zoranb Δημοσ. 1 Μαρτίου Share Δημοσ. 1 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Πολύ εκνευριστικό όταν οι ροζέτες είναι χαμηλής ποιότητας και σκουριάζουν με την υγρασία στην τουαλέτα! Πώς μπορώ να επιλέξω ποιοτικές, πρέπει να λένε κάτι στα χαρακτηριστικά τους, ή με επιλογή συγκεκριμένης μάρκας είμαι καλυμμένος; Επίσης πόσες ίντσες να είναι η συγκεκριμένη τρύπα της ροζέτας; Το σπιράλ είναι για να γεμίζει νερό το καζανάκι. Επεξ/σία 1 Μαρτίου από zoranb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 1 Μαρτίου Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 32 λεπτά πριν, dimigar είπε Καλησπέρα, μετά από τόσες βροχές έχω πρόβλημα στο παράθυρο. Έρχονται νερά μέσα στο σπίτι μεταξύ αλουμινίου και μάρμαρου. Τι να βάλω εκεί για μόνωση; Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Βρες που γλύφει εξωτερικά και σου περνάει μέσα. Αν μπορείς στεγανοποίησε με κάποια σιλικόνη ή/και δώσε κάποια ρήση να μη σου κρατάει νερά στο περβάζι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 1 Μαρτίου Share Δημοσ. 1 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, nickol-us said: Βρες που γλύφει εξωτερικά και σου περνάει μέσα. Αν μπορείς στεγανοποίησε με κάποια σιλικόνη ή/και δώσε κάποια ρήση να μη σου κρατάει νερά στο περβάζι Άσχετα με την ρήση , η σιλικόνη πρέπει να μπεί έτσι κι αλλιώς, είναι προστασία!! Επεξ/σία 1 Μαρτίου από zoranb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas_ Δημοσ. 2 Μαρτίου Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 8 ώρες πριν, zoranb είπε Πολύ εκνευριστικό όταν οι ροζέτες είναι χαμηλής ποιότητας και σκουριάζουν με την υγρασία στην τουαλέτα! Πώς μπορώ να επιλέξω ποιοτικές, πρέπει να λένε κάτι στα χαρακτηριστικά τους, ή με επιλογή συγκεκριμένης μάρκας είμαι καλυμμένος; Επίσης πόσες ίντσες να είναι η συγκεκριμένη τρύπα της ροζέτας; Το σπιράλ είναι για να γεμίζει νερό το καζανάκι. 1/2 ίντσα είναι. Αυτοί παλαιοί περιστροφικοί διακόπτες κάποια στιγμή θα χαλάσουν κει είτε θα σκληρήνουν και θα κολλήσουν είτε θα αρχίσουν να στάζουν. Καλύτερα άλλαξέ τον με έναν καινούργιο γωνιακό / σφαιρικό διακόπτη με την ροζέτα του και θα είσαι ok για πολλά χρόνια ακόμα 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 2 Μαρτίου Share Δημοσ. 2 Μαρτίου Στις 29/2/2024 στις 2:49 ΠΜ, zoranb είπε Δεν βρίσκω την ασφάλεια του πλυντηρίου μου. Δεν ξέρω καν πως είναι στην όψη, παρά το ότι έχω το εγχειρίδιο χρήσης του, άραγε θα μπορούσα να προμηθευτώ μία; Όπως γράψανε και οι υπόλοιποι λίγο προσοχή και δε θα έχεις θέμα. 6 μετακομίσεις το έχω κάνει αυτό που έχω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silenzio Δημοσ. 2 Μαρτίου Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 15 hours ago, BigBlack said: Έχω τέτοια χειριστήρια σε δύο ρολά και δουλεύουν όπως πρέπει. Τρία καλώδια δέχονται, δύο ελέγχου για το πάνω κάτω και ένα φάσης. Άλλη ρύθμιση δεν υπάρχει. Επίσης το στοπ πατιέται αν και μερικές φορές κολλάει λίγο. Αυτό που βλέπω σαν πιθανότητα είναι να έχει κάποιο θέμα το μοτέρ του ρολού, κακή ρύθμιση ή κάποιου είδους ασυμβατότητα. Μίλα και με τον εγκαταστάτη των ρολών. υπάρχουν αυτόματοι διακόπτες και μη αυτόματοι. Εμένα δυστυχώς όταν αγόρασα μου είπαν στο Καυκα οτι ο αυτόματος πάει τέρμα κάτω και τέρμα πάνω, οτι δηλαδή δεν υπάρχει ενδιάμεσο για το παράθυρο και πήρα μη αυτόματο όπου καθεσαι απο πάνω του και το πατάς. Αν αλλάξει το μηχανισμό μόνο (όχι το πλακίδιο) σε αυτόματο θα σου δουλέψει, αλλά αυτό είναι το ακριβό κιόλας, εγω τα ξαναπλήρωσα 20€ τον ένα διακόπτη. Τελευταία παρατήρηση, ο αλουμινάς μου είπε ότι για να ισχύει η εγγύηση στα ρολά, κανονικά πρέπει να έχεις μη αυτόματο διακόπτη ( ώστε να είσαι εκεί οταν ανεβοκατεβαίνει το ρολο και να προλάβεις τυχόν εμπόδιο. Βέβαια και ο ίδιος μου είπε αυτόματο διακόπτη έχει, αλλά είπα να το αναφέρω.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 2 Μαρτίου Share Δημοσ. 2 Μαρτίου Οι απλές εσωτερικές πόρτες όπως περίπου της φωτογραφίας πως είναι φτιαγμένες εσωτερικά συνήθως; Είναι κούφιες από μέσα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 2 Μαρτίου Share Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, costas_ said: Αυτοί παλαιοί περιστροφικοί διακόπτες κάποια στιγμή θα χαλάσουν κει είτε θα σκληρήνουν και θα κολλήσουν είτε θα αρχίσουν να στάζουν. Καλύτερα άλλαξέ τον με έναν καινούργιο γωνιακό / σφαιρικό διακόπτη με την ροζέτα του και θα είσαι ok για πολλά χρόνια ακόμα Πήρα περιστροφικό επίτηδες, για να μην κολλήσει όπως άλλοι "κλικ κλακ" (σφαιρικοί δεν είναι αυτοί; ) που έχω κ στην μια στροφή τους, όταν πας να τους κλείσεις, πάντα κάποια στιγμή κολλάνε ή δεν τερματίζουν κ στάζουν. Στην ροζέτα δεν κατάλαβα τι εννοείς για το τι πρέπει να προσέξω ώστε να μην σκουριάζει. Επεξ/σία 2 Μαρτίου από zoranb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EchiDNA Δημοσ. 2 Μαρτίου Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 30 λεπτά πριν, zio10 είπε Οι απλές εσωτερικές πόρτες όπως περίπου της φωτογραφίας πως είναι φτιαγμένες εσωτερικά συνήθως; Είναι κούφιες από μέσα; Έχουν πηχάκι περιμετρικά και ένα χαρτόνι σαν κυψέλη στο εσωτερικό. 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 2 Μαρτίου Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 19 ώρες πριν, konc είπε Γνωρίζει κάποιος αν αυτοί οι διακόπτες έχουν τέτοια "ρύθμιση"? Εννοώ μήπως έχουν κάποιο διακοπτάκι από τη μέσα μεριά και κατά την εγκατάσταση ρυθμίστηκαν να λειτουργούν έτσι (με συνεχόμενο πάτημα μόνο)? Ρωτάω γιατί μου κάνει εντύπωση το μεσαίο μέρος να μην κάνει τίποτα και ενώ έχει ζωγραφισμένο το σήμα του stop παρόμοια με τα βελάκια να μην πατιέται καθόλου, να είναι απλά ένα κομμάτι πλαστικό. Προφανώς δεν σκοπεύω να τους βγάλω μόνος μου, αλλά αν μπορούν να αλλάξουν τρόπο λειτουργίας να φέρω έναν άνθρωπο να το κάνει. Δεν ξέρω αλλά θα κάνεις που θα κάνεις την διαδικασία, πάρε και βάλ' τους Shelly 2 από πίσω, κάνε τους wi-fi και επιλέγεις να το πατήσεις 1 φορά και να κλείνει ή να το κρατάς εσύ πατημένο, ή να το χειρίζεσαι από την εφαρμογή και να του επιλέγεις πόσο % θέλεις να ανοίξει/κλείσει. (προϋποθέτει ότι ο ηλεκτρολόγος, θα σου κατεβάσει και ουδέτερο μέσα στο κουτί του διακόπτη) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 2 Μαρτίου Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 4 ώρες πριν, Silenzio είπε υπάρχουν αυτόματοι διακόπτες και μη αυτόματοι. Εμένα δυστυχώς όταν αγόρασα μου είπαν στο Καυκα οτι ο αυτόματος πάει τέρμα κάτω και τέρμα πάνω, οτι δηλαδή δεν υπάρχει ενδιάμεσο για το παράθυρο και πήρα μη αυτόματο όπου καθεσαι απο πάνω του και το πατάς. Αν αλλάξει το μηχανισμό μόνο (όχι το πλακίδιο) σε αυτόματο θα σου δουλέψει, αλλά αυτό είναι το ακριβό κιόλας, εγω τα ξαναπλήρωσα 20€ τον ένα διακόπτη. Τελευταία παρατήρηση, ο αλουμινάς μου είπε ότι για να ισχύει η εγγύηση στα ρολά, κανονικά πρέπει να έχεις μη αυτόματο διακόπτη ( ώστε να είσαι εκεί οταν ανεβοκατεβαίνει το ρολο και να προλάβεις τυχόν εμπόδιο. Βέβαια και ο ίδιος μου είπε αυτόματο διακόπτη έχει, αλλά είπα να το αναφέρω.. Προφανώς στον φίλο έχουν τοποθετήσει έναν παλιότερο/ακατάλληλο μηχανισμό που εκτός που είναι χειροκίνητος, δεν έχει και στοπ, ενώ η μετώπη το έχει. Υπάρχει η λύση της αγοράς μόνο μηχανισμού με κόστος κάτω από 15 ευρώ, αφού υπάρχουν πλαίσιο και μετώπες. Υπάρχει και η λύση της αντικατάστασης όλου του διακόπτη, στη μισή περίπου τιμή με αυτόματο διακόπτη με στοπ της σειράς niloe. Θα χρειαστεί επιπλέον και ένα πλαίσιο. Μπορεί να γίνει συνεννόηση και με άλλους στην πολυκατοικία και να μοιραστεί το κόστος των μεταφορικών καθώς ο φτηνότερος με διαφορά πωλητής είναι στην κρήτη. Έχω και αυτόν αλλά και τον παραπάνω και λειτουργούν εξαιρετικά. Φυσικά και μιά ερώτηση στο κατάστημα ποτέ δεν βλάπτει. Όντως μπορεί να υπάρξει πρόβλημα πλήρους ξετυλίγματος ή απορρύθμισης του ρολού αν βρεθεί εμπόδιο στην κάθοδο και δεν το προσέξεις, αλλά να μην ισχύσει και η εγγύηση είναι παράλογο κατά τη γνώμη μου. Με το ειδικό πλαστικό αλενάκι ξαναρυθμίζονται τα στοπ του ρολού, άντε να χρειαστεί να το ξανακρεμάσεις στον άξονα του που μπορεί να είναι λίγο μπελάς αν είναι μεγάλο. Αλλά ζημιά πολύ δύσκολα θα προκύψει από κάτι τέτοιο σε μοτέρ κλπ. Άντε να τσαλακωθεί λίγο κάποιο φυλαράκι που έτσι κι αλλιώς δεν είναι στην εγγύηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 2 Μαρτίου Share Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Εκτός του ρολογιού της ΕΥΔΑΠ, αυτός είναι ένας δεύτερος γενικός διακόπτης για το νερό του σπιτιού, όπου μετά από μερικά χρόνια ανακάλυψα πως δεν περιστρέφεται σωστά κ δεν κλείνει το νερό εντελώς. Τί προτείνετε να βάλω; Μήπως πρέπει να μπουν προεκτάσεις στις σωληνώσεις, ώστε να βγεί εξωτερικά ο διακόπτης, να μην καλύπτεται από σοβά, για να μην χρειάζεται κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά να χαλάω τον τοίχο για να φτάσω στον διακόπτη; Επεξ/σία 2 Μαρτίου από zoranb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 2 Μαρτίου Share Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, zoranb said: Εκτός του ρολογιού της ΕΥΔΑΠ, αυτός είναι ένας δεύτερος γενικός διακόπτης για το νερό του σπιτιού, όπου μετά από μερικά χρόνια ανακάλυψα πως δεν περιστρέφεται σωστά κ δεν κλείνει το νερό εντελώς. Τί προτείνετε να βάλω; Μήπως πρέπει να μπουν προεκτάσεις στις σωληνώσεις, ώστε να βγεί εξωτερικά ο διακόπτης, να μην καλύπτεται από σοβά, για να μην χρειάζεται κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά να χαλάω τον τοίχο για να φτάσω στον διακόπτη; Ξεβίδωσε τον να δεις τι έχει απο κάτω. Σε μένα είχε χαλάσει το εξωτερικό αλλά απο κάτω ήταν οκ και ανοιγόκλεινε (αφού του ριξα ξίδι πρώτα) με 6αράκι γαλλικό αν θυμάμε καλά. Επεξ/σία 2 Μαρτίου από yiannis_1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 2 Μαρτίου Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2 minutes ago, yiannis_1 said: Ξεβίδωσε τον να δεις τι έχει απο κάτω. Σε μένα είχε χαλάσει το εξωτερικό αλλά απο κάτω ήταν οκ και ανοιγόκλεινε (αφού του ριξα ξίδι πρώτα) με 6αράκι γαλλικό αν θυμάμε καλά. Τούριξα αντισκωριακό αλλά στρίβει μαζί του κ το ασημένιο δακτυλίδι και δεν κλείνει το νερό εντελώς, απλώς περιορίζεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filarhos Δημοσ. 2 Μαρτίου Share Δημοσ. 2 Μαρτίου Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να κάνω το ξύλινο πάτωμα του σπιτιού να σταματήσει να τρίζει; Είναι 20 ετών και η ξυλεία δεν ήταν αρκετά στεγνή και από τον δεύτερο χρόνο άρχισαν τα τριξιματα και πλέον είναι ανυπόφορο. Μάλιστα έχουν αποκρυνθει σε διαφορα σημεία οι τάβλες και έχουν μέχρι και 3 χιλιοστά κενό. Ενώ το πάτωμα στο σπίτι της γιαγιάς μου 60+ ετών δεν τρίζει χωρίς καμία συντήρηση. Στο τέλος το βλέπω να το ξυλωνω και να βάζω πλακάκι, αλλά δεν είναι εποχής για τόσα έξοδα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις