so-was-Red Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 5 ώρες πριν, hp8 είπε πεσμου το πάχος του ξύλου και τα στοιχεία του σώματος τύπο 11-22-33 για τις διαστασεις (40x60) στο περίπου αυτά ειναι τα βαρη Το σώμα 11 περιέχει 1.5 lt νερό και ζυγίζει κενό 8.4 kgr σύνολο 10 Το σώμα 22 περιέχει 3.1 lt νερό και ζυγίζει κενό 16.0 kgr σύνολο 20 Το σώμα 33 περιέχει 4.6 lt νερό και ζυγίζει κενό 24.0 kgr σύνολο 29 μπορείς να βάλεις 2 τακάκια κάτω από τα στηρίγματα να πατάνε επάνω και τα βιδώνεις στο ντουλάπι Δεν νομίζω να έχεις θέμα βάρους ετσι Απόκρυψη περιεχομένων Το πάχος του ξύλου είναι 18 χιλιοστά. Δυστυχώς δεν ξέρω τον τύπο του πάνελ, ούτε αναγράφεται κάτι επάνω, πέρα από τη μάρκα. Πάντως είναι αυτό στις φωτό.
BigBlack Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 42 λεπτά πριν, so-was-Red είπε Το πάχος του ξύλου είναι 18 χιλιοστά. Δυστυχώς δεν ξέρω τον τύπο του πάνελ, ούτε αναγράφεται κάτι επάνω, πέρα από τη μάρκα. Πάντως είναι αυτό στις φωτό. 22άρι είναι. Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις μιά βάση δαπέδου στη μέση του σώματος όπου εκεί θα πέφτει το βάρος του σώματος και απλά να το βιδώσεις πίσω στο ντουλάπι με τα δύο στηρίγματα (να μην παραλαμβάνουν φορτίο βάρους, να μην κρέμεται δηλαδή από αυτά το σώμα) απλά για την περίπτωση που θα χτυπηθεί από άνθρωπο ή από βαρύ αντικείμενο, να μην πιεστούν οι χαλκοσωλήνες. Επίσης για το ζήτημα του "εγκιβωτισμού" θα μπορούσες να κολλήσεις στο ντουλάπι μιά κουβέρτα ανακλαστικού αλουμινίου έτσι ώστε μέρος της θερμότητας της πίσω πλευράς του σώματος να αποδίδεται μπροστά. Υπάρχουν αρκετά φτηνά τέτοια υλικά, κάποιες φορές έχει βάλει και το lidl με ευτελές κόστος (5-7 ευρώ). Και η λύση του φίλου hp8 με τους τάκους είναι ωραία αλλά τα στηρίγματα του καλοριφέρ δεν κατεβαίνουν τόσο κάτω, πιάνουν πιό πάνω στην πλάτη του σώματος, οπότε οι τάκοι θα πρέπει να είναι σημαντικά μεγαλύτεροι σε ύψος. 4
so-was-Red Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Τι να πω ρε παιδιά;! Δεν παίζεστε. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2024 από so-was-Red 1
EchiDNA Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 2 ώρες πριν, so-was-Red είπε Τι να πω ρε παιδιά;! Δεν παίζεστε. Ευχαριστώ. Κάτι τέτοιο δεν σου κάνει;
hp8 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 13 ώρες πριν, so-was-Red είπε Το πάχος του ξύλου είναι 18 χιλιοστά. Δεν καταλαβαίνει τίποτα Αλλαγή τρόπου Παίρνεις 8 βίδες 5 mm όλη σπείρωμα με παξιμάδι και ροδέλα 4 για κάθε βάση που έχει το σώμα Αφού σημαδευτούν οι τρύπες Τρυπάς διαμπερή τρύπα και βάζεις το κεφάλι της βίδας με την ροδέλα από μέσα Και τελείωσες Τα κέντρα για τους διακόπτες να προσέξει Θέλει σωστό μέτρημα Υπάρχει τρόπος με προσθαφαιρεση πόντων για να βγει ακριβώς 13 ώρες πριν, so-was-Red είπε υστυχώς δεν ξέρω τον τύπο του πάνελ, ούτε αναγράφεται κάτι επάνω, πέρα από τη μάρκα. αν είναι 22 είναι σαν της φωτο 11 με μια 33 με 3 Spoiler
kokos23 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Σε τριώροφο κτίσμα, υπάρχει κοινή γραμμή υπονόμου η οποία διασχίζει το δικό μου ισόγειο οίκημα. (οριζόντιες κατοικίες) Ο έτερος ιδιοκτήτης ο οποίος διαμένει στους άνω ορόφους δεν συμμετέχει ποτέ στα έξοδα συντήρησης και επισκευής του δικτύου ακόμα και μετά από εξώδικο. Υπάρχει τρόπος να υποχρεωθεί ο άνω ιδιοκτήτης έτσι ώστε να γίνει διαχωρισμός της γραμμής και να υποχρεωθεί να συνδεθεί στο δίκτυο έτσι ώστε να μην διέρχεται από την οικία μου; Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων Κώστας
BigBlack Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 13 λεπτά πριν, kokos23 είπε Σε τριώροφο κτίσμα, υπάρχει κοινή γραμμή υπονόμου η οποία διασχίζει το δικό μου ισόγειο οίκημα. (οριζόντιες κατοικίες) Ο έτερος ιδιοκτήτης ο οποίος διαμένει στους άνω ορόφους δεν συμμετέχει ποτέ στα έξοδα συντήρησης και επισκευής του δικτύου ακόμα και μετά από εξώδικο. Υπάρχει τρόπος να υποχρεωθεί ο άνω ιδιοκτήτης έτσι ώστε να γίνει διαχωρισμός της γραμμής και να υποχρεωθεί να συνδεθεί στο δίκτυο έτσι ώστε να μην διέρχεται από την οικία μου; Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων Κώστας Θα μιλούσα πρώτα με την ΕΥΔΑΠ για το αν υπάρχει δυνατότητα ξεχωριστής σύνδεσης της αποχέτευσης ανά ιδιοκτησία. Θεωρώ πως όχι αλλά μιά ερώτηση δεν βλάπτει. Αν όχι, θα μιλούσα με μηχανικό για να αλλάξει η διαδρομή της αποχέτευσης και ο κορμός της να περνάει αποκλειστικά από κοινόχρηστους χώρους. Καταλαβαίνεις πως έχει κόστος αυτό, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε κτιρίου. Σαφώς βέβαια δικαιούσαι να μην περνάει ο κορμός της αποχέτευσης από την ιδιοκτησία σου. Τέλος υπάρχει και η δυνατότητα της αγωγής αλλά ... μην τα γράφω, τα ξέρεις. 1
Doubt Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 1 ώρα πριν, kokos23 είπε Σε τριώροφο κτίσμα, υπάρχει κοινή γραμμή υπονόμου η οποία διασχίζει το δικό μου ισόγειο οίκημα. (οριζόντιες κατοικίες) Ο έτερος ιδιοκτήτης ο οποίος διαμένει στους άνω ορόφους δεν συμμετέχει ποτέ στα έξοδα συντήρησης και επισκευής του δικτύου ακόμα και μετά από εξώδικο. Υπάρχει τρόπος να υποχρεωθεί ο άνω ιδιοκτήτης έτσι ώστε να γίνει διαχωρισμός της γραμμής και να υποχρεωθεί να συνδεθεί στο δίκτυο έτσι ώστε να μην διέρχεται από την οικία μου; Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων Κώστας Τι έξοδα είναι αυτά; Υπάρχει φρεάτιο υπονόμου κάπου στο ισόγειο;
dimitris_st13 Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Δημοσ. 28 Απριλίου 2024 Στις 26/4/2024 στις 4:09 ΜΜ, Doubt είπε Τι έξοδα είναι αυτά; Υπάρχει φρεάτιο υπονόμου κάπου στο ισόγειο; Ξεβουλώματος - καθαρισμού λογικά.
papoys1 Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 Δημοσ. 29 Απριλίου 2024 Στις 26/4/2024 στις 2:26 ΜΜ, kokos23 είπε Σε τριώροφο κτίσμα, υπάρχει κοινή γραμμή υπονόμου η οποία διασχίζει το δικό μου ισόγειο οίκημα. (οριζόντιες κατοικίες) Ο έτερος ιδιοκτήτης ο οποίος διαμένει στους άνω ορόφους δεν συμμετέχει ποτέ στα έξοδα συντήρησης και επισκευής του δικτύου ακόμα και μετά από εξώδικο. Υπάρχει τρόπος να υποχρεωθεί ο άνω ιδιοκτήτης έτσι ώστε να γίνει διαχωρισμός της γραμμής και να υποχρεωθεί να συνδεθεί στο δίκτυο έτσι ώστε να μην διέρχεται από την οικία μου; Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων Κώστας Αν μένεις ισόγειο δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, Από το φωταγωγό που θα κατέβει ο αγωγός πως θα περάσει αν δεν περάσει κατω από το έδαφος του ισογείου. Καθαρισμός συντηρηση φυσικά βαρύνει όλους τους ενοίκους. 2
BigBlack Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Στις 29/4/2024 στις 12:52 ΜΜ, papoys1 είπε Αν μένεις ισόγειο δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, Από το φωταγωγό που θα κατέβει ο αγωγός πως θα περάσει αν δεν περάσει κατω από το έδαφος του ισογείου. Καθαρισμός συντηρηση φυσικά βαρύνει όλους τους ενοίκους. Έχεις δίκιο σε όλα εκτός από μιά σημαντική λεπτομέρεια: Ο κορμός της αποχέτευσης πρέπει να περνάει από κοινόχρηστους χώρους (όπως ο φωταγωγός) αλλά όχι κάτω από το δάπεδο οριζόντιων ιδιοκτησιών. Από εκεί περνάει μόνο ο κλάδος που εξυπηρετεί την συγκεκριμένη ιδιοκτησία. Αν πάθει βλάβη ο κορμός θα πρέπει να είναι σε κοινόχρηστο χώρο για να μην χρειαστεί να σπάσει πχ το πάτωμα ενός όποιου διαμερίσματος για να επισκευαστεί. 1
papoys1 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 56 λεπτά πριν, BigBlack είπε Έχεις δίκιο σε όλα εκτός από μιά σημαντική λεπτομέρεια: Ο κορμός της αποχέτευσης πρέπει να περνάει από κοινόχρηστους χώρους (όπως ο φωταγωγός) αλλά όχι κάτω από το δάπεδο οριζόντιων ιδιοκτησιών. Από εκεί περνάει μόνο ο κλάδος που εξυπηρετεί την συγκεκριμένη ιδιοκτησία. Αν πάθει βλάβη ο κορμός θα πρέπει να είναι σε κοινόχρηστο χώρο για να μην χρειαστεί να σπάσει πχ το πάτωμα ενός όποιου διαμερίσματος για να επισκευαστεί. Αυτό μόνο σε ελεύθερη πολυκατοικία μπορεί να γίνει που έχει περιμετρικά αρκετό κοινόχρηστο χώρο αλλα αν από την αρχή ο αγωγός τοποθετήθηκε κάτω από το ισόγειο δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι ακόμη και με αγωγές. π.χ. οι πολυκατοικίες στην Αθήνα ας πούμε είναι κολημένη η μία στην άλλη με φωταγωγούς κάπου στην μέση στις οποίες κατεβαίνει ο κεντρικός αγωγός με τον οποίο συνδέεται το κάθε διαμέρισμα. Φτάνοντας στο τέρμα πως θα βγει ο φωταγωγός στο δρόμο αφού δεν υπάρχει ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος ;;; Αναγκαστικά πρέπει να περάσει και περνάει κάτω από το ισόγειο διαμέρισμα όπως γίνεται και σε δικό μου ισόγειο διαμέρισμα. 2
BigBlack Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 Δημοσ. 30 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, papoys1 είπε Αυτό μόνο σε ελεύθερη πολυκατοικία μπορεί να γίνει που έχει περιμετρικά αρκετό κοινόχρηστο χώρο αλλα αν από την αρχή ο αγωγός τοποθετήθηκε κάτω από το ισόγειο δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι ακόμη και με αγωγές. π.χ. οι πολυκατοικίες στην Αθήνα ας πούμε είναι κολημένη η μία στην άλλη με φωταγωγούς κάπου στην μέση στις οποίες κατεβαίνει ο κεντρικός αγωγός με τον οποίο συνδέεται το κάθε διαμέρισμα. Φτάνοντας στο τέρμα πως θα βγει ο φωταγωγός στο δρόμο αφού δεν υπάρχει ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος ;;; Αναγκαστικά πρέπει να περάσει και περνάει κάτω από το ισόγειο διαμέρισμα όπως γίνεται και σε δικό μου ισόγειο διαμέρισμα. Σίγουρα όπως σχεδιάζονταν παλιότερα οι πολυκατοικίες υπάρχουν πολλά τέτοια που περιγράφεις. Λύσεις πάντα υπήρχαν, μιας που συνήθως κοντά σε φωταγωγούς έχεις κλιμακοστάσια και διαδρόμους που είναι κοινόχρηστοι χώροι. Σε δική μου ιδιοκτησία που είχε παλιά βόθρο όταν συνδέσαμε αποχέτευση περάσαμε τις σωλήνες του κορμού από τον μικρό ακάλυπτο του βόθρου και το οδεύσαμε από τον διάδρομο. Καταλαβαίνω πως δεν γίνεται παντού αυτό, δεν ξέρω όμως την κατάσταση στο σπίτι του φίλου που αναφέρει το πρόβλημα. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει νομική βάση για αγωγή αλλά και αναδρομική αλλαγή διαδρομής -αν το επιτρέπει η χωροταξία- εφόσον υπάρχει σύνοικος που δυστροπεί συστηματικά και ανάλογα πάντα με το πρόβλημα που δημιουργείται από αυτό. Δυστυχώς τα έξοδα θα είναι μεγάλα για οποιαδήποτε πορεία ακολουθήσει κάποιος. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2024 από BigBlack 1
GREGORYMO Δημοσ. 4 Μαΐου 2024 Δημοσ. 4 Μαΐου 2024 Ετοιμάζομαι να κάνω ανακαίνιση σε ένα παλιό σπίτι. Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσω από τα κουφώματα η ΟΧΙ?
Doubt Δημοσ. 4 Μαΐου 2024 Δημοσ. 4 Μαΐου 2024 6 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ετοιμάζομαι να κάνω ανακαίνιση σε ένα παλιό σπίτι. Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσω από τα κουφώματα η ΟΧΙ? Έχει ταράτσα/σκεπή; πρόκειται να τη φτιάξεις; θα κάνεις θερμομόνωση(κέλυφος);
Προτεινόμενες αναρτήσεις