Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, zoranb είπε

H ασφάλεια κάδου που έχουν τα πλυντήρια, είναι για να μπορούν να μεταφέρονται χωρίς να καταχτυπάει ο κάδος; Για την ασφάλειά τους δηλαδή;

Καλημέρα. Ναι έτσι ακριβώς, μόνο για μεταφορά και ύστερα τα βγάζεις οπωσδήποτε.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έχω ένα ισόγειο του 70 με έτοιμες κολώνες κι θεμέλια σύγχρονα λόγω του ορόφου που είναι ήδη από πάνω.

1)Για να το γκρεμίσω τι κόστος έχει (άδεια, εταιρία);

2) Τι είδους τοιχοποιία να διαλέξω; (αφού έχω έτοιμο τον φέροντα οργανισμό (θεμέλια κωλονες οροφή))

Ytong,τούβλα,icf, κάτι άλλο; Πόσο κοστίζει; 

1 ώρα πριν, idi78 είπε

Έχω ένα ισόγειο του 70 με έτοιμες κολώνες κι θεμέλια σύγχρονα λόγω του ορόφου που είναι ήδη από πάνω.

2) Τι είδους τοιχοποιία να διαλέξω; (αφού έχω έτοιμο τον φέροντα οργανισμό (θεμέλια κωλονες οροφή))

Ετσι δεν κοστολογούνται οι κατασκευές, βρες ενα μηχανικο να σου πει το κόστος 

19 ώρες πριν, idi78 είπε

Συγνώμη αλλά δε κατάλαβα τι θέλεις να κάνεις. Να το γκρεμίσεις; ή να το χτίσεις; Και αφού από πάνω υπάρχει κτίσμα, πως θα γκρεμίσεις το κάτω;

Όσον αφορά το Νο2 σου προτείνω χτίσιμο με  τούβλα περιμετρικά, εξωτερική θερμομόνωση και εσωτερικά πετροβάμβακα και γυψοσανίδα.

• Like 1

2 ώρες πριν, troi.g είπε

Όσον αφορά το Νο2 σου προτείνω χτίσιμο με  τούβλα περιμετρικά, εξωτερική θερμομόνωση και εσωτερικά πετροβάμβακα και γυψοσανίδα.

στην κορφή του ολυμπου βρισκεται το ισογειο????

Ενδιαφερουσα πατεντα για πλακακια που εχει χαλασει η κολλα και εχουν ανασηκωθει/ακουγονται κουφια.

Δεν ξερω αν οντως λειτουργει αλλα ισως να το επιχειρησω στο μελλον. Γιατι οι τεχνικοι ζητανε ξηλωμα ολου του πατωματος πολλα τμ και κοστος αρκετες χιλιαδες ευρω το οποιο δεν παιζει να δοθει ουτε να γινει το σπιτι ακατακοιτο/ακαταστατο για μερες.

Επισης τροπος επισκευης χωρις ολικο ξηλωμα ολου του χωρου. Απλα απαιτει και πιο εξειδικευμενα εργαλεια οπως φλογιστρο για να ζεσταθει (μαλλον για να ξεκολλησει τελειως) και τροχο για να κοπει στη ριζα ολος ο αρμος. Αν δεν τα εχεις ηδη προφανως ειναι πιο δυσκολο.

1 ώρα πριν, Sebu είπε

Ενδιαφερουσα πατεντα για πλακακια που εχει χαλασει η κολλα και εχουν ανασηκωθει/ακουγονται κουφια.

Δεν ξερω αν οντως λειτουργει αλλα ισως να το επιχειρησω στο μελλον. Γιατι οι τεχνικοι ζητανε ξηλωμα ολου του πατωματος πολλα τμ και κοστος αρκετες χιλιαδες ευρω το οποιο δεν παιζει να δοθει ουτε να γινει το σπιτι ακατακοιτο/ακαταστατο για μερες.

Επισης τροπος επισκευης χωρις ολικο ξηλωμα ολου του χωρου. Απλα απαιτει και πιο εξειδικευμενα εργαλεια οπως φλογιστρο για να ζεσταθει (μαλλον για να ξεκολλησει τελειως) και τροχο για να κοπει στη ριζα ολος ο αρμος. Αν δεν τα εχεις ηδη προφανως ειναι πιο δυσκολο.

Σε μας εδω τα πλακάκια θα σπάσουν αν το κάνεις αυτο γιατι είτε εχουν κολλα απο κάτω είτε τσιμέντο, μετα αυτο που βλέπεις και είναι κούφιο ειναι κακή τοποθέτηση δεν είναι σήκωμα, δεν εχεις δει πλακάκια να σηκώνονται μάλλον, διαλύεται το μισο σπίτι και αν σηκωθούν και δεν σπάσουν δεν χωράνε πάλι στην ίδια θέση θέλουν τροχισμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, NikosKallithea said:

Σε μας εδω τα πλακάκια θα σπάσουν αν το κάνεις αυτο γιατι είτε εχουν κολλα απο κάτω είτε τσιμέντο, μετα αυτο που βλέπεις και είναι κούφιο ειναι κακή τοποθέτηση δεν είναι σήκωμα, δεν εχεις δει πλακάκια να σηκώνονται μάλλον, διαλύεται το μισο σπίτι και αν σηκωθούν και δεν σπάσουν δεν χωράνε πάλι στην ίδια θέση θέλουν τροχισμα.

Εχω δει στο πατρικο μου για αυτο το λεω. Σε πολυκατοικια 18-20 ετων ξεκινησε το ανασηκωμα. Δεν ξερω αν ειναι κακη τοποθετηση ή αστοχια του υλικου σε εκεινο το σημειο. Απο κατω δεν περναει κατι γιατι σε εκεινο το σημειο δεν περνανε σωληνες για μπανιο/κουζινα, ουτε αποχευτευσεις ουτε καλοριφερ.

Ομοιως το απο κατω διαμερισμα το ταβανι του ειναι καθαρο, να ελεγα οτι ειναι υγρασιες τοσα χρονια.

Ξεκινησε αρχικα με ενα πλακακι πριν 2-3 χρονια το οποιο ακουγοταν σαν κουφιο απο κατω και τελικα επεκταθηκε σταδιακα και στα γειτονικα.

Τωρα ειναι περιπου 9 πλακακια με το κεντρικο απο το οποιο ξεκινησε να εχει ανασηκωθει πιο ψηλα απο τα αλλα 9 και ολα μαζι κανουν ενα λοφακι. Οταν περπατας δηλαδη προς τα εκει το καταλαβαινεις (α) γιατι ανεβαινεις, (β) αν βαλεις μπαλακι εκει τσουλαει προς τις πλευρες, (γ) οταν περπατας επανω στα 9 ακουγεται σαν κουφιο απο κατω, (δ) αναμεσα στα 9 οι αρμοι εχουν ανοιξει/σπασει κατα τοπους μαλλον απο την πιεση ανασηκωματος και οταν πατας επανω στα 9 ακουγεται σαν φυσερο σαν να φευγει αερας απο εκει, λογικο εφοσον πλεον  τα 9 δεν πατανε στην πλακα απο κατω τους αλλα εχουν ξεκολλησει.

Φοβουμενος μηπως μπαινει αερας απο τους σπασμενους αρμους και χειροτερεψει και αλλο γειτονικα πλακακια, σφραγισα τους αρμους με νεο αρμο και σταματησε καπως το (δ) δεν ανεβοκατεβαινουν τα 9 οταν πατας επανω τους ουτε κανουν σαν να χανουν απο καπου αερα.

Οι "ειδικοι"/μαστορες που ρωτησα λενε ολοι συσσωμα ξηλωμα ολη η σαλονοτραπεζαριοκουζινα και επανατοποθετηση ολα τα πλακακια απο την αρχη. Το οποιο δεν παιζει (ι) ειναι τεραστιο το κοστος, (ιι) ειναι πολλα τα τμ, (ιιι) δεν γινεται οι γονεοι να μεινουν χωρις σπιτι/κατοικια τοσες μερες, (ιv) το σπιτι θα γινει ολο χαλια αν πρεπει να τροχιστουν και απομακρυνθουν οι αρμοι απο τοσα δεκαδες τμ πλακακια, δεν ειναι αποδεκτο απο τη νοικοκυρα και το νοικοκυρη του σπιτιου να γινουν ολα τα επιπλα και το σπιτι χαλια στις σκονες συν τον αναπνευστικο παραγοντα απο τις σκονες. Χωρια την αυξημενη πιθανοτητα σε τοσο μεγαλη επιφανεια να σπασει καποιο απο τα πλακακια αρα θα πρεπει να βρεθουν/μπουν αλλα παρατερα το οποιο δεν ειναι αποδεκτο.

Οποτε για αυτο εχει παραμεινει ως εχει εδω και 3+ χρονια και για αυτο αναζητω λυση ημιμετρο να το μπαλωσω οικονομικα, χωρις να τους βγαλω εκτος σπιτιου και χωρις να προκαλεσω μεγαλη οχληση και σκονες/σκουπιδια.

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 1

14 ώρες πριν, Sebu είπε

Εχω δει στο πατρικο μου για αυτο το λεω. Σε πολυκατοικια 18-20 ετων ξεκινησε το ανασηκωμα. Δεν ξερω αν ειναι κακη τοποθετηση ή αστοχια του υλικου σε εκεινο το σημειο. Απο κατω δεν περναει κατι γιατι σε εκεινο το σημειο δεν περνανε σωληνες για μπανιο/κουζινα, ουτε αποχευτευσεις ουτε καλοριφερ.

Ομοιως το απο κατω διαμερισμα το ταβανι του ειναι καθαρο, να ελεγα οτι ειναι υγρασιες τοσα χρονια.

Ξεκινησε αρχικα με ενα πλακακι πριν 2-3 χρονια το οποιο ακουγοταν σαν κουφιο απο κατω και τελικα επεκταθηκε σταδιακα και στα γειτονικα.

Τωρα ειναι περιπου 9 πλακακια με το κεντρικο απο το οποιο ξεκινησε να εχει ανασηκωθει πιο ψηλα απο τα αλλα 9 και ολα μαζι κανουν ενα λοφακι. Οταν περπατας δηλαδη προς τα εκει το καταλαβαινεις (α) γιατι ανεβαινεις, (β) αν βαλεις μπαλακι εκει τσουλαει προς τις πλευρες, (γ) οταν περπατας επανω στα 9 ακουγεται σαν κουφιο απο κατω, (δ) αναμεσα στα 9 οι αρμοι εχουν ανοιξει/σπασει κατα τοπους μαλλον απο την πιεση ανασηκωματος και οταν πατας επανω στα 9 ακουγεται σαν φυσερο σαν να φευγει αερας απο εκει, λογικο εφοσον πλεον  τα 9 δεν πατανε στην πλακα απο κατω τους αλλα εχουν ξεκολλησει.

Φοβουμενος μηπως μπαινει αερας απο τους σπασμενους αρμους και χειροτερεψει και αλλο γειτονικα πλακακια, σφραγισα τους αρμους με νεο αρμο και σταματησε καπως το (δ) δεν ανεβοκατεβαινουν τα 9 οταν πατας επανω τους ουτε κανουν σαν να χανουν απο καπου αερα.

Οι "ειδικοι"/μαστορες που ρωτησα λενε ολοι συσσωμα ξηλωμα ολη η σαλονοτραπεζαριοκουζινα και επανατοποθετηση ολα τα πλακακια απο την αρχη. Το οποιο δεν παιζει (ι) ειναι τεραστιο το κοστος, (ιι) ειναι πολλα τα τμ, (ιιι) δεν γινεται οι γονεοι να μεινουν χωρις σπιτι/κατοικια τοσες μερες, (ιv) το σπιτι θα γινει ολο χαλια αν πρεπει να τροχιστουν και απομακρυνθουν οι αρμοι απο τοσα δεκαδες τμ πλακακια, δεν ειναι αποδεκτο απο τη νοικοκυρα και το νοικοκυρη του σπιτιου να γινουν ολα τα επιπλα και το σπιτι χαλια στις σκονες συν τον αναπνευστικο παραγοντα απο τις σκονες. Χωρια την αυξημενη πιθανοτητα σε τοσο μεγαλη επιφανεια να σπασει καποιο απο τα πλακακια αρα θα πρεπει να βρεθουν/μπουν αλλα παρατερα το οποιο δεν ειναι αποδεκτο.

Οποτε για αυτο εχει παραμεινει ως εχει εδω και 3+ χρονια και για αυτο αναζητω λυση ημιμετρο να το μπαλωσω οικονομικα, χωρις να τους βγαλω εκτος σπιτιου και χωρις να προκαλεσω μεγαλη οχληση και σκονες/σκουπιδια.

δυστυχώς δεν θα καταφέρεις τίποτε αν προσπαθήσεις να κολλήσεις μόνο τα 9 πλακάκια καθώς σε βάθος χρόνου θα σηκωθούν και τα υπόλοιπα σίγουρα, έτσι κάθε λίγο θα έχεις σκαψίματα, καθάρισμα αρμούς δάπεδο από την παλιά κόλλα ή τσιμέντο και ξανά τα ίδια...

η μόνη σωστή λύση είναι ξήλωμα ΟΛΑ τα πλακάκια, ξήλωμα από κάτω τι έχουν βάλει, κόλλα ή τσιμέντο και επανατοποθέτηση αν δεν έχουν σπάσει, αν δεν έχουν μείνει κόλλες από κάτω και δεν βγαίνουν κλπ κλπ...

ότι άλλο κάνεις δεν...

τώρα αν δεν μπορέις να επιλέξεις αυτό, τότε μόνος σου βγάλε τα πλακάκια καθάρισέ τα καλά γύρω γύρω και από κάτω, κατέβασε  το πάτωμα τόσο όσο, ώστε να χωράει το πλακάκι με την κόλλα του, βάλε στην κόλλα ενισχυτικό ή πάρε μία πολύ καλής ποιότητας και ο Θεός βοηθός...

υ.γ. έρχεται μια μέρα η από πάνω γειτόνισσα σε έξαλλη κατάσταση, βοήθεια βοήθεια δαιμονίστηκε το σπίτι !!! κάτι έχει μπει μέσα στα πλακάκια και αυτά σηκώνονται και ξαναπέφτουν !!!! πάνε πέρα δώθε !!!!

εμένα πάντως καλό μου έγινε καθώς τα ξήλωσε όλα και το τσιμέντο, έβαλε μόνωση και νέα και έτσι δεν ακούω το παραμικρό εκτός αν πέσει κάτι και σπάσει...  

• Like 1

Στις 19/2/2024 στις 12:05 ΠΜ, ΠάρηςΓ είπε

Γενικα σε σπιτια δε το εχω δει(στην ελλαδα) και υπάρχουν σημεια που το χρειάζονται αλλα δε το βάζουν με τιποτα, στη καλυτερη μαρμαρο. Εγω το ηθελα και για για τις κεραμοσκεπες ειδικα εκει που ειναι μπετο/σοβας εκτεθειμενο και στις ενώσεις. Στο εξωτερικο βαζουν αλλα εδώ λενε πως ειναι βλακεία και δε το βαζουν και με τους μαστορες που το συζητησα διαφωνουσαν ολοι με λαμαρινα

Μονο σε επαγγελματικα κτιρια το εχω δει.

Εσυ εκανες τη παραγελία η ο μονωσας/κτλ;

Στις 18/2/2024 στις 12:41 ΜΜ, BigBlack είπε

Ενδεικτικό κόστος ανά τρέχον μέτρο; Γαλβανισμένη στράτζα άβαφη ή βαμμένη;

Ωραίο φαίνεται!

Ελπίζω να φαίνεται κάτι από τις φωτογραφίες.

Αναφορά σε κείμενο

image.png.83041ca6079a3dee53a5006904acd3da.png

image.png.9b39d56e3893614b955e596875a8fd8a.png

• Like 2

4 λεπτά πριν, EchiDNA είπε

Ελπίζω να φαίνεται κάτι από τις φωτογραφίες.

Ωραίο φαίνεται αλλά νομίζω αυτός που ρώτησε αναφερόταν σε στηθαίο σε μπαλκόνι.

16 λεπτά πριν, Doubt είπε

Ωραίο φαίνεται αλλά νομίζω αυτός που ρώτησε αναφερόταν σε στηθαίο σε μπαλκόνι.

Αν δεις στην πρώτη φωτογραφία είναι στηθαίο περίπου 50 - 60 εκατοστά, αλλά εσωτερικά λόγω της μόνωσης, ρύσεων κλπ έχουν μείνει περίπου 10 εκατοστά.

3 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Καλό το αποτέλεσμα. Θα την έχω υπόψη μου αυτή τη λύση, ευχαριστώ!

Έκλεισαν ήδη 8 χρόνια και ούτε οι μαστίχες στις ενώσεις έχουν πάθει κάτι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...