Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε υπό κατασκευή τέταρτου ορόφου σε τριώροφη πολυκατοικία θέλουμε να τοποθετήσουμε φωτοβολταϊκά σε δύο σημεία:

1. Ταράτσα κτιρίου (πέμπτος όροφος),
  2. Απόληξη κλιμακοστασίου ("έκτος όροφος").

Η ταράτσα και η απόληξη δεν έχουν ακόμη μόνωση. Το ερώτημα είναι να μπει πρώτα η μόνωση και μετά βάσεις και φωτοβολταϊκά ή μπορούν να μπουν τώρα τα φωτοβολταϊκά και ύστερα η μόνωση;

Σημειωτέον πως τα inverters θα κάτσουν πάνω την ταράτσα, όπου όπως είπα, δεν έχει μόνωση.

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Doubt είπε

Το 2 νομίζω δεν επιτρέπεται.

Για τη μόνωση καλύτερα να συμβουλευτείτε μηχανικό.

Σίγουρα απαγορεύονται οι ηλιακοί θερμοσίφωνες.

Απ'ότι βλέπω όμως επιτρέπεται υπό προυποθέσεις η τοποθέτηση φωτοβολταικών.

Σε κάθε περίπτωση οπωσδήποτε συμβουλή μηχανικού.

Επεξ/σία από BigBlack
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Doubt είπε

Έχω ρωτήσει, ηλιακοί απαγορεύονται, φωτοβολταϊκά επιτρέπονται.

4 ώρες πριν, BigBlack είπε

Σίγουρα απαγορεύονται οι ηλιακοί θερμοσίφωνες.

Απ'ότι βλέπω όμως επιτρέπεται υπό προυποθέσεις η τοποθέτηση φωτοβολταικών.

Σε κάθε περίπτωση οπωσδήποτε συμβουλή μηχανικού.

Μηχανικός έχει ερωτηθεί, απλά ήθελα και μία γνώμη για κάποιον που έχει εμπειρία/άποψη.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, killer_instinct είπε

Έχω ρωτήσει, ηλιακοί απαγορεύονται, φωτοβολταϊκά επιτρέπονται.

Μηχανικός έχει ερωτηθεί, απλά ήθελα και μία γνώμη για κάποιον που έχει εμπειρία/άποψη.

Επειδή το θέμα της ίδιας της μόνωσης είναι από μόνο του εξαιρετικά περίπλοκο (κάθε περίπτωση θέλει εξειδικευμένη προσέγγιση) η μόνη γενική συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να έχεις τελικό στρώμα μόνωσης με χοντρές ταρατσόπλακες για να στηριχτούν επάνω οι βάσεις των φωτοβολταικών χωρίς να τις διαπερνούν τα στριφόνια. Αλλά μπορεί να μην ταιριάζει αυτό στην περίπτωσή σου και να θέλει άλλη λύση. Με δυό λόγια, σοβαρή μελέτη από σοβαρό μηχανικό που θα ασχοληθεί.

Δημοσ.

Είτε κάνεις μόνωση και βάζεις τις βάσεις των Φ/Β με βαρυτική έδραση (κράσπεδα πεζοδρομίων) ώστε να μην τραυματιστεί η μόνωση, 

Είτε ρίχνεις τις βάσεις των φωτοβολταϊκών με ντίζες, γεμίζεις με penetron grout, τουμπανιάζεις με ρητίνες και μαστίχες τα σημεία σύσφιξης και μετά μονώνεις. 

• Like 4
Δημοσ.
5 hours ago, Doubt said:

Δεν το γνωριζα.

Λογω βαρους απαγορευεται?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sebu είπε

Δεν το γνωριζα.

Λογω βαρους απαγορευεται?

Ο ηλιακός απαγορεύεται σίγουρα.

(Στην πράξη όλοι βάζουν, αν γίνει καταγγελία όμως είναι βάσιμη)

Δημοσ.

Παραξενο μου φαινεται παντως.

Δεν υποτιθεται οτι η πλακα της αποληξης του κλιμακοστασιου πρεπει να ειναι η ιδια με των οροφων ως οπλισμος, ενισχυση, μπετον αρα να αντεχει σχετικο βαρος?

Σε καποιες πολυκατοικιες εχω δει εκει πανω τοποθετηση κεραιων τηλεορασης και δορυφορικων πιατων παντως, ωστε να μην πιανουν χωρο στην κυριως ταρατσα για να μεινει χωρος για τους ηλιακους.

Ομοιως αν καποιος γνωριζει, επιτρεπεται στην ταρατσα τοποθετη μεγαλων φυτων, δεντριλιων λχ μιας μεγαλης ελιας ή κατι αλλο που θα μπορουσε να δημιουργησει ενα πιο δροσερο ή σκιερο περιβαλλον?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sebu είπε

Δεν υποτιθεται οτι η πλακα της αποληξης του κλιμακοστασιου πρεπει να ειναι η ιδια με των οροφων ως οπλισμος, ενισχυση, μπετον αρα να αντεχει σχετικο βαρος?

Δεν είναι θέμα βάρους αλλά αισθητικής περισσότερο. Πρόκειται για κάτι ογκώδες που εξέχει από το κτίριο και προσθέτει ύψος.

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Doubt said:

Δεν είναι θέμα βάρους αλλά αισθητικής περισσότερο. Πρόκειται για κάτι ογκώδες που εξέχει από το κτίριο και προσθέτει ύψος.

Ευχαριστω δεν το γνωριζα.

Βεβαια τα εκτρωματα σαν βαρελια που εχουν στις ταρατσες ή τις αποληξεις των κλιμακοστασιων για να καλυψουν κεραιες κινητης μεσα στον αστικο ιστο ειναι αποδεκτα να φανταστω, εκει δεν ισχυει ο νομος 🙃 😝

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα παιδια, το έχω παραμελησει λίγο καιρό τώρα αλλά έχει φουσκώσει η κολώνα όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Ειμαι τελευταίο όροφο, φαντάζομαι από κάπου παίρνει υγρασία εξωτερικά. Επίσης νόμιζα ότι σταματάει σε εμένα αλλά τελικά και το από κάτω διαμέρισμα έχει ένα πολυ μικρό παραμοιο φουσκωμα. Τι μάστορα κοιτάμε; τι εργασίες χρειάζονται να γίνουν;

IMG_20240224_074915.jpg

Δημοσ.

Καλημέρα, ξέρει κάποιος αν υπάρχει αντίστοιχο χερούλι αλλά με κλειδαριά;  Και που θα το βρω;

Θέλω να το κλειδώνω για να μην ανοίξουν τα μικρά.

Ευχαριστώ.

Screenshot_2024-02-24-10-26-19-988_com_miui.gallery-edit.jpg.6e34161412080a921581c840e3dd7cd0.jpg

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Καλημέρα, ξέρει κάποιος αν υπάρχει αντίστοιχο χερούλι αλλά με κλειδαριά;  Και που θα το βρω;

Θέλω να το κλειδώνω για να μην ανοίξουν τα μικρά.

Ευχαριστώ.

Ψάξε για "σπανιολέτα με κλειδί"

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H ασφάλεια κάδου που έχουν τα πλυντήρια, είναι για να μπορούν να μεταφέρονται χωρίς να καταχτυπάει ο κάδος; Για την ασφάλειά τους δηλαδή;

Επεξ/σία από zoranb
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...