mechpanos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 9 ώρες πριν, vasilispap είπε Διάρκεια: 1 μέρα αντί για 15 για τη θερμοπρόσοψη για 70μ2 τοίχο Ποιος τα λέει αυτά;; Ότι δηλαδή, κάνεις 15 μέρες για μια θερμοπρόσοψη, 70 τετραγωνικών τοιχοποιίας!!! 3-4 μέρες είναι όλες κι όλες!!! 1 μέρα, περνάει πολυστερίνη, την άλλη κόλλα - πλέγμα, την άλλη ασταρώνει και περνάει χρωμοσοβά. Άντε να φάει και λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί να στήσει σκαλωσιά και να κάνει κανένα τρίψιμο στην υφιστάμενη τοιχοποιία, να φύγουν ξεφλουδισμένες μπογιές κλπ για να πιάσει καλή πρόσφυση η κόλλα στον τοίχο. (μείον στην περίπτωση αυτή για την θεροπρόσοψη, η ανάγκη για στήσιμο σκαλωσιάς, αν χρειαστεί) 9 ώρες πριν, vasilispap είπε Δεν είναι πλήρης η μόνωση μιας και αφήνει θερμογέφυρες στα δοκάρια και τις κολώνες. Βέβαια σκέφτομαι πως σε σχέση με τώρα που το 80% της επιφάνειας των τοίχων είναι τελείως αμόνωτο θα κάνει αρκετά μεγάλη διαφορά. Σωστό. Αλλά και όταν μονώνεις, έχε υπόψη ότι η θερμογέφυρα γίνεται εντονότερη. Κίνδυνος εμφάνισης μούχλας, σε κολώνες - δοκάρια. Γενικά το μόνο συν της λύσης αυτής, είναι η ευκολία εφαρμογής στο υφιστάμενο διάκενο. Το οποίο σε περιπτώσεις όπως η δική σου, δεν είναι και αμελητέο, είναι σοβαρό ατού. Ένα ψιλομείον, είναι ότι δεν ξέρω αν δίνουν πιστοποιημένο αποτέλεσμα θερμομόνωσης (οι πλάκες πολυστερίνης έχουν πιστοποιημένο λ, το ψεκαζόμενο υλικό τί έχει;) και επίσης σε περιορίζει στο πάχος, όσο είναι το διάκενο της τοιχοποιίας. Εγώ ρε φίλε θέλω να το κάνω παθητικό και να βάλω 20 εκ. μόνωση, απλά δεν γίνεται! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Ένα ψιλομείον, είναι ότι δεν ξέρω αν δίνουν πιστοποιημένο αποτέλεσμα θερμομόνωσης (οι πλάκες πολυστερίνης έχουν πιστοποιημένο λ, το ψεκαζόμενο υλικό τί έχει;) λ~0,034 W/mK 11 ώρες πριν, vasilispap είπε Έχει εμπειρία κανείς από θερμομόνωση σε διαμέρισμα με γέμισμα του διακένου των εξωτερικών τοίχων; Από ότι έχω δει υπάρχουν λύσεις που γεμίζουν τα διάκενα των τοίχων με πολυουρεθάνη ή με ένα είδος ορυκτοβάμβακα (supafil) χωρίς να χρειάζεται να γίνουν εργασίες μέσα ή έξω από το διαμέρισμα (πέρα από τις τρύπες στον τοίχο για το γέμισμα). Από ότι καταλαβαίνω τα +/- είναι τα εξής: Θετικά Διάρκεια: 1 μέρα αντί για 15 για τη θερμοπρόσοψη για 70μ2 τοίχο Καθαριότητα: όλες οι εργασίες γίνονται από την έξω μεριά και δεν χρειάζεται κόλλες, σοβατίσματα, τριψίματα και όλες τις εργασίες που βγάζουν πολλή σκόνη και βρωμίζουν το σπίτι. Επίσης δεν χρειάζεται αποθήκευση υλικών μέσα στο σπίτι. Ζω σε διαμέρισμα με περιορισμένο χώρο και μωρά, οπότε είναι σημαντικό. Λιγότερη όχληση από μάστορες: 15 μέρες με μάστορες να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι δεν είναι ότι καλύτερο. Ανθεκτικότητα σε παλιά κτίρια: Η πολυκατοικία μου είναι του '63 και έχει διάφορα προβλήματα. Υπάρχουν υγρασίες στον εξώστη από πάνω και γενικά δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να εγγυηθεί πως δεν θα εισχωρήσουν υγρασίες στη θερμοπρόσοψη εξαιτίας προβλημάτων της πολυκατοικίας. Αν ήταν μονοκατοικία και μπορούσε να ντυθεί ολόκληρη, εννοείται πως θα ήταν μονόδρομος. Δεν χρειάζεται να βγουν κλιματιστικά, φωτιστικά κλπ από τους τοίχους. Μπορεί επίσης να μονωθεί και ο τοίχος του λέβητα ΦΑ που αλλιώς δε θα μπορούσε να μετακινηθεί. Δεν θα έχω πρόβλημα να τρυπήσω τους τοίχους αργότερα αν χρειαστεί. Αρνητικά Δεν είναι πλήρης η μόνωση μιας και αφήνει θερμογέφυρες στα δοκάρια και τις κολώνες. Βέβαια σκέφτομαι πως σε σχέση με τώρα που το 80% της επιφάνειας των τοίχων είναι τελείως αμόνωτο θα κάνει αρκετά μεγάλη διαφορά. Λεπτομέρειες για το σπίτι: 110μ2, 3ος, κέντρο Αθήνας, έχω ανοιγόμενα κουφώματα με θερμοδιακοπή, ο σκοπός είναι να αυξήσω λίγο την άνεση το καλοκαίρι που το AC λειτουργεί όλη μέρα σε μεγάλη ένταση. Υπάρχει κάτι που χάνω; Το έχει δοκιμάσει κανείς; Πως πήγε; Επειδή αρκετά χρόνια τώρα έχω ασχοληθεί με επισκευές και ανακαινίσεις σε κτίρια του 1930 ως και 1980 κι έχω διαπιστώσει πολλές (άπειρες!) ιδιομορφίες στην κατασκευή του κάθε κτιρίου που κάνουν τις τυποποιημένες-φασόν λύσεις άχρηστες ή και επιβλαβείς, θα σε συμβούλευα πριν ξεκινήσεις το οτιδήποτε να μιλήσεις με έναν καλό μηχανικό (όχι φασονατζή ή εργολάβο) που θα μελετήσει την ιδιαίτερη περίπτωσή σου και μαζί με σένα θα αποφασίσει για τις ενδεδειγμένες λύσεις. Θα τον πληρώσεις βέβαια, αλλά θα απαντάει τεκμηριωμένα στις ερωτήσεις σου, θα κάνει την όποια μελέτη χρειαστεί και θα σου προτείνει ένα φάσμα λύσεων με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους για να επιλέξεις. Αλλιώς ρίχνεις στην κυριολεξία ζαριά κι ό,τι κάτσει. Για να σου δώσω να καταλάβεις το εύρος των ιδιαιτεροτήτων που απαιτούν μελέτη, μαζί με καλό μηχανικό της επαρχίας δώσαμε λύση για να δροσίζεται φυσικά ένας χώρος 60 τετραγωνικά ανοίγοντας ένα παράθυρο από εξαεριζόμενα υαλότουβλα στον βορεινό τοίχο (που απαγορεύονταν τα ανοίγματα λόγω συνόρου με τον γείτονα). Από μέσα βάλαμε ένα λεπτό αλουμινένιο κούφωμα με διπλό τζάμι για να κλείνει το χειμώνα. Κόστος λιγότερο από χιλιάρικο με δική μου εργασία, τρία κατοστάρικα πήρε ο μηχανικός και χαλάλι του. Δεν ξέρεις τι απίθανα κόστη μου έβγαζαν όλοι όσοι μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα συμβουλευτεί, τα χιλιάρικα τα είχαν για στραγάλια... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispap Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 1 hour ago, mechpanos said: Ποιος τα λέει αυτά;; Ότι δηλαδή, κάνεις 15 μέρες για μια θερμοπρόσοψη, 70 τετραγωνικών τοιχοποιίας!!! 3-4 μέρες είναι όλες κι όλες!!! 1 μέρα, περνάει πολυστερίνη, την άλλη κόλλα - πλέγμα, την άλλη ασταρώνει και περνάει χρωμοσοβά. Άντε να φάει και λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί να στήσει σκαλωσιά και να κάνει κανένα τρίψιμο στην υφιστάμενη τοιχοποιία, να φύγουν ξεφλουδισμένες μπογιές κλπ για να πιάσει καλή πρόσφυση η κόλλα στον τοίχο. (μείον στην περίπτωση αυτή για την θεροπρόσοψη, η ανάγκη για στήσιμο σκαλωσιάς, αν χρειαστεί) Δεν το λέω εγώ. Μίλησα με 2 εταιρείες για το θέμα και μου είπαν κοντά στις 2 βδομάδες. Στα παλιά κτίρια πάντα κάτι θα βρεθεί που θα καθυστερήσει τις εργασίες. Θα βρουν σαθρούς σοβάδες που θα πρέπει να επισκευαστούν, υγρασίες κλπ. 1 hour ago, mechpanos said: Γενικά το μόνο συν της λύσης αυτής, είναι η ευκολία εφαρμογής στο υφιστάμενο διάκενο. Το οποίο σε περιπτώσεις όπως η δική σου, δεν είναι και αμελητέο, είναι σοβαρό ατού. Ένα ψιλομείον, είναι ότι δεν ξέρω αν δίνουν πιστοποιημένο αποτέλεσμα θερμομόνωσης (οι πλάκες πολυστερίνης έχουν πιστοποιημένο λ, το ψεκαζόμενο υλικό τί έχει;) και επίσης σε περιορίζει στο πάχος, όσο είναι το διάκενο της τοιχοποιίας. Εγώ ρε φίλε θέλω να το κάνω παθητικό και να βάλω 20 εκ. μόνωση, απλά δεν γίνεται! Για το πάχος δεν με νοιάζει τόσο. Ωραία θα ήταν να είχα μονοκατοικία και να έβαζα 10εκ θερμοπρόσοψη. Βέβαια με μπαλκόνι 70-90εκ κάνεις συμβιβασμούς. Προσπαθώ να το σκεφτώ ρεαλιστικά με βάση το τι υπάρχει αυτή τη στιγμή. Με ανησυχεί βέβαια το θέμα της υγροποίησης. Έχω ήδη τέτοιο πρόβλημα σε ένα σημείο στο ταβάνι και έχω βάλει αφυγραντήρα στο σπίτι γιατί είχα υγρασίες κοντά στο 70-75% όταν δεν φυσάει βοριάς που ρίχνει κάπως την υγρασία. Φαίνεται να έχει λυθεί το θέμα με αυτόν τον τρόπο. Βέβαια θα χρειαστεί και το ταβάνι κάποια εσωτερική μόνωση κάποια στιγμή. 9 hours ago, Maurikycli said: Λ Αν είναι για το καλοκαίρι το μεγαλύτερο πρόβλημα και το πιάνει ο ήλιος δες για εξωτερική σκίαση Από πάνω μου έχει ρετιρέ, οπότε όλα τα δωμάτια σε εξωτερικό τοίχο έχουν ταβάνι που το βλέπει ο ήλιος. Βέβαια, ο από πάνω έχει τέντες μόνιμα κατεβασμένες το καλοκαίρι οπότε υπάρχει σκίαση στην οροφή. Όσον αφορά τη βεράντα, η μία πλευρά του σπιτιού είναι ΒΑ και η άλλη ΝΑ. Την ΝΑ μεριά την πιάνει ο ήλιος. Έχω λίγη σκίαση από τον εξώστη από πάνω αλλά το κακό είναι πως είναι πολύ μικρή η προεξοχή για να στηρίξω τέντες παντού. Περνάει ήδη σωλήνας ΦΑ και είναι στηριγμένα και κλιματιστικά στον τοίχο. Θα μπορούσα να καλύψω το 30% περίπου του ΝΑ τοίχου. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) On 13/02/2024 at 12:13, zoranb said: Καλημέρα παιδιά... το ερώτημα είναι το εξής... βάζω κλασικό καζανάκι ή εντοιχιζόμενο εάν πρόκειται για μέρος όπου το νερό έχει πολλά άλατα κ σχετικά συχνά χρειάζεται ο καθαρισμός του. Όποιος έχει καλή γνώση από καζανάκια εντοιχιζόμενα και από καζανάκια κλασικά (που μπαίνουν πάνω/πίσω από τη λεκάνη) θα μπορεί να πεί μια γνώμη. Πρόσφατα είχα θέμα με ένα εντοιχιζόμενο Geberit, το οποίο έπρεπε να το λύσω για να καθαρίσω κλπ κλπ. Ακολούθυησα το κατάλληλο βιντεάκι όπου με χαρακτηριστική άνεση έκανα τη δουλειά μου. Σε κλασικό καζανάκι, πάνω/πίσω από τη λεκάνη θα ήτανε το ίδιο εύκολος ο καθαρισμός; Βρε ούτε ένας που να ξέρει από καζανάκια; 😁 Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου από zoranb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 41 minutes ago, zoranb said: Βρε ούτε ένας που να ξέρει από καζανάκια; 😁 Σε κλασικα καζανακια δηλαδη τυπου Ideal με το καπακι που βγαινει απο πανω εχω λυσει το προβλημα αυτο εδω και πολλους μηνες. Εχω κανει πατεντα (υπαρχουν απειρα βιντεακια youtube) εχω κολλησει μεσα μπουκαλι detol 750αρι που εχω κανει μικρη τρυπα και το γεμιζω με αυτοσχεδιο καθαριστικο μειγμα. Η τουαλετα σε καθε χρηση βγαζει καθαριστικο αφρο και καθαριζει και το μπωλ/λεκανη και το ιδιο το καζανακι. Εχουν σταματησει οι μουχλες/πρασιναδα μεσα στο καζανακι οπως και οι μαυριλες, στιγματα, αλατα στη λεκανη ιδιως στο χειλος απο οπου βγαινει το νερο. Οχι πως ειχα θεμα με τα αλατα τοσο αλλα στη λεκανη του wc διαπιστωσα οτι δεν ετρεχε νερο απο ολες τις τρυπες στο χειλος της λεκανης και μετα απο treatment με λευκο ξυδι ξεμπουκωσαν ολα. Αυτο επιτυγχανεται ιδιαιτερα οταν στο μειγμα βαζω λευκο ξυδι ή/και ριχνω στο νερο στο καζανακι μαγειρικη σοδα ή κανω καθαρισμο με κιτρικο οξυ (ριχνεις καμποσο μεσα στο καζανακι, ανακατευεις, αφηνεις καμποση ωρα και μετα χρησιμοποιεις καζανακι, ενα γεμισμα με καθαρο νερο και κομπλε). Επισης αν στο μειγμα βαζεις μαλακτικο ρουχων λειτουργει οπως το κερωμα/sealant στο αμαξι, δημιουργει ενα "προστατευτικο" στρωμα στη λεκανη και δεν αφηνει διαφορα πραγματα (λχ αλατα, λεκεδες αλατων) να επικαθισουν και καθαριζονται ευκολοτερα. Αυτο το εχω δοκιμασει και απευθειας στα πλακακια της μπανιερας, να τα περασω δλδ με μαλακτικο ρουχων και υστερα απο λιγο να σκουπισω. Δημιουργει κατι σαν κερωμα και οταν πεφτει επανω νερο κανει μπιλιτσες/beading οπως στο αμαξι και πεφτει μονο του στη μπανιερα. Ετσι στεγνωνει πιο γρηγορα το μπανιο και δεν πιανει τοσο συντομα αλατα στα πλακακια. Γενικα εχει αρκετο υλικο στο youtube αν θες να ψαχτεις. Παραπανω οταν λεω treatment με λευκο ξυδι, ειτε ριχνω 0,5-1 λιτρο λευκο ξυδι μεσα στο καζανακι και στην υπερχειλιση (απο την υπερχειλιση θα φυγει κατευθειαν στη λεκανη αρα οπου ειναι μπουκωμενο θα κατσει και θα δουλεψει), οσο μενει στο καζανακι καθαριζει το καζανακι και ωρες μετα οταν πατησω φευγει στη λεκανη και καθαριζει και τη λεκανη. Το απολυτο ειναι εμποτισμος χαρτιου κουζινας με λευκο ξυδι και τοποθετηση του με το χερι εσωτερικα του χειλους της λεκανης και το αφηνεις εκει ολο το βραδυ και αφαιρεις/πετας το πρωι. Οτι υπαρχει απο αλατα και μουχλες εκει περα που ειναι αθεατο δεν μπορεις να δεις θα παει περιπατο. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου από Sebu 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fan Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Ξεκόλλησε μία πρίζα σούκου και δεν βιδώνει γιατί έχει φαγωθεί εντελώς ο σοβάς που έπιαναν τα αυτάκια. Έβαλα χαρτονάκι μέσα στην τρύπα και τελικά κάπως μάγκωσε. Υπάρχει περίπτωση να γίνει καμιά βλακεία; (φωτιά, βραχυκύκλωμα κτλ;) Είναι σταθερή όπως τη βλέπω, αλλά επειδή κυκλοφορούν παιδιά σκέφτομαι να της βάλω σιλικόνη για να κολλήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 30 λεπτά πριν, Fan είπε Ξεκόλλησε μία πρίζα σούκου και δεν βιδώνει γιατί έχει φαγωθεί εντελώς ο σοβάς που έπιαναν τα αυτάκια. Έβαλα χαρτονάκι μέσα στην τρύπα και τελικά κάπως μάγκωσε. Υπάρχει περίπτωση να γίνει καμιά βλακεία; (φωτιά, βραχυκύκλωμα κτλ;) Είναι σταθερή όπως τη βλέπω, αλλά επειδή κυκλοφορούν παιδιά σκέφτομαι να της βάλω σιλικόνη για να κολλήσει. Ηλεκτρολογικό κουτάκι να έβαζες μήπως; Το μόνο ασφαλές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, Fan είπε Ξεκόλλησε μία πρίζα σούκου και δεν βιδώνει γιατί έχει φαγωθεί εντελώς ο σοβάς που έπιαναν τα αυτάκια. Έβαλα χαρτονάκι μέσα στην τρύπα και τελικά κάπως μάγκωσε. Υπάρχει περίπτωση να γίνει καμιά βλακεία; (φωτιά, βραχυκύκλωμα κτλ;) Είναι σταθερή όπως τη βλέπω, αλλά επειδή κυκλοφορούν παιδιά σκέφτομαι να της βάλω σιλικόνη για να κολλήσει. Ίσως έχει το κουτί σου υποδοχή για βίδα. Ίσως το κέλυφος της πρίζας να έχει τρύπες όπου μπορείς να περάσεις βίδες (με αντίστοιχα ούπα στον τοίχο) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fan Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 12 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ίσως έχει το κουτί σου υποδοχή για βίδα. Ίσως το κέλυφος της πρίζας να έχει τρύπες όπου μπορείς να περάσεις βίδες (με αντίστοιχα ούπα στον τοίχο) Δοκίμασα να ανοίξω τρύπες και διαλύθηκε ο σοβάς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 3 λεπτά πριν, Fan είπε Δοκίμασα να ανοίξω τρύπες και διαλύθηκε ο σοβάς Θέλει προσεκτικά καθώς ο σοβάς συνήθως δεν είναι τόσο σταθερός. Τι σου μένει λοιπόν; Γύρνα την πρίζα 90°, είτε συμπλήρωσε από ένα κουτί πλαστικό (δακτυλίδι) είτε άλλαξες κουτί (ειπώθηκε και πιο πάνω) 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Fan είπε Δοκίμασα να ανοίξω τρύπες και διαλύθηκε ο σοβάς Άμα (άμα) θες να κάνεις σωστή δουλειά: Αφού τα αυτάκια βρίσκουν σοβά, το όλο πράμα είναι λάθος. Πάρε κουτάκι ηλεκτρολογικό, κατέβασε το γενικό διακόπτη, σκάψε την περιοχή γύρω από την πρίζα και αφαίρεσε ό,τι υπάρχει εκεί, εντοίχισε το ηλεκτρολογικό κουτάκι με ινοπλισμένο τσιμέντο και όχι σοβάδες και στόκους. Μόνωσε τα καλώδια με μονωτικές ταινίες και άσε το τσιμεντάκι να ωριμάσει. Ανέβασε τον γενικό σου να δουλεύει το σπίτι και μόλις τραβήξει πλήρως το τσιμέντο και σταθεροποιηθεί, στοκάρισε, τρίψε βάψε κι άσε τα πάντα να στεγνώσουν 12 ώρες. Μετά ξαναρίξε γενικό, στερέωσε όμορφα την πριζούλα σου στο κουτάκι και θα είσαι οκ. Αν η πρίζα είναι καλής ποιότητας και σφίξεις καλά δεν θα ξαναβγεί με τίποτα. Αν έχεις κάφρους πάρε αυτό το κουτάκι και βίδωσε επιπλέον την πρίζα πάνω και κάτω με νοβοπανόβιδα 2Χ40. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου από BigBlack 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, BigBlack είπε Άμα (άμα) θες να κάνεις σωστή δουλειά: Αφού τα αυτάκια βρίσκουν σοβά, το όλο πράμα είναι λάθος. Πάρε κουτάκι ηλεκτρολογικό, κατέβασε το γενικό διακόπτη, σκάψε την περιοχή γύρω από την πρίζα και αφαίρεσε ό,τι υπάρχει εκεί, εντοίχισε το ηλεκτρολογικό κουτάκι με ινοπλισμένο τσιμέντο και όχι σοβάδες και στόκους. Μόνωσε τα καλώδια με μονωτικές ταινίες και άσε το τσιμεντάκι να ωριμάσει. Ανέβασε τον γενικό σου να δουλεύει το σπίτι και μόλις τραβήξει πλήρως το τσιμέντο και σταθεροποιηθεί, στοκάρισε, τρίψε βάψε κι άσε τα πάντα να στεγνώσουν 12 ώρες. Μετά ξαναρίξε γενικό, στερέωσε όμορφα την πριζούλα σου στο κουτάκι και θα είσαι οκ. Αν η πρίζα είναι καλής ποιότητας και σφίξεις καλά δεν θα ξαναβγεί με τίποτα. Αν έχεις κάφρους πάρε αυτό το κουτάκι και βίδωσε επιπλέον την πρίζα πάνω και κάτω με νοβοπανόβιδα 2Χ40. Έχω 2 τέτοιες περιπτώσεις. Είμαι στο πρώτο άμα ακόμη 😅Πρέπει να το αποφασίσω. ΥΓ Από τι υλικό είναι οι ίνες στο ινοπλισμένο τσιμέντο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BigBlack Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, liakjim είπε Έχω 2 τέτοιες περιπτώσεις. Είμαι στο πρώτο άμα ακόμη 😅Πρέπει να το αποφασίσω. ΥΓ Από τι υλικό είναι οι ίνες στο ινοπλισμένο τσιμέντο; Δεν είναι τίποτα, όρμα! Οι ίνες είναι συνθετικές, πολυπροπυλενιο νομίζω. Εγώ ρίχνω και λίγη ρητινη adiplast για ταχύτερη πήξη. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Υπάρχει και ταχύπηκτο. πχ https://www.durostick.gr/proioda/sovades-episkeuastika/episkeuastika-eidikon-efarmogon/durostick-d-11-super-fast 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefanara Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Ειμαι σε διλημμα κατα ποσο θα με ωφελουσε θερμομονωση. Σε ισογειο οροφοδιαμερισμα διπλοκατοικιας χτισμενη με αλφα μπλοκ στο Μαρουσι, διαμπερεσ, οπου το μισο σπιτι (σαλονοτραπεζαρια) εχει μονωση στην οροφη με υαλοβαμβακα/πετροβαμβακα γιατι απο πανω ειναι το μπαλκονι του 1ου οροφου. Ο δυτικος τοιχος που ειναι εκτεθειμενος-δεν εχει χτιστει τιποτα διπλα- εχει λιγη υγρασια εκει που ενωνεται με το δοκαρι και βλεπεις μετα απο 10+ χρονια που εχει να βαφτει σταγονες να εχουν σχηματιστει στον τοιχο....ΔΕΝ μπορω να βαλω εξωτερικη θερμομονωση στον τοιχο αυτον γιατι το κτιριο εχει χτιστει στα ορια του οικοπεδου και ο αερας διπλα ανηκει στον γειτονα....να βαλω θερμομονωση στους υπολοιπους τοιχους; μηπως θα χειροτερεψει η υγρασια στον δυτικο-εκτεθειμενο τοιχο; να βαλω εσωτερικη θερμομονωση σε αυτον με υαλοβαμβακα/πετροβαμβακα και γυψοσανιδα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις