DrLo Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, divo είπε Καλο ειναι και της vechro αλλα δεν ειναι vitex. Θεωρω οτι στο προτείνει γιατι το παιρνει πιο φτηνα. H vechro δινει μεγαλυτερες εκπτωσεις. Αν σε παιρνει να πας σε vitex πηγαινε σε vitex. Σου εχει πει τιμες? Έβαψα πριν κάτι μήνες ένα σπίτι με vitex. Πριν κάποια χρόνια είχα βάψει το διο μου σπίτι με Βιβεχρώμ. Ένα πράγμα που με χάλασε στο vitex είναι ότι φαίνεται να είναι πιο ευαίσθητο σε σημάδια. Δηλαδή από απροσεξία τριφτει / χτυπήσει πάνω του θα αφήσει αρκετά εύκολα σημάδι. Δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα στο δικό μου σπίτι. Δε ξέρω αν έκανα εγώ κάτι λάθος. Σίγουρα όχι στην αραίωση καθώς το πήρα έτοιμο αραιομενο/ανακατεμένο από το χρωματοπολειο. Τι μπορεί να υποδεικνύει αυτό? Ότι πχ έβαλα πολύ/λίγο χρώμα ανα στρώση? Κάτι άλλο? Αυτό με έχει κάνει να έχω μια αμφιβολία και καθώς σκέφτομαι να ξαναβαψω σύντομα το δικό μου σπίτι θα ήθελα τη γνώμη σου μιας και καταλαβαίνω είσαι επαγγελματίας στο θέμα Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από DrLo
userAnon Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 14 λεπτά πριν, divo είπε Καλο ειναι και της vechro αλλα δεν ειναι vitex. Θεωρω οτι στο προτείνει γιατι το παιρνει πιο φτηνα. H vechro δινει μεγαλυτερες εκπτωσεις. Αν σε παιρνει να πας σε vitex πηγαινε σε vitex. Σου εχει πει τιμες? Όχι δεν μου έχει πει. Υπάρχει καμιά εκτίμηση για τις διαφορές που παίζουν μεταξύ των 2?
DrLo Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, divo είπε Βεβαία μου κάνει εντύπωση ότι ακούμπησες κάτι επάνω και έκανε σημάδι, όπως επισης οτι στο δώσανε αραιωμένο-έτοιμο. Πριν πόσο καιρο είχε βαφτεί το σπίτι; Προσπάθησες μετά, το σημάδι να το πλύνεις για να φύγει; Το vitex που εβαψες μηπως ηταν κανα vito? Δεν είμαι Ελλάδα για να δω το κουτί που έχει περισσέψει αλλά όπως τα βλέπω στο νετ 99% ήταν το classic και μάλιστα θυμάμαι μου είχε πει ότι έβγαινε σε 2 ποιότητες και νομίζω είχα πάρει την καλή. Αυτο: πρέπει να είναι: https://www.vitex.gr/Product/1/40/VITEX-CLASSIC/?Language=en Η μόνη διαφορά είναι ότι το πάνω καπάκι δε γράφει απλά vitex αλλά vitex colorfull system (με το colorfull με μεγάλα πολύχρωμα γράμματα ... Το ξέρω γιατί το έχω ακόμα φωτογραφια στο κινητό γιατί εκεί έγραψε τον κωδικο του χρώματος) Δε ξέρω αν συνηθίζεται αυτό, αλλά αυτό που έκανε ήταν αφού έφτιαξε το χρώμα στο μηχάνημα που το ανακατεύει έβαλε την ποσότητα νερού και το ξαναεβαλε στο μηχάνημα που το χτυπάει ώστε να γίνει ομογενές. Βέβαια μια άλλη φορά νομίζω είχε κανειιααλακια και μου έβγαλε πολύ πιο σκούρο χρώμα αυτό που πήρα τη 2η φορά (μάλλον πέρασε την επιλογή για 10κιλο σε 3κιλο κουτί) οπότε δε ξέρω αν και εκείνη τη φορά δεν έκανε καμία μαλακια. Υγ Τι σπιτι είχε να βαφτεί πολλά χρόνια πριν. Πάνω από 10. Επειδή και αυτό που θέλω να βάψω τώρα είχε βαφτεί τελευταία φορά το 2002 , πρέπει να κάνω κάτι έξτρα? Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από DrLo
userAnon Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, divo είπε Βεβαία μου κάνει εντύπωση ότι ακούμπησες κάτι επάνω και έκανε σημάδι, όπως επισης οτι στο δώσανε αραιωμένο-έτοιμο. Πριν πόσο καιρο είχε βαφτεί το σπίτι; Προσπάθησες μετά, το σημάδι να το πλύνεις για να φύγει; Το vitex που εβαψες μηπως ηταν κανα vito? η διαφορά τους στα ακρυλικά ειναι καθαρά στο χρόνο και στη σκληροτητα. Κάτι που το θες στα ακρυλικά μια και ειναι για έξω. Αρκει βεβαια να μην έχεις ψιλοσπασιματα στον τοίχο. Καλυτερο το vitex. Τωρα σε επομενο βημα θα σου ελεγα να προσεξεις το χρωματισμό. Απεφυγε το κοκκινο και το μπλε. προτίμησε τις αποχρώσεις του καφέ. εχουν μεγαλυτερη αντοχη στον ηλιο. Αν εχεις στασιματα στον τοιχο προτίμησε μονοτικο και χρωμα που εχει ελαστικοτητα. Εχουν ολες οι εταιρειες. Παντως αν καποιος με ρωταγε τι θα εβαζα για εξω θα του ελεγα αυτο. Με αυτο εχω βαψει το σπιτι μου και παρολο που ειναι απο το 66 με καποιες ψιλορωγμουλες επιφανειακες λογο συστολοδιαστολων, δε φαινεται και δεν περναει μεσα τιποτα. Ειναι ηδη στα 10 χρονια. Το συγκεκριμενο το εχω δοκιμασει διπλα σε θαλασσα σε εξοχικο, βαφοντας 4 τοιχους με 4 εταιρειες vitex vive kraft. Απλα...καμια σχεση. Για μενα τα υπολοιπα χρωματα της berling ειναι απλα υποφερτα, αυτο ομως ξεχωριζει. Σπασίματα αν και δεν είμαι ειδικός δεν πρέπει να υπάρχουν γιατί είναι νεα κατασκευή με το μεγαλύτερο μέρος σοβατισμενο τριμμένο και θεωρητικά κατάλληλα προετοιμασμένο. Η διαφορά στην τιμή λίτρου μεταξύ vitex και vechro ποια μπορεί να είναι? Για να αξιολογήσω τι θα μου ζητήσει.
zoranb Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, divo είπε Να θεωρισω οτι ο σοβας ειναι περασμενος πανω απο 3μηνο? Γιατί εάν είναι λιγότερο διάστημα περασμένος ο σοβάς τί πειράζει;
DrLo Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, divo είπε οι βασεις ετσι γραφουν επανω. ειναι διαφορετικη η συνθεση τους απο το λευκο για να μπορει να αφομιωσει τις χρωστικες της μηχανης. αν εβαλε συνταγη 10λ σε 3λιτρο θα δεις με το χερι σου στο τοιχο. θα βγαζει χρωμα ή θα εχει χρωμα αδιαλυτο. ο χρωματισμος μπορει αν βγει καποιο τονο πιο σκουρο γιατι ειναι αναλογο το φωτισμο και φυσικα οταν στεγνωνει το χρωμα σκουραινει. οταν ελεγα ποτε βαφτηκε εννοουσα αν ηταν φρεσκοβαμενο. Ναι κάπως έτσι είχε βγει, δεν ήταν καν ομοιόμορφο. Δεν είχε καμία σχέση με το χρώμα που είχα δει στον οδηγό. Όταν τελίωσε το 3 λιτρο και πήγα και πήρα ενα 10 λιτρο γιατί αποφάσισα να κάνω και άλλα δωμάτια, τότε ήταν ΟΚ και καμία σχέση με το άλλο (που το ξαναπέρασα από πάνω). Για τα σημάδια το έχω παρατηρήσει και σε περίπτωση που είχαν περάσει αρκετές μέρες και άλλη μετά από μήνες σε περιστατικό που δε θα περίμενα να κάνει σημάδι. Anyway. Τα Βιβεχρώμ τα θεωρείς εξισου καλά; ποιά σειρά θα πρότεινες για βάψιμο σπιτιού; (έχει να βαφτεί από το 2002). Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από DrLo
userAnon Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, divo είπε θα εχει στεγνωσει? ειχαμε και πολλες βροχες φετος.και μη κοιτας εξωτερικά, εσωτερικα τι κανει Να σου εξηγήσω γιατί το λέω. Αν ο τοιχος εχει 60% υγρασια, αυτη απο καπου θα πρεπει να φυγει για να στεγνωσει ο τοιχος. εσυ θα το κλεισεις και απο μεσα και απο εξω. Θα το βαψεις. οποτε η υδρατμοι αυτοι που σιγουρα θα φυγουν υπαρχει περιπτωση να εγκλωβιστούν κατω απο το χρωμα. οποτε καποια στιγμη να στο πεταξει. Είναι να βαφτεί στις αρχές Ιουνίου, άρα θα είναι σοβατισμένο περίπου 3 μήνες (80 ημέρες)
ParhsG Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ξέρει κανεις πως μπορώ να βρω κάποιον να μου κάνει σχέδιο για μπάνιο; Στο porcelana που ειχα βρει αυτα που θέλω δεν θέλουν να κάνουν σχέδιο ίσως λόγω του οτι διάλεξα φτηνα πλακάκια ~30€/τμ για 3 μπανια, δε ξέρω τι άλλο. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από ParhsG
ktsivolas Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 21 ώρες πριν, ParhsG είπε Ξέρει κανεις πως μπορώ να βρω κάποιον να μου κάνει σχέδιο για μπάνιο; Στο porcelana που ειχα βρει αυτα που θέλω δεν θέλουν να κάνουν σχέδιο ίσως λόγω του οτι διάλεξα φτηνα πλακάκια ~30€/τμ για 3 μπανια, δε ξέρω τι άλλο. Νομίζω στον Κυπριώτη φτιάχνουν για όποιον πελάτη το ζητήσει. Αν δε βαριέσαι κάνε έναν κόπο να ρωτήσεις
stelios18120 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, ParhsG είπε Ξέρει κανεις πως μπορώ να βρω κάποιον να μου κάνει σχέδιο για μπάνιο; Στο porcelana που ειχα βρει αυτα που θέλω δεν θέλουν να κάνουν σχέδιο ίσως λόγω του οτι διάλεξα φτηνα πλακάκια ~30€/τμ για 3 μπανια, δε ξέρω τι άλλο. Κανει και ο κυπριωτης οπως είπε ο φίλος παραπάνω δωρεαν αρκει να έχουν χρόνο και να μην έχει πολύ κοσμο. Τι σχέδιο θέλεις να κάνεις; 30€ το τμ πλακάκια και τα θεωρείς φθηνά; Μωρέ μπράβο 😁😁 Τι να πω και εγώ που έχω πάει πελατες που έχουν πάρει 10 και 12€ το τμ. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από stelios18120
papoys1 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, stelios18120 είπε Κανει και ο κυπριωτης οπως είπε ο φίλος παραπάνω δωρεαν αρκει να έχουν χρόνο και να μην έχει πολύ κοσμο. Τι σχέδιο θέλεις να κάνεις; 30€ το τμ πλακάκια και τα θεωρείς φθηνά; Μωρέ μπράβο 😁😁 Τι να πω και εγώ που έχω πάει πελατες που έχουν πάρει 10 και 12€ το τμ. Και πιο φτηνά και πιο φτηνά.Στα 12 ψηλά είσαι. 1
stelios18120 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Και πιο φτηνά και πιο φτηνά.Στα 12 ψηλά είσαι. Πλακάκια με 4€ το τμ Λες και παίρνεις σουβλάκια 😋😋 1
ParhsG Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, stelios18120 είπε Κανει και ο κυπριωτης οπως είπε ο φίλος παραπάνω δωρεαν αρκει να έχουν χρόνο και να μην έχει πολύ κοσμο. Τι σχέδιο θέλεις να κάνεις; 30€ το τμ πλακάκια και τα θεωρείς φθηνά; Μωρέ μπράβο 😁😁 Τι να πω και εγώ που έχω πάει πελατες που έχουν πάρει 10 και 12€ το τμ. Ε οπως σε κουζινες καποιοι εχω δει πως κανουν για να το φτιαξεις. Ισως ομως να ειναι δουλεια αρχιτεκτονα/ διακοσμητη ομως. Απλα δε ξερω τι επιπλα να βαλω παγκο κτλ. Οσο για 30€ ε εχω δει και με 6 ευρω αλλα οταν πηγα σε αλλα μαγαζια που με 30 δε βρισκεις πολλα δλδ ολα 60-150 κυριως χωρις ταβανι τοτε λες φτηνα τα 30. Και μιλαω για μαγαζια σε κηφισιας. Σε μαγαζια σε πιο λαικες περιοχες τα 30 ηταν απο τα ακριβα, αλλα πχ στη κηφισιας σε μερικα μαγαζια με 30 ειχες λιγες επιλογες
stelios18120 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Κοίτα στα πλακάκια θα βρεις μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές Έχω βρει πλακάκια ποιοτικά με νορμάλ τιμή,έχω δει και μαγαζιά να βάζουν κάτι 40-50€/τμ και να είναι μάπα. Το ακριβό πλακάκι δεν σημαίνει πάντα και ότι είναι ποιοτικό,βέβαια όσο ανεβαίνεις σε τιμή ανεβαίνει και η ποσότητα σχεδίων και χρωματισμών κτλπ κτλπ. (Μερικές φορές σε μπάνια πελατών που είναι μικρά και θέλουν λίγα τμ. Βρίσκουν μεγάλες προσφορές από πλακάκια στοκ σε μαγαζιά σε δυτικά προάστια,είχα πετύχει τιμή από 35€/τμ να του τα δώσουν 7€ και άλλη φορά από 45€/τμ να τα πάρει 10€) Απλά πρέπει να είσαι στο ψάξιμο για να πετυχεις vfm προσφορά σε πλακάκια. 2
bill999r Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, stelios18120 είπε Κοίτα στα πλακάκια θα βρεις μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές Έχω βρει πλακάκια ποιοτικά με νορμάλ τιμή,έχω δει και μαγαζιά να βάζουν κάτι 40-50€/τμ και να είναι μάπα. Το ακριβό πλακάκι δεν σημαίνει πάντα και ότι είναι ποιοτικό,βέβαια όσο ανεβαίνεις σε τιμή ανεβαίνει και η ποσότητα σχεδίων και χρωματισμών κτλπ κτλπ. (Μερικές φορές σε μπάνια πελατών που είναι μικρά και θέλουν λίγα τμ. Βρίσκουν μεγάλες προσφορές από πλακάκια στοκ σε μαγαζιά σε δυτικά προάστια,είχα πετύχει τιμή από 35€/τμ να του τα δώσουν 7€ και άλλη φορά από 45€/τμ να τα πάρει 10€) Απλά πρέπει να είσαι στο ψάξιμο για να πετυχεις vfm προσφορά σε πλακάκια. Έτσι όπως τα λέει ο stelios. Κ εγώ για τα δικα μου μπάνια το έψαξα παρά πολύ κ τα είδη υγιεινής τα πήρα από 2 διαφορετικά μαγαζιά και τα πλακάκια για το δάπεδο του σπιτιού από 3ο κατάστημα. Πάντως για το μπάνιο βρήκα εξαιρετικές τιμές κ σχέδια, αλλά κ μπαταρίες στο στοκ της porcelana στο Σχηματάρι. Είχα πάει ravenna,που είχε άθλια πράγματα, κ όπως επέστρεφα το πέτυχα στην τύχη. Κ τελικά τα περισσότερα πράγματα τα πήρα από το στοκ της porcelana. Επίσης λεκάνες τουαλέτας, νιπτήρες τα τσίμπησα από λακιωτη που τα είχε τουλάχιστον 50 ευρώ έκαστο κάτω από τον ανταγωνισμό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις