Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Λ

Ένας απλός τοίχος γυψοσανίδας δηλ από δύο φύλλα γυψοσανίδας με ενδιάμεσα πετροβάμβακα προσφέρει αξιοπρεπή ηχομόνωση ίδια ή καλύτερη από έναν με μονά τούβλα.

Όπου απαιτείται αυξημένη ηχομόνωση μπαίνουν 4 φύλλα γυψοσανίδας (2 μαζί σε κάθε μεριά) και πετροβάμβακας στη μέση.

Το ύτον θα είναι σαν να μην υπάρχει αφού πρόκειται για "αέρα" . Η όποια προσφορά του περιορίζεται στην θερμομόνωση.

Υπάρχει ήδη τέτοιος τοίχος όπως ακριβώς λές αλλά σε πληροφορώ πως ακούγεται σχεδόν το παραμικρό, πόσο μάλλον να φωνάζει κάποιος ή να κάνει φασαρία. Νομίζω πως ο πετροβαμβακας προσφέρει θερμομόνωση και όχι ηχομόνωση.

Επεξ/σία από john_023
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σε καινούριο/προσωρινό σπίτι που μπαίνω τώρα έχει γίνει πλήρης ανακαίνιση με εξοικονομώ κτλ αλλά δεν έχει γίνει κάτι για ηχομόνωση απο όροφο σε όροφο. Τι εννοώ. Ενώ γενικά το σπίτι είναι καλά ηχο και θερμομονωμένο εξωτερικά, ο εξαερισμός του μπάνιου λειτουργεί σαν ηχείο και αν δεν έχω κλειστές τις πόρτες είναι λές και είμαι στο σαλόνι των απο πάνω. Φαντάζομαι το ίδιο θα συμβαίνει και σε αυτούς.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να το μειώσω κάπως αυτό;

36 λεπτά πριν, klainmaingr είπε

ο εξαερισμός του μπάνιου λειτουργεί σαν ηχείο και αν δεν έχω κλειστές τις πόρτες είναι λές και είμαι στο σαλόνι των απο πάνω. Φαντάζομαι το ίδιο θα συμβαίνει και σε αυτούς.

Οι από πάνω την έχουν κλειστή την πόρτα του μπάνιου ή ανοιχτή;

Όταν λειτουργεί το βεντιλατέρ ακούγεται κάτι από πάνω;

Δεν βλέπω τι θα μπορούσε να γίνει πάντως, ίσως κάποιος άλλος ξέρει καλύτερα.

2 ώρες πριν, john_023 είπε

Υπάρχει ήδη τέτοιος τοίχος όπως ακριβώς λές αλλά σε πληροφορώ πως ακούγεται σχεδόν το παραμικρό, πόσο μάλλον να φωνάζει κάποιος ή να κάνει φασαρία. Νομίζω πως ο πετροβαμβακας προσφέρει θερμομόνωση και όχι ηχομόνωση.

Ο πετροβάμβακας είναι το ενδεδειγμένο υλικό για θερμοηχομόνωση αλλά πολλά μπορεί να έχουν συμβεί στην εφαρμογή του. Αν δεν στερεώθηκε και έχει πέσει, αν τον έχουν τοποθετήσει με κενά, αν δεν έχει ικανό πάχος μπορεί να μη λειτουργεί και καθόλου. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα το δεις μόνο ανοίγοντας το διαχωριστικό για να διαπιστώσεις τι δεν έχει πάει καλά.

Εγώ πάντως θα έφτιαχνα έναν κανονικό τοίχο με δομικά υλικά (ytong, τούβλο κλπ) μεταξύ των διαμερισμάτων και θα τον θερμοηχομόνωνα και από τις δύο πλευρές όπως σου περιέγραψα. Εννοείται πρέπει να τοποθετηθούν τα σωστά υλικά και να τα βάλει το σωστό συνεργείο, όχι άρπα κόλα δουλειές και κακοτεχνίες

• Like 1

5 ώρες πριν, john_023 είπε

Προσωπικά έχω διαπιστώσει το αντίθετο.

Πρέπει ο πετροβάμβακας να έχει μεγάλη πυκνότητα για να έχει αποτέλεσμα.

Για περισσότερη ηχομόνωση οι εταιρίες γυψοσανίδας προτείνουν την διπλή τοποθέτηση (σύνολο 4 φύλλα).

Επιπλέον προτείνουν ελαστικές λωρίδες σε στρωτήρες (σκελετό) για να απομονώνουν ακόμα περισσότερο.

• Like 1

https://www.youtube.com/watch?v=GLjhrXFo0Kw

Ενα πολυ ενδιαφερον βιντεο για αυτο το θεμα με ηχομονωση τοιχοποιας με δομικα υλικα (μη τουβλο) που ειχα βρει και εχω κρατησει στο αρχειο για μελλοντικη χρηση.

12 hours ago, Doubt said:

Οι από πάνω την έχουν κλειστή την πόρτα του μπάνιου ή ανοιχτή;

Όταν λειτουργεί το βεντιλατέρ ακούγεται κάτι από πάνω;

Δεν βλέπω τι θα μπορούσε να γίνει πάντως, ίσως κάποιος άλλος ξέρει καλύτερα.

Άγνωστο. Αν δω ότι συνεχίζει θα το συζητησω μαζι τους για να βρεθεί μια λύση. Ειναι πολυ creepy και σίγουρα θα είναι ενοχλητικό σε καθημερινή βαση (δεν εχω μπει ακομα μονιμα). Σκεφτηκα ειτε καποιο εξαερισμό φτιαγμενο καταλληλα η καποιου τυπου μεμβρανη πίσω απο τον ανεμιστήρα. Και ας εμποδιζει λιγο και τη ροη του αερα. Δεν είναι δουλειά αυτή.

έβαψα το ταβάνι σε ένα δωμάτιο στο σπίτι και εδώ και 7 ημέρες δεν έχει ξεμυρίσει ακόμη, απλώς έχει μειωθεί.

Εννοείται ότι έχω μία εβδομάδα τα παράθυρα ανοιχτά.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω ή απλά περιμένω να φύγει η μυρωδιά;

5 λεπτά πριν, Fan είπε

έβαψα το ταβάνι σε ένα δωμάτιο στο σπίτι και εδώ και 7 ημέρες δεν έχει ξεμυρίσει ακόμη, απλώς έχει μειωθεί.

Εννοείται ότι έχω μία εβδομάδα τα παράθυρα ανοιχτά.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω ή απλά περιμένω να φύγει η μυρωδιά;

Δε νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι άλλο, με τι χρώμα έβαψες;

22 λεπτά πριν, Fan είπε

τους τοίχους με οικολογικό και το ταβάνι με το κλασικό vevichrom.

Αυτό λες ε;

Μυρίζει πολύ όντως και για πολύ καιρό. Το eco δεν μυρίζει σχεδόν καθόλου.

vivechrom-super-neopal.jpg

On 09/02/2024 at 12:09, klainmaingr said:

Σε καινούριο/προσωρινό σπίτι που μπαίνω τώρα έχει γίνει πλήρης ανακαίνιση με εξοικονομώ κτλ αλλά δεν έχει γίνει κάτι για ηχομόνωση απο όροφο σε όροφο. Τι εννοώ. Ενώ γενικά το σπίτι είναι καλά ηχο και θερμομονωμένο εξωτερικά, ο εξαερισμός του μπάνιου λειτουργεί σαν ηχείο και αν δεν έχω κλειστές τις πόρτες είναι λές και είμαι στο σαλόνι των απο πάνω. Φαντάζομαι το ίδιο θα συμβαίνει και σε αυτούς.

Εν το μεταξύ κάθε φορά που παθαίνω κάτι κάποιος έχει το ίδιο στο insomnia :P Εκτός από αυτό που ακούγονται οι απο πάνω στο μπάνιο, χτες μετά απο 2 μήνες περίπου δηλαδή παρατήρησα ότι ο εξαερισμός μου καταλήγει στην πυλωτή οπότε ακούγεται σαν ηχείο στην πυλωτή. Τώρα που είδα το post σου και το θυμηθηκα θα βάλω μουσική στο μπάνιο και θα παω στην πυλωτή να δω αν ακούγεται κάτι η αν είναι μόνο ο εξαρερισμός. Επιστρέφω με update.

update: όλα καλά μόνο ο εξαερισμός ακούγεται στην πυλωτή.

2 hours ago, Luciddream said:

Εν το μεταξύ κάθε φορά που παθαίνω κάτι κάποιος έχει το ίδιο στο insomnia :P Εκτός από αυτό που ακούγονται οι απο πάνω στο μπάνιο, χτες μετά απο 2 μήνες περίπου δηλαδή παρατήρησα ότι ο εξαερισμός μου καταλήγει στην πυλωτή οπότε ακούγεται σαν ηχείο στην πυλωτή. Τώρα που είδα το post σου και το θυμηθηκα θα βάλω μουσική στο μπάνιο και θα παω στην πυλωτή να δω αν ακούγεται κάτι η αν είναι μόνο ο εξαρερισμός. Επιστρέφω με update.

update: όλα καλά μόνο ο εξαερισμός ακούγεται στην πυλωτή.

Dj πυλωτης Luciddream, Best of Insomnia hits

PA (public announcement) system πολυκατοικιας μεσω εξαεριστικου μπανιου σε παγκοσμια πρωτη 😋

On 07/02/2024 at 21:44, mechpanos said:

Καλύτερα κάποια στιγμή να το πάρετε απόφαση και να κάνετε αυτή τη δουλειά, παρά κάποια άλλη στιγμή αργότερα να ψάχνετε ολόκληρο το μπαλκόνι. Λέω εγώ τώρα... 

Τότε θα ψάχνει ολόκληρη 6 οροφή πολυκατοικία τα μπαλκόνια….

Στις 10/2/2024 στις 1:43 ΠΜ, klainmaingr είπε

Άγνωστο. Αν δω ότι συνεχίζει θα το συζητησω μαζι τους για να βρεθεί μια λύση. Ειναι πολυ creepy και σίγουρα θα είναι ενοχλητικό σε καθημερινή βαση (δεν εχω μπει ακομα μονιμα). Σκεφτηκα ειτε καποιο εξαερισμό φτιαγμενο καταλληλα η καποιου τυπου μεμβρανη πίσω απο τον ανεμιστήρα. Και ας εμποδιζει λιγο και τη ροη του αερα. Δεν είναι δουλειά αυτή.

Εξαερισμος με κλαπε, που να κλεινει οταν δεν δουλεύει ο ανεμιστηρας. Ισως να κανει δουλεια. 

Αλλιως αν γινεται χωνευτω εξαεριστηρα και περσιδες που να τις κλεινεις, ανοιγεις χειροκίνητα. Αν ειναι εφικτο η τοποθέτηση τους.

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...