Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πορτα κλεινει απλα οπως θα δεις στο βινετο θελει λιγο παραπανω τραβηγμα επειδη ειναι στραβο το σιδερο κατω χαμηλα, ανεβασα ενα βιντεο και μια φωτο με ολη την πορτα, το κατω κατω μερος εχει το προβλημα. Ακουγεται και το κλακ της γλωσσας οταν κλεινει.

https://staging.streamable.com/qjum8s 

image.jpeg

Επεξ/σία από Amaretos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

58 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Εχω μια σιδερενια πορτα που εχει στραβωσει λιγο σε ενα σημειο το σιδερο εκει που κλεινει η πορτα γυρω στους 5 ποντους κατω κατω και θελω να το ισιωσω γιατι θελει λιγο ζορι. Ειναι χοντρο το κομματι και ρωτησα ενα σιδερα μου ειπε μονο με ζεσταμα και λιγο χτυπημα μετα θα κανεις δουλεια, οποτε μαλλον χρειαζομαι ενα φλογιστρο . Πρεπει να προσεξω κατι συγκεκριμενο στην αγορα? Βλεπω φλογιστρο βουτανιου/υγραεριου .... με τι θα κανω την δουλεια μου? Και αν εχετε να μου ριξετε κανα λινκ εδω, Ευχαριστω

door1.jpg

door2.jpg

Με ένα τροχό μπορείς να το φας από μέσα λίγο ώστε να κλείνει σωστά.

2 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Η πορτα κλεινει απλα οπως θα δεις στο βινετο θελει λιγο παραπανω τραβηγμα επειδη ειναι στραβο το σιδερο κατω χαμηλα, ανεβασα ενα βιντεο και μια φωτο με ολη την πορτα, το κατω κατω μερος εχει το προβλημα. Ακουγεται και το κλακ της γλωσσας οταν κλεινει.

https://staging.streamable.com/qjum8s 

image.jpeg

Χωρίς να είμαι ειδικός, το τμήμα που έχει στραβώσει είναι πολύ χοντρό για να το "φέρεις" στα ίσια χωρίς να κάνεις ζημιές.

Ή το "τρως" το κομμάτι που βρίσκει ή κόβεις ολόκληρο κομμάτι από κάτω κάτω ως πχ 30 πόντους πιο ψηλά και κολλάς άλλο ίσιο. Αν δεν σε ενοχλεί αισθητικά, απλά το κόβεις και το αφήνεις έτσι, δεν επηρεάζει σε κάτι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Amaretos είπε

ανεβασα ενα βιντεο και μια φωτο με ολη την πορτα,

Αν  ο μάστορας ξεκολλήσει τον κάτω μεντεσέ από την μια μεριά και ακουμπήσει την πόρτα  να πάρει την θέση της και τον ξανακολλησει δεν χρειάζεται τίποτα άλλο 

Εναλλακτικά δοκίμασε να βάλεις κάτω χαμηλά ένα αντικειμενο 1-2 cm  πάχος να κάνει το μοχλό και τράβα την πόρτα από  την πάνω μεριά να έρθει μισό πόντο (κάτι σαν να ισιώνεις το πέτσικο) 

Επεξ/σία από hp8
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προσωπικά δεν βλέπω το σίδερο να είναι στραβό, μάλλον η πόρτα είναι στραβή, εγώ θα έσπρωχνα το κάτω μέρος της πόρτας λίγο μέσα κρατώντας το επάνω κόντρα...ή βάζοντας στο κάτω μέρος μία κόντρα, και έσπρωχνα το πάνω μέρος, όπως είπε και ο hp8

Επεξ/σία από kokos23

Δεν ειναι η πορτα στραβη, δεν σπρωχνετε ετσι απλα οπως λετε παιδια, ειναι χοντρο το σιδερο, μαλλον με τροχο θα ξεκινησω να το φαω λιγο και βλεπουμε

48 λεπτά πριν, Amaretos είπε

δεν σπρωχνετε ετσι απλα οπως λετε παιδια, ειναι χοντρο το σιδερο,

πως προέκυψε η ζημιά με τόσο χοντρά σίδερα ? 

Ελα μου ντε... ειναι καιρο που το εχουμε ετσι αλλα ολο βαριομουν να το κοιταξω....καπως με τα χρονια θα πηρε λιγο λιγο... ειναι καμια 20ρια χρονια κατασκευασμενη

38 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Ελα μου ντε... ειναι καιρο που το εχουμε ετσι αλλα ολο βαριομουν να το κοιταξω....καπως με τα χρονια θα πηρε λιγο λιγο... ειναι καμια 20ρια χρονια κατασκευασμενη

Όπως σου είπε ο hp8 να το κάνεις, απλά βάλε μεγαλύτερο τακακι γύρω στους 5 πόντους και ζορισε τη , θα έρθει τόσο που χρειάζεται.

1 ώρα πριν, Amaretos είπε

Είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι όλα κάποια στιγμή στραβώνουν και δεν είναι άξιο απορίας γιατί προ 20ετιας ήταν τέλεια αλφαδιασμένη αλλα με τα χρόνια , λίγο να σηκώθηκε έστω και αμιδρά το έδαφος ακόμη και μετά απο σεισμούς κλπ όλα κάποια στιγμή παίρνουν. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν συρόμενη πόρτα , και σε καμία περίπτωση αυτό με απλό φλόγιστρο δεν πυρώνει τόσο ώστε να παιξεις μαζί του ακόμα και σαν "τσικνοπέμπτη" θα καθόσουν με την ώρα να πυρώσει. 

Αυτό για να πυρώσει θέλει μπουκάλα αλλα μετά θα έχεις αλλα θέματα, θα πυρώσει το τσιμέντο , η κόλλα και θα τρέχεις και για τις πλάκες! Σε καμία περίπτωση δεν το βαράς με βαριοπούλα για τον ίδιο ακριβώς λόγο , ούτε υπάρχει περίπτωση να ισιώσει "τραβώντας το" με κάβουρες κλπ.

Για να κάνεις κόντρα στην πόρτα να πάρει τα μπόσικα , απο ότι φαίνεται είναι χοντρή στράντζα και μόνο ο Ζουγκλάκος θα μπορούσε να την φέρει ή βασικά να την "στραβώσει" για να φαίνεται ίσια. Ο τροχός είναι λύση αλλα απο την λάθος μεριά!

Άλωστε αν το τρόχισμα ήταν λύση , εσύ θες να το φας 2mm για να το φέρεις σαν επάνω. Μετά άν πάρει άλλο τι θα κάνεις ?

Αν και δεν έχεις βγάλει καμία φωτο απο την άλλη μεριά (μεντεσέδες) αλλα μόνο εκεί βρίσκω την σωστή λύση στο σύνηθες αυτό πρόβλημα.

Αν μπορεί κάποιος τεχνικός (ή αν έχεις εσύ γνώσεις και εργαλεία) να σου βάλει και "ρυθμιζόμενους" τότε και για τα επόμενα 20 χρόνια θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο οτι δεν θα έχεις αλλα θέματα . Μετά ας πάρει απο όπου θέλει , θα ρεγουλάρεις και θα έρχεται στα ίσια της!

• Like 3

Γίνεται εν ετει 2024 να είναι ρίσκο το να βάλεις γυψοσανίδα για τοίχο μπάνιου; εννοειται με τα σωστά υλικά κλπ. 

ρωτάω διότι 1-2 άτομα ήταν κάθετα σε κάτι τέτοιο.

2 ώρες πριν, arianos16 είπε

Γίνεται εν ετει 2024 να είναι ρίσκο το να βάλεις γυψοσανίδα για τοίχο μπάνιου; εννοειται με τα σωστά υλικά κλπ. 

ρωτάω διότι 1-2 άτομα ήταν κάθετα σε κάτι τέτοιο.

Ρισκο γιατι σου ειπανε;

Τα περισσότερα με γυψοσανιδα γίνονται πλεον. Και γω αν εφτιαχνα σπιτι ολα τα χωρισματα θα τα εκανα με γυψοσανιδα και ηχομωνοτικο υλικο. Εννοείτε διπλη. 

Σωστα υλικα και σωστο μαστορα να βρεις. Να δεις δουλειες του πρωτα. 

Τύπου θα μαζέψει υγρασία και θα βγάλει προβλήματα και να φανταστείς είναι και στην πλευρά που δεν πέφτει καθόλου νερό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...