Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

28 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Το Γ ζητείται και ως μισοτσίμπουκο, στα μαρμαράδικα (απλώς ενημερωτικά).

Εχω χρόνια να ασχοληθώ και τα έχω ξεχάσει. Έχουν διαφορες ονομασίες αναλόγως τι ακριβώς θελεις όντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Όταν ζητάμε πχ αντιολισθητικό πάτημα για κλίμακα εξωτερικού χώρου, λέμε "σκαπιτσαριστό μισοτσίμπουκο".

Το σκαπιτσαριστό(που είναι κάτι πολυ συγκεκριμένο) είναι στο πάνω μέρος δηλαδή (πρόσωπο) και το μισοτσίμπουκο πάει στην πάνω εκτεθειμένη γωνία του σκαλιού (μεταξύ προσώπου και μουρέλου) και στην ουσία είναι το στρογγύλεμα.

Το αντιολισθητικό πάτημα πάντως γίνεται και με κοπανιστό, καμάκι ή και διάφορες άλλες επεξεργασίες.

@SeNNinhA δεν σε κουράζω.

Το Α που παραθέτεις δεν θα στο κάνει κανένας γιατί θέλει πολύ δουλειά και δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις έτσι και να πετάξεις τόσο μαρμαρο.

Το Β είναι το απλό σοβατεπί που γίνεται και με κεκλιμένη την πάνω πλευρά πολύ εύκολα και τα περισσότερα εργοστάσια μαρμάρου, όπως και αυτό που εργάζομαι, τα έχουν έτοιμα και με πολλές επιλογές. Τα σοβατεπιά δεν πωλούνται μόνο όπως έχεις σχεδιάσει το Β. Τη γωνία που μένει εκτεθειμένη όταν μπαίνει το σοβατεπί στον τοίχο την κάνουν τουλάχιστον chamfer αν όχι μισοτσίμπουκο(το Γ όπως σωστά προαναφέρθηκε) και τα κρατάνε και έτσι σε στοκ. Και υπάρχει σχεδόν πάντα στοκ.

Όπως και να χει η λύση που προτείνεις είναι η πιο σωστή.

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Μπορεί να κάνει και το άλλο...να πάει σε κάτι του Γ αλλά με επαρκές πάχος και πλάτος ώστε να φτιάξει σκοτία σε ένα κομμάτι όσο το φάρδος του νεροχύτη, (ή λίγο μικρότερο ίσως για να μη φαίνεται κενό) και να μην κάνει καθόλου το παραμικρό κανάλι που θα κρατάει νερά. Επειδή είναι μικρό το μήκος, δεν θα είναι το κόστος μεγάλο.

Ωστόσο το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο.

Ίσως αν υπάρξει συνέχεια και στον υπόλοιπο πάγκο να φαίνεται και ωραίο. Σε κάποιες περιπτώσεις, που υπάρχει βάθος στον πάγκο, δίνεται στο μάρμαρο που μπαίνει με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερο φάρδος στο ελεύθερο κομμάτι του παγκου(εκεί που δεν θα χει δηλαδή μάτια ή νεροχύτη) και μπαίνουν πάνω τα διάφορα της κουζίνας(μπαχαρικά, λαδικά κλπ)

• Thanks 1

23 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε

Το σκαπιτσαριστό(που είναι κάτι πολυ συγκεκριμένο) είναι στο πάνω μέρος δηλαδή (πρόσωπο) και το μισοτσίμπουκο πάει στην πάνω εκτεθειμένη γωνία του σκαλιού (μεταξύ προσώπου και μουρέλου) και στην ουσία είναι το στρογγύλεμα.

Το αντιολισθητικό πάτημα πάντως γίνεται και με κοπανιστό, καμάκι ή και διάφορες άλλες επεξεργασίες.

@SeNNinhA δεν σε κουράζω.

Το Α που παραθέτεις δεν θα στο κάνει κανένας γιατί θέλει πολύ δουλειά και δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις έτσι και να πετάξεις τόσο μαρμαρο.

Το Β είναι το απλό σοβατεπί που γίνεται και με κεκλιμένη την πάνω πλευρά πολύ εύκολα και τα περισσότερα εργοστάσια μαρμάρου, όπως και αυτό που εργάζομαι, τα έχουν έτοιμα και με πολλές επιλογές. Τα σοβατεπιά δεν πωλούνται μόνο όπως έχεις σχεδιάσει το Β. Τη γωνία που μένει εκτεθειμένη όταν μπαίνει το σοβατεπί στον τοίχο την κάνουν τουλάχιστον chamfer αν όχι μισοτσίμπουκο(το Γ όπως σωστά προαναφέρθηκε) και τα κρατάνε και έτσι σε στοκ. Και υπάρχει σχεδόν πάντα στοκ.

Όπως και να χει η λύση που προτείνεις είναι η πιο σωστή.

Ίσως αν υπάρξει συνέχεια και στον υπόλοιπο πάγκο να φαίνεται και ωραίο. Σε κάποιες περιπτώσεις, που υπάρχει βάθος στον πάγκο, δίνεται στο μάρμαρο που μπαίνει με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερο φάρδος στο ελεύθερο κομμάτι του παγκου(εκεί που δεν θα χει δηλαδή μάτια ή νεροχύτη) και μπαίνουν πάνω τα διάφορα της κουζίνας(μπαχαρικά, λαδικά κλπ)

Το καταλαβαίνετε ότι τίποτε από όλα αυτά δεν είναι σωστό και συζητάμε όλοι εμείς γιατί κάποιοι θεωρούν την χρήση του Vetex όταν τρέξουν νερά στον πάγκο out of discusion...!!

Εαν ο πάγκος φούσκωσε δεν φταίει το κενό μεταξύ νεροχύτη και πλακιδίων τοίχου. Φταιει που ο "μάστορας" δεν είχε βάλει αρμοκαλυπτρο και σιλικόνη.

Μόλις μπουν αυτά σωστά το πρόβλημα τελείωσε.

• Thanks 1

51 minutes ago, CorsarioJoao said:

Έχει κάποιο νόημα να μιλήσουμε για τα λιθοξοϊκά όργανα; Ντισλίδικο, φαγάνα κ.λπ.; Μάλλον ξεφεύγουμε λίγο. Εκτός και αν θέλουμε να κάνουμε επίδειξη γνώσεων..

25 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Έχει κάποιο νόημα να μιλήσουμε για τα λιθοξοϊκά όργανα; Ντισλίδικο, φαγάνα κ.λπ.; Μάλλον ξεφεύγουμε λίγο. Εκτός και αν θέλουμε να κάνουμε επίδειξη γνώσεων..

Σώπα ρε άσε να μαθαίνουμε! Εχω ένα φίλο μαρμαρά αν βγούμε καμία φορά οικογενειακά να ξέρω να του πιάσω κουβέντα για καμάκια φαγάνες μισοτσίμπουκα και τέτοια και εκεί που νομίζουν οι γυναίκες ότι μιλάμε για γκόμενες, να του το γυρίσω στους γρανίτες και τα τεχνομάρμαρα να πέσει γέλιο!!!

• Haha 1

46 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Αμα θες να κάνουμε δεν εχω κανένα πρόβλημα.

20 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Σώπα ρε άσε να μαθαίνουμε! Εχω ένα φίλο μαρμαρά αν βγούμε καμία φορά οικογενειακά να ξέρω να του πιάσω κουβέντα για καμάκια φαγάνες μισοτσίμπουκα και τέτοια και εκεί που νομίζουν οι γυναίκες ότι μιλάμε για γκόμενες, να του το γυρίσω στους γρανίτες και τα τεχνομάρμαρα να πέσει γέλιο!!!

Μην του πεις για καμάκι πάντως γιατί λαμάκι ήθελα να γράψω. Όχι τίποτα άλλο, δεν θα συνεννοηθείτε κιόλας.

• Haha 2

1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Το καταλαβαίνετε ότι τίποτε από όλα αυτά δεν είναι σωστό και συζητάμε όλοι εμείς γιατί κάποιοι θεωρούν την χρήση του Vetex όταν τρέξουν νερά στον πάγκο out of discusion...!!

Εαν ο πάγκος φούσκωσε δεν φταίει το κενό μεταξύ νεροχύτη και πλακιδίων τοίχου. Φταιει που ο "μάστορας" δεν είχε βάλει αρμοκαλυπτρο και σιλικόνη.

Μόλις μπουν αυτά σωστά το πρόβλημα τελείωσε.

ποιοι ειναι αυτοι που θεωρουν το βιτεξ αουτ οφ ντισκασιον? 

ο παγκος ειναι απο το 2004.

και βεβαια φταιει ο μαστορας που δεν εβαλε αρμοκαλυπτρο.

14 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Εγω όχι. Εσύ; 

Θα μπορούσατε ίσως καλύτερα να ανοίξετε ένα πιο συγκεκριμένο θέμα για μάρμαρα γρανίτες επεξεργασίες και τεχνοτροπίες

Μπου μπορώ να βρώ τέτοιυς νεροχύτες στην Ελλάδα ? 

αυτός είναι από το σουηδικό ΙΚΕΑ αλλά δεν υπάρχει στο ελληνικό

που να είναι ουσιαστικά πάγκος-νεροχύτης ένα πράγμα 

έχω τέτοιο στο studio εδώ που νοικιάζω και μου αρέσει

υπάρχει κάποιος ελληνικός όρος που τους χάχνω έτσι  

OLOFSJÖN Bänkskiva med 2 integrated diskhoar, rostfritt stål, 140x63.5 cm

.

Είχε στο μαγαζί της μητέρας μου παλαιότερα αλλά ήταν χαμηλότεροης ποιότητας

Γενικά μπήκε το deck. Γενικά δεν άφησε κενά κατά μήκος. Του ζήτησα να αφήσει και μου λέει το ξύλο ανοίγει μόνο στο πλάι .Νομίζω σεβοταν τον εαυτό του και δεν έκανε ότι περίεργο του ζήταγε ο άσχετος πελάτης. Μερικά έχουν ανοίξει στο βιδωμα

https://ibb.co/kqp1h2T

https://ibb.co/SrJnhBw

43 minutes ago, SeNNinhA said:

Θα μπορούσατε ίσως καλύτερα να ανοίξετε ένα πιο συγκεκριμένο θέμα για μάρμαρα γρανίτες επεξεργασίες και τεχνοτροπίες

Θα το σκεφτώ και θα επανέλθω εάν χρειαστεί.

• Like 1

27 λεπτά πριν, DrLo είπε

Μπου μπορώ να βρώ τέτοιυς νεροχύτες στην Ελλάδα ? 

αυτός είναι από το σουηδικό ΙΚΕΑ αλλά δεν υπάρχει στο ελληνικό

που να είναι ουσιαστικά πάγκος-νεροχύτης ένα πράγμα 

έχω τέτοιο στο studio εδώ που νοικιάζω και μου αρέσει

υπάρχει κάποιος ελληνικός όρος που τους χάχνω έτσι  

OLOFSJÖN Bänkskiva med 2 integrated diskhoar, rostfritt stål, 140x63.5 cm

.

Είχε στο μαγαζί της μητέρας μου παλαιότερα αλλά ήταν χαμηλότεροης ποιότητας

Εάν δεν κάνω λάθος αυτός δεν είναι αξεσουάρ. Δεν πάει μόνος του.

Είναι σετ με το ντουλάπι από κάτω που έχει τις ακριβείς διαστάσεις με τον πάγκο από πάνω.

Δεν νομίζω ότι θα βρεις αυτόνομο για αυτό τον λόγο.

Θα βρεις διαφορά αλλά πάλι ως σετ.

Πχ

image.jpeg.9b3e20ee778f1221c4c8cb1e1716ba84.jpeg

Κατασκευές σε INOX μπορούν να γίνουν κατά παραγγελία αλλά κοστίζουν.

Γενικά εάν πας σε υψηλού κόστους νεροχύτες υπάρχουν πολλά και διάφορα άλλα δεν νομίζω ότι μιλάμε για κάτι τέτοιο.

Πχ ο συγκεκριμένος είναι στα 1200€

image.jpeg.4eafc2fabb98a2905ddfcee0170cb80d.jpeg

20 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Γενικά μπήκε το deck. Γενικά δεν άφησε κενά κατά μήκος. Του ζήτησα να αφήσει και μου λέει το ξύλο ανοίγει μόνο στο πλάι .Νομίζω σεβοταν τον εαυτό του και δεν έκανε ότι περίεργο του ζήταγε ο άσχετος πελάτης. Μερικά έχουν ανοίξει στο βιδωμα

https://ibb.co/kqp1h2T

https://ibb.co/SrJnhBw

Εντελως άδικο δεν έχει.

Τα ξύλα ανοίγουν λόγω υγρασίας που απορροφούν οι ίνες τους και κατά βάση ανοίγουν προς το πλάι που είναι και τα κενά ανάμεσα στις ίνες τους.

Όμως έχουν και κατά μήκος παραμόρφωση αν και σε μικρότερο βαθμό.

Είναι απλά ξεροκέφαλοι. Ποιο το πρόβλημα στην τοποθέτηση εαν υπήρχε κενό μερικών χιλιοστών?

Εάν δεις και παραμορφωνονται, παίρνεις ένα γωνιακό τροχό, κομπλαρεις και ένα δίσκο ξύλου με μικρά δοντάκια και τρως ελάχιστα το ξύλο στις ενώσεις τους και όλα καλά.

Τα ξύλα άνοιξαν γιατί είναι σκληρό ξύλο και δεν μπορεί να συμπίεστει και να ανοίξει για να χωρέσει το πάχος της βίδας.

Κανονικά πρώτα ξετρυπας με ένα κατ ελάχιστα μικρότερο τρυπάνι ξύλου και μετα βιδώνεις τις βίδες. Και ο πιο αρχάριος σχεδόν το ξέρει αυτό γιατί την έχει ήδη πατήσει μερικές φορές.

Αλλά αυτό θέλει διπλάσιο κόπο και δεν το κάνουν τα έξυπνα τα μαστορια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...