Conan2046 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Στο σπίτι που μένω μας έχουν αφήσει τον καναπέ ο οποίος μου αρέσει αρκετά ώστε να μην θέλω, και για λόγους κόστους βέβαια, να τον αλλάξω. Το κακό είναι ότι η βάση που στηρίζονται τα μαξιλάρια στηρίζεται με ένα σταυρωτό σύστημα υφασμάτινων ταινιών και 3 κάθετων σανίδων από κάτι σαν mdf εκ των οποίων οι 2 έχουν σπάσει και έχει μείνει μόνο η κεντρική. Σκέφτομαι να πάρω 2 κόντρα πλακέ ακριβώς στο μέγεθος και στο πάχος των 2 χωρισμάτων που υπάρχουν πλέον και μετά να βιδώσω σανίδες από κάτω. κάτι αντίστοιχο με ένα κρεβάτι απλώς οι σανίδες δεν θα είναι πάνω σε κάτι αλλά θα είναι βιδωμένες από κάτω για να συγκρατούν το κόντρα πλακέ και φυσικά το βάρος αυτών που θα κάθονται. Ο προβληματισμός μου είναι αν θα είναι ανθεκτική σαν κατασκευή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Αν αντικαταστήσεις το mdf με κόντρα πλακέ θα είναι αρκετά πιο γερό. Θα βοηθούσε να δούμε και φωτογραφίες βέβαια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά... το ερώτημα είναι το εξής... βάζω κλασικό καζανάκι ή εντοιχιζόμενο εάν πρόκειται για μέρος όπου το νερό έχει πολλά άλατα κ σχετικά συχνά χρειάζεται ο καθαρισμός του. Όποιος έχει καλή γνώση από καζανάκια εντοιχιζόμενα και από καζανάκια κλασικά (που μπαίνουν πάνω/πίσω από τη λεκάνη) θα μπορεί να πεί μια γνώμη. Πρόσφατα είχα θέμα με ένα εντοιχιζόμενο Geberit, το οποίο έπρεπε να το λύσω για να καθαρίσω κλπ κλπ. Ακολούθυησα το κατάλληλο βιντεάκι όπου με χαρακτηριστική άνεση έκανα τη δουλειά μου. Σε κλασικό καζανάκι, πάνω/πίσω από τη λεκάνη θα ήτανε το ίδιο εύκολος ο καθαρισμός; Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου από zoranb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Υποθεση : Παλια πολυκατοικια του 1956 στα πατησια . Αλαχτηκαν πορτα και παραθυρο με αλουμινιου , βγηκαν απο πανω τα "κουτια" που ειχαν το ρολο . Εκει τωρα εχει κενο χωρο εκει που ηταν τα ρολα ( εχουν μπει γυψοσανιδες μπροστα ) . Με τι θα ηταν σωστο να "γεμισει" το κενο πριν βαφτουν , αφρο πολυουρεθανης ? πετροβαμβακα ? κατι αλλο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 10 λεπτά πριν, villasg είπε Υποθεση : Παλια πολυκατοικια του 1956 στα πατησια . Αλαχτηκαν πορτα και παραθυρο με αλουμινιου , βγηκαν απο πανω τα "κουτια" που ειχαν το ρολο . Εκει τωρα εχει κενο χωρο εκει που ηταν τα ρολα ( εχουν μπει γυψοσανιδες μπροστα ) . Με τι θα ηταν σωστο να "γεμισει" το κενο πριν βαφτουν , αφρο πολυουρεθανης ? πετροβαμβακα ? κατι αλλο ? Πριν τις γυψοσανίδες θα μπορούσε να είχε μπει πετροβάμβακας, τώρα μόνο τρύπες και γέμισμα με αφρό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, Doubt είπε Πριν τις γυψοσανίδες θα μπορούσε να είχε μπει πετροβάμβακας, τώρα μόνο τρύπες και γέμισμα με αφρό. δεν ειναι προβλημα να ξεβιδωθουν και να μπει οτι να ειναι . Θελω να μαθω ποιο ειναι το πιο καλο στην περιπτωση μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 40 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Ο προβληματισμός μου είναι αν θα είναι ανθεκτική σαν κατασκευή. θα δείξει Μην κάτσεις πρώτος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 14 minutes ago, villasg said: δεν ειναι προβλημα να ξεβιδωθουν και να μπει οτι να ειναι . Θελω να μαθω ποιο ειναι το πιο καλο στην περιπτωση μου Πετροβαμβακας η καλύτερη λύση. Κ δεν μπλέκεις κ με αφρούς αφού λες ότι η γυψοσανίδα μπορεί να ξεβιδωθεί. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Conan2046 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 24 λεπτά πριν, hp8 είπε θα δείξει Μην κάτσεις πρώτος Εννοείται! Το ζήτημα είναι ότι το κόντρα πλακέ, σανίδες, βίδες, κόλα κλπ θα μου κοστίσουν κανά 100άρι, να δω αν είναι σωστή ή λάθος η σκέψη μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, villasg είπε Εκει τωρα εχει κενο χωρο εκει που ηταν τα ρολα ( εχουν μπει γυψοσανιδες μπροστα ) . Με τι θα ηταν σωστο να "γεμισει" το κενο πριν βαφτουν , αφρο πολυουρεθανης ? πετροβαμβακα ? κατι αλλο ? Καλύτερα πετροβάμβακα μεγάλης πυκνότητας για καλύτερη ηχομόνωση. Επί τη ευκαιρία , είναι σε θορυβώδη γειτονιά; Υπάρχει διαφορά στη φασαρία σε σχέση με αυτά τα κουφώματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
villasg Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 20 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Καλύτερα πετροβάμβακα μεγάλης πυκνότητας για καλύτερη ηχομόνωση. Επί τη ευκαιρία , είναι σε θορυβώδη γειτονιά; Υπάρχει διαφορά στη φασαρία σε σχέση με αυτά τα κουφώματα; Η γειτονιά ήταν ήσυχη αλλά με την έλευση των μαύρων έγινε θορυβώδης τα απογεύματα & τα βράδια ( ανάμεσα Πλ.Αμερικης και Άγιο Νικόλαο Αχαρνών ) Τα προηγούμενα κουφώματα ήταν αλουμίνιο slim σειρά του 1990 τοποθετημένα πάνω στο παλιό ξύλινο κούφωμα/κάσα , τώρα με αυτά που είναι κανονικό προφίλ και όλο αλουμίνιο (κάσα κλπ ) είναι πολύ καλύτερα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 40 minutes ago, villasg said: Η γειτονιά ήταν ήσυχη αλλά με την έλευση των μαύρων έγινε θορυβώδης τα απογεύματα & τα βράδια ( ανάμεσα Πλ.Αμερικης και Άγιο Νικόλαο Αχαρνών ) Τα προηγούμενα κουφώματα ήταν αλουμίνιο slim σειρά του 1990 τοποθετημένα πάνω στο παλιό ξύλινο κούφωμα/κάσα , τώρα με αυτά που είναι κανονικό προφίλ και όλο αλουμίνιο (κάσα κλπ ) είναι πολύ καλύτερα Απο τοιχοποιια λογικα εισαι με "παλια" αν καταλαβα απο το κουτι με το ρολο. Τετοια ρολα ειχε το σπιτι μου μεγαλωσα δεκαετια 80 και ηταν κατασκευης του 1978. Με ξυλινα κουφωματα με μονο γυαλι τζαμι, χειμωνα εμπαινε κρυο απο παντου και απο το τζαμι και απο τα ξυλά που δεν εκλειναν καλα/ειχαν σκεβρωσει και απο το ξυλινο κουτι του ρολου που ειχε καπακι που δεν καθοταν καλα. Εκεινο το σπιτι ειχε διτουβλο μεν χωρις τιποτα αλλο ομως αναμεσα στα τουβλα δε παρα μια παλαμη κενο. Χειμωνα πρωι ξυπναγες και το δωματιο ειχε 14 βαθμους, δεν ηθελες να σηκωθεις απο τα σκεπασματα. Πρωτη κινηση ηταν ανοιγμα του αεροθερμου και ξανα βουτια στο κρεβατι για κανα μισαωρο μεχρι να σπασει λιγο το κρυο στο δωματιο 😂 Μικρη διαφορα γιατι μολις εβγαινες στο διαδρομο να πας στο μπανιο παλι εκει ειχε 15 βαθμους και το μπανιο με κουφωμα δεκαετιας 80 14 ισως και παρακατω 😝 Ωραιες παιδικες εποχες Τουλαχιστον καλοκαιρι εβραζες αλλα δεν κρυωνες 😁 Οποτε αν εισαι και εσυ ετσι και δεν εχει γινει καποια θερμομονωση ισως να ειναι το επομενο βημα. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου από Sebu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Ενδιαφερον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilispap Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Έχει εμπειρία κανείς από θερμομόνωση σε διαμέρισμα με γέμισμα του διακένου των εξωτερικών τοίχων; Από ότι έχω δει υπάρχουν λύσεις που γεμίζουν τα διάκενα των τοίχων με πολυουρεθάνη ή με ένα είδος ορυκτοβάμβακα (supafil) χωρίς να χρειάζεται να γίνουν εργασίες μέσα ή έξω από το διαμέρισμα (πέρα από τις τρύπες στον τοίχο για το γέμισμα). Από ότι καταλαβαίνω τα +/- είναι τα εξής: Θετικά Διάρκεια: 1 μέρα αντί για 15 για τη θερμοπρόσοψη για 70μ2 τοίχο Καθαριότητα: όλες οι εργασίες γίνονται από την έξω μεριά και δεν χρειάζεται κόλλες, σοβατίσματα, τριψίματα και όλες τις εργασίες που βγάζουν πολλή σκόνη και βρωμίζουν το σπίτι. Επίσης δεν χρειάζεται αποθήκευση υλικών μέσα στο σπίτι. Ζω σε διαμέρισμα με περιορισμένο χώρο και μωρά, οπότε είναι σημαντικό. Λιγότερη όχληση από μάστορες: 15 μέρες με μάστορες να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι δεν είναι ότι καλύτερο. Ανθεκτικότητα σε παλιά κτίρια: Η πολυκατοικία μου είναι του '63 και έχει διάφορα προβλήματα. Υπάρχουν υγρασίες στον εξώστη από πάνω και γενικά δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να εγγυηθεί πως δεν θα εισχωρήσουν υγρασίες στη θερμοπρόσοψη εξαιτίας προβλημάτων της πολυκατοικίας. Αν ήταν μονοκατοικία και μπορούσε να ντυθεί ολόκληρη, εννοείται πως θα ήταν μονόδρομος. Δεν χρειάζεται να βγουν κλιματιστικά, φωτιστικά κλπ από τους τοίχους. Μπορεί επίσης να μονωθεί και ο τοίχος του λέβητα ΦΑ που αλλιώς δε θα μπορούσε να μετακινηθεί. Δεν θα έχω πρόβλημα να τρυπήσω τους τοίχους αργότερα αν χρειαστεί. Αρνητικά Δεν είναι πλήρης η μόνωση μιας και αφήνει θερμογέφυρες στα δοκάρια και τις κολώνες. Βέβαια σκέφτομαι πως σε σχέση με τώρα που το 80% της επιφάνειας των τοίχων είναι τελείως αμόνωτο θα κάνει αρκετά μεγάλη διαφορά. Λεπτομέρειες για το σπίτι: 110μ2, 3ος, κέντρο Αθήνας, έχω ανοιγόμενα κουφώματα με θερμοδιακοπή, ο σκοπός είναι να αυξήσω λίγο την άνεση το καλοκαίρι που το AC λειτουργεί όλη μέρα σε μεγάλη ένταση. Υπάρχει κάτι που χάνω; Το έχει δοκιμάσει κανείς; Πως πήγε; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Λ Αν είναι για το καλοκαίρι το μεγαλύτερο πρόβλημα και το πιάνει ο ήλιος δες για εξωτερική σκίαση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις