Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, hp8 είπε

Υπάρχει σαθρός σοβάς (δεν είμαστε για χοντρά μερεμέτια Σκάψιμο σοβά απ την αρχή κλπ ) Μου προτάθηκε η χρήση ρητίνης βαθιάς διείσδυσης 2-3 περάσματα  και μετά πέρασμα με μίξη τσιμέντο νερό και την ίδια ρητίνη  Έχουμε άποψη ?

Εξαρτάται από την αιτία αποσάθρωσης του σοβά. Αν για παράδειγμα έχεις ανερχόμενη υγρασία η λύση αυτή θα δουλέψει μόνο προσωρινά, θα πετάξεις χρήματα. Αν η αιτία αποσάθρωσης είναι άλλη και έχει αντιμετωπιστεί με επιτυχία, τότε η λύση αυτή θα σου δώσει επαρκώς καλό αποτέλεσμα στη σταθεροποίηση του σοβά.

Ποιό υλικό έχεις υπόψη σου;

• Like 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Ποιό υλικό έχεις υπόψη σου;

προτάσεις και αναλογίες εδώ η πμ ευπρόσδεκτες 

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα. Δυστυχως μια βανα παλαιου τυπου αρχισε να σταζει.Οποιος γνωριζει, τι πρεπει να κανω?? Αλλαγη κεφαλης? σκαβω τοιχο και βαζω νεα βανα? Γινεται αυτο απο εμενα χωρις ιδιαιτερα εργαλεια?? Παρακαλω μια βοηθεια

1.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hp8 είπε

προτάσεις και αναλογίες εδώ η πμ ευπρόσδεκτες 

Έχω χρησιμοποιήσει Sikagard 905 W για 10-12 τετραγωνικά τοίχου με παλιό σοβά. Έκανα δυο περάσματα με αδιάλυτο το υλικό, γενικά ακολούθησα τις οδηγίες. Άφησα την πρώτη στρώση να ωριμάσει και να σταθεροποιηθεί για ένα τριήμερο με καλό καιρό, μετά πέρασα τη δεύτερη και την άφησα άλλο τόσο. Αρκετά καλό τελικό αποτέλεσμα αν και σε κάποια μικρά σημεία χρειάστηκε πλήρης επισκευή καθώς κρίθηκε πολύ σαθρό το υπόστρωμα για να παραμείνει, είχε κουφώσει τελείως.

Καλό θα είναι να συνεννοηθείς με αυτόν που στο πρότεινε καθώς μάλλον έχει άλλο υλικό υπόψη του, πιθανώς καταλληλότερο για την περίπτωσή σου.

42 λεπτά πριν, van62 είπε

Παιδια καλησπερα. Δυστυχως μια βανα παλαιου τυπου αρχισε να σταζει.Οποιος γνωριζει, τι πρεπει να κανω?? Αλλαγη κεφαλης? σκαβω τοιχο και βαζω νεα βανα? Γινεται αυτο απο εμενα χωρις ιδιαιτερα εργαλεια?? Παρακαλω μια βοηθεια

1.jpg

Για να ρωτάς μάλλον χρειάζεσαι υδραυλικό. Έχει σιδεροσωλήνα από πίσω και θέλει γνώσεις και εργαλεία η επισκευή.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, van62 είπε

1.jpg

πρόσφατα κατά τυχη έβλεπα ένα βιντεάκι στο youtube.Γατόνι ο μάστορας.

Αν είσαι τυχερός βγάλτο και προσπάθησε να βρεις το σχετικό ανταλλακτικό.

https://www.youtube.com/watch?v=UtuRFTIsCSE

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, van62 είπε

Οποιος γνωριζει, τι πρεπει να κανω?? Αλλαγη κεφαλης? σκαβω τοιχο και βαζω νεα βανα?

αν και δεν φαίνεται καλά πρέπει να σταζει ο στυπιοθλίπτης  στον αξονα Μια εύκολη λύση είναι να  βγάλεις το χερούλι μετά το μικρο εξάγωνο που περνα ο άξονας και να τυλίξεις γυρω από τον αξονα λιγο κερωμένο  σπάγκο η τεφλον Ενναλακτικά  παίρνεις μια  ΚΕΦΑΛΗ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΝΕΡΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ (  και το  λύνεις όπως στο βίντεο 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να αποθαρρύνω κανέναν -καθώς προσωπικά είμαι γκαντέμης σ'αυτά- όποτε έπιασα να διορθώσω τέτοιο διακόπτη άνοιξα μεγάλη φάμπρικα. Ίσως κι επειδή τα κτίρια ήταν του '50, κατάληξα να σκάβω τοίχους και να αλλάζω σωληνώσεις κλπ.

Έχω στα εργαλεία μου τέτοια κεφαλή 5-6 χρόνια τώρα αλλά  με την τύχη μου εκεί θα μείνει. 😎

Δημοσ.
On 08/04/2024 at 18:05, hp8 said:

τι να την κανεις την βρύση Αυτη που έχεις τι πρόβλημα έχει Άλλαξε της μηχανισμό η το λαστιχάκι αν χάνει Αυτές οι  βρύσες είναι   Αθάνατες !!!!!! Εκτός και αν θέλεις να βάλεις αναμεικτικη τοίχου 

μια χαρά 

ΥΓ να μετρήσεις μήπως του ρουξουνι βγει πολύ έξω και έχεις θέμα 

Το έκανα μόλις το κολπάκι, όλα καλά.

image.png.1e56bd7f9cce7e32ed406d8847fb4cc1.png

Το μόνο πρόβλημα, είναι ότι τα δύο λαστιχάκια που είχε μέσα από τα ρακόρ, ήταν τελείως πετρωμένα - φαγωμένα, οπότε τώρα έχουμε σταγόνες μεταξύ βρύσης και προέκτασης. image.png.3965a1344dd4b1110e3f3b5fe9a63ed6.png

Το άφησα έτσι σήμερα, γιατί βιαζόμουν να πλύνω. Τα πιάτα του σπιτιού δεν έχουν πλυθεί ποτέ σε ζεστό νερό και τα σιχαίνομαι (έχουν περάσει νοικάρηδες πολλοί από εδώ). Το βράδυ θα κλείσω καλού - κακού την παροχή, αν και δε νομίζω να υπάρχει θέμα, και θα πάρω μόλις σχολάσω από τη δουλειά λαστιχάκια. Πώς τα ζητάω; Λάστιχα μπαταρίας 3/4;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Λάστιχα μπαταρίας 3/4;

ναι 

πιθανον να θελουν αλλαγή και του ρουξουνιου 

Επεξ/σία από hp8
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Το έκανα μόλις το κολπάκι, όλα καλά.

image.png.1e56bd7f9cce7e32ed406d8847fb4cc1.png

Το μόνο πρόβλημα, είναι ότι τα δύο λαστιχάκια που είχε μέσα από τα ρακόρ, ήταν τελείως πετρωμένα - φαγωμένα, οπότε τώρα έχουμε σταγόνες μεταξύ βρύσης και προέκτασης. image.png.3965a1344dd4b1110e3f3b5fe9a63ed6.png

Το άφησα έτσι σήμερα, γιατί βιαζόμουν να πλύνω. Τα πιάτα του σπιτιού δεν έχουν πλυθεί ποτέ σε ζεστό νερό και τα σιχαίνομαι (έχουν περάσει νοικάρηδες πολλοί από εδώ). Το βράδυ θα κλείσω καλού - κακού την παροχή, αν και δε νομίζω να υπάρχει θέμα, και θα πάρω μόλις σχολάσω από τη δουλειά λαστιχάκια. Πώς τα ζητάω; Λάστιχα μπαταρίας 3/4;

Τα ζητάς και ως "φιμπεράκια" 3/4.

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, papoys1 είπε

πρόσφατα κατά τυχη έβλεπα ένα βιντεάκι στο youtube.Γατόνι ο μάστορας.

Αν είσαι τυχερός βγάλτο και προσπάθησε να βρεις το σχετικό ανταλλακτικό.

https://www.youtube.com/watch?v=UtuRFTIsCSE

Και εγω το ειδα τυχαια πριν κανα μηνα :) μας το πεταξε!

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Τελικα εχθες καταφερα οπως ειπε ο hp8 να σταματησω την διαρροη με τεφλον αλλα επειδη δεν θα μπορουσα να λειτουργησω τον διακοπτη πλεον, καλεσα υδραυλικο σημερα κοψαμε την παλια γραμμη εκει που εμπεινε στον τοιχο, και μπηκε αυτο που βλεπετε στην φωτο. Η παλια  βανα δεν ξεβιδωνε με ΤΙΠΟΤΑ, ουτε με φλογιστρο,μιλαμε κολλημενη. Εσκαψα και λιγο τον τοιχο τον σοβατισα και τελος για να ησυχασω

1901213846_.jpg.fff7cda8f5358cddef586c94db603fdd.jpg

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, van62 είπε

Ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Τελικα εχθες καταφερα οπως ειπε ο hp8 να σταματησω την διαρροη με τεφλον αλλα επειδη δεν θα μπορουσα να λειτουργησω τον διακοπτη πλεον, καλεσα υδραυλικο σημερα κοψαμε την παλια γραμμη εκει που εμπεινε στον τοιχο, και μπηκε αυτο που βλεπετε στην φωτο. Η παλια  βανα δεν ξεβιδωνε με ΤΙΠΟΤΑ, ουτε με φλογιστρο,μιλαμε κολλημενη. Εσκαψα και λιγο τον τοιχο τον σοβατισα και τελος για να ησυχασω

1901213846_.jpg.fff7cda8f5358cddef586c94db603fdd.jpg

Καλή δουλειά έγινε, μπράβο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, έχω μια ντουζιέρα ideal standard και θέλω να μονωσω κάτω το σημείο που φεύγουν τα νερά όπως φαίνεται στην φώτο. Βγαίνουν νερά στον κάτω όροφο αν δεν βάλω σιλικόνη. Ο υδραυλικός το πέτυχε με την Τρίτη αλλά κράτησε ένα ενάμιση χρόνο και βγήκε όλη η σιλικόνη μαζί.

το γύρω γύρω της ντουζιέρας το σφραγισα με sika construction + και ως τώρα δεν είχα θέμα. Κάνει να βάλω το ίδιο ή υπάρχει καλύτερο?

Υγ. βγάζοντας αυτό το άσπρο και πηγαίνοντας παρά κάτω ,είδα ότι έχει ένα λάστιχο μαύρο. Από την μια πλευρά αυτό το λάστιχο είναι φιξ, δεν βγαίνει, από την άλλη πλευρά μόλις το ακουμπάς κουνιέται και βγαίνει, δεν εφαρμόζει σωστά, που σημαίνει ότι έβαλαν στραβά την ντουζιέρα.

με τις σιλικόνες θα έχω μόνιμα πρόβλημα γιατί οι σιλικόνες με τα νερά χαλάνε, υπάρχει άλλη λύση για να φτιαχτεί μόνιμα εκτός από το να ξηλώσω την ντουζιέρα?

spacer.png

spacer.png

Επεξ/σία από johnyboy
Δημοσ.

Πιεσε το λαστιχο με το δαχτυλο σου ή  με κατι πλαστικο να κατσει μεσα. Σου πεταξε το o ring. Και περνανε τα νερα πισω, ποτιζοντας το πατωμα/οροφη του απο κατω. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...