Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, johnyboy είπε

για αυτό λέω να βάλω και από κάτω, για να μην μπει ούτε από πάνω ούτε από κάτω 

σωστό βαζεις πρώτα από κάτω τόσο ώστε να μπορείς να βιδώσεις το εξάρτημα , αφήνεις να στεγνώσει βιδώνεις και μετά από πάνω όπως είπες. Πιστεύω θα είναι η καλύτερη λύση και αν πετύχει μόνιμη.

Επεξ/σία από papoys1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 hour ago, papoys1 said:

σωστό βαζεις πρώτα από κάτω τόσο ώστε να μπορείς να βιδώσεις το εξάρτημα , αφήνεις να στεγνώσει βιδώνεις και μετά από πάνω όπως είπες. Πιστεύω θα είναι η καλύτερη λύση και αν πετύχει μόνιμη.

έτσι όπως είναι έλεγα, να το σφραγισω. Λογικά θα είναι οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Είχε μια συζήτηση παλιά εδώ για το αν μουχλιάζει η sika Sikaflex Construction. Μουχλιάζει και δεν βγαίνει κιόλας η μούχλα. Δοκίμασα cif με χλωρίνη, χλωρίνη και αντιμουχλικο. Δεν έφυγε με τίποτα.

Δημοσ.

Σε εξωτερικό χώρο δύσκολα θα μουχλιάσει αλλά για το σιφώνι είναι ακατάλληλη.

25 λεπτά πριν, johnyboy είπε

αν μουχλιάζει η sika Sikaflex Construction

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, BigBlack said:

Σε εξωτερικό χώρο δύσκολα θα μουχλιάσει αλλά για το σιφώνι είναι ακατάλληλη.

είχαμε μια συζήτηση παλιά που ψάχναμε κάποιοι πως να σφραγισουμε ντουζιέρα γύρω γύρω μιας και ότι έβαλα τουλάχιστον εγώ έφυγε σαν μακαρόνι μετά από λιγο καιρό. Η sikaflex είναι η μόνη που κράτησε αλλά κιτρινισε και μουχλιασε. 

το θέμα είναι να την ξηλωσω και να βάλω άλλη ή να την ξανά περάσω από πάνω και να την περάσω με κανένα μονωτικο.

Επεξ/σία από johnyboy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, johnyboy είπε

είχαμε μια συζήτηση παλιά που ψάχναμε κάποιοι πως να σφραγισουμε ντουζιέρα γύρω γύρω μιας και ότι έβαλα τουλάχιστον εγώ έφυγε σαν μακαρόνι μετά από λιγο καιρό. Η sikaflex είναι η μόνη που κράτησε αλλά κιτρινισε και μουχλιασε. 

το θέμα είναι να την ξηλωσω και να βάλω άλλη ή να την ξανά περάσω από πάνω και να την περάσω με κανένα μονωτικο.

Ίσως και να είναι υπερβολή, αλλά εγώ θα δοκίμαζα μια ναυτιλιακή σιλικόνη όπως αυτή. Ή όποια άλλη έχει ικανότητα να μένει πολύ ελαστική σε συνθήκες μόνιμης υγρασίας, πολυουρεθανικής βάσης μάλλον.

Πρέπει να πειραματιστείς μάλλον αδερφέ, είναι δύσκολο πολύ το σημείο και με αρκετές διαφορετικές απαιτήσεις από το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί.

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, johnyboy είπε

Είχε μια συζήτηση παλιά εδώ για το αν μουχλιάζει η sika Sikaflex Construction. Μουχλιάζει και δεν βγαίνει κιόλας η μούχλα. Δοκίμασα cif με χλωρίνη, χλωρίνη και αντιμουχλικο. Δεν έφυγε με τίποτα.

30 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Ίσως και να είναι υπερβολή, αλλά εγώ θα δοκίμαζα μια ναυτιλιακή σιλικόνη όπως αυτή. Ή όποια άλλη έχει ικανότητα να μένει πολύ ελαστική σε συνθήκες μόνιμης υγρασίας, πολυουρεθανικής βάσης μάλλον.

Πρέπει να πειραματιστείς μάλλον αδερφέ, είναι δύσκολο πολύ το σημείο και με αρκετές διαφορετικές απαιτήσεις από το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί.

Ένα υλικό που αντέχει να βρέχεται συνέχεια ή να είναι μόνιμα βυθισμένο σε νερό (όχι θαλασινο) είναι αυτό. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή,  να είναι πολύ καλά καθαρισμένες οι επιφάνειες και στεγνές. Αν έχει μείνει κάποιος μύκητας ή μου μούχλα στο σημείο θα αρχίσει σιγά σιγά να την "τρώει"

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα δοκιμάσω πρώτα να καθαρίσω την ήδη υπάρχον και βλέπουμε. 

Μετά θα κάνω τεστ.

Και η σιλικόνη που έβαλε ο υδραυλικός και εγώ έφυγαν σαν μακαρόνι. Είναι προσωρινές λύσεις.

Επεξ/σία από johnyboy
  • Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, johnyboy είπε

Θα δοκιμάσω πρώτα να καθαρίσω την ήδη υπάρχον και βλέπουμε. 

Μετά θα κάνω τεστ.

Και η σιλικόνη που έβαλε ο υδραυλικός και εγώ έφυγαν σαν μακαρόνι. Είναι προσωρινές λύσεις.

Μήπως να μην πήγαινες σε σιλικόνη αλλά καλύτερα σε μία καλή κόλα όπως αυτή που λέει ανθεκτική και στο νερό;;;

Στις ενδείξεις λέει κατάλληλη και για πίσίνες

https://kokkinoplitis.gr/κόλλα-σφραγιστική-griffon-aqua-max-λευκή-425g_p46248.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw5v2wBhBrEiwAXDDoJQbFXx6TfXoehH6GnjoiRxe4bSiJhDknyRXX8bOQQxJg6_ksaqkUhRoCtiUQAvD_BwE

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τί λάθος έχω κάνει (εάν έχω κάνει) και το πορτάκι στο κάτω μέρος (φωτ.1) αφήνει τόσο κενό; Σκέφτομαι βέβαια πως ίσως δεν έχω κάνει λάθος καθώς όταν ανοίγει πλήρως, αν δεν υπάρχει αυτό το κενό, το πορτάκι  θα "βρίσκει" στο κουτί (φωτ.3)... εκτός κ εάν οι μεντεσέδες δεν είναι οι κατάλληλοι κλπ. κλπ. Ξέρει κανείς κάτι σχετικό;

Νιπτήρα-Nτουλαπάκι-Making.jpg

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, papoys1 said:

Μήπως να μην πήγαινες σε σιλικόνη αλλά καλύτερα σε μία καλή κόλα όπως αυτή που λέει ανθεκτική και στο νερό;;;

Στις ενδείξεις λέει κατάλληλη και για πίσίνες

https://kokkinoplitis.gr/κόλλα-σφραγιστική-griffon-aqua-max-λευκή-425g_p46248.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw5v2wBhBrEiwAXDDoJQbFXx6TfXoehH6GnjoiRxe4bSiJhDknyRXX8bOQQxJg6_ksaqkUhRoCtiUQAvD_BwE

Η sikaflex Construction δεν καθαρίζει με καμιά Παναγία. Οπότε πάει για ξήλωμα και θα σκεφτώ τι θα βάλω και γύρω γύρω και στο σιφώνι.

Αφού η sikaflex Construction δεν ξεκόλλησε, αν την βάψω από πάνω ή την περάσω ξανά θα έχει θέμα? Δεν μουχλιασε πολύ, μερικές κουκίδες έχει επειδή ακουμπούσε η κουρτίνα και δεν το είδα.

Επεξ/σία από johnyboy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, zoranb είπε

Τί λάθος έχω κάνει (εάν έχω κάνει) και το πορτάκι στο κάτω μέρος (φωτ.1) αφήνει τόσο κενό;

οι μεντεσέδες δουλεύουν έτσι ώστε να μην βρίσκει στο άνοιγμα.

δοκίμασες τα ρυθμιστικά βιδάκια;

Επεξ/σία από dpz4
Δημοσ.
1 hour ago, dpz4 said:

οι μεντεσέδες δουλεύουν έτσι ώστε να μην βρίσκει στο άνοιγμα.

δοκίμασες τα ρυθμιστικά βιδάκια;

Φυσικά κ τα έχω δοκιμάσει, το ερώτημα είναι εάν είναι φυσιολογικό στην φωτό1 να υπάρχει αυτό το κενό στο κάτω μέρος ανάμεσα σε πορτάκι/κουτί, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει απόλυτη εφαρμογή πορτάκι/κουτί.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, zoranb είπε

Τί λάθος έχω κάνει (εάν έχω κάνει) και το πορτάκι στο κάτω μέρος (φωτ.1) αφήνει τόσο κενό; Σκέφτομαι βέβαια πως ίσως δεν έχω κάνει λάθος καθώς όταν ανοίγει πλήρως, αν δεν υπάρχει αυτό το κενό, το πορτάκι  θα "βρίσκει" στο κουτί (φωτ.3)... εκτός κ εάν οι μεντεσέδες δεν είναι οι κατάλληλοι κλπ. κλπ. Ξέρει κανείς κάτι σχετικό;

Νιπτήρα-Nτουλαπάκι-Making.jpg

λασκάρεις λίγο το μέσα βιδάκι σπρώχνεις ελαφρά το πορτάκι προς τα μέσα σφίγγεις και είσαι οκ.

Το άλλο ρυθμίζει το πάνω κάτω. Βίδωσέ το και αυτό μισή στροφούλα γιατί φαίνεται η γωνία λίγο πιο ψηλά στο πάνω μέρος. Αυτό το σκοπό έχουν τα δυο αυτά βιδάκια. Να ρυθμίζουν το πάνω κάτω και το μέσα έξω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...