Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 λεπτά πριν, liakjim είπε

@SeNNinhA αν επιτρέπεται, είσαι μηχανολόγος μηχανικός;

Πολιτικός μηχανικός αλλά με μεγάλη εμπειρία σε οικοδομικά και ενεργειακά και δουλεύω τα τελευταία χρόνια σε κατά βάση μηχανολογικά έργα (power plans, oil&gas, substations κλπ) οπότε πες λίγο απ όλα....

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε

Πολιτικός μηχανικός αλλά με μεγάλη εμπειρία σε οικοδομικά και ενεργειακά και δουλεύω τα τελευταία χρόνια σε κατά βάση μηχανολογικά έργα (power plans, oil&gas, substations κλπ) οπότε πες λίγο απ όλα....

Α δεν μας κάνεις τότε 😅

(για να μας ανοίξεις τα μάτια στα κλιματιστικά )

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Α δεν μας κάνεις τότε 😅

(για να μας ανοίξεις τα μάτια στα κλιματιστικά )

Τα κλιματιστικά είναι πιο απλά.

Αλλά υπάρχει ανοιχτό θέμα ήδη. Πηγαίνετε εκει

Στις 29/5/2024 στις 7:57 ΠΜ, HamerZ είπε

Πρόβλημα με παράθυρο μπάνιου: κρατά νερά ανάμεσα απο τα τζάμια του, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Το παράθυρο της μπανιέρας (σε ενοικιαζόμενο σπίτι) κρατά νερό μεταξύ των τζαμιών.
Φαίνεται και η μούχλα στο κάτω μέρος του.
Γεμίζει εσωτερικά οπότε πλένεται κανείς οπότε φαίνεται να μπάζει από τα πλαστικά γύρω από το τζάμι από την κάτω πλευρά.

Όταν το κινώ, φαίνεται σαν να έχει σαν μια λεκάνι νερό - να κυματίζει.

Ξέρει κάποιος να προτείνει για τεχνικό, μιας και δεν με βλέπω να μπορώ να το φτιάξω μόνος μου;
Βόρεια προάστια, Χαλάνδρι και γύρω

20240526_063821 - CROPED.jpg

20240526_063809 - CROPED - 1.jpg

Περνάει νερά,αυτό φαίνεται ξεκάθαρα.

Πρέπει να βγάλεις το φύλλο από τους μεντεσέδες, λύσιμο τα πηχακια περιμετρικά (βγάζεις πρώτα το ύψος) και μετά βλέπεις το τζαμί.Ισως το τζαμί να είναι καλό και να θέλει αλλαγή τα λάστιχα του η μπορει να θέλει σωστό τακαρισμα και ζύγισμα.

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι στην ευχή είναι αυτό το ζουζουνι ας το πω; Βρίσκω μερικά  από αυτά πάνω στο ταβάνι που έχει έναν σωλήνα τον οποίο και στόκαρα εντελώς αλλα το πρόβλημα επιμένει κ επίσης βρίσκω πολλά στο πάτωμα ακριβώς κάτω από αυτόν τον σωλήνα.. εχω ψεκάσει με τα πάντα ψόφο δεν έχουν πάντως ! #σεντχιελπππ!!

IMG_5208.jpeg

2 hours ago, Fri95 said:

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι στην ευχή είναι αυτό το ζουζουνι ας το πω; Βρίσκω μερικά  από αυτά πάνω στο ταβάνι που έχει έναν σωλήνα τον οποίο και στόκαρα εντελώς αλλα το πρόβλημα επιμένει κ επίσης βρίσκω πολλά στο πάτωμα ακριβώς κάτω από αυτόν τον σωλήνα.. εχω ψεκάσει με τα πάντα ψόφο δεν έχουν πάντως ! #σεντχιελπππ!!

IMG_5208.jpeg

Λογικά τα βρίσκεις και μαζεμένα σαν μπαλίτσες. Είναι ισχυρότατη ένδειξη υγρασίας εκεί όπου μαζεύονται ή βγαίνουν αν υπάρχει τρύπα. Νομίζω, από δική μου εμπειρία ότι είναι ακίνδυνα.

2 ώρες πριν, peragialos είπε

Λογικά τα βρίσκεις και μαζεμένα σαν μπαλίτσες. Είναι ισχυρότατη ένδειξη υγρασίας εκεί όπου μαζεύονται ή βγαίνουν αν υπάρχει τρύπα. Νομίζω, από δική μου εμπειρία ότι είναι ακίνδυνα.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο πράγμα που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να στονάρουμε όλες τις πιθανές τρύπες αλλα αν είχε υγρασία ο τοίχος δεν θα είχε βγάλει μούχλα ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Fri95 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση! Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο πράγμα που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να στονάρουμε όλες τις πιθανές τρύπες αλλα αν είχε υγρασία ο τοίχος δεν θα είχε βγάλει μούχλα ;

Υπαρχει σχετικο θεμα ανοιχτο.

Και σιγουρα τα ζωύφια δεν ανήκουν σε αυτο το θεμα.....

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1

Στις 29/5/2024 στις 7:57 ΠΜ, HamerZ είπε

Πρόβλημα με παράθυρο μπάνιου: κρατά νερά ανάμεσα απο τα τζάμια του, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Το παράθυρο της μπανιέρας (σε ενοικιαζόμενο σπίτι) κρατά νερό μεταξύ των τζαμιών.
Φαίνεται και η μούχλα στο κάτω μέρος του.
Γεμίζει εσωτερικά οπότε πλένεται κανείς οπότε φαίνεται να μπάζει από τα πλαστικά γύρω από το τζάμι από την κάτω πλευρά.

Όταν το κινώ, φαίνεται σαν να έχει σαν μια λεκάνι νερό - να κυματίζει.

Ξέρει κάποιος να προτείνει για τεχνικό, μιας και δεν με βλέπω να μπορώ να το φτιάξω μόνος μου;
Βόρεια προάστια, Χαλάνδρι και γύρω

20240526_063821 - CROPED.jpg

20240526_063809 - CROPED - 1.jpg

με τον καιρό σαπίζει η φλαντζοκολλα που μπαίνει περιμετρικά σφραγίζει τα δυο τζάμια και περνάει υγρασία . Θέλει οπωσδήποτε καινούργιο τζάμι δεν επισκευάζετε. Φωνάζεις τζαμά για επισκευή ή αν πιάνουν τα χέρια σου το βγάζεις από τους μεντεσέδες και το πας μόνος για επισκευή  για μικρότερο κόστος.

Λάθη που γίνονται;;; Μερικοί αλουμινάδες δεν ανοίγουν από την έξω μεριά αποχέτευση να φεύγουν τα νερά που θα μαζευτούν στην κάτω μεριά και δεύτερο καλό είναι ο τζαμάς πριν τον τοποθέτηση να βάλει στην κάτω μεριά του τζαμιού 2-3 τακάκια ώστε και νερό να μπεί να μην ερχεται σε επαφή με την κόλλα και τη σαπίζει.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλακάκια ή κάποια άλλη λύση θα προτείνατε για την κάλυψη του πατώματος σε ένα μπαλκόνι; Κάτι που να μην μαζεύει εύκολα βρωμιές, σκόνες ή άλατα απο τα νερά των φυτών στις γλάστρες; Είναι κάποια πορώδη πλακάκια που ενώ σαν υφή κ χρώμα είναι πολύ ιδιαίτερα μεν, είναι τραγικά στο θέμα καθαρισμού τους!

Υπάρχει κάποιο νέο υλικό ίσως;

Επεξ/σία από zoranb

23 λεπτά πριν, zoranb είπε

Πλακάκια ή κάποια άλλη λύση θα προτείνατε για την κάλυψη του πατώματος σε ένα μπαλκόνι; Κάτι που να μην μαζεύει εύκολα βρωμιές, σκόνες ή άλατα απο τα νερά των φυτών στις γλάστρες; Είναι κάποια πορώδη πλακάκια που ενώ σαν υφή κ χρώμα είναι πολύ ιδιαίτερα μεν, είναι τραγικά στο θέμα καθαρισμού τους!

Υπάρχει κάποιο νέο υλικό ίσως;

Ξέχασες να είναι και αντιολισθητικό. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...