσιδες να κραταν τον σακο~

Επεξ/σία από panos4tw
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...