Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 minutes ago, SeNNinhA said:

Εάν δεν κάνω λάθος αυτός δεν είναι αξεσουάρ. Δεν πάει μόνος του.

Είναι σετ με το ντουλάπι από κάτω που έχει τις ακριβείς διαστάσεις με τον πάγκο από πάνω.

Δεν νομίζω ότι θα βρεις αυτόνομο για αυτό τον λόγο.

Θα βρεις διαφορά αλλά πάλι ως σετ.

Πχ

image.jpeg.9b3e20ee778f1221c4c8cb1e1716ba84.jpeg

Κατασκευές σε INOX μπορούν να γίνουν κατά παραγγελία αλλά κοστίζουν.

Γενικά εάν πας σε υψηλού κόστους νεροχύτες υπάρχουν πολλά και διάφορα άλλα δεν νομίζω ότι μιλάμε για κάτι τέτοιο.

Πχ ο συγκεκριμένος είναι στα 1200€

image.jpeg.4eafc2fabb98a2905ddfcee0170cb80d.jpeg

Εντελως άδικο δεν έχει.

Τα ξύλα ανοίγουν λόγω υγρασίας που απορροφούν οι ίνες τους και κατά βάση ανοίγουν προς το πλάι που είναι και τα κενά ανάμεσα στις ίνες τους.

Όμως έχουν και κατά μήκος παραμόρφωση αν και σε μικρότερο βαθμό.

Είναι απλά ξεροκέφαλοι. Ποιο το πρόβλημα στην τοποθέτηση εαν υπήρχε κενό μερικών χιλιοστών?

Εάν δεις και παραμορφωνονται, παίρνεις ένα γωνιακό τροχό, κομπλαρεις και ένα δίσκο ξύλου με μικρά δοντάκια και τρως ελάχιστα το ξύλο στις ενώσεις τους και όλα καλά.

Τα ξύλα άνοιξαν γιατί είναι σκληρό ξύλο και δεν μπορεί να συμπίεστει και να ανοίξει για να χωρέσει το πάχος της βίδας.

Κανονικά πρώτα ξετρυπας με ένα κατ ελάχιστα μικρότερο τρυπάνι ξύλου και μετα βιδώνεις τις βίδες. Και ο πιο αρχάριος σχεδόν το ξέρει αυτό γιατί την έχει ήδη πατήσει μερικές φορές.

Αλλά αυτό θέλει διπλάσιο κόπο και δεν το κάνουν τα έξυπνα τα μαστορια.

Ναι με αυτοδιατρητες τα βαλαν όλα. Έχω δει και ειδικές με torx κεφαλι και σπειρωμα ειδικό αλλα πολυ ακριβοτερες. Πάντως αρχικά είχα πει εφόσον πάρει καλό ξύλο να μπούνε με κλιπ να μη κάνουν ένα σωρό τρύπες και για να μην ανοίξουν,αλλά και να βγουν σε μελλοντικό θέμα πιο εύκολα. Αλλά ο έμπορος (πολύ μεγάλος ξυλεμπορας έλεγε πως βιδωτα είναι καλύτερα γιατί μπορείς να αλλάξεις πλευρά. ) .Βέβαια ο μάστορας είπε ότι θα έχουν σκουριάσει και δε θα βγαίνουν και ότι σιγά σε 10 χρόνια θα τα αλλάξεις.

Γενικά αν είχαν και τρυπάνι θα τους έπαιρνε χρόνο και τρυπάνι αρκετά.

Γενικά πάντως δε ξέρω θα δείξει. 

Ελπίζω να μην έχω θέμα. Πχ η υδρορορη καταλήγει κάτω από το deck και μέσα περνάει καλώδιο από φωτοβολταϊκά στο δίκτυο. Επίσης η σωλήνα παροχής είναι απλά πεταμενη πάνω στο χώμα και καλύπτεται μερικά μέτρα από το deck.

Με προβληματίζει και το θέμα με τα νερά καθώς είναι πιο χαμηλά από το δρόμο λίγο και δεν μπορεί να ανέβει πολύ.  Είχα προτείνει french drain αλλά υπάρχει διαφωνία και θα σκάψει 10 εκατοστά και θα πεσει χαλίκι

Επίσης δε ξέρω αν θα βγούνε χόρτα. Γενικά είχαν καθαριστεί πρόχειρα. Είχε σημεία που λιμναζε το νερό αλλά δε πρόλαβα να τα γεμίσω καθώς έπρεπε να προχωρήσουν οι εργασίες. Δε βάλανε ύφασμα κτλ και έγινε για κάποιο λόγο θέμα και το ακούμπησανε απλά στο έδαφος αφού το κόψανε σε λωρίδες αφού είχε μπει ο σκελετός. Φυσικά χωρίς κάτι απο πάνω .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Εγώ θέλω να μου πείτε το εξής. Η μαρμαροποδιά στα κουφώματα, είναι απαραίτητη ή όχι!!!

Όχι απόλυτα. Στις μεσόπορτες πχ δεν χρειάζονται απαραίτητα. Στα εξωτερικά χρησιμοποιούνται κυρίως λόγω αντοχής. Γενικά είναι Ελληνοϊταλική συνήθεια πάντως, σε άλλες χώρες χρησιμοποιούν παραδοσιακά και άλλες μεθόδους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Εάν δεν κάνω λάθος αυτός δεν είναι αξεσουάρ. Δεν πάει μόνος του.

Είναι σετ με το ντουλάπι από κάτω που έχει τις ακριβείς διαστάσεις με τον πάγκο από πάνω.

Δεν νομίζω ότι θα βρεις αυτόνομο για αυτό τον λόγο.

Θα βρεις διαφορά αλλά πάλι ως σετ.

Πχ

image.jpeg.9b3e20ee778f1221c4c8cb1e1716ba84.jpeg

Κατασκευές σε INOX μπορούν να γίνουν κατά παραγγελία αλλά κοστίζουν.

Γενικά εάν πας σε υψηλού κόστους νεροχύτες υπάρχουν πολλά και διάφορα άλλα δεν νομίζω ότι μιλάμε για κάτι τέτοιο.

Πχ ο συγκεκριμένος είναι στα 1200€

image.jpeg.4eafc2fabb98a2905ddfcee0170cb80d.jpeg

Έχω δει κάποια πιο μικρά, αυτό στο στούντιο που νοικιάζω εδώ είναι 1.80 σε μήκος και έχει θέση και για τις εστίες. όντως πρέπει να είναι είτε κατά παραγγελία του συγκροτήματος στούντιο είτε να πονάει μαζί με τα ντουλάπια που φαίνεται να είναι "πακέτο"

Αλλά αφού το έχει το Σουηδικό ΙΚΕΑ θα πουλιέται και μόνο του

Και είχε και η μάνα που ένα πολύ απλούστερο (όχι ινοξ) στο εργαστήριο της

Άρα κάπου θα παίζουν, ίσως στα επαγγελματικά ... χμμμμ

Επεξ/σία από DrLo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπερα.

Θελω να αλλαξω μια τεντα η οποια ειναι η παλια κλασσικη που πιανει στα καγκελα, αν παιζει ρολο αυτο, και θα ηθελα ενα πανι ουτε πολυ ακριβο αλλα ουτε και της πλακας να σκιστει σε 3 χρονια. Να ειναι κατι αξιοπρεπες θα ελεγα.

Μπορειτε να μου πειτε περιπου ποσο κοστιζει ανα τ/μ η αλλαγη μαζι με τα εργατικα? Δεν θελω ακριβες κοστος εννοειται, απλα θελω να εχω ενα μετρο συγκρισης πριν αρχισω να ψαχνω σε καταστηματα.

Επεξ/σία από ardi21

59 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Kαλησπερα.

Θελω να αλλαξω μια τεντα η οποια ειναι η παλια κλασσικη που πιανει στα καγκελα, αν παιζει ρολο αυτο, και θα ηθελα ενα πανι ουτε πολυ ακριβο αλλα ουτε και της πλακας να σκιστει σε 3 χρονια. Να ειναι κατι αξιοπρεπες θα ελεγα.

Μπορειτε να μου πειτε περιπου ποσο κοστιζει ανα τ/μ η αλλαγη μαζι με τα εργατικα? Δεν θελω ακριβες κοστος εννοειται, απλα θελω να εχω ενα μετρο συγκρισης πριν αρχισω να ψαχνω σε καταστηματα.

https://www.mytenta.gr/tentopano-etimo-rameno-gia-tentes/

• Like 2

Ρε σεις για να ρωτήσω κ εγώ κάτι... Θέλω να στοκαρω ένα δοκάρι, όπου έφαγε ο ηλεκτρολόγος λίγο για να περάσει ένα πλακέ καλώδιο, το γέμισε αλλά όχι πολύ και κάνει γούβα τώρα... Νόμιζα ότι με χρωμοσοβά θα "έρθει", αλλά τελικά είναι πολύ για να το γεμίσει. Τί να κάνω για να "μαζευτεί " και να μην φαίνεται αηδία; Γωνιόκρανο με δίχτυ και κόλλα δεν μπορώ να βάλω θα πιάσει πολύ έπρεπε να το έκανα εξαρχής, τώρα έχει περαστεί ένα χέρι χρωμοσοβας. 

Εγώ σκέφτομαι να περάσω ένα γωνιόκρανο αλουμινίου περίπου, να μου φτιάξει τη γωνία, και ή να το βάψω, ή να περάσω αυτό, με χρωμοσοβά...βλακεία έπρεπε να το έχω δει από όταν έκανε το "μερεμέτι" ο ηλεκτρολόγος και να γίνει το κατάλληλο φτιάξιμο της γωνίας...

1000010805.jpg

43 minutes ago, mechpanos said:

Ρε σεις για να ρωτήσω κ εγώ κάτι... Θέλω να στοκαρω ένα δοκάρι, όπου έφαγε ο ηλεκτρολόγος λίγο για να περάσει ένα πλακέ καλώδιο, το γέμισε αλλά όχι πολύ και κάνει γούβα τώρα... Νόμιζα ότι με χρωμοσοβά θα "έρθει", αλλά τελικά είναι πολύ για να το γεμίσει. Τί να κάνω για να "μαζευτεί " και να μην φαίνεται αηδία; Γωνιόκρανο με δίχτυ και κόλλα δεν μπορώ να βάλω θα πιάσει πολύ έπρεπε να το έκανα εξαρχής, τώρα έχει περαστεί ένα χέρι χρωμοσοβας. 

Εγώ σκέφτομαι να περάσω ένα γωνιόκρανο αλουμινίου περίπου, να μου φτιάξει τη γωνία, και ή να το βάψω, ή να περάσω αυτό, με χρωμοσοβά...βλακεία έπρεπε να το έχω δει από όταν έκανε το "μερεμέτι" ο ηλεκτρολόγος και να γίνει το κατάλληλο φτιάξιμο της γωνίας...

1000010805.jpg

Εγώ πάντως δε καταλαβαίνω το πρόβλημα. Δε μπορείς να φτιάξεις τη γωνία;

6 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Εγώ πάντως δε καταλαβαίνω το πρόβλημα. Δε μπορείς να φτιάξεις τη γωνία;

Μπορώ το θέμα είναι πώς ώστε να γίνει το μικρότερο δυνατό μερεμέτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, mechpanos είπε

Μπορώ το θέμα είναι πώς ώστε να γίνει το μικρότερο δυνατό μερεμέτι.

Γιατί δεν παίρνεις λίγο σοβά μιας στρώσης να γεμίσεις τα πολλά και να αφήσεις ίσα ίσα για τον χρωμοσοβά;

Εγώ θα το γέμιζα και μόλις τραβούσε (πριν σφίξει τελείως) θα τον κατέβαζα στο σημείο που θέλω με μια σπάτουλα. Λίγες χαρακιές να πιάσεις ο χρωμοσοβάς και τέλος.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3

9 ώρες πριν, mechpanos είπε

1000010805.jpg

Προφίλ αλουμινίου ή PVC αν δεν σε πειράζει να φαίνεται εξωτερικά.

• Like 1

Καλημερα, εχει η μανα μου το παρακατω ψυγειο

https://www.google.com/search?q=aeg+ψυγειοκαταψυκτης+alarm&tbm=isch&chips=q:aeg+ψυγειοκαταψυκτησ+alarm,online_chips:santo+75438:V61dtppeCfI%3D&client=ms-android-samsung-ss&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwiYyPLrkeKGAxV7oP0HHQf8DPYQ4lYoAHoECAEQBQ&biw=360&bih=667#imgrc=QFor_4NEou1LDM&imgdii=7cNUmgT5lwkrqM

Πως σβηνει το αλαρμ, την εβγαλε αλαρμ και η καταψυξη δειχνει 4 βαθμους. Απλα θελω να σβησω το αλαρμ μπας και ξαναξεκινησει να ψυχει.

43 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

https://www.google.com/search?q=aeg+ψυγειοκαταψυκτης+alarm&tbm=isch&chips=q:aeg+ψυγειοκαταψυκτησ+alarm,online_chips:santo+75438:V61dtppeCfI%3D&client=ms-android-samsung-ss&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwiYyPLrkeKGAxV7oP0HHQf8DPYQ4lYoAHoECAEQBQ&biw=360&bih=667#imgrc=QFor_4NEou1LDM&imgdii=7cNUmgT5lwkrqM

Πως σβηνει το αλαρμ, την εβγαλε αλαρμ και η καταψυξη δειχνει 4 βαθμους. Απλα θελω να σβησω το αλαρμ μπας και ξαναξεκινησει να ψυχει.

Το αλαρμ ανάβει να σε προειδοποιήσει όταν η κατάψυξη συνήθως δεν δουλεύει σωστά. Αν εχει 4 βαθμούς υπάρχει πρόβλημα. Η κατάξυξη πρέπει να δουλεύει τουλάχιστον στο -17 και η συντήρηση 6-7. Αν δεν πέφτει φωναξε μάστορα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι εργαλείο να πάρω για να κόψω ίσια μελαμίνη; Δισκοπριονο ή κάποια σταθερή σεγα ή κάτι άλλο;

Αραιά θα το χρησιμοποιώ, 3-4 κομμάτια θέλω να κόψω τώρα και μετά όποτε τύχει.

Edit, βλέπω ότι υπάρχουν και πριόνια χειρός για μελαμίνη. Μήπως και με τέτοιο μπορώ να κάνω δουλειά;

Επεξ/σία από zio10

2 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Το αλαρμ θα σταματήσει όταν πιάσει θερμοκρασία.Δεν το εμποδίζει να πιάσει θερμοκρασία το αλάρμ.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...