Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, vaslag7 είπε

1710210942187-03c25363d40b4841b68a22bb281d0db7-goods.jpeg

Δεν παιζει αυτο σε επικαθημενους νεροχύτες διοτι εχουν χείλος.

Νεροχύτης κουζίνας ULTRA GRANITE 804 86X50cm - Home Market - Greece   

Νεροχύτης κουζίνας διπλός KARAG BL 709 | Polihome.gr

Επίσης αυτό ειναι πολύ φαρδύ και δεν μπορει καν να τοποθετηθει στα 4cm αποσταση .

Θελει large καταστασεις απο πίσω και υποκαθήμενους νεροχύτες

ΕΠΙΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ BOCCHI 1139

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Γιατι θεωρεις οτι με ενα φαρδυτερο αρμοκαλυπτρο δεν θα εχεις το ιδιο προβλημα?

δεν ειχα καθολου αρμοκαλυπτρο.Ο μαστορας θεωρησε οτι δεν χρειαζεται....

για αυτο τωρα πρεπει η να αλλαξω παγκο με κοστος πανω απο 500-600 ευρω  η να ''καλυψω'' το προβλημα στο μερος πισω απο το νεροχυτη που εχει μηκος 86 εκατοστα και απεχει 4 εκατοστα απο το πλακακι.

Κοιταω μηπως και γλυτωσω την αλλαγη του παγκου

Βρισκω σε τριγωνικο προφιλ μεχρι 30χ 30

εαν βρω σε 38χ38 η σε 40χ 40 θα ελυνα το προβλημα μου.

Επεξ/σία από dimviii

4 λεπτά πριν, dimviii είπε

δεν ειχα καθολου αρμοκαλυπτρο.Ο μαστορας θεωρησε οτι δεν χρειαζεται....

για αυτο τωρα πρεπει η να αλλαξω παγκο με κοστος πανω απο 500-600 ευρω  η να ''καλυψω'' το προβλημα στο μερος πισω απο το νεροχυτη που εχει μηκος 86 εκατοστα και απεχει 4 εκατοστα απο το πλακακι.

Κοιταω μηπως και γλυτωσω την αλλαγη του παγκου

Βρισκω σε τριγωνικο προφιλ μεχρι 30χ 30

εαν βρω σε 38χ38 η σε 40χ 40 θα ελυνα το προβλημα μου.

Οπως ειπα, αυτο ειναι ενα φυσιολογικο κενο μεταξύ νεροχύτη και πλακιδιων. Αναγκαστικο για να τοποθετηθεί και η μπαταρια (βρυση σου) καιτα χειριστηρια της να μπορουν να λειτουργησουν.

Βαζεις ενα κανονικό αρμοκαλυπτρο τοποθετημενο σωστα με τις σιλικονες τους και δεν θα εχεις προβλημα. Το ελαχιστο νερακι που θα ριχνεις κατα λαθος πισω θα το μαζευεις με ενα Vetex οπως ολοι.

Μπορεις εαν θελεις να βαλεις ενα αρμοκαλυπτρο σαν κι αυτο αλλα από την αντιθετη φορα με το μακρυ κομματι κατω.

image.png.dcf3e1adf965d6a2ccc4d98b7b2dc3ee.png

Δεν προκειται να πετυχεις κατι ομως.

Και παλι το νερο θα γουρνιαζει αναμεσα στο αρμοκαλυπτρο και το χειλος του νεροχύτη σου και μαλιστα θα ειναι πιο δυσκολο ακομη να το μαζεψεις και θα στηριζεσαι στο ποσο καλα σιλικοναρισμενο ειναι το αρμοκαλυπτρο και ποσο καλα εφαρμοζουν τα λαστιχά του.

Ουτως ή αλλως εκεί θα στηριχτεις. Στο ποση προστασία σου προσφερει απο τα νερά το αρμοκάλυπτρό σου. Τα λιγα νερακια θα τα μαζευεις με το Vetex.

Δες την τομή. Ειτε ετσι είτε αλλιως θα γουρνιάζει νερο.

image.png.64da10d7399ac3e63e697cde50529e6e.png

• Like 2

Τώρα να πω μια μαλακία... καλά τζάμπα είναι, θα την πω!!! :) 

Μπορεί να πάει κανείς σε ένα μαρμαρά, να ζητήσει να του κατασκευάσει ένα αρμοκάλυπτρο από ορυκτό ή τεχνητό πέτρωμα της αρεσκείας του, στη διάσταση που θέλει, να το τοποθετήσει μεταξύ πάγκου και πλακιδίου, και να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βέβαια δεν ξέρω από θέμα αισθητηκής πώς θα είναι αλλά λέμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Μπορεις εαν θελεις να βαλεις ενα αρμοκαλυπτρο σαν κι αυτο αλλα από την αντιθετη φορα με το μακρυ κομματι κατω.

image.png.dcf3e1adf965d6a2ccc4d98b7b2dc3ee.png

μου εδωσες την λυση!Να βαλω αυτο το αρμοκαλυπτρο αναποδα ωστε να καλυψω τα 40 χιλιοστα. Ευχαριστω.

τα 2 χιλιοστα που θα περισεψουν,θα τα σιλικοναρω,ωστε να μην ερχετε σε επαφη το νερο με τον ηδη φουσκωμενο παγκο,και χειροτερεψει ακομα η κατασταση.

Τωρα αυτα με το βιτεξ,αντε πεστα σε γυναικα,και αμα βγαλεις ακρη γραψε μου.ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΝ ΛΕΜΕ.lolol

Επεξ/σία από dimviii
  • Like 1
  • Thanks 1

45 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Τώρα να πω μια μαλακία... καλά τζάμπα είναι, θα την πω!!! :) 

Μπορεί να πάει κανείς σε ένα μαρμαρά, να ζητήσει να του κατασκευάσει ένα αρμοκάλυπτρο από ορυκτό ή τεχνητό πέτρωμα της αρεσκείας του, στη διάσταση που θέλει, να το τοποθετήσει μεταξύ πάγκου και πλακιδίου, και να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βέβαια δεν ξέρω από θέμα αισθητηκής πώς θα είναι αλλά λέμε.

Τα πάντα γίνονται.

image.png.c86756ba205df046fb0541c8e01c50e0.png

Το βασικό ειναι οτι πρεπει να γεμισεις σιλικόνη το σημειο με το βέλος για να λειτουργήσει αυτο ή ότι άλλο.

Επίσης να ξερεις ότι δεν θα ειναι φθηνό. Γιατι και το μαρμαρο θα πρεπει να πληρωσεις (ΟΚ οχι κατι ιδιαιτερο) αλλα γιατι κυρίως θα πρεπει να πληρώσεις την εργασία για να στο κουρμπάρει και να στο γυαλίσει σωστά μετα.

Πολλαπλασίασέ το με τα μετρα μήκους ολου του πάγκου.

Εγω απορώ το ΓΙΑΤΙ όμως.

Για να μην παρεις με ενα VETEX μια στο τόσο καποια λίγα νεράκια?

Εαν το αρμοκαλυπτρο μπει σωστά με σλικονες τοτε δεν θα αφήσει να περάσουν νερά απο πίσω και να φουσκώσουν και να καταστρέψουν τον παγκο σου. Δεν εχει σημασία τι αρμοκάλυπτρο θα ειναι και ποσο φαρδος θα έχει.

Τα οποια νερα παραμείνουν πανω στον παγκο σου δεν δημιουργούν πρόβλημα.

Δεν ξερω. Το θεωρω κοροϊδία να ψάχνουμε λύσεις για τεμπελια. Sorry αλλα ετσι το βλεπω εκτος και εαν δεν καταλαβα κατι καλα μεχρι τωρα.

• Like 1

4 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Εγω απορώ το ΓΙΑΤΙ όμως.

Για να μην παρεις με ενα VETEX μια στο τόσο καποια λίγα νεράκια?

Ανυπαντρος?

• Like 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dimviii είπε

μου εδωσες την λυση!Να βαλω αυτο το αρμοκαλυπτρο αναποδα ωστε να καλυψω τα 40 χιλιοστα. Ευχαριστω.

τα 2 χιλιοστα που θα περισεψουν,θα τα σιλικοναρω,ωστε να μην ερχετε σε επαφη το νερο με τον ηδη φουσκωμενο παγκο,και χειροτερεψει αομα η κατασταση.

Τωρα αυτα με το βιτεξ,αντε πεστα σε γυναικα,και αμα βγαλεις ακρη γραψε μου.ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΝ ΛΕΜΕ.lolol

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΛΕΜΕ ουτε έτσι.

Θα σου μαζεύει παλι νερα.

Θα εχεις ακριβως αυτο που σου δειχνω παρακατω και τα νερα παλι θα μαζευονται στο μικρο λουκι που και παλι θα δημιουργείται εκει που σου δειχνω με το  κιτρινο βελακι

image.png.a03367fda8718fec192bddd6f4ff72d5.png

Μόλις τώρα, dimviii είπε

Ανυπαντρος?

Παντρεμενος και με 4 παιδια.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1

Μόλις τώρα, SeNNinhA είπε

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΛΕΜΕ ουτε έτσι.

Θα σου μαζεύει παλι νερα.

Θα εχεις ακριβως αυτο που σου δειχνω παρακατω και τα νερα παλι θα μαζευονται στο μικρο λουκι που και παλι θα δημιουργείται εκει που σου δειχνω με το  κιτρινο βελακι

image.png.a03367fda8718fec192bddd6f4ff72d5.png

αφου θα το γεμισω σιλικονη οπως και στο δικο σου παραδειγμα με το καστομ μαρμαρακι.

2 χιλιοστα ειναι το κενο που θα αφησει το αρμοκαλυπτρο

5 λεπτά πριν, dimviii είπε

αφου θα το γεμισω σιλικονη οπως και στο δικο σου παραδειγμα με το καστομ μαρμαρακι.

2 χιλιοστα ειναι το κενο που θα αφησει το αρμοκαλυπτρο

Είναι μεγάλο το κενό που θα πρεπει να γεμίσεις με σιλικόνη.

Σχεδον 2 εκατοστα και όχι χιλιοστά

Δες το μπλε στο σχημα.

Η σιλικονη θα πρεπει να καλύψει το υψος μεχρι το χείλος του νεροχύτη σου για να μην σου κραταει νερο.

Αλλιως θα γουρνιάζει και πάλι.

Θα ειναι αντιαισθητικο, η σιλικόνη θα βρωμίζει εύκολα πιανοντας και σκονη που δεν θα φευγει και σε καποια φαση θα σου βγαλει και μουχλα.

Εντελως λαθος.

image.png.343874edf08c84b3f2564bf48029b5a2.png

Στο custom μαρμαράκι το μαρμαράκι εχει το ύψος του χείλους του νεροχύτη οπότε ειναι πολύ μικρότερο το ανοιγμα που χρειαζεται σιλικονη αλλα και παλι υπολογισε και εκει οτι ειναι σιγουρα 0,5 εκατοστα τουλαχιστον.

Μόλις τώρα, SeNNinhA είπε

Είναι μεγάλο το κενό που θα πρεπει να γεμίσεις με σιλικόνη.

Σχεδον 2 εκατοστα και όχι χιλιοστά

image.png.343874edf08c84b3f2564bf48029b5a2.png

2 χλιοστα ειναι δεν ειναι 20

το αρμοκαλυπτρο θα μπει αναποδα το 38 χιλιοστα δλδ θα πατησει κατω στο παγκο οπως προτεινες εσυ

.Εκει εγω εχω 40 χιλιοστα κενο μεταξυ πλακακιων και νεροχυτη.

Αρα θα σιλικοναρω τα 2 χιλιοστα,οπου ειναι κυριολεκτικα μηδεν.Δεν θα φαινεται καν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...