villasg Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Υπαρχουν και στο εμποριο ( αναλογα την μαρκα ) πχ https://www.eaparts.gr/parts/item/62724 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WaxOnWaxOff Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Καλησπερα ξανα 😁 Ο σοβατζομπογιατζης οπου εχει αναλαβει να με φτιαξει , καθυστερει υπερβολικα Μου εχει αγορασει τις μπογιες και τα υλικα - ασταρια - στοκος , με τα λεφτα οπου του ειχα δωσει "για να ξεκινησει" Αλλα τον τελευταιο καιρο ολο μου λεει οτι δεν ειναι ο καιρος καταλληλος λογο υγρασιας για να κανει στοκαρισμα και σπατουλαρισμα . Ισχυει κατι τετοιο ? η να κρατησω οτι μου εχει φερει και να τον διωξω ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geogr88 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Καλησπέρα σας,οι διακόπτες αυτοί καταλήγουν σε αναμονές για φώτα σε μπαλκόνι.Απο τον αριθμό των καλωδίων μπορώ να καταλάβω αν πρόκειται για μόνο ή διπλό διακόπτη;Τα καλώδια με τον κύκλο είναι μεμονωμένο καλώδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου τρεις μονοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Για σφραγιστικό τσιμέντου έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιο καλό να κάνω δουλειά μου ή όλα ίδια είναι ; Είναι για υπόγειο τσιμεντένιο δάπεδο.Δεν θέλω να τρίβεται το τσιμέντο και να κάνει σκόνες.Μικρή ποσότητα θέλω.Για 1-2τμ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yilarakos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, WaxOnWaxOff said: Καλησπερα ξανα 😁 Ο σοβατζομπογιατζης οπου εχει αναλαβει να με φτιαξει , καθυστερει υπερβολικα Μου εχει αγορασει τις μπογιες και τα υλικα - ασταρια - στοκος , με τα λεφτα οπου του ειχα δωσει "για να ξεκινησει" Αλλα τον τελευταιο καιρο ολο μου λεει οτι δεν ειναι ο καιρος καταλληλος λογο υγρασιας για να κανει στοκαρισμα και σπατουλαρισμα . Ισχυει κατι τετοιο ? η να κρατησω οτι μου εχει φερει και να τον διωξω ? Ισχύει αλλά είναι κάτι που ξέρει εκ των προτέρων λόγω εποχής, δε σε είχε ενημερώσει σχετικά? Όταν λέω ισχύει εννοώ ότι κάθε "χέρι" που περνά, είτε στόκου/ασταριού/χρώματος, θέλει χρόνο να στεγνώσει σε βάθος ώστε να περάσεις το επόμενο και αυτό σε συνθήκες υγρασίας αργεί υπερβολικά. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορείς ενίοτε να περάσεις πάνω από ένα "χέρι" απο οτιδήποτε την ίδια μέρα και να έχεις χαμένα μεροκάματα αν η δουλειά είναι μικρή. Πιθανολογώ ότι περιμένει να γυρίσει σε βοριά ή να έχει καμιά άλλη δουλειά κοντά σου για να συνδιάσει μαζί με σένα. Επεξ/σία 29 Φεβρουαρίου από yilarakos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WaxOnWaxOff Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, yilarakos said: Ισχύει αλλά είναι κάτι που ξέρει εκ των προτέρων λόγω εποχής, δε σε είχε ενημερώσει σχετικά? Όταν λέω ισχύει εννοώ ότι κάθε "χέρι" που περνά, είτε στόκου/ασταριού/χρώματος, θέλει χρόνο να στεγνώσει σε βάθος ώστε να περάσεις το επόμενο και αυτό σε συνθήκες υγρασίας αργεί υπερβολικά. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορείς ενίοτε να περάσεις πάνω από ένα "χέρι" απο οτιδήποτε την ίδια μέρα και να έχεις χαμένα μεροκάματα αν η δουλειά είναι μικρή. Πιθανολογώ ότι περιμένει να γυρίσει σε βοριά ή να έχει καμιά άλλη δουλειά κοντά σου για να συνδιάσει μαζί με σένα. Οχι , δεν με ειχε ενημερωσει . Απο την αρχη (και μεχρι τωρα) μου λεει οτι ειναι "ουτε μια βδομαδα δουλεια" , απλα τωρα υπαρχει το προβλημα του "καιρου" . Τελοι δεκεμβριου του ειχα δωσει τα κλειδια για να το προχωρισει με τον δικο του ρυθμο . Οσο για το θεμα μεροκαματο , μενει κυριολεκτικα απεναντι ! Ρωταω εδω , γιατι δεν θελω να παρω βιαστικες αποφασεις , μιας και οταν μετακομισω θα τον εχω συνεχεια μπροστα μου Επεξ/σία 29 Φεβρουαρίου από WaxOnWaxOff Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 1 Μαρτίου Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 22 ώρες πριν, kokos23 είπε μάλλον εγώ είμαι ο φτωχός, όταν κατά τα λεγόμενά σου είναι κοντά στα 3000 για να μπει μια μπάρα... Δεν είπα εγώ ότι κάνει 3000€ για να μπει η μπάρα. Αλλά ναι αν θέλεις να το κάνει κάποιος άλλος για σένα τόσο κοστίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konc Δημοσ. 1 Μαρτίου Share Δημοσ. 1 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, για τον έλεγχο τον ρολών σε σπίτι είναι εγκατεστημένοι οι διακόπτες Legrand, μοντέλο Valena Allure. https://www.legrand.gr/el/proionta/valena-allure-eleghos-rolon-aluminium-755147 Για να ανεβοκατέβουν τα ρολά πρέπει να κρατάς πατημένο το πάνω ή το κάτω, ενώ το μεσαίο τετράγωνο δεν πατιέται καθόλου. Μέχρι τώρα είχα εμπειρία από διακόπτες ρολών που πατάς μία φορά την κατεύθυνση και όποτε θέλεις το stop ή τα αφήνεις να τερματήσουν, και το προτιμώ πολύ περισσότερο (μπορώ να εξηγήσω το γιατί αλλά ας μην κάνω ακόμα πιο μακρύ αυτό το μήνυμα). Γνωρίζει κάποιος αν αυτοί οι διακόπτες έχουν τέτοια "ρύθμιση"? Εννοώ μήπως έχουν κάποιο διακοπτάκι από τη μέσα μεριά και κατά την εγκατάσταση ρυθμίστηκαν να λειτουργούν έτσι (με συνεχόμενο πάτημα μόνο)? Ρωτάω γιατί μου κάνει εντύπωση το μεσαίο μέρος να μην κάνει τίποτα και ενώ έχει ζωγραφισμένο το σήμα του stop παρόμοια με τα βελάκια να μην πατιέται καθόλου, να είναι απλά ένα κομμάτι πλαστικό. Προφανώς δεν σκοπεύω να τους βγάλω μόνος μου, αλλά αν μπορούν να αλλάξουν τρόπο λειτουργίας να φέρω έναν άνθρωπο να το κάνει. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 1 Μαρτίου από konc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 1 Μαρτίου Share Δημοσ. 1 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, konc είπε Καλησπέρα, για τον έλεγχο τον ρολών σε σπίτι είναι εγκατεστημένοι οι διακόπτες Legrand, μοντέλο Valena Allure. https://www.legrand.gr/el/proionta/valena-allure-eleghos-rolon-aluminium-755147 Για να ανεβοκατέβουν τα ρολά πρέπει να κρατάς πατημένο το πάνω ή το κάτω, ενώ το μεσαίο τετράγωνο δεν πατιέται καθόλου. Μέχρι τώρα είχα εμπειρία από διακόπτες ρολών που πατάς μία φορά την κατεύθυνση και όποτε θέλεις το stop ή τα αφήσουν να τερματήσουν, και το προτιμώ πολύ περισσότερο (μπορώ να εξηγήσω το γιατί αλλά ας μην κάνω ακόμα πιο μακρύ αυτό το μήνυμα). Γνωρίζει κάποιος αν αυτοί οι διακόπτες έχουν τέτοια "ρύθμιση"? Εννοώ μήπως έχουν κάποιο διακοπτάκι από τη μέσα μεριά και κατά την εγκατάσταση ρυθμίστηκαν να λειτουργούν έτσι (με συνεχόμενο πάτημα μόνο)? Ρωτάω γιατί μου κάνει εντύπωση το μεσαίο μέρος να μην κάνει τίποτα και ενώ έχει ζωγραφισμένο το σήμα του stop παρόμοια με τα βελάκια να μην πατιέται καθόλου, να είναι απλά ένα κομμάτι πλαστικό. Προφανώς δεν σκοπεύω να τους βγάλω μόνος μου, αλλά αν μπορούν να αλλάξουν τρόπο λειτουργίας να φέρω έναν άνθρωπο να το κάνει. Ευχαριστώ! Έχω τέτοια χειριστήρια σε δύο ρολά και δουλεύουν όπως πρέπει. Τρία καλώδια δέχονται, δύο ελέγχου για το πάνω κάτω και ένα φάσης. Άλλη ρύθμιση δεν υπάρχει. Επίσης το στοπ πατιέται αν και μερικές φορές κολλάει λίγο. Αυτό που βλέπω σαν πιθανότητα είναι να έχει κάποιο θέμα το μοτέρ του ρολού, κακή ρύθμιση ή κάποιου είδους ασυμβατότητα. Μίλα και με τον εγκαταστάτη των ρολών. Επεξ/σία 1 Μαρτίου από BigBlack Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yilarakos Δημοσ. 1 Μαρτίου Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 17 hours ago, WaxOnWaxOff said: Οχι , δεν με ειχε ενημερωσει . Απο την αρχη (και μεχρι τωρα) μου λεει οτι ειναι "ουτε μια βδομαδα δουλεια" , απλα τωρα υπαρχει το προβλημα του "καιρου" . Τελοι δεκεμβριου του ειχα δωσει τα κλειδια για να το προχωρισει με τον δικο του ρυθμο . Οσο για το θεμα μεροκαματο , μενει κυριολεκτικα απεναντι ! Ρωταω εδω , γιατι δεν θελω να παρω βιαστικες αποφασεις , μιας και οταν μετακομισω θα τον εχω συνεχεια μπροστα μου Τότε σε έχει για σίγουρο και ανέλαβε άλλες πιο πιεστικές δουλειές, αν δε το βιάζεσαι και κάνει καλή δουλειά μείνε όπως είσαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Conan2046 Δημοσ. 1 Μαρτίου Share Δημοσ. 1 Μαρτίου Πήρε η σύζυγος μου ένα λάστιχο για ένα πλυντήριο ρούχων Samsung για να το αλλάξει (εγώ βασικά) νομίζοντας ότι είναι η διαδικασία απλή όπως του ψυγείου, είδα ένα βιντεάκι, αποσυναρμολόγησα, έλυσα, έβαλα και ξαναβίδωσα (χωρίς να μου περισέψει καμία...βίδα) και όλα καλά πλην ενός προβλήματος. το λάστιχο στερεώνεται εσωτερικά και εξωτερικά με δύο σύρματα με κάτι σαν ελατήριο για να μένει το λάστιχο σταθερό. το μέσα σύρμα κατάφερα να το βάλω, Το έξω όμως όταν το ανοίγω για να το περάσω στο λάστιχο το λάστιχο συνεχώς μου βγαίνει από την θέση του. το έβαλα προσωρινά χωρίς το σύρμα αυτό. Κάποιο τιπς να καταφέρω να το τοποθετήσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konc Δημοσ. 1 Μαρτίου Share Δημοσ. 1 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, BigBlack said: Έχω τέτοια χειριστήρια σε δύο ρολά και δουλεύουν όπως πρέπει. Τρία καλώδια δέχονται, δύο ελέγχου για το πάνω κάτω και ένα φάσης. Άλλη ρύθμιση δεν υπάρχει. Επίσης το στοπ πατιέται αν και μερικές φορές κολλάει λίγο. Αυτό που βλέπω σαν πιθανότητα είναι να έχει κάποιο θέμα το μοτέρ του ρολού, κακή ρύθμιση ή κάποιου είδους ασυμβατότητα. Μίλα και με τον εγκαταστάτη των ρολών. Ωπ δηλαδή πατάς μία φορά το πάνω, το αφήνεις και το ρολό συνεχίζει να ανεβαίνει? Εμένα ανεβαίνει μόνο όσο το κρατάς πατημένο και σε όλο το κτήριο τα stop δεν πατιούνται καθόλου, είναι σαν να μην είναι κουμπί αλλά ένα κομμάτι σταθερό πλαστικό. Αν όντως είναι έτσι θα επιμείνω ότι το χειριστήριο είναι πιθανό έχει 2 mode λειτουργίας (με κάποιο διακοπτάκι/ρυθμιστικό από μέσα εννοώ). Ίσως να πρέπει να κοιτάξω για κάποιον ηλ/γο που να γνωρίζει τα χειριστήρια, δεν είναι και τίποτα σπάνια, γιατί τον εγκαταστάτη δεν τον γνωρίζω καν. Επεξ/σία 1 Μαρτίου από konc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 1 Μαρτίου Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 11 λεπτά πριν, konc είπε Ωπ δηλαδή πατάς μία φορά το πάνω, το αφήνεις και το ρολό συνεχίζει να ανεβαίνει? Εμένα ανεβαίνει μόνο όσο το κρατάς πατημένο και σε όλο το κτήριο τα stop δεν πατιούνται καθόλου, είναι σαν να μην είναι κουμπί αλλά ένα κομμάτι σταθερό πλαστικό. Αν όντως είναι έτσι θα επιμείνω ότι το χειριστήριο είναι πιθανό έχει 2 mode λειτουργίας (με κάποιο διακοπτάκι/ρυθμιστικό από μέσα εννοώ). Ίσως να πρέπει να κοιτάξω για κάποιον ηλ/γο που να γνωρίζει τα χειριστήρια, δεν είναι και τίποτα σπάνια, γιατί τον εγκαταστάτη δεν τον γνωρίζω καν. Το μόνο που μπορώ να σκεφτω για το στοπ είναι να μην εχουν βαλει το σωστο μηχανισμο απο πισω, λογω τσιγγουνιας. Δοκίμασε να βγάλεις τα πλακίδια να δεις από πίσω αν ο μηχανισμός είναι κάποιος από αυτούς τους δύο ή όχι. Αν δεν είναι, ίσως να δικαιολογείται και το άλλο θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimigar Δημοσ. 1 Μαρτίου Share Δημοσ. 1 Μαρτίου Καλησπέρα, μετά από τόσες βροχές έχω πρόβλημα στο παράθυρο. Έρχονται νερά μέσα στο σπίτι μεταξύ αλουμινίου και μάρμαρου. Τι να βάλω εκεί για μόνωση; Spoiler Spoiler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις