IoannisSM Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, troi.g είπε Το πιο πιθανό είναι αυτό που λέει ο παππούς. Αυτό που βλέπεις είναι ένα πλαστικό καπάκι , το λύνεις προς τα αριστερά και μέσα θα υπάρχει υποδοχή για ίσιο κατσαβίδι ή Άλλεν. Είναι μεταλλικο αυτό με τα συμβολα + και - . Σιγουρα δεν ξεβιδωνει, ουτε σηκωνεται. Μιλαμε δεν υπαρχει αυτο το πραγμα... Α! εχει και μια οριζοντια τρυπα κατω απο αυτο με τα συμβολα (δεν φαινεται στην φωτογραφια), η οποια ειναι διαμετρικη απο τη μια μερια στην αλλη. Εβαλα προκα, προσπαθησα να το γυρισω/να το σηκωσω και στραβωσε η προκα! Το χει δει κανεις αυτον τον μειωτη πιεσης νερου να μας πει πως λειτουργει?? Επεξ/σία 29 Απριλίου 2019 από IoannisSM
troi.g Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 58 λεπτά πριν, IoannisSM είπε Είναι μεταλλικο αυτό με τα συμβολα + και - . Σιγουρα δεν ξεβιδωνει, ουτε σηκωνεται. Μιλαμε δεν υπαρχει αυτο το πραγμα... Α! εχει και μια οριζοντια τρυπα κατω απο αυτο με τα συμβολα (δεν φαινεται στην φωτογραφια), η οποια ειναι διαμετρικη απο τη μια μερια στην αλλη. Εβαλα προκα, προσπαθησα να το γυρισω/να το σηκωσω και στραβωσε η προκα! Το χει δει κανεις αυτον τον μειωτη πιεσης νερου να μας πει πως λειτουργει?? Λοιπόν , λογικά αυτό που έχει την διαμπερή τρύπα , έχει βόλτες τριγύρω του, στο τελείωμα του έχει ένα πλαστικό δαχτυλίδι, το λύνεις προς τά αριστερά, και ύστερα περνάς στην τρύπα ένα κατσαβιδακι και βιδωνοντας ανεβάζεις την πίεση. Η πίεση είναι οντως πεσμένη, ή βλέπεις το μανόμετρο? 1
zoranb Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχει βάλει κάνεις κουπαστές (εξωτερικής σκάλας) αλουμινίου, οι οποίες μοιάζουν στην όψη με τις inox αλλά ποιοτικά είναι υποδεέστερες; Ξέρω πως οι inox είναι καλύτερες ποιοτικά αλλά κ δραματικά ακριβότερες. Απλώς ήθελα να ξέρω τι προβλήματα να έχουν αυτές του αλουμινίου στο πέρασμα των ετών; Έχει κανείς εμπειρία; Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από zoranb
TechnoState Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Η περιοχή σου είναι αρκετά εκτεθημενη σε βροχή, υγρασία, θάλασσα? Αν ναι, στην 5ετια περίπου (ίσως κ λιγότερο) το αλουμίνιο θα αρχίσει να έχει πρόβλημα.
zoranb Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Ναι υπάρχει υγρασία. Σαν τι πρόβλημα πιστεύεις πως θα αντιμετωπίσω;
haris_216 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα μιλήσω γενικά καθώς η επαφή μου με το χώρο του αλουμινίου και των σχετικών κατασκευών ήταν πριν αρκετά χρόνια. Όπως ειπώθηκε το αλουμίνιο έχει ένα θέμα με τη θάλασσα. Την αλμύρα βασικά. Ίσως και να υπάρχουν πλέον λύσεις προστασίας που δε γνωρίζω αλλά θα πρέπει να το κοιτάξεις. Πολλές φορές επιλέγουμε κάτι οικονομικότερο από κάτι άλλο και καταλήγουμε να δίνουμε τα ίδια, αν όχι παραπάνω, εξαιτίας της συντήρησης που ενδεχομένως να απαιτείται. Επίσης το αλουμίνιο, ως μαλακό μέταλλο, έχει την τάση να σημαδεύεται πιο εύκολα. Ακόμα και από μικροχτυπήματα. 7 λεπτά πριν, zoranb είπε Σκουριά απο πού; Αφού είναι αλουμίνιο! Δεν μιλάει για κανονική σκουριά, με την έννοια που την ξέρουμε για το σίδερο. Το αλουμίνιο έχει δική του οξείδωση σε αλμυρά υγρά περιβάλοντα. Όπως πχ και η σκουριά του χαλκού (το οξείδιο του χαλκού) είναι η γνωστή πρασινίλα. Αν ψάξεις για τη διάβρωση του αλουμινίου θα βρεις πράγματα. Θεωρητικά η ανοδίωση το προστατεύει αλλά κι εκεί υπάρχουν (τουλάχιστον υπήρχαν) ποιότητες και μικρά μυστικά. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από haris_216 1
zoranb Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, TechnoState είπε Η περιοχή σου είναι αρκετά εκτεθημενη σε βροχή, υγρασία, θάλασσα? Αν ναι, στην 5ετια περίπου (ίσως κ λιγότερο) το αλουμίνιο θα αρχίσει να έχει πρόβλημα. Πως γνωρίζεις αυτή τη λεπτομέρεια; Έχεις σπίτι σε αντίστοιχες συνθήκες κ εχεις δει το πρόβλημα στα καγκελα αλουμινίου; Επεξ/σία 1 Μαΐου 2019 από zoranb
TechnoState Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Ναι, σε κάγκελα αλλά κ σε κουφώματα...το λεγόμενο "ψωριασμα"
zoranb Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, TechnoState είπε Ναι, σε κάγκελα αλλά κ σε κουφώματα...το λεγόμενο "ψωριασμα" Μπορεις να ποστάρεις καμία φωτογραφία να δω το μέγεθος της ζημιάς;
papoys1 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, zoranb είπε Πως γνωρίζεις αυτή τη λεπτομέρεια; Έχεις σπίτι σε αντίστοιχες συνθήκες κ εχεις δει το πρόβλημα στα καγκελα αλουμινίου; Ναι υπάρχει πρόβλημα αλλά όχι τόσο σύντομα δηλαδή στα 5 χρόνια. Έχω εξοχικό σε θάλασσα που τη δέρνει η αλμύρα και το μελτέμι του Αιγαίου.Τα αλουμία έχουν τοποθετηθεί πριν 18 χρόνια.Σε ορισμένα μικρά σημεία χαμηλά έχουν κάνει κάτι μικρές κηλίδες ψωριάσματος όχι τίποτα σπουδαίο.Ψηλότερα είναι μια χαρά κανένα πρόβλημα.Βέβαια είναι ανοδιομένα και όχι σκέτο όπως ανέφερες. Προσωπικά δε νομίζω να έχεις πρόβλημα αν βάλεις μόνο κουπαστές οι οποίες είναι ψηλά και καθαρίζουν πιο εύκολα.Εμένα το πρόβλημα ήταν χαμηλά στο δάπεδο. Στη εικόνα φαίνεται λίγο το αλουμίνιο στη δεξιά γωνία αλλά είναι μακρινό.Δε βρίσκω κάτι κοντινό. 1
zoranb Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Με τις βροχές κ τις υγρασίες φούσκωσε η κουζίνα, ο πάγκος της κ κάποια κουτιά. Έχει δημιουργηθεί θέμα σε κάποια ντουλάπια που βρίσκουν κ δε φτάνει μονο αυτό, μου λέει ο μαραγκός πως μόλις φύγουν τα νερά κ οι υγρασίες τότε να κάνει τα πιθανά πλανιαρίςματα αφού θα αλλάξουν τα φουσκώματα όταν φύγει η υγρασία! Γίνεται κάτι τέτοιο; Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα φουσκώματα που έχουν γίνει στον πάγκο όταν εξατμιστούν τα νερά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις