dalain Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Τα γυψοσανίδας επειδη εχουν τα ποδια καταλαμβανουν περισσότερο παχος (15 εκατοστα το geberit αν θυμαμαι καλα)στον τοιχο με αποτέλεσμα να μη χωραει σε μονοτουβλο τοιχο.Θεμα στήριξης δεν εχει του μονού τούβλου γιατι και αυτο παταει στο κατω μέρος σε τούβλα.
ParhsG Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Για μονου μου ειπαν πως θα το χτισει παντως απεξω αυτος που κανει τα πλακακια. Ο υδραυλικός ομως ειναι λαικός/παραδοσιακός και θελει κλασικα καζανακια / απλά πραγματα, αλλα ισως λόγω ηλικιας γυρω στα 60 με τσιγαρο, σιχτιρια και ειχε πολυ λιγα δοντια. Πιστευω εχει δικαιο αλλα οκ δεν ειναι τοσο τραγικο το κοστος πιστευω να το συντηρησεις. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2019 από ParhsG
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 τι καθαριστικο να παρω για εξωτερικη μοναδα κλιματιστικου
dalain Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, ParhsG είπε Για μονου μου ειπαν πως θα το χτισει παντως απεξω αυτος που κανει τα πλακακια. Ο υδραυλικός ομως ειναι λαικός/παραδοσιακός και θελει κλασικα καζανακια / απλά πραγματα, αλλα ισως λόγω ηλικιας γυρω στα 60 με τσιγαρο, σιχτιρια και ειχε πολυ λιγα δοντια. Πιστευω εχει δικαιο αλλα οκ δεν ειναι τοσο τραγικο το κοστος πιστευω να το συντηρησεις. Οταν τοποθετω ενα καζανακι εντοιχισμενο μονου τουβλου αφου το αλφαδιασω το στερεωνω με αφρο πολυουρεθανης περιμετρικα.Μετα αναλαμβανει ο πλακας/χτιστης να γεμισει τα κενα και την μπροστινη πλευρα με τουβλα και "γερη" λασπη.Μετα δεν κουνιεται για κανενα λογο.Κοιτα εσυ τι θες και οχι ο υδραυλικος σου.Εκεινος μπορει να θελει να σου βαλει και σιδηροσωληνα γιατι αυτη εμαθε να δουλευει....Το κοστος για λαστιχο φλοτερ σε geberit ειναι 3-5 ευρω και αλλα τοσα το λαστιχο της βασης του μηχανισμου.Το καζανακι εχει περιπου 150 και κανα 30-50 η πλακετα.Με 150 βρισκεις και μια ωραιοτατη λεκανη και εισαι κομπλε.Ναι βγαινει σχεδον τα διπλα λεφτα απο ενα κλασσικο σετ λεκανη-καζανακι αλλα ειναι πολυ πιο ομορφο σε ενα συγχρονο μπανιο. Προαιρετικα δινουν και ενα κομματι σαν φελιζολ που παρεμβαλεται ενδιαμεσα στην λεκανη και στα πλακακια,το οποιο προστατευι την πορσελανη και απορροφα τυχον κραδασμους Επεξ/σία 19 Μαΐου 2019 από dalain
ParhsG Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 14 λεπτά πριν, dalain είπε Οταν τοποθετω ενα καζανακι εντοιχισμενο μονου τουβλου αφου το αλφαδιασω το στερεωνω με αφρο πολυουρεθανης περιμετρικα.Μετα αναλαμβανει ο πλακας/χτιστης να γεμισει τα κενα και την μπροστινη πλευρα με τουβλα και "γερη" λασπη.Μετα δεν κουνιεται για κανενα λογο.Κοιτα εσυ τι θες και οχι ο υδραυλικος σου.Εκεινος μπορει να θελει να σου βαλει και σιδηροσωληνα γιατι αυτη εμαθε να δουλευει....Το κοστος για λαστιχο φλοτερ σε geberit ειναι 3-5 ευρω και αλλα τοσα το λαστιχο της βασης του μηχανισμου.Το καζανακι εχει περιπου 150 και κανα 30-50 η πλακετα.Με 150 βρισκεις και μια ωραιοτατη λεκανη και εισαι κομπλε.Ναι βγαινει σχεδον τα διπλα λεφτα απο ενα κλασσικο σετ λεκανη-καζανακι αλλα ειναι πολυ πιο ομορφο σε ενα συγχρονο μπανιο. Προαιρετικα δινουν και ενα κομματι σαν φελιζολ που παρεμβαλεται ενδιαμεσα στην λεκανη και στα πλακακια,το οποιο προστατευι την πορσελανη και απορροφα τυχον κραδασμους Ελεγε κατι για 15 ευρω το λαστιχο κτλ οτι δε μπαινει χερι κτλ αλλα δε τα πολυπιστευω. Οσο αφορά το αισθητικο για μπαρμπαδες πχ δεν ειναι πιο ομορφο δλδ φαίνεται άδειο, ενώ λενε οτι με καζανακι σου γεμιζει το μάτι.
dalain Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 19 λεπτά πριν, ParhsG είπε Ελεγε κατι για 15 ευρω το λαστιχο κτλ οτι δε μπαινει χερι κτλ αλλα δε τα πολυπιστευω. Οσο αφορά το αισθητικο για μπαρμπαδες πχ δεν ειναι πιο ομορφο δλδ φαίνεται άδειο, ενώ λενε οτι με καζανακι σου γεμιζει το μάτι. Δεν έμπαινε χερι στα παλια εντοιχισμενα.Κατι pucci (ναι ετσι λέγονται) κάτι Dora κτλ.Στα συγχρονα δεν χρειάζεται να μπει χερι...βγαινουν ολα πολυ εύκολα.Να σου πω την αλήθεια δεν ξερυ τιμες για Grohe...Τα geberit ομως είναι οι τιμες που σου λέω.
meletis_m Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 Δημοσ. 19 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Για αναβάθμιση Ηλεκτρολογικού Πίνακα Διαμερισματος τι τιμές κυμαίνονται ; Κατασκευή 1975 και ήδη τα ηλεκτρολογικα είχαν αναβαθμιστεί μια φορά το 1996 . Εχει γειώσεις από όσο μου είπε ο ηλεκτρολόγος. Επιπλέον θέλω να τραβήξω και μια ξεχωριστή γραμμή για κλιματιστικό. Πήρα 2 προσφορές ο 1ος είπε 350€ και ο 2ος 500€ και μου πρότεινε κιόλας μέσα σε όλα αντικατάσταση καλωδίων και στα κουτιά με 2.5 άρια Επισυνάπτω και μια φωτογραφία του πίνακα. Έχουμε κάποιnτου επαγγέλματος; Επεξ/σία 19 Μαΐου 2019 από meletis_m
stelios18120 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, meletis_m είπε Για αναβάθμιση Ηλεκτρολογικού Πίνακα Διαμερισματος τι τιμές κυμαίνονται ; Κατασκευή 1975 και ήδη τα ηλεκτρολογικα είχαν αναβαθμιστεί μια φορά το 1996 . Εχει γειώσεις από όσο μου είπε ο ηλεκτρολόγος. Επιπλέον θέλω να τραβήξω και μια ξεχωριστή γραμμή για κλιματιστικό. Πήρα 2 προσφορές ο 1ος είπε 350€ και ο 2ος 500€ και μου πρότεινε κιόλας μέσα σε όλα αντικατάσταση καλωδίων και στα κουτιά με 2.5 άρια Επισυνάπτω και μια φωτογραφία του πίνακα. Έχουμε κάποιnτου επαγγέλματος;8 Η τιμή που σου είπαν είναι εκεί περίπου (τι μάρκα είπαν θα σου βάλουν; Legrand, Hager, τι;) + αλλαγή όλα να φανταστώ έτσι; ρελε κτλπ κτλπ. Γιατί τώρα τελευταία βλέπω κάτι παλαβά που ζητάνε μερικοί.... Επεξ/σία 20 Μαΐου 2019 από stelios18120 1
meletis_m Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, stelios18120 είπε Η τιμή που σου είπαν είναι εκεί περίπου (τι μάρκα είπαν θα σου βάλουν; Legrand, Hager, τι;) + αλλαγή όλα να φανταστώ έτσι; ρελε κτλπ κτλπ. Γιατί τώρα τελευταία βλέπω κάτι παλαβά που ζητάνε μερικοί.... Δηλαδή να υπολογίζω ~500€. Τώρα απο μάρκες δέν ξέρω ποίες θεωρούνται πλέον καλές. Στη μονοκατοικία στο χωρίο έχω κυρίως Hager , Geyer. Θα τα αλλάξω όλα ότι χρειάζεται .
stelios18120 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, meletis_m είπε Δηλαδή να υπολογίζω ~500€. Τώρα απο μάρκες δέν ξέρω ποίες θεωρούνται πλέον καλές. Στη μονοκατοικία στο χωρίο έχω κυρίως Hager , Geyer. Θα τα αλλάξω όλα ότι χρειάζεται . Hager να βάλεις. Πλήρης αλλαγη πίνακα με όλα μέσα πες του ηλεκτρολόγου σου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 1 hour ago, stelios18120 said: Hager να βάλεις. Πλήρης αλλαγη πίνακα με όλα μέσα πες του ηλεκτρολόγου σου. Υποθέτω ότι εννοείς και με "cable management", όχι την μακαρονάδα που βλέπουμε συνήθως. 😛 1
stelios18120 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 18 λεπτά πριν, ThReSh είπε Υποθέτω ότι εννοείς και με "cable management", όχι την μακαρονάδα που βλέπουμε συνήθως. 😛 Ε ναι όλα στην θέση τους όχι ένα αχταρμά
paylidis Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 22 ώρες πριν, meletis_m είπε Για αναβάθμιση Ηλεκτρολογικού Πίνακα Διαμερισματος τι τιμές κυμαίνονται ; Κατασκευή 1975 και ήδη τα ηλεκτρολογικα είχαν αναβαθμιστεί μια φορά το 1996 . Εχει γειώσεις από όσο μου είπε ο ηλεκτρολόγος. Επιπλέον θέλω να τραβήξω και μια ξεχωριστή γραμμή για κλιματιστικό. Πήρα 2 προσφορές ο 1ος είπε 350€ και ο 2ος 500€ και μου πρότεινε κιόλας μέσα σε όλα αντικατάσταση καλωδίων και στα κουτιά με 2.5 άρια Επισυνάπτω και μια φωτογραφία του πίνακα. Έχουμε κάποιnτου επαγγέλματος; Από περιέργεια γιατί θέλεις να αλλάξεις πίνακα; Έχω δει μακραν χειρότερους, εσένα έχει και ένα ρελε διαρροής τουλάχιστον... κατα τα αλλά γύρω στα 300-350 θα το εκτιμούσα και εγώ 1
meletis_m Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 42 λεπτά πριν, paylidis είπε Από περιέργεια γιατί θέλεις να αλλάξεις πίνακα; Έχω δει μακραν χειρότερους, εσένα έχει και ένα ρελε διαρροής τουλάχιστον... κατα τα αλλά γύρω στα 300-350 θα το εκτιμούσα και εγώ Είχε γίνει ανανέωση πίνακα το 1996. Είχα κάποια θέματα πρόσφατα. Ο ηλεκτρολόγος που ήρθε μου είπε ότι δεν είναι σωστή η κατανομή των φορτίων σε σχέση με τους χώρους. Μου έπεφταν 2 ασφάλειες. Τώρα πρόσθεσα 3 νέες για να μοιράσει το φορτίο και άλλαξε και τη βιδωτη ασφάλεια με αυτόματη . Μου είπε να το παρακολουθήσω και καλό θα ήταν όχι άμεσα να έχω στο μυαλό να αλλάξω το πίνακα.
paylidis Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Είχε γίνει ανανέωση πίνακα το 1996. Είχα κάποια θέματα πρόσφατα. Ο ηλεκτρολόγος που ήρθε μου είπε ότι δεν είναι σωστή η κατανομή των φορτίων σε σχέση με τους χώρους. Μου έπεφταν 2 ασφάλειες. Τώρα πρόσθεσα 3 νέες για να μοιράσει το φορτίο και άλλαξε και τη βιδωτη ασφάλεια με αυτόματη . Μου είπε να το παρακολουθήσω και καλό θα ήταν όχι άμεσα να έχω στο μυαλό να αλλάξω το πίνακα. Οκ η κατανομή φορτίων είναι ένα θέμα. Το να κανείς ωστόσο «καλύτερη κατανομή» χωρίς να περαστούν νέα καλώδια με σωστές διατομες θα είναι τελειως μπακαλοδουλεια και φυσικά ανούσια καθώς η εγκατάσταση σου θα παραμένει επικίνδυνη. Για την ιστορία το 96 που φτιάχτηκε-ανανεώθηκε ήταν μια χαρά ο πίνακας γιατί μπουμπουνιζαμε τα καλοριφέρ το χειμώνα και όταν ζεσταινόμασταν βάζαμε έναν ανεμιστήρα...έτσι που καταντήσαμε πλέον πάνω από το 75% των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σήμερα είναι τουλάχιστον ανεπαρκείς ως προς τα φορτία και δυνητικά επικίνδυνες. Για εμένα δες τους καταναλωτές σου και προσπάθησε καλύτερα να καλύψεις αυτούς με ξεχωριστές γραμμές και ασφάλειες (που ήδη έβαλες ασφάλειες όπως είπες απλά όποτε ρίξε τα σε άλλες γραμμές καινούργιες) και μη τον αλλάξεις τουλάχιστον άμεσα... αρκει να σου πω ένα παράδειγμα: σε σπίτι 75 τμ που φτιάχνω πέρασα 10 γραμμές με 2.5αρι καλωδιο (συν άλλες δυο για κλιματιστικά), συν φώτα με 1.5αρι και κουζίνα θερμοσίφωνα με το ανάλογο... γραμμή έφερα με 3χ10. φιλος μου ζήτησε τη γνώμη του γιατί του έλιωνε ο πίνακας σε σπίτι 50 ετών, έφερνε γραμμή με 2.5αρι...και είχε μέσα αερόθερμα 3500w......... Σε άλλο σπίτι του 2000 εμβαδό περίπου 140 τμ από τον πίνακα έφευγαν 5 γραμμές 2.5 όλες κ όλες και μοιραζόταν σε ότι μπορείς να φανταστείς-συμπ. 4 air condition.... Κοινώς ότι κ να κανείς στον πίνακα σου εφόσον μείνουν ιδιες οι γραμμές θα είναι ημίμετρα γιατί άλλαξαν τα δεδομένα σε σχέση με τις περασμένες δεκαετίες... Επεξ/σία 20 Μαΐου 2019 από paylidis 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις