Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Δυστυχώς τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν ενοικιαστεί . Και αυτοί που ακόμη έχουν ιδιόκτητα δε συμμετέχουν . 

Screenshot_2024-05-18-12-12-33-534_com_mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg.98523579c081966e986d3e2fd62220f3.jpg

Δεν καθαρίζει αυτό το πράγμα, πάντα θα κρατάει χώμα - σκόνη και θα λερώνει.

Μιλάω εκ πείρας μιας και έχω ακριβώς το ίδιο στην πρόσοψη του πατρικού.

Σοβάς με ψηφίδα νομίζω είναι το συγκεκριμένο επίχρισμα.

Αν θες να το πλένεις, θα πρέπει να το βάψεις με πλαστικό, μα χρειάζεται πρώτα πλύσιμο, μετά αστάρι και στο τέλος βαφή. Καλά κρασιά με άλλα λόγια. Αν το πλύνεις με πιεστικό μπορεί να το χαλάσεις και δεν θα κάνεις κάτι αφού το υλικό είναι αρκετά πορώδες και έχει επιχρωματιστεί.

Εγώ όταν είχα παντρευτεί το ασβέστωσα με μπατανόβουρτσα, όχι δύσκολο αλλά λερώνει εύκολα αφού αν το νερώσεις λίγο για να δουλεύεται σου πιτσιλάει.

Ότι και να κάνεις, αν είσαι το μοναδικό διαμέρισμα, θα ξεχωρίζεις σαν τη μύγα μέσα στο γάλα οπότε καλό θα ήταν να μην πράξεις χωρίς να το συζητήσεις πρώτα.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν θες να το πλένεις, θα πρέπει να το βάψεις με πλαστικό, μα χρειάζεται πρώτα πλύσιμο, μετά αστάρι και στο τέλος βαφή. Καλά κρασιά με άλλα λόγια. Αν το πλύνεις με πιεστικό μπορεί να το χαλάσεις και δεν θα κάνεις κάτι αφού το υλικό είναι αρκετά πορώδες και έχει επιχρωματιστεί.

Εγώ όταν είχα παντρευτεί το ασβέστωσα με μπατανόβουρτσα, όχι δύσκολο αλλά λερώνει εύκολα αφού αν το νερώσεις λίγο για να δουλεύεται σου πιτσιλάει.

Ότι και να κάνεις, αν είσαι το μοναδικό διαμέρισμα, θα ξεχωρίζεις σαν τη μύγα μέσα στο γάλα οπότε καλό θα ήταν να μην πράξεις χωρίς να το συζητήσεις πρώτα.

STO Lotus

Είτε σε σοβά είτε σε χρώμα. Αυτοκαθαριζομενο (κατά το δυνατό)

https://www.stohellas.gr/kainotomies-ereuna-exelixi/stolotusan-silikonouxa-ylika/

20 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Το σκέφτομαι  γενικά , μήπως κάνω μόνος μου παρεμβάσεις σε κουφώματα αλουμινίου/ θερμοπροσοψη/ θερμανση με εξοικονομώ καθώς άλλοι δε συμμετέχουν γενικά για θέματα πολυκατοικίας .

Εάν είναι να μπεις σε διαδικασίες θερμοπροσοψης τότε μην ξοδεύεις τώρα χρήματα

• Like 1

1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Δυστυχώς τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν ενοικιαστεί . Και αυτοί που ακόμη έχουν ιδιόκτητα δε συμμετέχουν . 

Screenshot_2024-05-18-12-12-33-534_com_mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg.98523579c081966e986d3e2fd62220f3.jpg

Δίπλα βλέπω άλλο διαμέρισμα, οπότε δύσκολο να κάνεις κάτι μόνος σου και μάλλον θα απαγορεύεται κι από τον κανονισμό. Άστο όπως είναι και μην ασχολείσαι. Και να το πλύνεις, θα πρέπει να πλύνετε και το δίπλα αλλιώς θα φαίνεται άσχημα. 

• Like 2

1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Ναι θα το ψάξω , και οι δίπλα πολυκατοικίες ίδιο έχουν . Ειναι και η πρόσοψη της πολυκατοικίας βέβαια , οποτε θα το σκεφτω . Σκεφτομαι και σε μερικη ανακαίνιση διαμερισματος όπως έγραψα παραπάνω . Μηπως μπει θερμοπρόσοψη 

4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Το κάνω μπλε γιατί είχα καβάντζα 2-3 τρίλιτρα στην αποθήκη.

Ετοιμάσου να πληρώσεις για πισίνα ταράτσας!

• Haha 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα μαστόρια, έχω μία σιδερένια πόρτα ισογείου που ανοίγει προς τα έξω/προς το πεζοδρόμιο. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι όταν ανοίγει η πόρτα υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού διερχόμενου περαστικού. Θα ήθελα λοιπόν να βρω έναν τρόπο να ανοίγει και προς τα μέσα και προς τα έξω (αποκλειστικά για περίπτωση έκτακτης ανάγκης). Έφερα έναν σιδερά αλλά μου πρότεινε να βάλω τις κλάπες μέσα αλλά με αυτόν τον τρόπο θα ανοίγει μόνο προς τα μέσα. Έχει καποιος κάτι να προτείνει? Οι γυάλινες/καταστημάτων λ.χ. έχουν ένα μηχανισμό που επιτρέπει το άνοιγμα και στις 2 κατευθύνσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Επεξ/σία από Theo2022

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένας μεντεσές αλέ ρετουρ μπορεί να κάνει αυτό που θες. Εκτός και αν δεν μπορεί να μπει για κάποιο λόγο, πχ πάχος πόρτας. Εκεί θα χρειαστεί κοπτοραπτικη

26931b95f62d893ff0b4c3a3abf7bea06f48e73a_original.jpeg

Επεξ/σία από friggs
  • Like 2

3 ώρες πριν, Theo2022 είπε

Καλησπέρα μαστόρια, έχω μία σιδερένια πόρτα ισογείου που ανοίγει προς τα έξω/προς το πεζοδρόμιο. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι όταν ανοίγει η πόρτα υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού διερχόμενου περαστικού. Θα ήθελα λοιπόν να βρω έναν τρόπο να ανοίγει και προς τα μέσα και προς τα έξω (αποκλειστικά για περίπτωση έκτακτης ανάγκης). Έφερα έναν σιδερά αλλά μου πρότεινε να βάλω τις κλάπες μέσα αλλά με αυτόν τον τρόπο θα ανοίγει μόνο προς τα μέσα. Έχει καποιος κάτι να προτείνει? Οι γυάλινες/καταστημάτων λ.χ. έχουν ένα μηχανισμό που επιτρέπει το άνοιγμα και στις 2 κατευθύνσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Το θέμα δεν ειναι εάν θα μπορείς να την κάνεις να ανοίγει και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Το θέμα είναι πως θα την σταθεροποιεις κλειστή και πως θα κλειδώνει? Οι γυάλινες είναι άλλη εντελώς φιλοσοφία και χρήση.

Υπαρχουν τρόποι να ανοίγει και προς τις δύο κατευθύνσεις

Βάλε φώτο να δούμε για τι μιλαμε. Τι χώρους και τι χρήση εξυπηρετεί?

Εάν η πόρτα ειναι έξοδος ανάγκης τότε επιβάλλεται όχι μόνο να είναι ανοίγομενη προς τα έξω αλλά να ανοίγει με χειρολαβή εκτακτης ανάγκης και να μην κλειδώνει από μέσα.

Σε κάθε περίπτωση πόρτες που ανοίγουν προς τα έξω δεν επιτρέπεται να ανοίγουν σε κοινόχρηστο χώρο

Οπότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να την μεταφέρεις πιο μέσα αλλιώς είσαι παρανομος

• Like 1

Στις 18/5/2024 στις 9:57 ΠΜ, papoys1 είπε

Ακου να δεις τώρα. Είχα κάνει στο μπροστινό μέρος μεγάλη βεράντα 6 χ 4,30 με κεραμίδι. Δυστυχώς δεν έπεσα σε καλό μάστορα και μετά από 6-7 χρόνια είχα προβλήματα στις γωνίες άρχισε να κινείται προς τα κάτω και στη μέση να κάνει μεγάλη κοιλιά σε ένα σημείο που είχε μπει διαγώνιο μακρύ δοκάρι 5-6 μέτρα περίπου. Στις γωνίες το σταθεροποίησα καλά με σιδερένιες γωνιές στριφόνια και λοιπά αλλά στη μέση με την κοιλιά τι γινόταν;;; Βάρος πολύ από τα κεραμίδια και τη λάσπη στους κορφιάδες φοβόμουν μην που έρθει στο κεφάλι.Επίσης είχε μικρή κλίση οπότε σε βροχή με δυνατό αέρα πέρναγε νερά.

Εκεί βρήκα στην Αθήνα πάνελ 4αρι με πολυουρεθάνη που είχε αφαιρεθεί από εργοστάσιο μάλλον με με 5 ή 6 ευρώ το τετραγωνικό (δεν θυμαμαι ακριβώς) κομμένα στα μέτρα που ήθελα. Ρισκάρισα πήρα τα κομμάτια που ήθελα ξήλωσα κεραμίδια λάσπες κορφιάδες με τη βοήθεια του γιού (απίστευτο βάρος τα μμπάζα) τα τοποθέτησα τρίψιμο ασταρωμα βάψιμο.

φίλε εσωσα τη σκεπή.Επειδή τα φύλλα είναι μονοκόματα πιθανώς και με τη βοήθεια της ζέστης μέχρι και την κοιλιά στη μεση τη σήκωσαν αρκετά προς τα πάνω δεν έχω δε και κανένα πρόβλημα με αέρα και νερά. φρεσκαρισα και το χρώμα δυο φορές στα 10-12 χρόνια που την έχω και είναι μια χαρά. Φωτο από google maps το μπλε χρώμα.Θα πεις αλχημείες αλλά το τελικό αποτέλεσμα μετράει.Το κάνω μπλε γιατί είχα καβάντζα 2-3 τρίλιτρα στην αποθήκη. Τελείωσε στο επόμενο θα δω😜

image.jpg

και πήγα να σου πω ωραία η πισίνα..😂

Σε σπίτι παλιό (πάτωμα μοσαικο) που κατοικείται μπορεί να γίνει αλλαγή κουφωμάτων?

Δεν θα χρειαστεί να μπει πρώτα μάρμαροποδια και ΜΕΤΑ να μετρήσει ο αλουμίνας?

13 minutes ago, GREGORYMO said:

Σε σπίτι παλιό (πάτωμα μοσαικο) που κατοικείται μπορεί να γίνει αλλαγή κουφωμάτων?

Δεν εχει μαρμαροποδια;

43 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν είχες βάλει μια φωτο θα ξέραμε γιατί πράγμα  μιλάς Ανεξάρτητα με αυτό αν πρέπει να μπει μαρμαροποδια υπολογίζει το πάχος της και βγάζει το κούφωμα μικρότερο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Εσωτερικα ή εξωτερικα κουφωματα?

Οπως ειπωθηκε ηδη, δεν υπαρχουν μαρμαροποδιες?

Τι κουφωματα ειναι? Ποσο το πλατος της μαρμαροποδιας, ποσο το πλατος του νεου κουφωματος?

Βγαλε φωτο please. 

Σημειωση προς ολους: Το οτι ρωτατε καποιοι για οδηγιες/συμβουλες χωρις να βαζετε μερικες φωτο δεν νομιζω οτι βοηθαει και πολυ κανεναν. Ουτε εμας ουτε εσας.

Επεξ/σία από SeNNinhA

Εχω ενα πιεστικο/πλυστικο που ειχα παρει απο Leroy Merlin και θελω να καθαρισω τεντα και χαλια. Εχει ενα εξαρτημα μπουκαλακι που βαζεις απορρυπαντικο. Στην αρχη σκεφτηκα να βαλω μονο υγρο πιταων με ξυδι και νερο αλλα λεει να μην χρησιμοποιουμε υγρο πιατων στις οδηγιες. Στο skroutz δεν βρισκω κατι που να ειναι ξεκαθαρα για την δουλεια που το θελω. Εχει φτιαξει κανεις κανα τετοιο υγρο μονος του η εχει να μου προτεινει καποιο απο το εμποριο?

6 ώρες πριν, spocky είπε

Εχω ενα πιεστικο/πλυστικο που ειχα παρει απο Leroy Merlin και θελω να καθαρισω τεντα και χαλια. Εχει ενα εξαρτημα μπουκαλακι που βαζεις απορρυπαντικο. Στην αρχη σκεφτηκα να βαλω μονο υγρο πιταων με ξυδι και νερο αλλα λεει να μην χρησιμοποιουμε υγρο πιατων στις οδηγιες. Στο skroutz δεν βρισκω κατι που να ειναι ξεκαθαρα για την δουλεια που το θελω. Εχει φτιαξει κανεις κανα τετοιο υγρο μονος του η εχει να μου προτεινει καποιο απο το εμποριο?

Φίλε αν και λένε πως κάνουν ζημιά τα σκληρά απορυπαντικά εγώ εριξα λίγη βεβαια χλωρίνη , σόδα , απορρυμαντικό σκόνη για το χέρι , ετριψα την τέντα  με το χέρι με σκληρή βούρτσα και έγινε καινούργια. Ξέπλυνα με το πιεστικό. Μετά από 5 χρόνια μια χαρά είναι σκέφτομαι σε 1-2 χρόνια να της κάνω ένα πλύσιμο ακόμη γιατί είναι ισόγειο δίπλα στο δρόμο και λερώνει..  Το μίγμα το έφτιαξα σε κουβά που βουτούσα τη βούρτα.

Ειχα ανεβάσει και βιντεάκι να δεις το αποτέλεσμα.

https://www.youtube.com/watch?v=JUqYsx8BnM8

• Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...