kokos23 Δημοσ. 11 Ιουνίου Share Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Ξέρετε που μπορώ να βρω βάση στήριξης για ρομαν; Πλαστική που μπαίνει μέσα στον σιδηρόδρομο...Αθήνα είμαι, βρήκα έναν στο Μενίδι λεωφόρο Πάρνηθος απλά μήπως υπάρχει κανένας κεντρο Επεξ/σία 11 Ιουνίου από kokos23 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 11 Ιουνίου Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 50 λεπτά πριν, kodimits είπε Τη γνώμη σας παρακαλώ! Πρόκειται να ανακαινίσω ένα ψιλοπαλιό σπίτι, οπότε το ταβάνι θα ξηλωθεί και θα γίνει καινούριο με γυψοσανίδα. Επειδή θα χρειαστεί αλλαγή και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, σκέφτηκα για να γλιτώσω κάμποσο σκάψιμο στους τοίχους να περαστεί όλη η νέα εγκατάσταση πάνω από τις γυψοσανίδες. Στα σημεία που συνήθως υπάρχουν τα κουτιά διακλάδωσης μέσα στον τοίχο, εκεί στην ένωση της γυψοσανίδας με τον τοίχο να σκαφτεί λίγο και να κατέβουν τα καλώδια όπου χρειάζεται. Με άλλα λόγια, γλιτώνω όλα τα οριζόντια σκαψίματα στους τοίχους για την νέα εγκατάσταση, ενώ τα κάθετα προφανώς θα πρέπει να γίνουν. Επιπλέον, σε ένα αποθηκάκι μπορεί να τοποθετηθεί ένα (αφαιρούμενο) πλέγμα στην γυψοσανίδα, ώστε να είναι η εγκατάσταση επισκέψιμη Δεν ειναι κατι καινούργιο ούτε πατέντα. Φυσικά γίνεται. Αυτο που κανουν συνηθως οι πολλοι ειναι να πετανε τους σωλήνες με τα καλώδια κατευθείαν πάνω στην γυψοσανίδα. Δεν δημιουργει καποιο ιδιαιτερο πρόβλημα αλλα προσωπικά μου αρέσουν τα τακτοποιημένα πράγματα. Πχ αυτό αν και συνηθισμενο δεν μου αρεσει. Οπότε προτείνω να γίνει πιο επαγγελματικά. Αφού περάσει τις ντίζες στήριξης της γυψοσανίδας στην οροφή ο γυψοσανιδάς να ερθει ο ηλεκτρολόγος και να τοποθετήσει σχαρες καλωδίων και απο εκεί να περάσουν τα καλώδιά σου. Εχει διαφορες διαστασεις και τυπους. Ομορφα και τακτοποιημένα και εύκολα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) On 11/06/2024 at 08:48, SeNNinhA said: Μπετο δεν έβαλε αλλά μερικά λαμακια δεν κατάλαβα γιατί δεν εβαλε. Όσο σκληρό κι αν είναι το έδαφος εάν δεν πατάς πάνω σε πέτρα τότε οι κοιλοδοκο που είναι και κούφια στην μέση θα αρχίσει να μπαίνει κάποια εκατοστά μέσα στο έδαφος Αυτό που θα την κρατήσει είναι η συνολική αντοχή του μεταλλικού πλαισίου. Αλλά εκει θα αρχίσουν να την ακούν κάποιες από τις κολλήσεις του και να σπάνε. Βέβαια και πάλι θα την γλυτώσεις με την κακοτεχνία ως ένα σημείο λόγω του ότι το Ιροκο είναι εξαιρετικά σκληρό ξύλο και όπως είναι βιδωμένο προσθέτει ακαμψία ειδικά εάν μπει σε μακρια κομμάτια. Το ότι την γλυτώνει με τις κακοτεχνίες δεν τις κάνει λιγότερο κακοτεχνιες... Επίσης είναι τα πάντα αβαφα. Αργά αλλά σταθερά θα σκουριασουν. Ειδικά τα ποδαράκια. Και ειδικά αυτά έπρεπε να είναι βαμενα με βαφή πλοίου. Το Iroko είναι σωστή επιλογή για εξωτερικό χώρο. Το Teak ειναι ακόμη πιο σκληρό αλλά δεν είναι απαραίτητο. Το Iroko βγάζει και μακρύτερες σανίδες. Βραζιλιάνικη καρύδια μια άλλη επιλογή. Όλα είναι σκληρά μασίφ ξύλα οπότε δεν απορροφούν υγρασίας και αντέχουν πολύ. Σαν σκληρα ξύλα δεν έχουν μεγαλη καταπόνηση και φθορα. Αφού τα παίρνει σε καλή τιμή τέλεια. Θέλει καλες μύτες και δυνατό τρυπάνι για να μην παιδευτείς. Εάν το σπίτι είναι του πεθερού άφησε τον να κάνει ότι θέλει. Στο δικό μου σπίτι αποφασίζω εγώ μιας και τα δικά μου χέρια πιάνουν και καλύτερα. Υποθέτω ότι θα αφήσετε κενά ανάμεσα στα ξύλα. Οπότε με μια ψεκαστηρα ρίψεις μια στο τόσο ζιζανιοκτονο αν και σε σημεία χωρίς ήλιο δεν μεγαλώνουν χόρτα. Ένα δίχτυ εδαφοκαλυψης θα βοηθούσε αλλά θα καθυστερεί πολύ την απορρόφηση του νερου. Πλάκα μπετου δεν μπορούσες να βαλεις ούτως ή άλλως γιατί δεν έχεις που να αποχετευσεις τα νερα Το σπιτι το είχε φτιάξει αυτός και παροτι στα χαρτια δεν ειναι δικο του πλεον, ουσιαστικά ειναι και δικό του. Και αν δε συμφωνει με κατι πχ το θεωρει πεταμενα λεφτα δε δινει λεφτα οπως για παραδειγμα εκει που ειχαμε σκαμα στο κηπο 2 μετρα υψος για καμια 20ρια μετρα δεν ηθελε να κανουμε τοιχο, αλλα τωρα του αρεσει. Γενικα ξεκινησανε να τα βαζουν και επαθε εμμονη να βαλει το γεωυφασμα παροτι του λεω δεν εχει νοημα πλεον. Το βαλανε προχειρα. Βεβαια εχουν μικο κενο μεταξυ τους οι σανιδες οποτε δε ξερω αν εχει νοημα τελικα. Αρχικά του ελεγα να κανουμε french drain απο κάτω και μπροστα απο το σπιτι για να φευγουν τα νερα και να μη λιμναζουν αλλα ουτε να πανε στο σκαμα , αλλα του φανηκε κουλό, λέγοντας πως αποροφάει το εδαφος. Γενικα αποροφάει αλλα οταν ειχε βρεξει πολυ ειχε γινει λιμνη μεχρι το γονατο και ειχα βαλει αντλια για να τα βγαλω εξω. Δε ξερω τι πρεπει να περασω το iroko , ισως καποιο λαδι αλλα απο οτι εχω διαβασει ειναι λιγο δυσκολο για να πετυχεις καλο αποτελεσμα. https://imgur.com/a/DaV1jbh 11 hours ago, SeNNinhA said: Δεν ειναι κατι καινούργιο ούτε πατέντα. Φυσικά γίνεται. Αυτο που κανουν συνηθως οι πολλοι ειναι να πετανε τους σωλήνες με τα καλώδια κατευθείαν πάνω στην γυψοσανίδα. Δεν δημιουργει καποιο ιδιαιτερο πρόβλημα αλλα προσωπικά μου αρέσουν τα τακτοποιημένα πράγματα. Πχ αυτό αν και συνηθισμενο δεν μου αρεσει. Οπότε προτείνω να γίνει πιο επαγγελματικά. Αφού περάσει τις ντίζες στήριξης της γυψοσανίδας στην οροφή ο γυψοσανιδάς να ερθει ο ηλεκτρολόγος και να τοποθετήσει σχαρες καλωδίων και απο εκεί να περάσουν τα καλώδιά σου. Εχει διαφορες διαστασεις και τυπους. Ομορφα και τακτοποιημένα και εύκολα Απλά κοστιζει σε χρόνο και χρημα αλλα κερδιζεις ποιοτητα. Επεξ/σία 12 Ιουνίου από ΠάρηςΓ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 12 ώρες πριν, kokos23 είπε Καλησπέρα Ξέρετε που μπορώ να βρω βάση στήριξης για ρομαν; Πλαστική που μπαίνει μέσα στον σιδηρόδρομο...Αθήνα είμαι, βρήκα έναν στο Μενίδι λεωφόρο Πάρνηθος απλά μήπως υπάρχει κανένας κεντρο Κάνε μια ερώτηση μήπως έχουν επί της Χαμοστέρνας 12 Περιοχή Ταύρου , έχει μαγαζί με είδη σκίασης τέντες και αυτοματισμούς για κουρτίνες . Είχα ψωνίσει και εγώ παλιότερα ψάχνοντας . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 55 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Το σπιτι το είχε φτιάξει αυτός και παροτι στα χαρτια δεν ειναι δικο του πλεον, ουσιαστικά ειναι και δικό του. Και αν δε συμφωνει με κατι πχ το θεωρει πεταμενα λεφτα δε δινει λεφτα οπως για παραδειγμα εκει που ειχαμε σκαμα στο κηπο 2 μετρα υψος για καμια 20ρια μετρα δεν ηθελε να κανουμε τοιχο, αλλα τωρα του αρεσει. Γενικα ξεκινησανε να τα βαζουν και επαθε εμμονη να βαλει το γεωυφασμα παροτι του λεω δεν εχει νοημα πλεον. Το βαλανε προχειρα. Βεβαια εχουν μικο κενο μεταξυ τους οι σανιδες οποτε δε ξερω αν εχει νοημα τελικα. Αρχικά του ελεγα να κανουμε french drain απο κάτω και μπροστα απο το σπιτι για να φευγουν τα νερα και να μη λιμναζουν αλλα ουτε να πανε στο σκαμα , αλλα του φανηκε κουλό, λέγοντας πως αποροφάει το εδαφος. Γενικα αποροφάει αλλα οταν ειχε βρεξει πολυ ειχε γινει λιμνη μεχρι το γονατο και ειχα βαλει αντλια για να τα βγαλω εξω. Δε ξερω τι πρεπει να περασω το iroko , ισως καποιο λαδι αλλα απο οτι εχω διαβασει ειναι λιγο δυσκολο για να πετυχεις καλο αποτελεσμα. https://imgur.com/a/DaV1jbh Απλά κοστιζει σε χρόνο και χρημα αλλα κερδιζεις ποιοτητα. Εάν βάζει και ο ίδιος χρήματα τότε έχει δικαίωμα να έχει λόγο. Αλλά και τι να κάνεις? Να μαλώσεις? Μόνο εάν είναι κάτι εντελώς λάθος ή για κάποιο λόγο το θέλεις διαφορετικά. Εάν είναι σπίτι σου εσύ κατοικείς εκεί και ο καθένας κινείται διαφορετικά στον χώρο. Το ύφασμα εδαφοκαλυψης έχει νόημα διότι όχι μόνο σκιάζει άρα δεν φυτρώνει εύκολα κάτι (αυτό το κάνει και το deck) αλλά κυρίως διότι δεν αφήνει τους αερομεταφερομενους σπόρους να βρουν έδαφος και να φυτρωσουν. Μένουν πάνω σε αυτό. Από την άλλη θα κάνει την αποστραγγιση πολύ πιο αργή. Το Iroko δεν θέλει και μεγάλη περιποίηση. Όπως είπα είναι σκληρό ξύλο και δεν απορροφά υγρασίες. Οτι και να χρησιμοποιήσεις μια χαρά θα είναι. Να είναι εμποτισμου όμως. Όχι βερνίκια που κάνουν φλούδα. Λάδι, συντηρητικό ξύλου ή βερνίκι εμποτισμου δεν έχει σημασία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου Φοβάμαι πως θα έχετε πρόβλημα με κουνούπια κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
someone- Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου Καλησπέρα σε όλους, έχω ξεκινήσει και φτιάχνω ένα ισόγειο που είχα. Είναι χαμηλοταβανο αρκετά και οι τοίχοι γύρω γύρω είναι μπετό όχι τούβλο. Αυτές τις μέρες θα έρθει υδραυλικός ηλεκτρολόγος να ξεκινήσουμε. Μου έχουν προτείνει αντί να το σοβατισω οοοοολο ώστε να βάφει να το περάσω γυψοσανίδα. Λέει αυτό σα λύση; Αξίζει οικονομικά; Επίσης μου είπαν πως βολεύει τους μάστορες σε καλώδια κτλ ακόμα περισσότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, SeNNinhA said: Εάν βάζει και ο ίδιος χρήματα τότε έχει δικαίωμα να έχει λόγο. Αλλά και τι να κάνεις? Να μαλώσεις? Μόνο εάν είναι κάτι εντελώς λάθος ή για κάποιο λόγο το θέλεις διαφορετικά. Εάν είναι σπίτι σου εσύ κατοικείς εκεί και ο καθένας κινείται διαφορετικά στον χώρο. Το ύφασμα εδαφοκαλυψης έχει νόημα διότι όχι μόνο σκιάζει άρα δεν φυτρώνει εύκολα κάτι (αυτό το κάνει και το deck) αλλά κυρίως διότι δεν αφήνει τους αερομεταφερομενους σπόρους να βρουν έδαφος και να φυτρωσουν. Μένουν πάνω σε αυτό. Από την άλλη θα κάνει την αποστραγγιση πολύ πιο αργή. Το Iroko δεν θέλει και μεγάλη περιποίηση. Όπως είπα είναι σκληρό ξύλο και δεν απορροφά υγρασίες. Οτι και να χρησιμοποιήσεις μια χαρά θα είναι. Να είναι εμποτισμου όμως. Όχι βερνίκια που κάνουν φλούδα. Λάδι, συντηρητικό ξύλου ή βερνίκι εμποτισμου δεν έχει σημασία. Θα του βαλουν τελικα αυτοι teak oil. Το καπάκι που ειναι για μηχανοστασιο δε ξέρει να το κανει με μεντεσε απο κάτω οπότε του ειπα να το βάλει κανονικά οπως ελεγε. Θα φτιάξω αργότερα εγω μεντεσε. Γιατι δε ξερει πως μπορεις με μεντεσε σε σχημα U σα πορτπαγκαζ να ανοιγει και θελει απο πάνω μονο. Φοβάμαι που δεν εχει αφησει κενά. Μου λεει πως το ξυλο δε φουσκώνει στο μηκος. 2 hours ago, Doubt said: Φοβάμαι πως θα έχετε πρόβλημα με κουνούπια κλπ Κουνουπια εχουμε και τώρα. Και ποντικια. Εχω βρει νεκρα ποντικια στη πισινα... Επεξ/σία 12 Ιουνίου από ΠάρηςΓ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargyrop81 Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου Στο θεμα που ειχα με τον ηλεκτρολογο, τελικα βρεθηκε συναινετικη λυση και θα συνεχισει. Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και τη βοηθεια. Μια ακομη ερωτηση: η οικοδομη ειναι προσθηκη οροφου σε παλιο κτηριο του 85. Η τσιμεντοκονια δαπεδου για την καλυψη σωληνωσεων θα προκυψει σε καποια σημεια ( κυριως στα ακρα της πλακας) κοντα στα 10εκ. Δηλαδη, λεει ο μαστορας οτι θελει μινιμουμ 5εκ και με τις αλφαδιες σε καποια σημεια βγαινει 10εκ. Φοβαμαι οτι το φορτιο ειναι μεγαλο για τοσο παλιο κτηριο. Τι μπορω να κανω; Να βαλω 3-4εκ εξηλασμενη πολυστερινη 700αρα τοπικα εκει που θα ειναι 10εκ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2 ώρες πριν, sargyrop81 είπε Στο θεμα που ειχα με τον ηλεκτρολογο, τελικα βρεθηκε συναινετικη λυση και θα συνεχισει. Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και τη βοηθεια. Μια ακομη ερωτηση: η οικοδομη ειναι προσθηκη οροφου σε παλιο κτηριο του 85. Η τσιμεντοκονια δαπεδου για την καλυψη σωληνωσεων θα προκυψει σε καποια σημεια ( κυριως στα ακρα της πλακας) κοντα στα 10εκ. Δηλαδη, λεει ο μαστορας οτι θελει μινιμουμ 5εκ και με τις αλφαδιες σε καποια σημεια βγαινει 10εκ. Φοβαμαι οτι το φορτιο ειναι μεγαλο για τοσο παλιο κτηριο. Τι μπορω να κανω; Να βαλω 3-4εκ εξηλασμενη πολυστερινη 700αρα τοπικα εκει που θα ειναι 10εκ; Σωστα στα λέει ο μαστορας. Όχι δεν μπορείς να κάνεις τσιμεντοκονια λιγότερο από 5 εκατοστά και αυτό και πάλι είναι λίγο εάν μπει πάνω από μονωτικές πλάκες. Τα 7 εκατοστά είναι αναγκαία. Κάνε απλά ένα αφρομπετον. Θέλει φυσικά καλό τρίψιμο και ειδικό ασταρωμα από πάνω για να βάλεις πλακάκια. Το εάν αντέχει ή όχι το υπόλοιπο κτίριο θα στο πει ο στατικός σου που έκανε τα στατικά για την άδεια του νέου ορόφου. Συνήθως αυτά τα φορτία είναι στα στάνταρ φορτία υπολογισμού πάντως. Φυσικά δεν κάνει κακό το μικρότερο βάρος. Μιλα με τον μηχανικό σου. Θεωρητικά ξερει να σε καθοδηγήσει σωστά. 12 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Θα του βαλουν τελικα αυτοι teak oil. Το καπάκι που ειναι για μηχανοστασιο δε ξέρει να το κανει με μεντεσε απο κάτω οπότε του ειπα να το βάλει κανονικά οπως ελεγε. Θα φτιάξω αργότερα εγω μεντεσε. Γιατι δε ξερει πως μπορεις με μεντεσε σε σχημα U σα πορτπαγκαζ να ανοιγει και θελει απο πάνω μονο. Φοβάμαι που δεν εχει αφησει κενά. Μου λεει πως το ξυλο δε φουσκώνει στο μηκος. Κουνουπια εχουμε και τώρα. Και ποντικια. Εχω βρει νεκρα ποντικια στη πισινα... Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω από τον μάστορα στις φώτο. Πολύ τσαπατσουλης. Τα κενά όπου υπάρχουν είναι random τα χρώματα ότι να ναι. Τα ξύλα βιδωνονται αβαφα. Επειδή ασχολούμαι και δουλεύω το ξύλο μόνος μου, δεν έχω περάσει ποτέ ξύλο που δεν είναι πλήρως έτοιμο. Αυτός τώρα θα του περάσει το λάδι μόνο από την πάνω πλευρά. Είμαι σίγουρος ότι δεν τα το τρίψει καν πριν το περάσει. Και λόγω των αυλακιων δεν είναι και εύκολη δουλειά το σωστό τριψημο. Τα Iroko όπως είπα είναι σκληρό ξυλο και δεν απορροφά υγρασίες ούτε έχει μεγάλες συστολοδιαστολες. Τα κενά στα decks τα θέλουμε κυρίως αφενως για να μπορούν να στραγγίζουν τα νερά του deck και αφετέρου να αεριζεται το υπόστρωμα από κάτω και να μην πιάνει μουχλες ούτε το δάπεδο ούτε και η κάτω επιφάνεια του ξύλου. Εγω θα σήκωνα τα χέρια ψηλά και δεν θα ασχολούμουν άλλο με το θέμα. Θέλουν να τα κάνουν όπως θέλουν στο περίπου και δεν ακούν κανέναν. Οπότε προς τι όλος ο κόπος? Θα τους έλεγα ότι δεν συμφωνω και αφού το κάνουν έτσι έχουν αυτοί την πλήρη ευθύνη. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, SeNNinhA said: Σωστα στα λέει ο μαστορας. Όχι δεν μπορείς να κάνεις τσιμεντοκονια λιγότερο από 5 εκατοστά και αυτό και πάλι είναι λίγο εάν μπει πάνω από μονωτικές πλάκες. Τα 7 εκατοστά είναι αναγκαία. Κάνε απλά ένα αφρομπετον. Θέλει φυσικά καλό τρίψιμο και ειδικό ασταρωμα από πάνω για να βάλεις πλακάκια. Το εάν αντέχει ή όχι το υπόλοιπο κτίριο θα στο πει ο στατικός σου που έκανε τα στατικά για την άδεια του νέου ορόφου. Συνήθως αυτά τα φορτία είναι στα στάνταρ φορτία υπολογισμού πάντως. Φυσικά δεν κάνει κακό το μικρότερο βάρος. Μιλα με τον μηχανικό σου. Θεωρητικά ξερει να σε καθοδηγήσει σωστά. Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω από τον μάστορα στις φώτο. Πολύ τσαπατσουλης. Τα κενά όπου υπάρχουν είναι random τα χρώματα ότι να ναι. Τα ξύλα βιδωνονται αβαφα. Επειδή ασχολούμαι και δουλεύω το ξύλο μόνος μου, δεν έχω περάσει ποτέ ξύλο που δεν είναι πλήρως έτοιμο. Αυτός τώρα θα του περάσει το λάδι μόνο από την πάνω πλευρά. Είμαι σίγουρος ότι δεν τα το τρίψει καν πριν το περάσει. Και λόγω των αυλακιων δεν είναι και εύκολη δουλειά το σωστό τριψημο. Τα Iroko όπως είπα είναι σκληρό ξυλο και δεν απορροφά υγρασίες ούτε έχει μεγάλες συστολοδιαστολες. Τα κενά στα decks τα θέλουμε κυρίως αφενως για να μπορούν να στραγγίζουν τα νερά του deck και αφετέρου να αεριζεται το υπόστρωμα από κάτω και να μην πιάνει μουχλες ούτε το δάπεδο ούτε και η κάτω επιφάνεια του ξύλου. Εγω θα σήκωνα τα χέρια ψηλά και δεν θα ασχολούμουν άλλο με το θέμα. Θέλουν να τα κάνουν όπως θέλουν στο περίπου και δεν ακούν κανέναν. Οπότε προς τι όλος ο κόπος? Θα τους έλεγα ότι δεν συμφωνω και αφού το κάνουν έτσι έχουν αυτοί την πλήρη ευθύνη. Αυτό δεν είναι έτοιμο, θα μπει τελάρο. Τρυπάνι δε χρειάστηκε καθώς έβαλε αυτοδιατρητες. Βέβαια εγώ θα έβαζα ειδικές. Γενικά όμως το λάδι δεν είναι για πάντα άρα και να βάλει σε όλο έχει σημασια; Εννοείται σιγά μη το τριψει. Τουλάχιστον λέω να το περάσω μια σκούπα αν προλάβω να φύγουν τα πολλά γιατί είμαι 100% σίγουρος ότι θα περασει έτσι. Τον είχα ρωτήσει και για λάδι και λεει όλα ίδια είναι η μάρκα αλλάζει. Γενικά είναι απόλυτος όπως οι περισσότεροι μάστορες και δε κάνει ότι του πεις. https://postimg.cc/FdsYVbn6 Το θετικό είναι πως έγιναν Σπλιτ λίγες σανίδες καθώς περίμενα χειρότερο αποτέλεσμα. https://postimg.cc/rD1z6ZBb Επειδή το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βάλει μεντεσέ πάνω στο ξύλο του είπα να μη βάλει καθόλου. Λέει πως δε γίνεται αλλιώς. Δε μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο πχ. https://pin.it/63xhH7nXK https://pin.it/5Aym9aRas Επεξ/σία 13 Ιουνίου από ΠάρηςΓ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargyrop81 Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 6 hours ago, SeNNinhA said: Σωστα στα λέει ο μαστορας. Όχι δεν μπορείς να κάνεις τσιμεντοκονια λιγότερο από 5 εκατοστά και αυτό και πάλι είναι λίγο εάν μπει πάνω από μονωτικές πλάκες. Τα 7 εκατοστά είναι αναγκαία. Κάνε απλά ένα αφρομπετον. Θέλει φυσικά καλό τρίψιμο και ειδικό ασταρωμα από πάνω για να βάλεις πλακάκια. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αντέχει το αφρομπετό σε μεγάλα φορτία? Στην ταράτσα που έχουμε βάλει αφρομπετό (πάνω από εξηλασμένη) και από πάνω του ασφαλτόπανο, σε μερικά σημεία το ακούω που θρυμματίζεται. Μήπως η κυψελωτή δομή που έχει δεν είναι κατάλληλη για δάπεδο ορόφου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 12 λεπτά πριν, sargyrop81 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Αντέχει το αφρομπετό σε μεγάλα φορτία? Στην ταράτσα που έχουμε βάλει αφρομπετό (πάνω από εξηλασμένη) και από πάνω του ασφαλτόπανο, σε μερικά σημεία το ακούω που θρυμματίζεται. Μήπως η κυψελωτή δομή που έχει δεν είναι κατάλληλη για δάπεδο ορόφου? Σε σημειακά φορτία δεν αντέχει. Αλλά αφού θα επιστρώσεις επάνω πλακάκι, η πίεση διαχέεται στην επιφάνεια του πλακιδίου και δεν είναι σημειακή. Ρίξε Interfill ή αντίστοιχο έτοιμο εργοταξιακά αφρομπετό, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αυτό που σκέφτεσαι εσύ με τις πλάκες XPS το έχω κάνει, είναι ακριβώς όπως τα λέει ο @SeNNinhA θέλεις επαρκές πάχος τσιμεντοκονίας. Εγώ έκανα 5 εκ. XPS 300 + 7εκ. τσιμεντοκονία με προσθήκη ινών μαλλιού (έτοιμο από την Interbeton) για να διαχειριστώ την συστολή συρρίκνωσης και να μην μου κάνει curling και πετάνε τίποτα γωνίες στον αέρα (έχεις και τέτοια θέματα, να διαχειριστείς). Εννοείται έγινε floating με προσθήκη μεμβράνης απεμπλοκής από κάτω, καθώς και φελιζόλ περιμετρικά για να μην κολλήσουμε στον τοίχο. Όταν έχεις διαφορετικών ιδιοτήτων υλικά με διαφορετική υγροθερμική συμπεριφορά, τα κάνεις πλωτά (και βασικά στα γεμίματα, λένε οτιδήποτε άνω των 5 εκ. πλωτό...αλλά στον όροφο και πλωτό που δεν το έκανα, δεν έγινε και τίποτα - στο ισόγειο έκανα την πατέντα με το XPS γιατί ήθελα να θερμομονώσω την πλάκα επί εδάφους, κανονικά ήθελα παραπάνω αλλά δεν με έπαιρναν τα υψομετρικά). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sargyrop81 Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 1 hour ago, mechpanos said: Σε σημειακά φορτία δεν αντέχει. Αλλά αφού θα επιστρώσεις επάνω πλακάκι, η πίεση διαχέεται στην επιφάνεια του πλακιδίου και δεν είναι σημειακή. Ρίξε Interfill ή αντίστοιχο έτοιμο εργοταξιακά αφρομπετό, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αυτό που σκέφτεσαι εσύ με τις πλάκες XPS το έχω κάνει, είναι ακριβώς όπως τα λέει ο @SeNNinhA θέλεις επαρκές πάχος τσιμεντοκονίας. Εγώ έκανα 5 εκ. XPS 300 + 7εκ. τσιμεντοκονία με προσθήκη ινών μαλλιού (έτοιμο από την Interbeton) για να διαχειριστώ την συστολή συρρίκνωσης και να μην μου κάνει curling και πετάνε τίποτα γωνίες στον αέρα (έχεις και τέτοια θέματα, να διαχειριστείς). Εννοείται έγινε floating με προσθήκη μεμβράνης απεμπλοκής από κάτω, καθώς και φελιζόλ περιμετρικά για να μην κολλήσουμε στον τοίχο. Όταν έχεις διαφορετικών ιδιοτήτων υλικά με διαφορετική υγροθερμική συμπεριφορά, τα κάνεις πλωτά (και βασικά στα γεμίματα, λένε οτιδήποτε άνω των 5 εκ. πλωτό...αλλά στον όροφο και πλωτό που δεν το έκανα, δεν έγινε και τίποτα - στο ισόγειο έκανα την πατέντα με το XPS γιατί ήθελα να θερμομονώσω την πλάκα επί εδάφους, κανονικά ήθελα παραπάνω αλλά δεν με έπαιρναν τα υψομετρικά). Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση. Δε θα βάλω πλακάκι, μάλλον laminate, οπότε ίσως δεν μοιράζει τα φορτία τόσο πολύ. Εκεί που λέω να βάλω xps, θα πάρει 6-7εκ τσιμεντοκονία από πανω. Εκεί που το ύψος προκύπτει μόνο 6εκ, δε θα βάλω xps, μόνο γέμισμα. Το μπετό θα έρθει έτοιμο με πρέσα, στη Χαλκίδα, δυστυχώς δεν έχουμε Interbeton, και δε γνωρίζω αν τα τοπικά συνεργεία έχουν κάτι αντίστοιχο. Το είδα το Interfill, πολύ ενδιαφέρον φαίνεται, είναι και θερμομονωτικό! Γνωρίζετε αν μπορώ να ζητήσω να έχει ρητίνες (τύπου Revinex) ή/και ίνες? Οι ίνες μαλλιού είναι σαν τις ίνες προπυλενίου? Η μεμβράνη για ποιο λόγο χρειάζεται? Μπαίνει μεταξύ της πλάκας του ισογείου και του γεμίσματος του ορόφου? Λογικά είναι ίδια υλικά, μπετό με μπετό. Για το φελιζόλ περιμετρικά, ευχαριστώ! Το είχα στο νου μου και το είχα ξεχάσει! Πρέπει να μπει και πιο ψηλά (μέχρι το σοβατεπί ας πούμε) και να κοπεί ή να καλυφθεί μετά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 13 Ιουνίου Share Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, sargyrop81 είπε Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση. Δε θα βάλω πλακάκι, μάλλον laminate, οπότε ίσως δεν μοιράζει τα φορτία τόσο πολύ. Εκεί που λέω να βάλω xps, θα πάρει 6-7εκ τσιμεντοκονία από πανω. Εκεί που το ύψος προκύπτει μόνο 6εκ, δε θα βάλω xps, μόνο γέμισμα. Το μπετό θα έρθει έτοιμο με πρέσα, στη Χαλκίδα, δυστυχώς δεν έχουμε Interbeton, και δε γνωρίζω αν τα τοπικά συνεργεία έχουν κάτι αντίστοιχο. Το είδα το Interfill, πολύ ενδιαφέρον φαίνεται, είναι και θερμομονωτικό! Γνωρίζετε αν μπορώ να ζητήσω να έχει ρητίνες (τύπου Revinex) ή/και ίνες? Οι ίνες μαλλιού είναι σαν τις ίνες προπυλενίου? Η μεμβράνη για ποιο λόγο χρειάζεται? Μπαίνει μεταξύ της πλάκας του ισογείου και του γεμίσματος του ορόφου? Λογικά είναι ίδια υλικά, μπετό με μπετό. Για το φελιζόλ περιμετρικά, ευχαριστώ! Το είχα στο νου μου και το είχα ξεχάσει! Πρέπει να μπει και πιο ψηλά (μέχρι το σοβατεπί ας πούμε) και να κοπεί ή να καλυφθεί μετά? Το μαλλί είναι πολυπροπυλένιο, απλά επειδή είναι πιο μακριές οι ίνες, το λένε "μαλλί". Δεν νομίζω να μπαίνουν σε ελαφρομπετό, δεν παίρνει επιπλέον αντοχές. Μπορείς να ζητήσεις στο παρασκευαστήριο να βάλουν πρόσθετα, ναι - το revinex δεν νομίζω να βοηθά σε κάτι! Η μεμβράνη πάνω κάτω χρειάζεται καθώς έχεις διεπιφάνεια διαφορετικών υλικών με άλλες υγροθερμικές παραμορφώσεις, να μπορούν να παίξουν ελεύθερα η μία με την άλλη - ακόμα και σε μπετό με μπετό στα γεμίσματα, προτείνεται για γεμίσματα πάνω από 5εκ. Μπαίνει μεταξύ της πλάκας και του γεμίσματος ή της μόνωσης και του γεμίσματος. https://www.ardexbuildingproducts.ie/types-of-screed/ Βάζεις μια απλή μεμβράνη τύπου esha την πιο φθηνή και κολλάς τις ενώσεις για να μην περάσουν ζουμιά από κάτω. Περιμετρικά φελιζολάκι του πόντου μέχρι το σοβατεπι και μετά το στέγνωμα το κόβεις και το καλύπτεις. Με 6-7 εκ. αν βάλεις καλή τσιμεντοκονία θεωρώ ότι δεν θα έχεις θέμα το επίφοβο είναι το curling δηλαδή "βυζιά" στο κέντρο ή "αυτιά" στις άκρες που μπορεί να παρουσιαστούν από την συστολή συρρίκνωσης καθώς το μπετό σκληραίνει και παίρνει αντοχές. Αυτό προσπάθησα εγώ να ελέγξω με τις ίνες, να είναι ελεγχόμενη η συρρίκνωση. Αν έχεις μεγάλους χώρους, κάθε 5 Χ 5 μέτρα κόβεις αρμό για να ελέγξεις τις ρηγματώσεις. Αφού θα βάλεις laminate ίσως είναι καλό να προβλέψεις μερικά χιλιοστά να ρίξεις μετά ένα αυτοεπιπεδούμενο, και εννοείται υπόστρωμα. Περισσότερα περί μπετών/γεμισμάτων στους πολιτικούς μηχανικούς, αυτοί έχουν και εμπειρία εγώ ότι ξέρω είναι από την δική μου μια - και - μοναδική περίπτωση, έτυχε/πέτυχε δεν μπορώ να πω με σιγουριά Επεξ/σία 13 Ιουνίου από mechpanos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις