Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

20 minutes ago, zoranb said:

Γιατι το σπίτι είναι λευκό!

Μαλλον δεν θα μπορεσεις να τα εχεις ολα δικα σου χωρις να παιδευεσαι συνεχει να ξυνεις και να βαφεις.

Ισως αυτο που σου προτειναν οι συμφορουμιτες να ειναι η καλυτερη λυση.

Και θα λες οτι εχει μια industrial αποψη η σκαλα.

Εναλλακτικα θα μπορουσες αφου το περασεις με καποιο απο τα υλικα που προταθηκαν για μονωση, απο πανω να ντυσεις την κουπαστη με ξυλο τικ που δεν μασαει σε νερο και καιρο. Προφανως ομως θα εχει σημαντικο κοστος κατι τετοιο.

Το αναφερω στην περιπτωση που το σκετο τσιμεντο σου φαινεται πιο ψυχρο ως υλικο και το ξυλο δινει μια ζεστασια και ποιοτητα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παιδιά, πήρα τελικά αυτονόμες εστίες με diy ντουλάπι δικό μου για τον "εντοιχισμό". Ωστόσο απορώ με τη στήριξη της εστίας που βασίζεται μόνο στην πάνω (γυάλινη) επιφάνεια. Δεν έχει επαφή με κάποιο μεταλλικό στήριγμα ή βίδα, αντέχει όντως το γυαλί 10κιλά (εστίες) + πχ 5κιλά κατσαρολικά; Εννοείται κοίταξα και τις οδηγίες οι οποιες δεν έλεγαν κάτι ιδιαίτερο, απλά να μπει η εστία στο άνοιγμα του πάγκου.

Επίσης για το πλάτος του ανοίγματος έλεγε 49-50εκ ενώ για το μήκος ακριβώς 56. Το μήκος μου βγήκε κάπου στα 56.1-56.2εκ, δεν είδα να χάνει κάτι στην επαφή αλλά, έστω και ελάχιστα, με ανησυχεί που δεν έδινε κάποιο περιθώριο σφάλματος σε αντίθεση με το πλάτος που άφηνε 1εκ εύρος.

18 λεπτά πριν, SOADNICK είπε

Καλησπέρα παιδιά, πήρα τελικά αυτονόμες εστίες με diy ντουλάπι δικό μου για τον "εντοιχισμό". Ωστόσο απορώ με τη στήριξη της εστίας που βασίζεται μόνο στην πάνω (γυάλινη) επιφάνεια. Δεν έχει επαφή με κάποιο μεταλλικό στήριγμα ή βίδα, αντέχει όντως το γυαλί 10κιλά (εστίες) + πχ 5κιλά κατσαρολικά; Εννοείται κοίταξα και τις οδηγίες οι οποιες δεν έλεγαν κάτι ιδιαίτερο, απλά να μπει η εστία στο άνοιγμα του πάγκου.

Επίσης για το πλάτος του ανοίγματος έλεγε 49-50εκ ενώ για το μήκος ακριβώς 56. Το μήκος μου βγήκε κάπου στα 56.1-56.2εκ, δεν είδα να χάνει κάτι στην επαφή αλλά, έστω και ελάχιστα, με ανησυχεί που δεν έδινε κάποιο περιθώριο σφάλματος σε αντίθεση με το πλάτος που άφηνε 1εκ εύρος.

Μεγειά και καλά μαγειρέματα!

Το γυαλί της εστίας έχει πολύ μεγάλη αντοχή σε στατικά φορτία, μπορεί και πάνω από 150 κιλά.

Μην ανησυχείς ούτε για το άνοιγμα, είσαι μιά χαρά.

• Thanks 1

3 hours ago, cthulhucarbide said:

Δοκίμασες να το βάψεις Ιούλιο που από την ζέστη θα έχει φύγει πλήρως η υγρασία από το εσωτερικό του τσιμέντου?

Ναι... βέβαια και το δοκίμασα. καλοκαίρι μόνο κάνω τέτοιες δουλειές.

4 ώρες πριν, zoranb είπε

Ναι... βέβαια και το δοκίμασα. καλοκαίρι μόνο κάνω τέτοιες δουλειές.

Θα πρότεινα να βάψεις με τσιμεντόχρωμα και όχι πλαστικό.

Δεν το είχα σε υπόληψη ώσπου το δοκίμασα στο εξοχικό όπου είχα και γω πρόβλημα με υγρασίες γιατί είμαι δίπλα στη θάλασσα και μετά από ένα χρόνο βλέπω απίστευτη συμπεριφορά. Βγάλε καλά όλα τα σαθρά αστάρωσε και βάψε. Μην στοκάρεις. Στη φωτο οι πινελιές που βλέπεις με έντονο βυσινί χρώμα εσύ πάρε λευκό ή ακόμη και βυσινί όμορφο θα είναι.

IMG-20240106-110828.jpg

• Like 5

18 ώρες πριν, zoranb είπε

Κάθε τρία χρόνια το ξύνω λίγο κ το βάφω αλλά δεν λέει να σταματήσει μα ξεφλουδίζει. Κάθε πρωί,όλη η τσιμεντένια κουπαστή είναι μούσκεμα απο υγρασία!

Τί να κάνω για να σταματήσει το ξεφλούδισμα;

7BF6B388-DACC-4074-BF6A-1E0D675AF0D9.jpeg

Επένδυση με μάρμαρο ή πλακάκι κατάλληλο για εξωτερικό χώρο.

• Like 1

Εγώ στο δικό μου σπίτι έβαλα σε όλα τα στηθαία λαμαρίνα στρατζαριστή.

Πολύ καλή λύση, οικονομική και πρακτικά αθάνατη.

Έγινε όπως της εικόνας.

image.jpeg.ed6fdfd1b4cb062ffb3e2e43613d424f.jpeg

• Like 1

Στις 16/2/2024 στις 10:00 ΜΜ, steliosss94 είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Γίνεται ανακαίνιση στο μπάνιο και δεν έχω αποφασίσει που να μπει το πινακάκι υδροληψίας.

Να το βάλουμε μέσα στο μπάνιο, ή εξωτερικά;

Είναι σε ισόγειο το σπίτι.

Είμαι σε δίλημμα, επειδή εσωτερικά χαλάς τα τούβλα χαμηλά, αλλά εξωτερικά θα έχεις κάποιες απώλειες από το ζεστό νερό, στο κολλεκτέρ (είναι και βορινός ο τοίχος).

Καλά και έξω χαλάς τούβλα, αλλά έξω είναι 25αρης τοίχος.

Τι λέτε εσείς;

Ευχαριστώ.

Κάποιος μια άποψη για αυτό;

1 ώρα πριν, EchiDNA είπε

Έγινε όπως της εικόνας.

Ενδεικτικό κόστος ανά τρέχον μέτρο; Γαλβανισμένη στράτζα άβαφη ή βαμμένη;

Ωραίο φαίνεται!

1 ώρα πριν, BigBlack είπε

Ενδεικτικό κόστος ανά τρέχον μέτρο; Γαλβανισμένη στράτζα άβαφη ή βαμμένη;

Ωραίο φαίνεται!

Γαλβανισμένη έβαλα. Μου είχε βγει 150€ για όλο το σπίτι με παράδοση στο χώρο μου. Δεν θυμάμαι πόσα μέτρα ήταν γιατί αλλού είχε μόνωση από κάτω οπότε ήταν πιο φαρδιά και αλλού σκέτο τσιμέντο.

Πάντως πολύ πιο οικονομική από μάρμαρο.

• Like 1
  • Thanks 1

17 ώρες πριν, nikos121 είπε

Καλησπερα στην παρεα,

Εχω στο παιδικο δωματιο μια κουκετα μεγαλη και θελω να φτιαξω στο πανω κρεβατι καποια κατασκευη-σκεπη για να γινει σαν σπιτακι. Οχι κατι ιδιαιτερο, κατι ελαφριου τυπου για να μπει πχ ενα τουλι απο πανω, λαμπακια και τετοια

Καμια ιδεα ή καποιος που να εχει φτιαξει κατι αντιστοιχο?

Εγώ είχα φτιάξει με μικρά πλανισμένα καδρονάκια, ωραίο είχε βγει. Είχα βάλει και μια λεντοταινια.

Αλλά ήταν σε μόνο ξύλινο κρεβάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, EchiDNA said:

Έγινε όπως της εικόνας.

Γενικα σε σπιτια δε το εχω δει(στην ελλαδα) και υπάρχουν σημεια που το χρειάζονται αλλα δε το βάζουν με τιποτα, στη καλυτερη μαρμαρο. Εγω το ηθελα και για για τις κεραμοσκεπες ειδικα εκει που ειναι μπετο/σοβας εκτεθειμενο και στις ενώσεις. Στο εξωτερικο βαζουν αλλα εδώ λενε πως ειναι βλακεία και δε το βαζουν και με τους μαστορες που το συζητησα διαφωνουσαν ολοι με λαμαρινα

Μονο σε επαγγελματικα κτιρια το εχω δει.

Εσυ εκανες τη παραγελία η ο μονωσας/κτλ;

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Γενικα σε σπιτια δε το εχω δει(στην ελλαδα) και υπάρχουν σημεια που το χρειάζονται αλλα δε το βάζουν με τιποτα, στη καλυτερη μαρμαρο. Εγω το ηθελα και για για τις κεραμοσκεπες ειδικα εκει που ειναι μπετο/σοβας εκτεθειμενο και στις ενώσεις. Στο εξωτερικο βαζουν αλλα εδώ λενε πως ειναι βλακεία και δε το βαζουν και με τους μαστορες που το συζητησα διαφωνουσαν ολοι με λαμαρινα

Μονο σε επαγγελματικα κτιρια το εχω δει.

Εσυ εκανες τη παραγελία η ο μονωσας/κτλ;

Όταν έκανα τη μόνωση, έψαχνα να βρω τι θα βάλω, δεν ήθελα μάρμαρο και είχα δει αυτή τη λύση σε κτίρια. Ο μονωσάς μέτρησε τα στηθαία και πήγα σε στράτζα και τα έκανα παραγγελία. Αν θυμάμαι καλά είχα κατεβάσει από μέσα 5 εκατοστά και 10 από την έξω πλευρά, με μια γωνία στα τελευταία 2 εκ.

Πάντως είναι πολύ καλή λύση και σίγουρα θα το ξαναέβαζα χωρίς σκέψη.

Αν προλάβω θα ανεβάσω φωτογραφία.

Επεξ/σία από EchiDNA
  • Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...